Ainutlaatuinen Etelä-Kiina 26.7.-7.8.2019

Chongqing (2 yötä) - Chengdu (2 yötä) - Guilin (2 yötä) - Longsheng (retki) - Yangshuo (2 yötä) - Hongkong (2 yötä)

Etelä-Kiinan kiertomatka tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä miljoonakaupungeista maaseudun uskomattomiin maisemiin. Chongqing, Guangzhou ja Chengdu ovat Kiinan moderneimpia kaupunkeja. Etelä-Kiinan maisemat taas kuuluvat varmasti maailman kauneimpiin. Kuuluisan Lijoen maalauksellisia rantamaisemia ja vuorten silhuetteja on ikuistettu miljooniin taideteoksiin. Longshengin alueen riisiterassiviljelmillä tapaa vuorten rinteiltä elantonsa hankkivia paikallisia vähemmistökansoja. Siellä vuorten huiput nousevat paikoin liki kilometrin korkeuteen.

 

Asiantuntijan matkassa 

Siltala Aino

Siltala Aino, Asiantuntijaopas

Ranskalaisen ja portugalilaisen filologian opiskelija Helsingin yliopistossa. Erittäin pidetty opas monilla matkoilla. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • Kiinan sisäinen lento ja junamatka
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
  • ohjelman mukaiset retket ja ateriat
  • viisumi Suomen kansalaisille
  • juomarahat oppaille ja kuljettajille
  • suomalaisen matka-asiantuntijan ja paikallisen oppaan palvelut

2 596 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 26.7.
Suora Finnairin iltapäivälento Helsingistä.

2.päivä, 27.7.
Chongqing
Aamulla saavutaan Chongqingiin. Kentältä lähdetään Chongqingin kaupunkiin, jossa katsellaan nähtävyyksiä ja käydään kolmen rotkon museossa ennen majoittumista keskustahotelliiin. Lounas. (L)

3.päivä, 28.7.
Dazun kiviveistokset
Aamiainen hotellissa. Tehdään retki Unescon maailmanperintölistalla oleville Dazun kiviveistoksille. Nämä uskomattomat kallioon veistetyt patsaat ovat onneksi säilyneet Kiinan kulttuurivallankumoukselta niiden syrjäisen sijainnin takia. Lounas. (A, L)

4.päivä, 29.7.
Chengdu

Aamiaisen jälkeen junamatka Chengduun (8.04 - 9.36), suurkaupunkiin Lounais-Kiinassa, Funanjoen rannalla. Chengdun tasanko on erittäin hedelmällinen ja alue on pitkään ollut Kiinan tärkeimpiä ruuantuotantoalueita. Tutustutaan kaupunkiin, kävellään sen puistossa johon paikalliset kokoontuvat viettämään aikaa. Lounas sekä illalla paikallinen erikoisuus, hot pot- illallinen. (TH)

5.päivä, 30.7.
Pandakeskus

Kaupungissa sijaitsee myös jättiläispandojen tutkimuskeskus, joka ei ole tyypillinen eläintarha. Käydään ihastelemassa näitä suloisia eläimiä ennen lounasta. Lisää vanhan ajan tunnelmaa löytyy ravintoloiden, baarien ja gallerioiden täyttämiltä Leveältä ja Kapealta kujalta. Illalla lisämaksullinen Sichuanin oopperaesitys, joka on paikallinen versio oopperasta. Sichuanin ooppera tunnetaan parhaiten ”kasvojen vaihtamisesta”, trikistä, jossa näyttelijät vaihtavat kasvojaan silmänräpäyksessä. (A, L)

6.päivä, 31.7.
Guilin, tippukiviluolat
Aamiaisen jälkeen junamatka Guiliniin (7.27 - 14.03). Eväslaatikko junassa. Majoittuminen hotelliin. (A )

7.päivä, 1.8.
Longshengin kylä ja riisiterassit
Aamiaisen jälkeen lähdetään korkealla vuorilla sijaitsevaan kylään, jossa paikalliset viljelevät riisiä vuorten rinteillä. Kiivetään riisiterassien ja kylän läpi vuoren huipulle ihailemaan upeita maisemia. Lounas kylässä. (A, L)

8.päivä, 2.8.
Lijoen risteily

Aamiainen. Päivän retkellä risteillään yhdellä maailman kauneimmista joista. Molemmin puolin jokea kohoavat vuoret ja kylät reunustavat reittiä koko risteilyn ajan. Lounas laivalla. Paluu  hotelliin.(A, L)

9.päivä, 3.8..(A,L)
Vapaapäivä
Lisämaksullinen retki katsomaan katsomaan upeaa tippukiviluolaa (Reed Flute Cave). Lounas retken aikana. (A,L)

10. päivä, 4.8.
Hongkongiin

Aikaisen aamiaisen jälkeen lähdetään junalla Hongkongiin (13.38 - 16.54). Majoittuminen Kowloonin saarella. Kowloon on elokuvista ja matkailumainoksista tuttua Hongkongia, jossa katuja verhoilevat mainoskyltit ja -valot kutsuvat ostamaan kaikkea maan ja taivaan väliltä. Illalla rannalla esitetään upea valospektaakkeli. (A, L)

11. päivä, 5.8.
Hongkong
Aamiaisen jälkeen vapaapäivä. Voit tehdä matkan Kowloonista Hongkongin puolelle legendaarisella Star Ferry Companyn lautoilla, jotka ovat olennainen osa Hongkongia. Cityn puoli on luksusta. Luksusliikkeiden lisäksi katukuvaan kuuluvat kiireiset liikemiehet, sekä kaupungin erikoisuus – kaksikerroksiset raitiovaunut. (A)

12. päivä, 6.8.
Kiertoajelu
Aamiainen. Iltapäivällä lähdetään lounaalle, jonka jälkeen jatketaan puolipäiväretkelle ennen lentokentälle lähtöä.
Retken aikana nähdään Aberdeenin kalastajasatama sekä Victoria Hill, josta avautuu henkeäsalpaavat maisemat kaupungin ylle. Lento keskiyöllä Suomeen. (A, L)

13. päivä, 7.8.
Varhain aamulla saavutaan Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Chongqing 17.40 – 07.10 +1 Finnair
Hong Kong - Helsinki 00.25 - 06.00 Finnair


Majoitus
Harbour Plaza *****, Chongqing, 2 yötä. Hyvätasoinen hotelli.
Holiday Inn Express *** Chengdu Gulou, 2 yötä. Keskitasoinen hotelli.
Bravo Hotel ****, Guilin, 2 yötä. Keskitasoinen hotelli.
Marco Polo Prince Hotel ****, Hongkong, 2 yötä. Hyvätasoinen hotelli.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 390€
  • Sichuanin oopperaesitys 40€ - minimiosallistujamäärä 15

 

 


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 21.06.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Kiinan henkilökohtainen viisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
HUOM! Viisumin saanti edellyttää henkilökohtaista käyntiä Kiinan viisumipalvelukeskuksessa Helsingissä.

Puhelimitse/sähköpostitse tehtyihin varauksiin lähetämme viisumihakemuksen palvelulomakkeen ja toimintaohjeet varauksen mukana. Mikäli teette varauksen internetsivujemme kautta, saatte ohjeet täältä: https://www.lomalinja.fi/viisumiohjeet Viisumin hakua varten teidän tulee toimittaa passikopionne, sähköinen passivalokuva ja huolellisesti täytetty palvelulomake mieluiten sähköpostitse osoitteeseen eeva.urrio@lomalinja.fi viimeistään 6 viikkoa ennen matkaa. Sovimme jokaisen kanssa ajan Kiinan viisumipalvelukeskukseen Helsingissä.

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk viisumihaun alkamisesta. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.