Australian kiertomatka 2.-14.1.2019

Melbourne (3 yötä) - Sydney (3 yötä) - Cairns (4 yötä) - Great Barrier Reef (Iso valliriutta)

Australia tarjoaa matkailijalle vastakohtaisuuksien kirjon laajojen erämaiden autiudesta valkeisiin rantoihin ja nykyaikaisten suurkaupunkien vilinään. Sydneyn ja Melbournen suurkaupungit houkuttelevat vierailijoita ympäri maailmaa. Cairnsin ympäristössä taas kokee trooppisen vuoristosademetsän runsauden ja pääsee tutustumaan upeisiin koralleihin ja kaloihin maailman suurimmalla valliriutalla.

Asiantuntijan matkassa 

Levin Omer

Levin Omer, Asiantuntijaopas

Suomalais-israelilainen ammattivalokuvaaja Helsingistä, joka on viime vuosina matkustellut ympäri maailmaa kuvaamassa erilaisia kulttuureita ja ihmisiä. ...

Asiakkaamme suosittelevat

Sekä paikallisopas ja suomalainen matkanjohtaja Omer Levin, olivat todella asiansa osaavia. ystävällisiä, huolehtivaisia, kärsivällisiä, iloisia, huomaavaisia ja rakastettavia koko matkan ajan.

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan
  • Australian viisumi

    4 695 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 2.1.
Doha
Lähtö Helsingistä Dohaan, jonne saavutaan iltapäivällä. Jatkolento Merlbourneen lähtee klo 21.00.

2. päivä, 3.1.
Melbourne
Saapuminen Merlbourneen iltapäivällä. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Melbourne on moderni kaupunki, joka tarjoaa paljon nähtävää. Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä Yarra-jokea, josta on lyhyt kävelymatka monille Melbournen nähtävyyksille. Yhteinen illallinen. (P)

3. päivä, 4.1.
Melbournen kaupunkikierros
Aamiainen. Puolipäiväretki Melbourneen, joka on moderni ja vilkas kaupunki. Kierros kulkee ydinkeskustan läpi, missä nähdään mm. Victorian Arts Centre. Käydään puistomaisessa Kuninkaallisessa kasvitieteellisessä puutarhassa. Muodikkaan Toorak Villagen kautta siirrytään kauniiseen Fitzroyn puutarhaan, missä sijaitsee Australian vanhin rakennus, Cook’s Cottage. Siellä kuullaan mm. tarinoita kuuluisasta kapteeni James Cookista. (A)

4. päivä, 5.1.
Melbourne ja Phillip Island
Aamiainen. Vapaa aamupäivä. Iltapäivällä lähdetään Phillip Islandille, jossa vieraillaan mm. hellyyttävien koalojen suojelukeskuksessa. Saari on monien luonnonvaraisten eläinten suojapaikka ja erityisen tunnettu se on suuresta pingviiniyhdyskunnastaan. Yksi päivän kohokohdista onkin nähdä pingviinit ja pingviiniparaati, jossa seurataan satojen pikkupingviinien marssia takaisin pesilleen merellä vietetyn päivän jälkeen. Paluumatkalla pysähdytään Cowesissa, jossa on mahdollista syödä päivällistä omakustanteisesti. (A)

5. Päivä, 6.1.
Sydney
Aamiainen. Lento Melbournesta Sydneyyn. Majoittuminen The Grace -hotelliin, joka sijaitsee Sydneyn ytimessä ja lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin parhaista ostospaikoista. Yhteinen illallinen. (A, P)

6. päivä, 7.1.
Sydneyn kiertoajelu
Aamiainen. Päivä alkaa tutustumisella The Rocksiin, Sydneyn syntysijaan, jossa voi aistia niin historian kuin nykypäivänkin. Kasvitieteellisen puutarhan kautta matka jatkuu Sydneyn oopperatalolle, josta avautuvat huikeat näköalat ikoniselle Harbour Bridgelle. Darling Harbourin vilkkaalta satama-alueelta siirrytään kuhisevaan Chinatowniin. Bussimatka vie edelleen halki Kings Crossin ja muiden kiehtovien alueiden päätyen lopulta Sydneyn kuuluisimmalle rannalle, Bondi Beachille, jossa lyhyt pysähdys. Paluu takaisin Circular Quaylle, josta lähtö lounasristeilylle. Lopuksi vielä opastettu kiertokäynti oopperatalossa, joka herättää tämän Sydneyn symbolin henkiin aivan uudella tavalla. (A, L)

7. päivä, 8.1.
Siniset vuoret
Aamiainen. Matkalla Sinisille vuorille pysähdytään Featherdalen luonnonpuistossa, jossa voi nähdä monia pussieläimiä, kuten kenguruita, koaloja ja vompatteja. Blue Mountains on tunnetuin osa Australian suurinta vuoristoa, joka tarjoaa huikeat maisemat. Lounas paikallisessa ravintolassa. (A, L)

8. päivä, 9.1.
Cairns  
Aamiainen. Lento Cairnsiin ja majoittuminen. Trooppinen ja monipuolinen Cairns on suhteellisen pieni, joten kaupunkiin voi tutustua kävellen. Yhteinen illallinen. (A, P)

9. päivä, 10.1.
Kuranda
Aamiainen. Päivä alkaa junamatkalla halki trooppisten metsien, vesiputousten ja rotkojen. Perillä Kurandassa on aikaa kävellä viihtyisässä kylässä. Army Duck -kierroksella ihaillaan sademetsiä niin maalta kuin vedestäkin. Lounaan jälkeen tutustutaan Pamagirri-aboriginaalien kulttuuriin ja vieraillaan luonnonpuistossa, jossa voi nähdä krokotiileja tai uhanalaisen kasuaari-linnun. Lopuksi vielä näköalahissillä sademetsän ylle, minkä jälkeen palataan bussilla hotelliin. (A, L)

10. päivä, 11.1.
Iso valliriutta
Aamiainen. Maailman suurin valliriutta, Great Barrier Reef, tarjoaa unohtumattoman kokemuksen vedenalaisesta maailmasta. Valliriutalle siirrytään nopealla katamaraanilla. Päivän aikana voi snorklata kirkkaissa vesissä tai ihailla riuttaa ja värikkäitä kaloja lasipohjaveneestä. Päivän aikana buffet-lounas. (A, L)

11.päivä, 12.1.
Vapaapäivä
Viimeisen päivän voi viettää rentoutuen ennen lentoa Suomeen. (A)

12. päivä, 13.1.
Lähtö Cairnsista
Aamiainen, lento Merlbournen kautta Dohaan. (A)

13. päivä, 14.1.
Saavutaan Dohaan aikaisin aamulla, jatkolento Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive


Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
2.1.   Helsinki - Doha      09.40 - 16.30     Qatar Airways
2.1.   Doha - Melbourne   21.00 - 08.45+1 Qatar Airways
13.1. Cairns - Melbourne 12.00 - 16.25
13.1. Melbourne - Doha   22.30 - 05.30+1 Qatar Airways
14.1. Doha - Helsinki       08.15 - 13.25     Qatar Airways


Majoitus
3.-6.1. Clarion Suites Gateway, 3 yötä, Melbourne, Hyvätasoinen hotelli
6.-9.1. The Grace hotel, Sydney, 3 yötä, Hyvätasoinen hotelli
9.-13.1. Pacific hotel Cairns, 4 yötä, Hyvätasoinen hotelli

Dohan yöpyminen jäänyt pois lentojen vahvistuttuaMatkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.3.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.


VIISUMI

Australian viisumia (ETAS) varten on tärkeää, että passikopio on meillä ajoissa. Hoidamme viisumin puolestanne. Dohan viisumi myönnetään Dohan lentokentällä.

Toimittakaa kopio passinne kuvasivusta toimistoomme viimeistään 2 kk ennen matkaa. Postitse Lomalinja Oy, Jaana Linsen, Aleksanterinkatu 12, 00120 Helsinki. Sähköpostitse osoitteeseen: matkustaja@lomalinja.fi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.