Joulu Sisiliassa 23.-30.12.2022

Palermo (3 yötä) -  Catania (4 yötä)

Nähdään Catania, kaunis, barokkityylisten rakennusten elävöittämä kaupunki Etnan juurella, viehättävä Taormina sekä Etna, Sisilian ylväs kuningatar. Tutuiksi tulevat myös Messina, Cefalún rantakaupunki, Palermo joulutoreineen ja piazzoineen sekä Erice ja Segesta, jotka tarjoavat arkeologiaa huikeissa maisemissa. Ihastutaan sisilialaisiin jouluseimiin ja nautitaan yhteinen aattoillallinen.

Asiantuntijan matkassa 

Suominen Piia

Suominen Piia, asiantuntijaopas

Opas, joka on asunut Roomassa lähes 30 vuotta, loistava Italian tuntemus 20 vuoden opaskokemuksella. Luonteeltaan avoin ja iloinen Piia rakastaa työtänsä ja hal ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa hotellissa
  • ohjelman mukaiset, ateriat, retket ja kuljetukset sisäänpääsymaksuineen
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut perillä

1 796 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 23.12.
Palermoon
Saapuminen Palermoon. Ajo hotelliin, majoittuminen. Illallinen paikallisessa ravintolassa. (P)

2. päivä, 24.12.
Palermo, Sisilian sykkivä sydän
Aamiaisen jälkeen tehdään kävelykierros Palermossa ja tutustutaan kaupungin nähtävyyksiin keskiaikaisilla kaduilla ja piazzoilla kulkien. Foinikialaiset perustivat tämän värikkään ja täynnä elämää olevan kaupungin 880 eaa. Illallinen paikallisessa ravintolassa. (A,P)

3. päivä, 25.12.
Erice ja Segesta
Aamiaisen jälkeen lähdetään retkelle Ericen historialliseen kaupunkiin, joka sijaitsee samannimisen vuoren huipulla 750 metrissä. Ericestä avautuu upea näkymä Trapanin kaupunkiin ja Trapanin lahdelle. Kaupunki on tunnettu lukuisista kirkoistaan, ja sen symboli on Venuksen linna. Kirkkaalla ilmalla Ericestä voi nähdä Tunisian Cape Boniin. Kävellään kaupungin mukulakivikatuja ja tutustutaan oppaan johdolla nähtävyyksiin. Matka jatuu Segestaan ihailemaan antiikin aikaisen temppelin raunioita. Paluu hotelliin, yhteinen illallinen paikallisessa ravintolassa. (A,P)

4. päivä, 26.12.
Messina ja Cefalú
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti aitosisilialaista Cefalún rantakaupunkia, joka hurmaa kuvankauniilla maisemillaan ja keskiaikaisella tunnelmallaan.Omatoiminen lounas retken aikana. Cefalústa jatketaan kohti Messinansalmen rannalla sijaitsevaa Messinan kaupunkia, joka tunnetaan porttina manner-Italiasta Sisiliaan. Kaupungissa onkin merkittävä luonnonsatama. Iltapäivällä jatketaan Cataniaan, majoittuminen ja yöpyminen. (A)

5. päivä, 27.12
Etna ja Taormina – hurmaava kaunotar Taormina ja vierailu viinitilalla
Aamiaisen jälkeen kokopäiväretki Taorminan viehättävään kaupunkiin ja Sisilian kuningatar Etnalle, joka on Euroopan suurin toimiva tulivuori ja hallitsee maisemaa. Taormina on romanttinen ja aito italialainen kaupunki, jolla on pitkät lomaperinteet. Sen autottomat kujat ja kulttuurihistorialliset nähtävyydet vievät mukanaan ajassa taaksepäin. Korkeuserot ja kapeat kujat luovat tunnelmaa. Viininmaistajaiset viinitilalla. (A)

6. päivä, 28.12.
Catania, kaupunki Etnan juurella
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Cataniaan. Kyseessä on värikäs yliopistokaupunki, jota leimaavat barokkityyliset rakennukset. Piazza del Duomon, kaupungin pääaukion, nähtävyyksiä ovat vaikuttava Tuomiokirkko sekä vuonna 1736 rakennettu suihkulähde Fontana dell’Elefante, jotka myös suojaavat Cataniaa Etnan tulisilta voimilta. Päivällä nautitaan yhteinen lounas. (A,L)

7. päivä, 29.12.
Vapaapäivä Cataniassa
Tänään on aikaa rentoutumiseen ja maisemista nauttimiseen. (A)

8. päivä, 30.12.
Aikaisen aamiaisen jälkeen lähtö Palermon kentälle ja paluulento takaisin Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Munchen 06.05 - 07.45 Lufthansa
Munchen - Palermo 09.55 - 12.00 Lufthansa
Palermo - Munchen 12.40 - 14.45 Lufthansa
Munchen - Helsinki 19.35 - 23.10 Lufthansa


Hotellit
Best Western Ai Cavalieri hotel, ****Palermo 23.-26.12.2022

Hyvä keskitasoinen hotelli Palermon keskustassa. Huoneissa TV, minibaari, hiustenkuivaaja, ilmainen WiFi.

Hotel Plaza Catania **** 26.-30.12.2022
Sijainti rantakadulla, n. 3 km päässä keskustasta, hotellilta näkymät merelle. Hotellin lähistöllä monia ravintoloita, ranta ja bussipysäkki, josta pääsee kätevästi keskustaan. Huoneissa tallelokero, minibaari, hiustenkuivaaja, ilmainen Wifi ja parkettilattia.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 250 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Covid-19-pandemiatilanteen aikana matkustajan on itsenäisesti huolehdittava kunkin matkakohteen vaatimusten mukaisista todistuksista, joita matkustaja tarvitsee matkaansa varten. Näitä ovat esim. todistukset negatiivisesta Covid-19-testistä, saadusta Covid-19-rokotussuojasta tai sairastetusta Covid-19-taudista. Tarkemmat maakohtaiset tiedot ovat saatavilla ensisijaisesti kohdemaan viranomaisilta, mutta seuraamme matkustusohjeistuksia ja maahanpääsyvaatimuksia tiiviisti ja tiedotamme niistä asiakkaillemme aina lähempänä matkan lähtöpäivää. Linkit maakohtaisten viranomaisten sivuille löydätte tästä kartasta Tietoja päivitetään myös ulkoministeriön matkustustiedotteisiin ja Suomen edustustojen tiedotteisiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.