Aito Kuuba - Cuba Autentica 11.-25.11.2022

Havanna (3 yötä) – Santa Clara (1 yö) –  Remedios - Camaguey (2 yötä) – Sancti Spiritus (retki) – Trinidad (3 yötä) – Cienfuegos (1 yö) – Varadero (2 yötä) – Havanna

Koe nyt aito Kuuba todellisen asiantuntijan Folke Westin opastamana. Havannassa ajetaan vanhoilla amerikanraudoilla ja kuljetaan Hemingwayn jäljillä. Kiertomatkalla tutuiksi tulevat niin sikarin- kuin sokerintuotannon salaisuudet, historia ja nykypäivä, romanttiset kaupungit ja aito maaseutu, suurenmoinen luonto sekä kuubalainen musiikki ja elämänilo. Matkan lopuksi nautitaan auringosta Varaderossa korkeatasoisessa all inclusive -hotellissa.

Asiantuntijan matkassa 

West Folke

West Folke, asiantuntijaopas

TV:stä tuttu maailmanmatkaaja ja yli kolmensadan matkadokumentin tekijä, joka on käynyt 120 eri maassa. Kuuban vannoutunut ystävä ja Keski- ja Etelä-A ...

Benavides Lene

Benavides Lene, liikunnanohjaaja

Liikunnanohjaaja ja monitaitoinen opas. Lene Benavides vauhdittaa matkoja jumpalla ja tanssitreeneillä. Hänellä on loppututkinto sekä Kuuban hotelli- ja ravinto ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, retket ja pääsymaksut museoihin
• Kuuban turistikortti
• asiantuntijaoppaan palvelut kohteessa

3 496 

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 11.11.
Lentoon kohti Karibiaa
Aamulento Helsingistä koneenvaihdolla kohti Havannaa. Majoittuminen, matkainfo ja illallinen. (P)

2. päivä,12.11.
Jenkkiraudoilla Havannaa kiertämään
Aamiainen. Havannan kaupunkikierros tehdään komeasti 50‐luvun amerikanraudoilla. Lounas ja legendaarinen neljän torin kävely UNESCOn suojelemassa, upeasti restauroidussa Havannan vanhassakaupungissa. Päivän päätteeksi iltakävely Miramarissa. (PH)

3. päivä, 13.11.
Hemingwayn jalanjäljillä
Aamiainen. Kuuluisa kirjailija rakasti Kuubaa ja asui täällä vakituisesti yli 20 vuotta. Seurataan Papan jalanjälkiä ympäri Havannaa. Tutuksi tulevat kotikartano Finca Vigia, Cojimarin kalastajakylä ja Ambos Mundos -hotelli. Nautitaan havannalainen lounas Papan tyyliin ja juodaan mojitot La Bodeguita del Mediossa ja daiquirit Floriditassa, aivan kuten Hemingway ystävineen teki aikoinaan. Illalla mahdollisuus nähdä lisämaksusta Tropicana Cabaret. (PH)

4. päivä, 14.11.
Vallankumoussankari Che Guevara
Aamiaisen jälkeen ajetaan Santa Claran kaupunkiin, jossa tutustutaan Che Guevaran mahtavaan monumenttiin, mausoleumiin ja museoon. Tämä argentiinalainen tohtori tuli maailmankuuluksi vallankumousfilosofina ja armottomana taistelijana. Santa Clarassa hän saavutti joulukuussa 1958 suurimman voittonsa, joka ratkaisi vallankumoussodan, ja sen vuoksi kaupunki tunnetaan Che Guevaran kaupunkina. Lounas. Iltapäivällä vieraillaan Santa Claran Bellas Artes -museossa, jossa nähdään historiallinen katsaus yläluokan sisustuksiin vuosisatojen varrella. Yöpyminen Santa Clarassa. (PH)

5. päivä, 15.11.
Remedios - Keski-Kuuban salainen helmi
Aamiainen. Tänään moottoritie muuttuu maantieksi, kun ajetaan läpi Kuuban rauhallisen maaseudun kohti Remedioksen kaupunkia. Tutustutaan kävellen historialliseen toriin ja sen ainutlaatuisen kirkon kultaiseen alttariin. Jatketaan kothi Camagüeyta. Alkuperäiseltä nimeltään Santa Maria Puerto Principe, on yksi niistä seitsemästä alkuperäiskaupungista, jotka Kuuban valloittaja Diego Velazquez perusti vuonna 1514. Kaupunki tunnetaan kirkkojen kaupunkina ja vilkkaana kulttuurikeskuksena, jossa etenkin klassinen baletti ja moderni kuva- ja veistostaide kukoistavat. Lounas matkan varrella, iltapäivällä majoittuminen vanhankaupungin hotelliin. (PH)


6. päivä, 16.11.
Kulttuuria Camagüeyssa
Aamiainen. Tutustutaan kävellen sokkeloisen vanhankaupungin kujiin ja toreihin, sekä vieraillaan kirkoissa ja taideateljeissa. Huomioidaan myös Camagüeyn historiallinen sankari, ratsuväen kenraali Ignacio Agramonte ja vieraillaan hänen syntymäkodissaan. Päivän kulttuuriantia täydentää lounaalla paikallisen musiikkiopiston duo Black Coral ja illalla on tarjolla Casa de la Trovassa perinteistä kuubalaista musiikkia. (PH)

7. päivä, 17.11.
Sokerimyllyjen laakso
Aamiainen. Lähdetään kohti itää ja poiketaan Sancti Spiritiuksen vuonna 1513 perustetussa kaupungissa. Lyhyt kävelykierros vanhassa tunnelmallisessa keskustassa sekä lounas, jonka jälkeen matka jatkuu Valle de los Ingenios –laaksoon. Tämä laakso oli 1800‐luvun puolessavälissä maailman tuottavin sokerinviljelyalue, ja vanha orjatorni muistuttaa julmuudesta, jolla valtavat rikkaudet aikanaan hankittiin. Markkinoilta löytää paikallisten käsityöläisten upeita tuotoksia. Jatketaan vielä Trinidadiin, jonne saavutaan auringonlaskun aikaan. Majoittuminen kotihotelliin. (PH)

8. päivä, 18.11.
Trinidadin hurma
Aamiainen. La Villa la Santissima Trinidad ‐ perustettu vuonna 1514 ‐ on eittämättä Kuuban parhaiten säilynyt kolonialistinen kaupunkikokonaisuus. Sen pastellinsävyiset matalat talot, mukulakivikadut ja ‐kujat sekä huikeat markkinatorit luovat mahtavan kaupunkikuvan, joka hakee vertaansa koko maailmassa. Tutustutaan mukulakivikujia kävellen Trinidadin idylliseen vanhaan kaupunkiin ja poiketaan Museo Romanticassa. Jatketaan Trinidadin uimarannalle, Anconille, joka sijaitsee noin 5 km päässä vanhastakaupungista. Illalla mahdollisuus tutustua Trinidadin yöelämään. (PH)

9. päivä, 19.11.
Vapaapäivä Trinidadissa 
Suloisessa Trinidadissa riittää tekemistä. Anconin ranta houkuttelee uudestaan ja liikunnan ystävillä on mahdollisuus patikoida Topes-vuoriston vesiputouksille. (PH)

10. päivä, 20.11.
Everstin kasvitarha ja ripaus Ranskaa
Aamiainen. Matka jatkuu länteen pitkin rantatietä Escambray‐vuoristoketjua myötäillen. Tutustutaan jenkkieversti Edward F. Atkinsin perustamaan valtavaan Jardin de Botanicoon, jossa on esillä muun muassa 280 eri palmulajia. Nautitaan luonnon rikkaudesta ja vehreydestä. Jatketaan Cienfuegosiin, jonka upea keskustori tarjoaa tyylikästä ranskalaisvaikutteista 1800‐luvun uusklassista arkkitehtuuria. Kaiken kruunaa kuitenkin kaupungin niemenkärjessä sijaitseva Kuuban merkillisin rakennus, sokeriparoni El Vallen hämmästyttävä palatsi, jonka kattoterassilla ihaillaan näköalaa ja juodaan cocktailit. Lounaan jälkeen majoittuminen hotelliin.  (PH)

11. päivä, 21.11.
Kohti Varaderoa
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti pohjoisrannikkoa ja Kuuban suosituinta lomakaupunkia Varaderoa. Ajetaan Gardenan pikkukaupungin läpi, ja nähdään maailman ainoa polkupyörämonumentti ja aukio, jolla Kuuban lippu nostettiin ensimmäisen kerran salkoon vuonna 1848. Varaderoon saapuessa tutustutaan kylän värikkääseen markkinatoriin, jossa on valtava valikoima kuubalaista käsityötaidetta. Majoittuminen viihtyisään all inclusive –hotelliin. (PH)

12. päivä, 22.11.
Rentoa lomailua rannalla
Nyt on aikaa nauttia hotellin all inclusive ‐palvelusta, joka sisältää kaikki ruuat ja baarien tarjoamat juomat. Harrastusmahdollisuudet ovat täällä loistavat: Varaderon golfkenttä on vain kivenheiton päässä, ja tarjolla on myös syvänmerenkalastusta, purjehtimista ja sukeltamista! Lene vetää lisäksi halukkaille aamujumppaa ja iltapäivällä tanssitreenit. Illallisen jälkeen siirrytään hotellin teatteriin nauttimaan värikkäästä show’sta. (AI)

13. päivä, 23.11.
Kaikki loppuu aikanaan
Aamupäivällä ehtii vielä koko sydämellä nauttia hotellin antimista ja palveluista. Yhteinen jäähyväislounas, jonka jälkeen lähdetään kohti Havannan lentokenttää. (PH)

14. päivä, 24.11.
Saapuminen Pariisiin aamupäivällä, illalla jatkolento Helsinkiin. Halukkailla mahdollisuus tutustua Pariisiin omatoimisesti - ei taata. 

15. päivä, 25.11.
Saapuminen Helsinkiin heti puolenyön jälkeen. Aito ja ainutlaatuinen Kuuba on nähty ‐ nyt on kuvien ja muistojen aika!

 ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulut (sitoumuksetta)
11.11.. Helsinki - Pariisi 06.25 - 08.35 Air France
11.11.. Pariisi - Havanna 14.10 - 18.35 Air France
23.11.. Havanna - Pariisi 20.55 - 11.50+1 (24.11.) Air France
24.11.. Pariisi - Helsiki 20.45 - 00.45+1 (25.11.) Air France


Majoitus
Melia Habana****, Havanna, 3 yötä
Länsi-Havannassa meren äärellä oleva rantahotelli. Hotellissa on uima-altaita, ravintoloita ja baareja, hissi, kuntosali, langaton internetyhteys (lisämaksusta), kokoustilat ja 24 tuntia avoinna oleva vastaanotto. Huoneissa on ilmastointi, satelliitti-TV, puhelin, tallelokero ja parveke/terassi. 
Los Caneyes***, Santa Clara, 1 yö
Kauniissa puistomaisemassa sijaitseva keskitason bungalow-tyyppinen hotelli. Viihtyisä uima-allas alue, jossa esitetään joka ilta show,  baari-kahvila, ravintola, pieni kauppa. Kaksikerroksiset bungalowit sijaitsevat kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä. Huoneissa hyvä perusvarustus. Maksullinen wifi aulassa.
Camaguey Gran Hotel***, Camagüey, 2 yötä
Keskitason kaupunkihotelli, vilkkaalla kävelykadulla aivan kaupungin keskustassa. Hotellissa kaksi ravintolaa, yksi kahvila, kaksi baaria ja uima-allas. Aamiainen tarjotaan kattoterassilla, josta hieno näköala ympäri kaupunkia. Huoneissa perusvarustus. Osa huoneista ilman ikkunaa. Maksullinen wifi aulassa.
kotihotelli, Trinidad, 3 yötä
Folke Westin katsastamat kotihotellit sijaitsevat Trinidadin keskustassa 5 minuutin kävelyetäisyydellä vanhastakaupungista. Siisteissä huoneissa on ilmastointi, oma suihku, wc,  jääkaappi ja puhelin. Huoneiston yleisissä tiloissa aamiaishuone ja seurustelutilat. Runsas aamiainen tarjotaan toivomuksien mukaisesti.
Melia La Union hotelli****, Cienfuegos, 1 yö
Klassisen, vuonna 1869 avatun keskitason hotellin arkkitehtuuri on lumoava. Keskeinen sijainti kävelykadun varrella, kivenheiton päässä kaupungin historiallisesta torista. Hotellissa on onnistuttu säilyttämään vanhan ajan karisma moderneista kylpyhuoneista ja viestintälaitteista huolimatta. Hotellissa uima-allas, kahvila, ravintola ja kokoustilat. Maksullinen wifi aulassa.
Hotel Melia Varadero****, all inclusive, Varadero, 2 yötä
1990-luvulla rakennettu Melia-ketjun ensimmäinen hotelli Kuubassa, rannalla, noin 5 minuutin kävelyetäisyydellä Varaderon parhaimmasta ostoskeskuksesta. Buffétravintola, neljä erikoisravintolaa, kolme baaria, 24 h kahvila. Valtava uima-allas alue monessa eri tasossa ja ranta-alue. Runsas liikuntaohjelmisto sekä vauhdikas iltashow. Maksullinen wifi.

HUOM! Kuubalaisten hotellien perusvarustus: wc/suihku, ilmastointi, jääkaappi, TV, tallelokero (saattaa olla maksullinen) 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 465 €
• kuubalaisen henkilökunnan palvelurahat
• museoiden kuvausmaksut

Ohjelmaan ja majoituspaikkoihin saattaa tulla kuubalaisten järjestäjien ja viranomaisten tekemiä muutoksia. Pidätämme oikeuden muutoksiin.  


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Kuuban turistikortti.
Kuubaan matkustava suomen kansalainen tarvitsee passin sekä turistikortin (=viisumi). Pyydämme teitä lähettämään passikopionne toimistoomme heti varauksen jälkeen tai viimeistään 8 viikkoa ennen matkan alkua. Kopion voi postittaa toimistoomme: Lomalinja Oy, Patamäenkatu 6, 33900 Tampere. Sähköpostitse voitte toimittaa kopion osoitteeseen: matkustaja@lomalinja.fi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Covid-19-pandemiatilanteen aikana matkustajan on itsenäisesti huolehdittava kunkin matkakohteen vaatimusten mukaisista todistuksista, joita matkustaja tarvitsee matkaansa varten. Näitä ovat esim. todistukset negatiivisesta Covid-19-testistä, saadusta Covid-19-rokotussuojasta tai sairastetusta Covid-19-taudista. Tarkemmat maakohtaiset tiedot ovat saatavilla ensisijaisesti kohdemaan viranomaisilta, mutta seuraamme matkustusohjeistuksia ja maahanpääsyvaatimuksia tiiviisti ja tiedotamme niistä asiakkaillemme aina lähempänä matkan lähtöpäivää. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua tai vierailujärjestys vaihtua. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.