Joulumatka Thaimaahan 19.12.2020-3.1.2021

Chiang Mai - Chiang Rai - Hua Hin - Bangkok

Pohjois-Thaimaa on todella monipuolinen kohde. Vehreät vuoret, mielenkiintoiset nähtävyydet ja erinomainen ruokakulttuuri houkuttelevat luokseen. Hintataso on eteläistä Thaimaata edullisempi ja värikkäät vuoristoheimokulttuurit tuovat tunnelmaan oman eksoottisen lisänsä. Kiertomatkan päätteeksi rentoudutaan Hua Hinissä, joka tunnetaan myös Thaimaan kuninkaallisten lomanviettopaikkana.

Asiantuntijan matkassa 

Hakola Timo

Hakola Timo, asiantuntijaopas

Timo on matkailun ammattilainen, joka on luotsannut ryhmiä Ranskan ja Italian Rivieralla, Provencessa ja monissa Aasian maissa jo useiden vuosien ajan. Timon inspiraation l&au ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• palvelumaksut paikallisoppaille ja kuljettajille
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

4 358 €

Matkan hinta vahvistuu tammikuussa 2020.


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 19.12.
Lento Chiang Maihin, jonne saavutaan seuraavana päivänä.

2. päivä, 20.12.
Saapuminen Chiang Maihin
Saapuminen Chiang Maihin. Kuljetus hotellille, aamiainen ja majoittuminen. Päivä vapaata aikaa. Illalla tervetuloillallinen paikallisessa ravintolassa. (A, P)

3. päivä, 21.12.
Kaupunkikierros
Aamiaisen jälkeen lähtö kaupunkikierrokselle. Kierros alkaa Chiang Main vanhasta kaupungista, jonka jälkeen vieraillaan kolmessa upeassa temppelissä tutustumassa paikalliseen historiaan ja kulttuuriin. Kierros päättyy 1300-luvulla rakennetulle Wat Phra That -temppelille, joka sijaitsee 15 kilometrin päässä Chiang Main kaupungista Doi Suthepin vuorella n. 1000 metrin korkeudella. Temppelille johtaa naga-käärmein koristeltu portaikko. Temppelin näköalatasanteelta näkee koko Chiang Main. Lounas paikallisessa ravintolassa ja kuljetus takaisin hotellille. Ilta vapaa. (A, L)

4. päivä, 22.12.
Tutustuminen Pohjois-Thaimaan vuoristoheimojen kulttuuriin
Aamiaisen jälkeen vieraillaan Pohjois-Thaimaan vuoristoheimojen elämää ja kulttuuria esittelevässä museossa. Museossa on esillä eri heimojen asuja ja käyttöesineitä sekä taidetta. Iltapäivä ja ilta vapaa. (A)

5. päivä, 23.12.
Doi Ithanonin kansallispuisto
Aamiaisen jälkeen lähtö kokopäiväretkelle Doi Ithanonin -kansallispuistoon. Puistossa sijaitseva samanniminen vuori on Thaimaan korkein. Vuoren nimi kunnioittaa kuningas Inthawichayanonia, joka oli Chiang Main viimeisiä kuninkaita ja tunnettiin metsien suojelijana. Kuninkaan maallisia jäännöksiä säilytetään pyhäkössä vuoren huipulla. Laajan kasviston ja eläimistön lisäksi puistossa on muun muassa kauniita vesiputouksia ja yli 360 eri lintulajia. Alue toimii kotina myös monille vuoristoheimoille, jotka ovat säilyttäneet perinteisen elämäntapansa. Hmong-heimon kylissä maata viljellään satavuotisia perinteitä seuraten. Lounas päivän aikana. Illalla kuljetus takaisin hotellille. (A, L)

6. päivä, 24.12.
Lisämaksullinen retki elefanttien suojelukeskukseen
Aamiainen hotellissa. Vapaapäivä tai mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle tutustumaan elefanttien suojelukeskukseen Baan Meung Kudin kylässä. Retken aikana opitaan elefanttien tavoista ja rutiineista ja siitä, miten elefanttien kanssa voi kommunikoida. Mahdollisuus osallistua elefanttien hoitamiseen ja ruokkimiseen. Lounas sisältyy retken hintaan. Paluu takaisin hotellille. Illalla yhteinen jouluillallinen. (A, P)

7. päivä, 25.12.
Chiang Mai – Chiang Rai
Aamiaisen jälkeen lähdetään bussilla kohti Chiang Raita. Matkan puolivälissä pysähdytään Mae Kachanin kuumilla lähteillä. Lähempänä Chiang Raita vieraillaan ensin Valkoisessa temppelissä (Wat Rong Khun). Tämä moderni buddhalainen temppeli on paikallisen taiteilijan Chalermchai Kositpipatin edelleen käynnissä oleva projekti. Tämän jälkeen vieraillaan historiallisesti merkittävässä Wat Phra Kaewin temppelissä, josta 1400-luvulla löydettiin kuuluisa smaragdibuddhan patsas. Lähellä sijaitseva Wat Phra Singh puolestaan on Chiang Rain vanhimpia temppeleitä. Nähdään myös Lannan kuningaskunnan kuuluisimpiin hallitsijoihin kuuluvan kuningas Mengrain patsas. Mengrai perusti Chiang Rain kaupungin 1200-luvun loppupuolella. Päivän lopuksi vieraillaan vielä Mustassa talossa (Baan Dam). Baan Dam on edesmenneen taiteilija Thawan Duchaneen uniikki luomus. Paitsi museo, alue oli myös taiteilijan työhuone ja koti. Puistoalueen 40 tummasävyistä taloa ovat saaneet inspiraationsa eri kulttuureista ja arkkitehtuureista, ja niihin on koottu maalauksia, veistoksia ja muun muassa eläinten luita ympäri maailmaa. Lounas päivän aikana. Illalla majoittuminen hotelliin ja vapaa-aikaa. (A, L)

8. päivä, 26.12.
Doi Tung -vuori ja Mae fah Luangin kasvitieteellinen puutarha
Aamiaisen jälkeen ajetaan Doi Tung -vuoren huipulle 2000 metrin korkeuteen. Vuori sijaitsee Thaimaan ja Myanmarin rajalla. Kaskiviljelyn tuhoamaa metsää alettiin elvyttää alueella 1980-luvun loppupuolella Thaimaan kahden edesmenneen kuninkaan äidin, prinsessa Srinagarindran, aloitteesta. Vieraillaan Mae Fah Luangin kasvitieteellisessä puutarhassa, joka on osa Doi Tungin alueen kehittämisprojektia, ja kuninkaallisessa huvilassa, joka toimi prinsessa Srinagarindran asuntona. Lounas paikallisessa ravintolassa ja kuljetus takaisin hotellille. Ilta vapaa. (A, L)

9. päivä, 27.12.
Vapaapäivä Chiang Raissa ja iltatori
Aamiaisen jälkeen koko päivä vapaata aikaa. Illalla yhteinen vierailu sunnuntaisella iltatorilla, jossa muun muassa mahdollisuus nähdä erilaisia esityksiä, ostaa paikallisia käsityötuotteita ja maistella pohjoisthaimaalaisia herkkuja. (A)

10. päivä, 28.12.
Mae Sai ja Kultainen kolmio
Aamiaisen jälkeen lähtö kokopäiväretkelle. Ensimmäisenä vieraillaan Mae Sain kaupungissa Thaimaan ja Myanmarin rajalla, jossa mahdollisuus tehdä ostoksia paikallisella torilla. Täältä jatketaan Chiang Seanin kaupunkiin Mekongjoen rannalle Kultaiseen kolmioon, jossa Thaimaa, Myanmar ja Laos yhtyvät. Vieraillaan oopium-museossa, joka esittelee oopiumin viljelyn ja kaupan historiaa ja vaikutusta alueella. Ennen paluuta Chiang Raihin vieraillaan vielä Wat Chedi Luangin temppelissä. Temppelin erikoisuus on kahdeksankulmainen, 18 metrin korkeuteen kohoava tornimainen pagodi. Lounas päivän aikana. Paluu hotellille illalla. (A, L)

11. päivä, 29.12.
Hua Hin, Cha Am
Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja lento Bangkokiin. Bussimatka Hua Hiniin. Perillä majoittuminen ja yhteinen lounas. (A, L)

12. päivä, 30.12.
Lisämaksullinen snorklausretki tai vapaapäivä
Aamiaisen jälkeen koko päivä vapaata aikaa tai lisämaksullinen snorklausretki Koh Talun saarelle. (A)

13. päivä, 31.12.
Uudenvuodenaatto
Aamiaisen jälkeen koko päivä vapaata aikaa. Illalla yhteinen uudenvuodenaattoillallinen hotellissa. (A, P)

14. päivä, 1.1.
Lisämaksullinen norsusafari Kui Burin kansallispuistossa tai vapaapäivä
Aamiaisen jälkeen koko päivä vapaata aikaa tai lisämaksullinen retki villinorsuistaan tunnettuun Kui Burin kansallispuistoon. (A)

15. päivä, 2.1.
Aamiaisen jälkeen päivä vapaata aikaa. Iltapäivällä lounas hotellilla, jonka jälkeen bussimatka Bangkokiin. Yölento Helsinkiin, jonne saavutaan seuraavana aamuna. (A, L)

16. päivä, 3.1.
Saapuminen Helsinkiin aamulla.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu Qatar Airways ja Bangkok Airways (sitoumuksetta)

9.12. Helsinki - Doha              09.10 - 16.05      QR
19.12. Doha - Chiang Mai        20.00 - 06.00+1  QR
29.12. Chiang Rai - Bangkok    09.45 - 11.15      PG
3.1.     Bangkok - Doha            01.45 - 05.25     QR
3.1.     Doha - Helsinki             08.45 - 13.55     QR
 
 


Majoitus

20.-25.12., 5 yötä, Shangri-La Hotel ****
Chiang Main keskustassa sijaitseva hyvätasoinen hotelli, jossa yhteensä 277 huonetta. Hotellissa ravintoloita ja baari, matkamuistomyymälä sekä ulkouima-allas ja spa. Tilavat huoneet, joiden tyylikäs sisustus kunnioittaa Pohjois-Thaimaan vanhaa Lanna-kulttuuria. Huoneissa ilmastointi, puhelin, tallelokero, minibaari, kahvin- ja teenkeittovälineet, hiustenkuivaaja ja ilmainen WiFi.

25.-29.12., 4 yötä, Legend Chiang Rai Boutique River Resort & Spa ****
Mae Kok -joen tuntumassa luonnon keskellä sijaitseva hyvätasoinen resort-hotelli, jossa yhteensä 76 huonetta. Rakennusten tyyli on modernia Lanna-arkkitehtuuria. Hotellissa ravintoloita ja baari, ulkouima-allas, kuntosali, spa-osasto ja matkamuistokauppa. Tilavista huoneista on näköala puutarhaan. Huoneissa ilmastointi, TV, puhelin, tallelokero, minibaari, kahvin- ja teenkeittovälineet, hiustenkuivaaja ja ilmainen WiFi.

30.12.-2.1., 4 yötä, Palayana Hua Hin *****
Erittäin hyvätasoinen boutique resort -hotelli Cha-amin alueella meren rannalla. Hotellissa ravintoloita ja baareja sekä ulkouima-allas, kuntosali ja spa-osasto. Hotellilla on oma ranta. Tilavissa Deluxe seaview -huoneissa oma parveke merinäköalalla. Huoneissa ilmastointi, TV, puhelin, minibaari, kahvin- ja teenkeittovälineet ja ilmainen WiFi. Kylpyhuoneessa hiustenkuivain sekä kylpytakki ja tohvelit.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 1490 €

RETKET

24.12. Retki elefanttien suojelukeskukseen
Tutustuminen elefanttien suojelukeskukseen Baan Meung Kudin kylässä. Retken aikana opitaan elefanttien tavoista ja rutiineista ja siitä, miten elefanttien kanssa voi kommunikoida. Mahdollisuus osallistua elefanttien hoitamiseen ja ruokkimiseen. Lounas sisältyy retken hintaan. Hinta 69 €. Huom! Ei liikuntarajoitteisille.

30.12. Snorklausretki Koh Talun saarelle
Veneretki Koh Talun saarelle. Saarta ympäröivät kauniit koralliriutat. Mahdollisuus uida ja snorklata, ja nähdä muun muassa merivuokkoja ja runsaasti erilaisia kaloja. Snorklata ja sukeltaa saa vain kahdessa kohtaa, muualla korallit halutaan pitää koskemattomina. Retki sisältää lounaan, joka nautitaan veneessä. Hinta 96 €.

1.1. Elefanttisafari Kui Burin kansallispuistossa
Lähtö hotellilta iltapäivällä ja kuljetus Hua Hinistä Kui Burin kansallispuistoon. Ajomatka n. 1,5 h. Puistossa vaihdetaan metsänvartijan autoon. Metsänvartijalta opitaan puiston ekosysteemistä sekä elefanttien käyttäytymisestä. Puisto kärsii edelleen metsän hävittämisen vaikutuksista. Tämä pakottaa ajoittain elefantteja etsimään ruokaa läheisiltä viljelmiltä, mikä on suututtanut paikallisia hedelmätilallisia. Nykyisin monet alueen viljelijät toimivat kuitenkin yhteistyössä metsänvartijoiden kanssa, valvovat elefanttien liikkumista ja ohjaavat niitä takaisin puiston alueelle vahingoittamatta niitä. Tätä kautta paikalliset hyötyvät turismista ja elefanteilla on paremmat mahdollisuudet selvitä puistossa. Pysähdys ananasviljelmällä, josta siirrytään elefanttien tarkkailualueelle. Tänne elefantit tulevat ruokailemaan ja kylpemään iltapäivisin. Mahdollisesti nähdään myös muita eläimiä, kuten gaureja eli viidakkohärkiä ja intiansarvinokka-lintuja. Mukaan kannattaa ottaa kiikarit. Paluu hotellille illalla. Hinta 72 €.

Retkien minimiosallistujamäärä 10.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 4.10.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.