Joulu Sveitsin Alpeilla 23.-26.12.2020

Zermatt, 3 yötä

Vietä tunnelmallinen joulu Sveitsin Zermattissa, yhdessä Alppien tunnetuimmista talviurheilukeskuksista. Mahtavan Matterhornin alle levittäytynyt sievä alppikylä sijaitsee 1 604 metrin korkeudessa Valais'n kantonissa, saksalaisella kielialueella. Zermattiin pääsee ainoastaan junalla, ja kylä on autoton sähköautoja lukuun ottamatta. Sveitsin rautatieliikenne tunnetaan täsmällisyydestään ja laadustaan, joten siirtymiset junilla sujuvat mukavasti, upeista maisemista nauttien. Perillä Zermattissa ulkoillaan raikkaassa vuoristoilmassa sekä rentoudutaan kylpylässä. Iltaisin istutaan yhteiseen illallispöytään maistelemaan alueen herkkuja.

Asiantuntijan matkassa 

Rinnekangas Arja

Rinnekangas Arja, asiantuntijaopas

Filosofian tohtori ja joogaopettaja, joka on asunut ja työskennellyt lähes 20 vuotta eri puolilla Saksaa sekä Espanjan Baskimaassa. Kulttuurialalla toimivan Arjan sy ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 658 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 23.12.
Saapuminen Zermattiin
Aamulento Helsingistä Zürichiin. Lentokentällä noustaan junaan, ja matka jatkuu mukavasti rautateitä pitkin Zermattiin. Iltapäivällä saavutaan hotelliin ja nostetaan tervetulomaljat, joulunvietto voi alkaa. Majoittumisen jälkeen opas lähtee halukkaiden kanssa pienelle happihyppelylle. Illalla kokoonnutaan yhteiseen pöytään nauttimaan viiden ruokalajin illallisesta. (P)

2. päivä, 24.12.
Jouluaaton retki Gornergrat-vuorelle
Monipuolisen aamiaisen jälkeen ajetaan Euroopan korkeimmalla kulkevalla hammasratajunalla ylös Gornergratin asemalle. Junarata on 9,3 km pitkä ja pääteasema on 3 089 metrin korkeudessa. Huipulta on huikeat näkymät Toblerone-suklaan muotoiselle Matterhornille (4 478 m) ja muille alueen massiivisille vuorille sekä Gornergletscher-jäätikölle. Palataan alas Zermattin kylään, jossa on aikaa omatoimiselle lounaalle ennen opastettua kävelykierrosta. Autottomassa kylässä on mukava kävellä ja ihailla koristeellisia alppitaloja. Kierroksella kuullaan, miten perinteisestä vuoristokylästä tuli maailmankuulu julkkisten suosima talviurheilukeskus. Kylää halkovan joen varrella on säilynyt muutamia vanhoja rakennuksia, joista entisaikojen tunnelman voi aistia. Jouluaaton illallinen paikallisessa ravintolassa sveitsiläisine herkkuineen maistuu raikkaassa vuoristoilmassa vietetyn päivän päätteeksi. (A, P)

3. päivä, 25.12.
Rentouttava joulupäivä
Vapaapäivä omalle ohjelmalle. Nouse hissillä ylös vuorille ihailemaan uudestaan vuorimaisemia - suksilla tai ilman - tai tee kahvilakävely Zermattin kylässä. Hotellin kylpylä höyrysaunoineen ja altaineen kutsuu rentoutumaan ja virkistymään. Yhteinen viiden ruokalajin jouluillallinen hotellin ravintolassa. (A, P)

4. päivä, 26.12.
Glacier Express -junamatka
Aamiaisen jälkeen noustaan junan kyytiin ja lähdetään maisemamatkalle maailmankuulua Glacier Express -reittiä pitkin. Upeat lumihuippuiset Alpit tulevat esiin kaikessa kauneudessaan. Mattertalin laaksoa ympäröi 29 yli 4 000 metrin huippua. Sitten ajetaan Kipfen-rotkon kautta yhdelle reitin kauneimmista osuuksista villiä Vispa-jokea seuraten. Saavutaan Andermattiin, joka on Sveitsin uusimpia lomakohteita. Andermattin jälkeen juna nousee reitin korkeimpaan kohtaan, Oberalpin solaan (2 033 m). Lähdetään laskeutumaan alaspäin Disentikseen, jota hallitsee 1700-luvun lopulla rakennettu benediktiiniläisluostari. Ennen Churin kaupunkiin saapumista juna ajaa vielä vaikuttavan Reinin rotkon läpi. Maisemajunamatkan aikana nautitaan kolmen ruokalajin lounas. Noustaan junasta Churissa, yhdessä Sveitsin vanhimmista kaupungeista. Churissa on hieman aikaa pienelle kaupunkikävelylle ennen junamatkaa Zürichin lentokentälle. Matkatavaroista ei tarvitse päivän aikana huolehtia, sillä laukut menevät suoraan hotellista lentokentälle. (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Finnair
Helsinki - Zürich  07.55 - 09.45
Zürich - Helsinki  19.05 - 23.00


Hotelli
Zermatt, Hotel Sonne ****
Viihtyisä hotelli rauhallisella alueella Zermattin keskustassa. Hotellissa on roomalaistyylinen kylpylä, jossa on uima-allas, saunoja sekä kuntosali. Ulkona on lämmitetty poreallas, josta on näkymä vesiputoukselle ja ympäröivään luontoon. Mahdollisuus kylpylähoitoihin. Hotellissa on lounge bar sekä ravintoloita, tarjolla on niin sveitsiläisiä kuin kansainvälisiä ruokia. Tilavissa huoneissa on parveke, TV, puhelin, minibaari, kahvin- ja teenkeittovälineet, kylpytakit ja tohvelit, tallelokero, WiFi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
- yhden hengen huone 560 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 12.2.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.