Aasian ihme: Sri Lanka 8.-19.3., 17.-28.12.2019 ja 13.-24.3.2020

Negombo – Dambulla - Sigiriya - Polonnaruwa - Kandy – Nuwara Eliya – Bentota - Colombo

Luontoa, kulttuuria ja rantaelämää

Sri Lankan saari on Intian valtameren helmi. Kiertomatkalla tutustutaan saaren lukuisiin maailmanperintökohteisiin, trooppiseen luontoon sekä maan vaiheikkaaseen historiaan ja nykyaikaan, unohtamatta myöskään Sri Lankan herkullista mausteista keittiötä!

Reitti kulkee länsirannikolta saaren keskelle Dambullan luolatemppeleille, kalliolinnoitukselle Sigiriyaan ja rauniokaupunki Polonnaruwaan sekä Kandyn kulttuurikaupunkiin ja kumpuilevien teeviljelmien keskelle Nuwara Eliyaan. Jeeppisafarilla tähystetään elefantteja Minneriyan kansallispuistossa ja laivan kannelta valaita Mirissasta tehtävällä laivaretkellä. Lopuksi vietetään leppoisaa rantalomaa Bentotassa Intian valtameren äärellä.


Asiantuntijan matkassa 

Fleury Raija

Fleury Raija, Asiantuntijaopas

Raija on luotsannut ryhmiä maailmalla kymmeniä vuosia, Helsinki-oppaana myös kotimaassa. Raija omaa erinomaisen kielitaidon, ja opastaakin monissa eri maissa. Ranska ...

Asiakkaamme suosittelevat

Matkalla voi nähdä saaren monimuotoisuuden osaavan oppaan kanssa. Luonto ja vanha kulttuuri kiinnostaa. Keskellä talvea on kiva päästä etelän lämpöön - pari päivää rantaelämää riittää hyvin.

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
• palvelumaksut paikallisoppaille ja kuljettajille
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut
• Sri Lankan matkustuslupa ETA

2 366 €  8. - 19.3.2019
2 806 €  17. - 28.12.2019
2 426 €  13. - 24.3.2020

17. - 28.12.2019 ja 13. - 24.3.2020 matkojen hintatiedot ovat alustavat.


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 8.3., 17.12., 13.3.
Lento Helsingistä yhdellä koneen vaihdolla Colomboon.

2. päivä, 9.3., 18.12., 14.3.
Negombo, lepopäivä rannalla
Saapuminen Colombon lentokentälle. Kuljetus Negomboon läheiseen rantahotelliin, lepoaikaa. Tervetuloillallinen. (P)

3. päivä, 10.3., 19.12., 15.3.
Dambullan luolatemppelit ja Minneriyan kansallispuisto

Lähtö kohti saaren keskiosaa. Vieraillaan Dambullan luolatemppeleillä. UNESCOn suojelemissa yli 2000 vuotta vanhoissa luolissa on upeita buddhan elämää kuvaavia freskoja sekä yli 150 erilaista buddha-patsasta. Iltapäivällä jeeppisafari suurista elefanttilaumoistaan tunnetussa Minneriyan kansallispuistossa. Yöpyminen Dambullassa. (A, P)

4. päivä, 11.3., 20.12., 16.3.
Maailmanperintökohteet Sigiriya ja Polonnaruwa
Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan Sigiriyan kalliolinnoitukseen. 400-luvulla rakennettu "taivaan linnoitus" tai "leijonakallio" suojeli Sigiriyan viidakkokylää intialaisilta. Kalliomuodostelma kohoaa 200 metrin korkeuteen. Portaita kiipeäminen vaatii kuntoa, mutta se kannattaa, sillä huipulta on mahtavat näkymät. Viimeisiä portaita vartioivat suuret leijonan tassut ja matkan varrella voi pitää tauon ja ihailla hyvin säilyneitä freskoja alkuperäisissä väreissään. Kallion laella on muinaisen palatsin rauniot. Jatketaan Polonnaruwan rauniokaupunkiin, joka toimi pääkaupunkina 1000-1200-luvuilla. Täällä on tuhat vuotta vanhoja patsaita ja seinämaalauksia sekä temppeleitten ja puutarhojen raunioita. Yöpyminen Dambullassa. (A, P)

5. päivä, 12.3., 21.12., 17.3.
Maustepuutarha, kulttuurikaupunki Kandy
Matkalla Kandyyn käydään maustepuutarhalla Matalessa. Sri Lankalla käytetyimmät mausteet ovat kaneli, kardemumma ja pippuri. Saavutaan Kandyn kaupunkiin, joka kuuluu kokonaisuudessaan UNESCOn maailmanperintölistalle ja on buddhismin, taiteen ja kulttuurin keskus. Tutustutaan Kandyn nähtävyyksiin. Kaupunki on tärkeä pyhiinvaelluskohde buddhalaisille, sillä täällä sijaitsee kuuluisa Pyhän hampaan temppeli, jossa säilytetään Buddhan hammasta. Yöpyminen Kandyssa. (A, P)

6. päivä, 13.3., 22.12., 18.3.
Maisemajunamatka Nuwara Eliyaan ja vierailu teetehtaalla
Lähdetään kohti Nuwara Eliyaa vuorten, laaksojen, vesiputousten ja teeviljelmien keskelle. Matkaa tehdään junalla ja bussilla kumpuilevien maisemien keskellä. Nuwara Eliya tunnetaan myös nimellä "Pikku-Englanti" viileän ilmastonsa ja brittivaikutteisten maalaistalojen ja kuningatar Annen tyylisten kartanoitten johdosta. Vierailu teetehtaalla, jossa tutustutaan kuuluisan Ceylonin teen valmistusvaiheisiin. Yöpyminen Nuwara Eliyassa. (A, P)

7. päivä, 14.3., 23.12., 19.3.
Kohti länsirannikkoa
Päivän aikana matkataan kohti länsirannikkoa ja Weligamaa (n. 7,5 h), matkan varrella tehdään pysähdyksiä. Majoittuminen hotelliin Weligamassa. (A, P)

8. päivä, 15.3., 24.12., 20.3.
Valasretki Mirissasta, Gallen linnoitus
Varhain aamulla lähtö Mirissaan, jossa noustaan laivaan ja lähdetään tähystämään valaita. Jatketaan Bentotan lomakohteeseen. Matkan varrella pysähdytään Gallen historiallisessa kaupungissa. Sen maamerkki on massiivinen portugalilaisten ja hollantilaisten rakentama linnoitus, joka on UNESCOn maailmanperintökohde. Perillä Bentotassa majoittuminen hotelliin. (A, P)

9.-10. päivä, 16.-17.3., 25.-26.12., 21.-22.3.
Lomailua Bentotassa

Vapaata oleskelua, leppoisaa lomanviettoa rantahotellissa lomakohteen palveluista nauttien. Mahdollisuus spa- ja ayurveda-hoitoihin. (A, P)

11. päivä, 18.3., 27.12., 23.3.
Bentota, Colombo
Lähtö kohti pääkaupunki Colomboa, jossa tehdään kaupunkikierros ja ruokaillaan ennen kuljetusta lentokentälle. (A, P)

12. päivä, 19.3., 28.12., 24.3.
Koneenvaihto ja jatkolento Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
8.-19.3.2019 Qatar Airways
8.3.   Helsinki - Doha    16.55 - 23.40
9.3.   Doha - Colombo  02.10 - 09.20
18.3. Colombo - Doha  20.55 - 23.30
19.3. Doha - Helsinki    01.35 - 06.40

17. - 28.12.2019 ja 13. - 24.3.2020 matkojen lentoaikataulut vahvistuvat myöhemmin.


 


Hotellit
Hyvätasoiset hotellit

1 yö Negombo, Jetwing Beach
2 yötä Dambulla, Jetwing Lake
1 yö Kandy, The Golden Crown
1 yö Nuwara Eliya, Jetwing St. Andrews
1 yö Weligama, Weligama Bay Marriott & Spa
3 yötä Bentota, The Surf

Jetwing Beach ****
Hotelli sijaitsee rannalla Negombossa. Tilavat Deluxe-huoneet, parveke trooppisin näkymin. Hotellissa on ravintoloita, baari, ulkouima-allas ja spa, jossa mahdollisuus lisämaksullisiin hoitoihin. Ilmainen WiFi.

Jetwing Lake *****
Hotelli sijaitsee Dambullassa kauniilla ja rauhallisella paikalla järven rannalla. Tilavat, maanläheisin värein sisustetut Deluxe-huoneet, joissa jokaisessa oma parveke. Hotellissa on kaksi ravintolaa ja baaria, iso ulkouima-allas ja spa. Ilmainen WiFi.

The Golden Crown ****
Hotelli sijaitsee n. 2 km päässä Kandyn keskustasta vehreän luonnon keskellä, upea näköala ympäröiville Kandyn rinteille. Hotellissa on ravintoloita, baareja, ulkouima-allas, kuntoilukeskus ja spa. Standard-huoneet. Ilmainen WiFi.

Jetwing St. Andrews ****
Tudor-tyylinen hotelli sijaitsee Nuwara Eliyan rinteillä, 5 km päässä keskustasta. Sisustuksessa on käytetty paljon lämmintä puuta. Hotellissa on ravintola ja baari. Superior-huoneet. Ilmainen WiFi.

Weligama Bay Marriott & Spa *****
Hotelli sijaitsee kauniilla Weligaman lahdella meren rannalla. Hotellissa on ravintoloita ja baareja, ulkouima-allas, kuntosali ja spa. Superior-huoneet. Ilmainen WiFi.

The Surf ****
Hotelli sijaitsee Intian valtameren äärellä Bentotassa. Tyylikkäästi sisustetut huoneet, joissa jokaisessa oma parveke. Hotellissa on ravintoloita, baari, ulkouima-allas ja spa. Ilmainen WiFi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 440 € (8.-19.3.19 ja 13.-24.3.20), 670 € (17.-28.12.19)


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 2
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Sri Lankalle tarvitaan matkustuslupa ETA. Lomalinja hakee matkustusluvan puolestanne. Matkustuslupa on voimassa 30 vrk maahan saapumisesta.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.