Sisilian joulumatka 22.-29.12.2018

Catania - Palermo

Sisilia hurmaa maisemillaan, sydämellisyydellään sekä herkuillaan. Ihastu sisilialaisiin jouluseimiin ja jouluvaloihin, ihastele näyteikkunoita, kauppojen ja ravintoloiden kauniita jouluasetelmia. Palermon joulutoreilla on erityinen vanhanaikainen ja mystinen tunnelma. Sisilialaisilta joulutoreilta löydät käsin tehtyjen joulukoristeiden ohella yllättäen noitia. Tämä italialainen loppiaisnoita, Befana, toi ennen lapsille joululahjat vasta loppiaisena.

Asiantuntijan matkassa 

Heinström Katja

Heinström Katja, Asiantuntijaopas

Matkailualaa ja kieliä opiskellut Katja Heinström on asunut Italiassa Gardajärven alueella yli 25 vuotta ja työskennellyt oppaana jo 20 vuotta. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa hotellissa
  • ohjelman mukaiset, ateriat, retket ja kuljetukset sisäänpääsymaksuineen
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut perillä

1 496 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 22.12.
Catania – Kaunis kaupunki Etnan juurella
Saapuminen Cataniaan. Kiertoajelu kaupungissa. Majoittuminen hotelliin. Catania on Sisilian toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee Etnan juurella. Kaupunki on värikäs yliopistokaupunki, jota leimaa barokkityyliset rakennukset. Piazza del Duomo on kaupungin pääaukio. Aukion nähtävyydet ovat vaikuttava tuomiokirkko, sekä v. 1736 rakennettu suihkulähde Fontana dell’Elefante. Kirkko sekä suihkulähde suojaavat Cataniaa Etnan tulisilta voimilta. Illallinen hotellin läheisyydessä. (P)

2.päivä, 23.12.
Etna ja Taormina – Sisilian ylväs kuningatar Etna, hurmaava kaunotar Taormina ja vierailu viinitilalla
Aamiaisen jälkeen kokopäiväretki Taorminan viehättävään kaupunkiin ja Sisilian kuningatar Etnaan. Vierailu viinitilalle maistelemaan tilan viinejä. Päivän aikana lounas. Huikaisevat maisemat lumoavat rannikon kauneimmassa kaupungissa vierailevan. Taormina on romanttinen ja aito italialainen kaupunki, jolla on pitkät lomaperinteet. Taorminan autottomat kujat ja kulttuurihistorialliset nähtävyydet vievät mukanaan ajassa taaksepäin. Kaupungissa on korkeuseroja ja kapeita kujia, jotka luovat tunnelmaa. Korkealta avautuu kauniit näkymät rinnettä alas merelle. Alueen laajat viiniviljelmät ja huikeat näkymät hurmaavat. Ympäristö on kaunis ja rakennukset ovat vanhoja ja niissä on hyödynnetty alueelle tyypillistä laavakiveä. Etna on Euroopan suurin toimiva tulivuori. Tämä jylhä Sisilian kuningatar hallitsee maisemaa ja hurmaa vierailijoita vuoden ympäri. (A, L)

3.päivä, 24.12.
Jouluaatto

Vapaapäivä Cataniassa. Illalla yhteinen jouluaattoillallinen paikallisessa ravintolassa. (A, P)

4.päivä, 25.12.
Catania
Rauhallinen kävelykierros Cataniassa. Yhteinen joululounas. (A, L)

5.päivä, 26.12.
Messina ja Cefalú – Huikeita maisemia matkalla Palermoon

Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla kohti Messinan kaupunkia. Messina tunnetaan porttina Manner-Italiasta Sisiliaan. Kaupungissa onkin merkittävä luonnonsatama. Messinan katedraali ja Piazza del Duomo ovat Messinan mielenkiintoisempia nähtävyyksiä. Messinassa on paljon nähtävää. Kaupunkikierros oppaan johdolla. Messinasta matka jatkuu kohti aitosisilialaista Cefalún rantakaupunkia. Cefalú hurmaa kuvankauniilla maisemillaan ja keskiaikaisella tunnelmallaan. Lounas retken aikana. Kaupunkikierros oppaan johdolla. Matka jatkuu kohti Palermoa, jossa majoittuminen. (A, L)

6.päivä, 27.12.
Palermo – Piazzoja ja joulutoreja
Palermo on Sisilian sykkivä sydän ja pääkaupunki. Palermon viehättävät kadut ja kujat kutsuvat vierailijaa löytöretkelle. Kokopäiväretki Palermon nähtävyyksiin tutustuen. Vierailu mm. Normannipalatsin palatsikirkossa, kuuluisassa Capella Palatinassa sekä Palermon katedraalissa. Kävelyä Palermon keskiaikaisilla kaduilla ja piazzoilla. Reitin varrella on mm. Piazza Bellini, Piazza Pretoerian kuuluisa suihkulähde, Piazza Marina, Chiaramonten palatsi. Vapaata aikaa katsella paikkoja oman mielen mukaan Oopperatalon kupeessa Piazza Giuseppe Verdillä. Illalla yhteinen illallinen. (A, P)

7.päivä, 28.12.
Erice ja Selinunte – Arkeologiaa huikeissa maisemissa
Aamiaisen jälkeen retki Ericen historialliseen kaupunkiin samannimisen vuoren huipulla 750 metrissä. Ericestä avautuu huikeat näköalat Trapanin kaupunkiin ja Trapanin lahdelle. Ericen symboli on Venuksen linna. Kirkkaalla ilmalla Ericestä voi nähdä Tunisian Cape Boniin. Kävelykierros oppaan kanssa kaupungin mukulakivikaduilla nähtävyyksiin tutustuen. Antiikin kreikkalaiset perustivat Selinunten kaupungin, joka sijaitsee kauniilla paikalla merinäköaloineen. Selinunten 40 hehtaarin arkeologinen puisto on Euroopan suurin ja se on jaettu useaan osaan. Täällä voi vielä nähdä kaupungin muureja, useita temppeliraunioita, pyhättöjen ja talojen jäännöksiä sekä teitä Antiikin Kreikan ajalta. Omatoiminen lounas retken aikana. (A)

8.päivä, 29.12.
Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa ennen lähtöä Palermon kentälle, josta paluulento takaisin Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Munchen  05.55 - 07.35 Lufthansa
Munchen - Catania  11.30 - 13.35 Lufthansa

Palermo - Frankfurt 17.25 - 19.55 Lufthansa
Frankfurt - Helsinki  21.25 - 00.55+1 Lufthansa


Hotellit
Hotel Plaza **** tai vastaava Catania
Keskitasoinen hotelli 2 km päässä Catanian keskustasta. Hotellin terassilta hieno näkymä Välimerelle. Huoneissa TV, minibaari, hiustenkuivaaja, ilmainen Wifi. Hotellissa on ravintola.
Hotel Mercure Excelsior **** tai vastaava Palermo
Hyvä keskitasoinen hotelli Palermon sataman lähellä. Huoneissa TV, minibaari, hiustenkuivaaja, ilmainen Wifi. Hotellissa ravintola ja kuntosali.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 250 €
  • ruokajuomat


    Piia Suominen on estynyt opastamaan matkaa, tilalle saatu Katja Heinström.

Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan.  Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.formin.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.