Aasian ihme: Sri Lanka 16. - 27.11.2018 ja 8. - 19.3.2019

Negombo – Kandy – Nuwara Eliya – Yala – Bentota - Colombo

Luontoa, kulttuuria ja rantaelämää

Sri Lankan matkalla nähdään saaren luontoa monipuolisesti. Reitti kulkee länsirannikolta saaren keskelle Kandyn kulttuurikaupunkiin ja kumpuilevien teeviljelmien keskelle Nuwara Eliyaan. Sitten jatketaan etelään safarille Yalan kansallispuistoon. Loman lopuksi rentoudutaan rantakohteessa ja nautitaan leppoisista päivistä Intian valtameren äärellä.


Asiantuntijan matkassa 

Fleury Raija

Fleury Raija, Asiantuntijaopas

Raija on luotsannut ryhmiä maailmalla kymmeniä vuosia, Helsinki-oppaana myös kotimaassa. Raija omaa erinomaisen kielitaidon, ja opastaakin monissa eri maissa. Ranska ...

Asiakkaamme suosittelevat

Matkalla voi nähdä saaren monimuotoisuuden osaavan oppaan kanssa. Luonto ja vanha kulttuuri kiinnostaa. Keskellä talvea on kiva päästä etelän lämpöön - pari päivää rantaelämää riittää hyvin.

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• lennot Helsinki - Colombo - Helsinki yhdellä koneenvaihdolla
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
• ohjelman mukaiset ateriat (9 x aamiainen, 10 x illallinen)
• asiantuntijaoppaan palvelut
• palvelumaksut oppaille ja kuljettajille kohteessa
• Sri Lankan matkustuslupa ETA

2 419 €

 

1. päivä
Lento Helsingistä yhdellä koneenvaihdolla Colomboon.

2. päivä
Negombo
Saapuminen Colombon lentokentälle, kuljetus läheiseen rantahotelliin ja majoittuminen. Illallinen.

3. päivä
Elefanttien orpokoti, saapuminen Kandyyn
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Kandya. Matkan varrella Pinnawelassa vieraillaan elefanttien orpokodissa, jossa hoidetaan hylättyjä ja loukkaantuneita elefantteja. Saavutaan Kandyn kaupunkiin, joka kuuluu kokonaisuudessaan Unescon maailmanperintölistalle ja on buddhismin, taiteen ja kulttuurin keskus. Illallinen ja yöpyminen Kandyssa.

4. päivä
Kuninkaallinen puutarha ja Kandy
Aamiainen. Vieraillaan kuninkaallisessa puutarhassa Peradeniyassa. Puutarhasta löytyy yli 5000 kasvilajia, suosituimmat kohteet ovat maustepuutarha ja orkideatalo. Iltapäivällä tutustutaan Kandyn nähtävyyksiin. Kaupunki on tärkeä pyhiinvaelluskohde buddhalaisille, sillä täällä sijaitsee kuuluisa Pyhän hampaan temppeli, jossa säilytetään Buddhan hammasta. Vieraillaan kulttuurikeskuksessa, jossa nähdään srilankalaisia perinnetansseja. Illallinen ja yöpyminen Kandyssa.

5. päivä
Nuwara Eliyan teeviljelmät
Aamiainen. Lähdetään kohti Nuwara Eliyaa vuorten, laaksojen, vesiputousten ja teeviljelmien keskelle. Matkaa tehdään junalla ja bussilla kumpuilevien maisemien keskellä. Nuwara Eliya tunnetaan myös nimellä ”Pikku-Englanti” viileän ilmastonsa ja brittivaikutteisten maalaistalojen ja kuningatar Annen tyylisten kartanoitten johdosta. Vierailu teetehtaalla, jossa päästään seuraamaan kuuluisan Ceylonin teen valmistuksen vaiheita. Illallinen ja yöpyminen Nuwara Eliyassa.

6. päivä
Yalan kansallispuisto
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Yalan kansallispuistoa, matkan varrella pysähdytään Ravanan vesiputouksilla. Majoittuminen hotelliin ja vapaa-aikaa rentoutumiseen. Illallinen ja yöpyminen Yalassa.

7. päivä
Safariajelu Yalassa – Galle - Bentota
Aamuvarhaisella jeeppiajelu kansallispuistossa. Täällä maan suosituimmassa kansallispuistossa elävät kaikki Sri Lankan suuret nisäkäslajit kuten leopardi, sambarhirvi, villisika, puhveli, krokotiili, huulikarhu ja elefantti. Puisto tunnetaan myös linnuistaan, joita on yli 130 lajia. Aamiainen. Matka jatkuu rantatietä kohti Bentotan lomakohdetta. Matkan varrella pysähdytään Gallen historiallisessa kaupungissa. Gallen maamerkki on massiivinen portugalilaisten ja hollantilaisten rakentama linnoitus, joka on Unescon maailmanperintökohde. Majoittuminen ja illallinen.

8. – 10. päivä
Lomailua Bentotassa
Aamiainen. Vapaata oleskelua, leppoisaa lomanviettoa rantahotellissa hotellin ja lomakohteen palveluista nauttien. Mahdollisuus ayurveda- ja spa-hoitoihin. Ayurveda (elämän tiede) on luonnonmukaisen terveydenhoidon järjestelmä, joka juontaa juurensa Intiaan yli viiden tuhannen vuoden taakse. Rentouttavissa ja uudistavissa hieronnoissa käytetään korkealaatuisia yrttiöljyjä. Illallinen päivittäin.

11. päivä
Bentota, Colombo
Aamiainen. Vielä yksi täysi lomapäivä ennen illan kotimatkaa. Colombossa tehdään kaupunkikierros ja ruokaillaan yhdessä. Kuljetus lentokentälle lennolle Eurooppaan.

12. päivä
Koneenvaihto ja jatkolento Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Qatar Airways
16.11.2018 ja 8.3.2019   Helsinki - Doha    16.55 - 23.40
17.11.2018 ja 9.3.2019   Doha - Colombo  02.10 - 09.20
26.11.2018 ja 18.3.2019 Colombo - Doha  20.55 - 23.30
27.11.2018 ja 19.3.2019 Doha - Helsinki    01.35 - 06.40


 


Hotellit
Hyvätasoiset hotellit, 4*

16.-27.11.2018 ja 8.-19.3.2019
1 yö Negombo, Jetwing Beach
2 yötä Kandy, The Golden Crown
1 yö, Nuwara Eliya, Jetwing St. Andrews
1 yö Yala, Jetwing Yala
4 yötä Bentota, Centara Ceysands Resort & Spa


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 700 €