Sisilian joulumatka 22.-29.12.2018

Catania - Palermo

Sisilia hurmaa maisemillaan, sydämellisyydellään sekä herkuillaan. Ihastu sisilialaisiin jouluseimiin ja jouluvaloihin, ihastele näyteikkunoita, kauppojen ja ravintoloiden kauniita jouluasetelmia. Palermon joulutoreilla on erityinen vanhanaikainen ja mystinen tunnelma. Sisilialaisilta joulutoreilta löydät käsin tehtyjen joulukoristeiden ohella yllättäen noitia. Tämä italialainen loppiaisnoita, Befana, toi ennen lapsille joululahjat vasta loppiaisena.

 

Asiantuntijan matkassa 

Suominen Piia

Suominen Piia, Asiantuntijaopas

Opas, joka on asunut Roomassa lähes 30 vuotta, loistava Italian tuntemus 20 vuoden opaskokemuksella. Luonteeltaan avoin ja iloinen Piia rakastaa työtänsä ja hal ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • majoitus kahden hengen huoneissa
  • ohjelman mukaiset retket ja kuljetukset sisäänpääsymaksuineen
  • ohjelman mukaiset ateriat (7 x aamiainen, 4 x lounas, 2 x illallinen)
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut perillä
  • Lufthansan reittilennot turistiluokassa

1 496 €

1.päivä
Catania – Kaunis kaupunki Etnan juurella
Saapuminen Cataniaan. Kiertoajelu kaupungissa. Majoittuminen hotelliin. Catania on Sisilian toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee Etnan juurella. Kaupunki on värikäs yliopistokaupunki, jota leimaa barokkityyliset rakennukset. Piazza del Duomo on kaupungin pääaukio. Aukion nähtävyydet ovat vaikuttava tuomiokirkko, sekä v. 1736 rakennettu suihkulähde Fontana dell’Elefante. Kirkko sekä suihkulähde suojaavat Cataniaa Etnan tulisilta voimilta. Illallinen hotellin läheisyydessä.

2.päivä
Etna ja Taormina – Sisilian ylväs kuningatar Etna, hurmaava kaunotar Taormina ja vierailu viinitilalla
Aamiaisen jälkeen kokopäiväretki Taorminan viehättävään kaupunkiin ja Sisilian kuningatar Etnaan. Vierailu viinitilalle maistelemaan tilan viinejä. Päivän aikana lounas. Huikaisevat maisemat lumoavat rannikon kauneimmassa kaupungissa vierailevan. Taormina on romanttinen ja aito italialainen kaupunki, jolla on pitkät lomaperinteet. Taorminan autottomat kujat ja kulttuurihistorialliset nähtävyydet vievät mukanaan ajassa taaksepäin. Kaupungissa on korkeuseroja ja kapeita kujia, jotka luovat tunnelmaa. Korkealta avautuu kauniit näkymät rinnettä alas merelle. Alueen laajat viiniviljelmät ja huikeat näkymät hurmaavat. Ympäristö on kaunis ja rakennukset ovat vanhoja ja niissä on hyödynnetty alueelle tyypillistä laavakiveä. Etna on Euroopan suurin toimiva tulivuori. Tämä jylhä Sisilian kuningatar hallitsee maisemaa ja hurmaa vierailijoita vuoden ympäri.

3.päivä
Jouluaatto

Vapaapäivä Cataniassa. Illalla yhteinen jouluaattoillallinen paikallisessa ravintolassa.

4.päivä
Catania
Rauhallinen kävelykierros Cataniassa. Yhteinen joululounas.

5.päivä
Messina ja Cefalú – Huikeita maisemia matkalla Palermoon

Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla kohti Messinan kaupunkia. Messina tunnetaan porttina Manner-Italiasta Sisiliaan. Kaupungissa onkin merkittävä luonnonsatama. Messinan katedraali ja Piazza del Duomo ovat Messinan historiallisia rakennuksia. Messinassa on paljon nähtävää. Kaupunkikierros oppaan johdolla. Messinasta matka jatkuu kohti aitosisilialaista Gefalún rantakaupunkia. Gefalú hurmaa kuvankauniilla maisemillaan ja keskiaikaisella tunnelmallaan. Lounas retken aikana. Kaupunkikierros oppaan johdolla. Matka jatkuu kohti Palermoa, jossa majoittuminen.

6.päivä
Palermo – Piazzoja ja joulutoreja
Palermo on Sisilian sykkivä sydän ja pääkaupunki. Palermon viehättävät kadut ja kujat kutsuvat vierailijaa löytöretkelle. Kokopäiväretki Palermon nähtävyyksiin tutustuen. Vierailu mm. Normannipalatsin palatsikirkossa, kuuluisassa Capella Palatinasa sekä Palermon katedraalissa. Kävelyä Palermon keskiaikaisilla kaduilla ja piazzoilla. Reitin varrella on mm. Piazza Bellini, Piazza Pretonian kuuluisa suihkulähde, Pazza Marina, Chiaramonten palatsi. Vapaata aikaa katsella paikkoja oman mielen mukaan Oopperatalon kupeessa Piazza Giuseppe Verdillä. Illalla yhteinen illallinen.

7.päivä
Erice ja Selinute – Arkeologiaa huikeissa maisemissa
Retki Ericen historialliseen kaupunkiin samannimisen vuoren huipulla 750 metrissä. Ericestä avautuu huikeat näköalat Trapanin kaupunkiin ja Trapanin lahdelle. Ericen symboli on Venuksen linna. Kirkkaalla ilmalla Ericestä voi nähdä Tunisian Cape Boniin. Kävelykierros oppaan kanssa kaupungin mukulakivikaduilla nähtävyksiin tutustuen. Antiikin kreikkalaiset perustivat Selinuten kaupungin, joka sijaitsee kauniilla paikalla merinäköaloineen. Selinuten 40 hehtaarin arkeologinen puisto on Euroopan suurin ja se on jaettu useaan osaan. Täällä voi vielä nähdä kaupungin muureja, useita temppeliraunioita, pyhättöjen ja talojen jäännöksiä sekä teitä Antiikin Kreikan ajalta. Omatoiminen lounas retken aikana.

8.päivä
Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa ennen lähtöä Palermon kentälle, josta paluulento takaisin Suomeen.

Lentoaikataulu Lufthansa (sitoumuksetta)
Helsinki - Munchen  06.05 - 07.45
Munchen - Catania  11.30 - 13.40

Palermo - Frankfurt 17.35 - 20.00
Munchen - Helsinki  21.20 - 00.50+1

 


Hotellit
CATANIA     -  Hotel Plaza 4* tai vastaava
PALERMO   -   Hotel Mercure Excelsior 4* tai vastaava


Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 250 €
  • ruokajuomat