Aito Kuuba - Cuba Autentica 7.-19.11.2018 ja 7.-19.1.2019

Havanna (3 yötä) – Santa Clara (1 yö) –  Camaguey (2 yötä) – Sancti Spiritus (retki) – Trinidad (2 yötä) – Cienfuegos (1 yö) – Varadero (2 yötä) – Havanna

Koe nyt aito Kuuba todellisen asiantuntijan Folke Westin opastamana. Havannassa ajetaan vanhoilla amerikanraudoilla ja kuljetaan Hemingwayn jäljillä. Kiertomatkalla tutuiksi tulevat niin sikarin- kuin sokerintuotannon salaisuudet, historia ja nykypäivä, romanttiset kaupungit ja aito maaseutu, suurenmoinen luonto sekä kuubalainen musiikki ja elämänilo. Matkan lopuksi nautitaan auringosta Varaderossa korkeatasoisessa all inclusive -hotellissa.

Huom! Matkapäivät ja ohjelma muuttuneet esitteen ilmestymisen jälkeen.

Asiantuntijan matkassa 

West Folke

West Folke, Asiantuntijaopas

TV:stä tuttu maailmanmatkaaja ja yli kolmensadan matkadokumentin tekijä, joka on käynyt 120 eri maassa. Kuuban vannoutunut ystävä ja Keski- ja Etelä-A ...

Benavides Lene

Benavides Lene, Liikunnanohjaaja

Liikunnanohjaaja ja monitaitoinen opas. Lene Benavides vauhdittaa matkoja jumpalla ja tanssitreeneillä. Hänellä on loppututkinto sekä Kuuban hotelli- ja ravinto ...

Asiakkaamme suosittelevat

Kuuban oppaana Folke West on paras mahdollinen kertomaan historiasta ja tapahtumista. Kohteet antavat laajan kuvan Kuubasta ja niistä saimme Folkelta perusteelliset tiedot. Paras matkamme Lomalinjalla tähän mennessä. -Markku K.

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, retket ja pääsymaksut museoihin
• Kuuban turistikortti
• asiantuntijaoppaan palvelut kohteessa

2 896 € 

ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive
All inclusive –palvelu sisältää ruokien lisäksi virvokkeita, olutta, viiniä ja paikallisia juomia – ei tuontialkoholia.

1. päivä*, 7.11., 7.1.
Lentoon kohti Karibiaa
Aamulento Helsingistä koneenvaihdolla kohti Havannaa. Majoittuminen, matkainfo ja illallinen. (I)

2. päivä, 8.11., 8.1.
Jenkkiraudoilla Havannaa kiertämään
Aamiainen. Havannan kaupunkikierros tehdään komeasti 50‐luvun amerikanraudoilla. Lounas ja legendaarinen kolmen torin kävely UNESCOn suojelemassa, upeasti restauroidussa Havannan vanhassa kaupungissa. (A,L)

3. päivä, 9.11., 9.1.
Hemingwayn jalanjäljillä
Aamiainen. Kuuluisa kirjailija rakasti Kuubaa ja asui täällä vakituisesti yli 20 vuotta. Seurataan Papan jalanjälkiä ympäri Havannaa. Tutuksi tulevat kotikartano Finca Vigia, Cojimarin kalastajakylä ja Ambos Mundos -hotelli. Nautitaan havannalainen lounas Papan tyyliin ja juodaan mojitot La Bodeguita del Mediossa ja daiquirit Floriditassa, aivan kuten Hemingway ystävineen teki aikoinaan. (A,L)

4. päivä, 10.11., 10.1.
Vallankumoussankari Che Guevara
Aamiaisen jälkeen ajetaan Santa Claran kaupunkiin, jossa tutustutaan Che Guevaran mahtavaan monumenttiin, mausoleumiin ja museoon. Tämä argentiinalainen tohtori tuli maailmankuuluksi vallankumousfilosofina ja armottomana taistelijana. Santa Clarassa hän saavutti joulukuussa 1958 suurimman voittonsa, joka ratkaisi vallankumoussodan, ja sen vuoksi kaupunki tunnetaan Che Guevaran kaupunkina. Lounas. Iltapäivällä vieraillaan sikaritehtaalla ja päivän kruunaa käynti Santa Claran Bellas Artes -museossa, jossa nähdään historiallinen katsaus yläluokan sisustuksiin vuosisatojen varrella. Yöpyminen Santa Clarassa. (A,L)

5. päivä, 11.11., 11.1.
Camagüey – Keski‐Kuuban kulttuurikeskus
Aamiainen. Tänään moottoritie muuttuu maantieksi, kun ajetaan läpi Kuuban rauhallisen maaseudun kohti Camagüeyta. Alkuperäiseltä nimeltään Santa Maria Puerto Principe, on yksi niistä seitsemästä alkuperäiskaupungista, jotka Kuuban valloittaja Diego Velazquez perusti vuonna 1514. Kaupunki tunnetaan kirkkojen kaupunkina ja vilkkaana kulttuurikeskuksena, jossa etenkin klassinen baletti ja moderni kuva- ja veistostaide kukoistavat. Lounas matkan varrella, iltapäivällä majoittuminen vanhankaupungin hotelliin. (A,L)


6. päivä, 12.11., 12.1.
Kulttuuria Camagüeyssa
Aamiainen. Tutustutaan kävellen sokkeloisen vanhankaupungin kujiin ja toreihin, sekä vieraillaan kirkoissa ja taideateljeissa. Huomioidaan myös Camagüeyn historiallinen sankari, ratsuväen kenraali Ignacio Agramonte ja vieraillaan hänen syntymäkodissaan. Päivän kulttuuriantia täydentää lounaalla paikallisen musiikkiopiston duo Black Coral ja illalla on tarjolla Casa de la Trovassa perinteistä kuubalaista musiikkia. (A, L)

7. päivä, 13.11., 13.1.
Sokerimyllyjen laakso
Aamiainen. Vieraillaan vihannestorilla ja lähdetään kohti itää, Sancti Spiritiuksen vuonna 1513 perustettuun kaupunkiin. Lyhyt kävelykierros vanhassa tunnelmallisessa keskustassa sekä lounas, jonka jälkeen matka jatkuu Valle de los Ingenios –laaksoon. Tämä laakso oli 1800‐luvun puolessavälissä maailman tuottavin sokerinviljelyalue, ja vanha orjatorni muistuttaa julmuudesta, jolla valtavat rikkaudet aikanaan hankittiin. Markkinoilta löytää paikallisten käsityöläisten upeita tuotoksia. Jatketaan vielä Trinidadiin, jonne saavutaan auringonlaskun aikaan. Illallinen ja majoittuminen. (A,L,I)

8. päivä, 14.11., 14.1.
Trinidadin hurma
Aamiainen. La Villa la Santissima Trinidad ‐ perustettu vuonna 1514 ‐ on eittämättä Kuuban parhaiten säilynyt kolonialistinen kaupunkikokonaisuus. Sen pastellinsävyiset matalat talot, mukulakivikadut ja ‐kujat sekä huikeat markkinatorit luovat mahtavan kaupunkikuvan, joka hakee vertaansa koko maailmassa. Tutustutaan mukulakivikujia kävellen Trinidadin idylliseen vanhaan kaupunkiin ja poiketaan museoiden ohella Casa de La Trovan musiikkibaarissa iltapäivätansseilla. Lounas kaupungilla, ilta vapaa. (A,L)

9. päivä, 15.11., 15.1.
Everstin kasvitarha ja ripaus Ranskaa
Aamiainen. Matka jatkuu länteen pitkin rantatietä Escambray‐vuoristoketjua myötäillen. Tutustutaan jenkkieversti Edward F. Atkinsin perustamaan valtavaan Jardin de Botanicoon, jossa on esillä muun muassa 280 eri palmulajia. Nautitaan luonnon rikkaudesta ja vehreydestä. Jatketaan Cienfuegosiin, jonka upea keskustori tarjoaa tyylikästä ranskalaisvaikutteista 1800‐luvun uusklassista arkkitehtuuria. Kaiken kruunaa kuitenkin kaupungin niemenkärjessä sijaitseva Kuuban merkillisin rakennus, sokeriparoni El Vallen hämmästyttävä palatsi, jonka kattoterassilla ihaillaan näköalaa ja juodaan cocktailit. Lounaan jälkeen majoittuminen hotelliin.  (A, L)

10. päivä, 16.11., 16.1.
Kohti Varaderoa
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti pohjoisrannikkoa ja Kuuban suosituinta lomakaupunkia Varaderoa. Ajetaan Gardenan pikkukaupungin läpi, ja nähdään maailman ainoa polkupyörämonumentti ja aukio, jolla Kuuban lippu nostettiin ensimmäisen kerran salkoon vuonna 1848. Varaderoon saapuessa tutustutaan kylän värikkääseen markkinatoriin, jossa on valtava valikoima kuubalaista käsityötaidetta. Majoittuminen viihtyisään all inclusive –hotelliin ‐ on aika viettää täyttä lomailijan elämää. (A, I)

11. päivä, 17.11., 17.1.
Rentoa lomailua rannalla
Nyt on aikaa nauttia hotellin all inclusive ‐palvelusta, joka sisältää kaikki ruuat ja baarien tarjoamat juomat. Harrastusmahdollisuudet ovat täällä loistavat: Varaderon golfkenttä on vain kivenheiton päässä, ja tarjolla on myös syvänmerenkalastusta, purjehtimista ja sukeltamista! Lene vetää lisäksi halukkaille aamujumppaa ja iltapäivällä tanssitreenit. Illallisen jälkeen siirrytään hotellin teatteriin nauttimaan värikkäästä show’sta. (AI)

12. päivä*, 18.11., 18.1.
Kaikki loppuu aikanaan
Aamupäivällä ehtii vielä koko sydämellä nauttia hotellin antimista ja palveluista. Yhteinen jäähyväislounas, jonka jälkeen lähdetään kohti Havannan lentokenttää. (A,L)

13. päivä, 19.11., 19.1.
Kotimaan kamaralla
Euroopan välilaskun jälkeen saavutaan Helsinkiin illansuussa. Aito ja ainutlaatuinen Kuuba on nähty ‐ nyt on kuvien ja muistojen aika!

*Tammikuun lähdöllä myöhäisen saapumisajankohdan vuoksi majoittuminen ja yöpyminen. Matkainfo seuraavana aamuna ennen kaupunkikierrosta. Yhteinen illallinen 12. päivänä ennen kentälle siirtymistä.

Lentoaikataulu 7.-19.11. (sitoumuksetta)
Helsinki - Amsterdam 07.00 - 08.35 KLM
Amsterdam - Havanna 12.35 - 17.15 KLM
Havanna - Amsterdam 19.15 - 10.35+1 KLM
Amsterdam - Helsinki 13.50 - 17.15 +1 KLM

Lentoaikataulu 7.-19.1. (sitoumuksetta)
Helsinki - Havanna 16.45 - 21.30 Finnair
Havanna - Helsinki 23.30 - 16.35 +1 Finnair


Majoitus
Päivät 1–4, 3 yötä, Havanna, Habana Libre tai vastaava
Päivät 4-5, 1 yö,  Santa Clara, puistohotelli
Päivät 5-7, 2 yötä, Camagüey, kaupunkihotelli
Päivät 7-9, 2 yötä, Trinidad, Casa Particular - kotihotelli
Päivät 9-10, 1 yö, Cienfuegos, keskustahotelli
Päivät 10-12, 2 yötä, Varadero, Melia Varadero


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 490 €
• kuubalaisen henkilökunnan palvelurahat
• museoiden kuvausmaksut

Ohjelmaan ja majoituspaikkoihin saattaa tulla kuubalaisten järjestäjien ja viranomaisten tekemiä muutoksia. Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Matkan hinta perustuu 27.4.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Kuuban turistikortti. Tarvitsemme syntymäaikanne sekä matkalla käytettävän passin numeron ja voimassaoloajan jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 2 kuukautta ennen matkaa. Tiedot voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen paula.kohtamaki@lomalinja.fi  

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.formin.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Peruutusehdot 2
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai  toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.

Lomalinjan matkaehdot