Joulumatka Wien–Bled 22.-27.12.2018

Wien (1 yö) - Bled (4 yötä) - Ljubljana (retki) - Bohinji (retki) - Graz (retki)

Joulunpyhät Euroopan sydämessä, historiallisessa Wienissä ja kuvankauniissa Bledissä. Vieraillaan Wienin kuuluisilla joulumarkkinoilla, nautitaan Bledin alppimaisemista ja tehdään retki historialliseen Ljubljanaan.

Asiantuntijan matkassa 

Sindelova Marketa

Sindelova Marketa, Asiantuntijaopas

Kulttuurimatkojen opas, joka on asunut Suomessa jo pitkään. Marketa Sindelova on opastanut reilun 10 vuoden aikana Tsekin tasavallan ohella myös Slovakiassa, Sloveni ...

Lukijamatka

Suomen Kuvalehti

Suomen Kuvalehti

Ajankohtainen ja puolueeton Suomen Kuvalehti taustoittaa kotimaanja maailman tapahtumat luotettavasti. Maailman tapahtumien, kansainvälisen politiikan ja maapalloistuneen ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut perillä

1 298 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 22.12.
Wienin kiertoajelu
Lento Wieniin. Suoraan lentokentältä lähdetään oppaan johdolla Wienin kiertoajelulle, jolla tutustutaan kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja käydään joulumarkkinoilla. Lounas retken päätteeksi vanhassakaupungissa. Iltapäivä vapaata ostoksia ja kaupunkiin tutustumista varten, mahdollisuus käydä esim. klassisen musiikin konsertissa: Sound of Vienna - Johann Strauss & Mozart konsertti, Kursalon Wien. Majoittuminen hotelli Reginaan Wienissä. (L)


2. päivä, 23.12.
Majoittuminen Bledin alppimaisemiin
Aamiaisen jälkeen jatketaan matkaa Blediin. Bussimatkan aikana opas kertoo Itävallan ja Slovenian jouluperinteistä ja -tavoista. Blediin saavutaan iltapäivällä ja majoitutaan keskustahotelliin Grand Hotel Toplice. Majoittautumisen jälkeen lähdetään tutustumaan Blediin ja sen ympäristöön. Bled on suosittu kaupunki luontolomailijoiden ja urheilijoiden keskuudessa. Kaupunki sijaitsee juliaanisten Alppien juurella ja sitä pidetään alppiseudun kauneimpana loma- ja terveyskylpyläalueena. Bledissä on keskiaikainen linna, joka on rakennettu lähes 140 metrin korkuiselle kalliolle. Kierroksen aikana vieraillaan myös läheisessä Titon huvilassa, jossa nautitaan leivoskahvit. Illallinen kaupungilla. (A, P)

3. päivä, 24.12.
Bledin joulumarkkinat
Aamiaisen jälkeen nautitaan kuumasta viinistä ja joululauluista Bledin joulukojuilla. Iltapäivä on vapaa kaupungin joulutunnelmaan tutustumista varten ja illalla nautitaan yhteinen illallinen hotellin ravintolassa. (A, P)


4. päivä, 25.12.
Historiallinen Ljubljana
Aamiainen hotellissa. Aamulla lähdetään Slovenian pääkaupunkiin Ljubljanaan, joka on viehättävä historiallinen kaupunki noin tunnin ajomatkan päässä Bledistä. Tehdään kävelykierros vanhassa kaupungissa, ihaillaan kaupungin maisemia ja nautitaan yhteisestä lounaasta keskustassa. Paluu Blediin. (A, L)


5. päivä, 26.12.
Bohinjin retki
Aamiainen hotellissa. Päiväretki Bledin lähialueisiin, vieraillaan mm. Radovlican pikkukaupungissa Bohinjin alueella ja ihaillaan sen kauniita maisemia. Lounas retken aikana. (A, L)


6. päivä, 27.12.
Graz, lounas ja aikaa ostoksille
Aamiaisen jälkeen hyvästellään Slovenia ja lähdetään kohti Wieniä. Matkalla pysähdytään Grazin kaupungissa, jossa tutustutaan kaupungin kauniiseen historialliseen osaan ja nautitaan lounas. Hetki aikaa tehdä viimeisiä ostoksia tai nauttia paikallisista kahviloista. Iltapäivällä jatketaan matkaa kohti Wieniä, josta iltalento Suomeen. (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Wien 08.30 – 10.00 Finnair
Wien – Helsinki 19.15 – 22.40 Finnair


Majoitus
Wien, Hotelli Regina****, 1 yö
Historiallinen hyvätasoinen hotelli on ollut perheomistuksessa jo yli vuosisadan. Se sijaitsee Votiivikirkon ja pienen puiston vieressä ja vain muutaman askeleen päässä Ringstraße-bulevardilta ja Wienin yliopistolta. Täysin savuttomassa Hotel Reginassa on ilmainen Wi-Fi ja ravintola. Roth-ravintolassa asiakkaat voivat nauttia itävaltalaisia ja kansainvälisiä ruokia, wieniläisiä erikoisuuksia ja hienoja itävaltalaisia viinejä. Huoneissa on kaapeli-tv, oleskelualue, minibaari ja kylpyhuone. Ne on sisustettu jugendhuonekaluin. Schottentormetroasema on vain 2 minuutin kävelymatkan päässä, ja sieltä on yhteydet kaikkiin Wienin nähtävyyksiin.

Bled, Grand Hotel Toplice *****, 4 yötä
Täysin uusittu hyvätasoinen hotelli sijaitsee kauniissa maisemissa Bled-järven rannalla. Hotellista avautuvat upeat maisemat järveä ja vuoristoa kohti. Hotellissa on 87 huonetta, joissa on kylpyhuone, wc, parveke, sat-tv, minibaari, tallelokero, ilmastointi ja puhelin. Hotellissa on myös ravintoloita, baareja, kokoushuoneet, termaaliallas, suomalainen, turkkilainen ja infrapunasauna, solarium ja kauneushoitola.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 250 €
• huone järvelle päin Toplice-hotellissa 95 €/hlö
• konserttiliput Wienissä 22.12. A-kat 79,- B-kat. 69,-


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

30.6.2018 mennessä tehtyihin valmismatkasopimuksiin sovelletaan 30.6.2018 saakka voimassa ollutta valmismatkalakia (1079/1994) ja Yleisiä Valmismatkaehtoja (30.6.2009) sekä Lomalinjan Lisä- ja erityisehtoja, jotka ovat saatavilla myös toimistoistamme. 1.7.2018 alkaen tehtyihin varauksiin sovelletaan Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja)


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.