Afrikan tähdet - Kapkaupunki, Botswana ja Victorian putoukset 8.-17.3.2020

Upea Kapkaupunki, Hyväntoivonniemi, Boulders Beachin pingviinit ja Stellenboschin viinialue. Tutustutaan valtaviin Victorian putouksiin, Okavango Deltan ihmemaahan ja risteillään Sambesijoella auringonlaskun aikaan.

Huom! Matkan päivämäärät muuttuneet Lomalinja 2019 -esitteen ilmestymisen jälkeen.

Asiantuntijan matkassa 

Helanen Topi

Helanen Topi, asiantuntijaopas

Erittäin pidetty matkaopas, joka on opastanut jo vuosikymmeniä. Topi on ansioitunut erityisesti kaukomatkoilla. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitukset kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• kuljetukset ohjelman mukaisesti
• ohjelmassa mainitut ateriat ja retket
• safarilla miedot juomat, alkoholijuomat (paikalliset merkit) Xakanaxa-lodgessa
• pesulapalvelut Xakanaxa-lodgessa
• asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan
• laukkujen kantomaksut ja palvelurahat (tipit) paikallisoppaille ja autonkuljettajille*
• Zimbabwen viisumi ja maastapoistumisvero

5 696 €

*Xakanaxa-lodgen palveluraha ei sisälly hintaan, vaan maksetaan paikan päällä. Suosittelemme varaamaan 10 €/hlö/päivä.


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 8.3.2020
Lento Kapkaupunkiin

2.päivä, 9.3.2020
Saapuminen Kapkaupunkiin.
Kuljetus hotelliin aamupäivällä. Iltapäivätee ja tutustuminen Pöytävuoreen (säävaraus). Majoittuminen, ilta vapaa. (iltapäivätee)

3.päivä, 10.3.2020
Hyväntoivonniemi, Boulders Beachin pingviinit
Aamiainen. Lähtö kohti Hyväntoivonniemeä Chapman’s Peakin henkeäsalpaavan kaunista vuoristoreittiä pitkin. Hyväntoivonniemellä kohtaavat kaksi valtamerta, Atlantti ja Intian valtameri. Paluumatkalla nähdään Boulders Beach, joka on yksi Etelä-Afrikan kuuluisimmista rannoista ja koti reilulle kahdelletuhannelle Afrikan pingviinille. Lounas ravintolassa, josta upeat näkymät Faulse Bayn lahdelle. Käydään ihailemassa tuhansia erilaisia kasveja Kirstenboschin kasvitieteellisessä puutarhassa. Illalla auringonlasku ja yhteinen illallinen Camps Bayn maisemia ihaillen. (A, L, P)

4.päivä, 11.3.2020
Viinitilaretki
Aamiaisen jälkeen lähtö Stellenboschin viinialueelle tutustumaan ja maistelemaan paikallisia viinejä. Lounas nautitaan viinialueella. Takaisin Kapkaupunkiin saavutaan iltapäivällä. (A, L)

5.päivä,12.3.2020
Botswanaan
Aamiaisen jälkeen lento Mauniin, Botswanaan. Ajo safarialueelle Okavango Deltaan. Tämä upea safarialue sijaitsee Khwaijoen rannalla upeissa maisemissa. Eläimiä on runsaasti, siellä voi nähdä elefantteja, kirahveja, impaloita, antilooppeja, puhveleita, leijonia, apinoita ja paljon erilaisia lintulajeja. Safariajo avojeepeillä ennen illallista. (A, P)

6.päivä, 13.3.2020
Okavango Deltan ihmemaa
Kevyt aamupala, jonka jälkeen safariajelu avojeepeillä. Ajon aikana nähdään upea eläinten kirjo aamutoimissaan. Paluu runsaalle brunssille, jonka jälkeen vapaa-aikaa iltapäiväteehen asti. Teen jälkeen lähtö safariajelulle veneillä, jolloin nähdään paljon erilaisia lintuja ja vesieläimiä. Ajelun aikana tarjoillaan juomia ja pientä purtavaa ja ihaillaan joella upeaa auringonlaskua. Paluu illalliselle auringonlaskun jälkeen. (A, iltapäivätee, P)

7.päivä, 14.3.2020
Zimbabween
Aamiaisen jälkeen lento Kasaneen, josta ajo Victorian putouksille. Ihaillaan näitä upeita putouksia ja osallistutaan käsityömarkkinoille. Majoitutaan Ilala Lodgeen lähelle putouksia. Illalla auringonlaskuristeily Sambesijoella. Risteilyllä tarjoillaan juomia ja pikkupurtavaa. (A)

8.päivä, 15.3.2020
Victorian putoukset
Aamiainen. Päivä aikaa omatoimiseen tutustumiseen putouksiin ja alueeseen. Yhteinen afrikkalainen Boma -illallinen tulen äärellä afrikkalaisia perinnetansseja katsellen. (A, P)

9. päivä, 16.3.3.2020
Lähtö Victoria Falls -lentokentälle, josta paikallislento Johannesburgiin. Lento Suomeen.

10.päivä 17.3.2020
Saapuminen aamulla Dohaan. Kuljetus hotelliin lepohetkeä varten. Jatkolento iltapäivällä Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
8.3. Helsinki - Doha 16.25 - 23.35 Qatar Airways
9.3. Doha - Kapkaupunki 01.45 - 11.05 Qatar Airways
16.3. Victoria Falls - Johannesburg 13.55 - 15.35 British Airways/Comair
16.3. Johannesburg - Doha 20.35 -  06.30+1 Qatar Airways
17.3. Doha - Helsinki 15.40 - 21.20 Qatar Airways


Majoitus
Sun Square City bowl****, Kapkaupunki, 3 yötä
Syyskuussa 2017 avattu hotelli Kapkaupungin keskustassa. Huoneissa on ilmastointi, tv ja wifi. Hotellissa on kuntokeskus, ravintola sekä kattouima-allas, josta avautuu näköalat Lion's Headille sekä Kapkaupungin satama-alueelle. Waterfrontin huvittelu- ja ostosalue sijaitsee noin kahden kilometrin päässä hotellista.
Camp Xakanaxa*****, Okavango Delta, Botswana, 2 yötä
Upea lodgealue sijaitsee Moremin safarialueella Khwaijoen rannalla ja sieltä on näköala Xakanaxa Lagoonille. Jokaisessa luksus safariteltassa on oma kylpyhuone, pistokkeita laitteiden lataamista varten sekä tuuletin. Lisäksi jokaisesta huoneesta löytyy biohajoavia kylpyhuonetuotteita, hyönteiskarkoitetta, hiustenkuivaaja, sateenvarjot sekä sadeviitat. Teltoissa on myös lukittava laatikko suuremmille arvotavaroille sekä pieni tallelokero. Sähkö alueella tuotetaan generaattorilla, joka on toiminnassa 5.30-19.00 välisenä aikana. Teltat ovat varustettu patterikäyttöisillä lukulampuilla, pöytävalolla sekä kylpyhuoneen peilivalolla, joita voi käyttää yöaikaan.  Alueella on oleskelualue, baari, ruokailuhuone ja näköalatasanne.
Victoria Falls, Ilala lodge****, 2 yötä
Hotelli sijaitsee Zimbabwen puolella vajaan 10 minuutin kävelymatkan päässa Viktorian putouksista. Siirtomaavaikutteisesti rakennetut huoneet tarjoavat modernia mukavuutta. Huoneissa on ilmastointi, tv, jääkaappi, kylpyhuonetuotteita, ilmainen wifi, hiustenkuivaaja sekä tallelokero. Hotellissa on baari, ravintola sekä uima-allasalue.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

MATKUSTUSASIAKIRJAT JA VIISUMIT
Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. Etelä-Afrikkaan ja Botswanaan ei Suomen kansalainen tarvitse viisumia. Passissa tulee olla ainakin yksi aukeama tyhjää maahantuloviranomaisia varten. Zimbabwen viisumi ostetaan kaikille Zimbabwen kentälle saavuttua, oppaamme maksaa sen puolestanne. Muiden kuin Suomen kansalaisten tulee tarkistaa itse oma viisumitarpeensa Etelä-Afrikan, Botswanan ja Zimbabwen suurlähetystöistä.  

VANHEMPIEN/VANHEMMAN MUKANA MATKUSTAVA ALLE 18V. LAPSI
Etelä-Afrikka/Botswana
Molempien vanhempien kanssa matkustavalla alle 18-vuotiaalla henkilöllä tulee olla alkuperäinen,
valantehneen kielenkääntäjän englanniksi kääntämä syntymätodistus tai sen oikeaksi todistettu jäljennös.
Suomesta harvemmin löytyy virallista syntymätodistusta eli maistraatista saa ns. virkatodistuksen
(väestötietojärjestelmän ote) valmiiksi englanninkielisenä ja maistraatin leimoilla (Extract from the population
information system in Finland). Huom! Kirkon virkatodistus EI kelpaa.
Yhden vanhempansa kanssa matkustavalla tulee olla alkuperäinen, valantehneen kielenkääntäjän englanniksi
kääntämä syntymätodistus tai sen oikeaksi todistettu jäljennös + puuttuvan vanhemman max. 3 kuukautta
vanha valaehtoinen vakuutus suostumuksesta matkaan. Em. suostumuksen voi korvata todistus oikeuden
päätöksestä puuttuvan vanhemman yksinhuoltajuudesta tai puuttuvan vanhemman kuolintodistus.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 24.3.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.