Australian kiertomatka 2.-14.1.2019

Melbourne - Sydney - Cairns - Great Barrier Reef (Iso valliriutta)

Australia tarjoaa matkailijalle vastakohtaisuuksien kirjon laajojen erämaiden autiudesta valkeisiin rantoihin ja nykyaikaisten suurkaupunkien vilinään. Sydneyn ja Melbournen suurkaupungit houkuttelevat vierailijoita ympäri maailmaa. Cairnsin ympäristössä taas kokee trooppisen vuoristosademetsän runsauden ja pääsee tutustumaan upeisiin koralleihin ja kaloihin maailman suurimmalla valliriutalla.

Asiantuntijan matkassa 

Levin Omer

Levin Omer, Asiantuntijaopas

Suomalais-israelilainen ammattivalokuvaaja Helsingistä, joka on viime vuosina matkustellut ympäri maailmaa kuvaamassa erilaisia kulttuureita ja ihmisiä. ...

Asiakkaamme suosittelevat

Sekä paikallisopas ja suomalainen matkanjohtaja Omer Levin, olivat todella asiansa osaavia. ystävällisiä, huolehtivaisia, kärsivällisiä, iloisia, huomaavaisia ja rakastettavia koko matkan ajan.

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • lennot Helsinki - Doha -Melbourne / Melbourne -Doha - Helsinki Qatar Airwaysin lennoilla
  • ohjelma ja sisäänpääsyt
  • Australian sisäiset lennot
  • ateriat (9 x aamiainen, 4 x lounas, 3 x illallinen)
  • asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan
  • Australian viisumi

    4 695 €

 Hinta on vahvistettu 1.3.2018

1. päivä
Doha
Lähtö Helsingistä Dohaan, jonne saavutaan iltapäivällä. Jatkolento Merlbourneen lähtee klo 21.00.

2. päivä
Melbourne
Saapuminen Merlbourneen iltapäivällä. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Melbourne on moderni kaupunki, joka tarjoaa paljon nähtävää. Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä Yarra-jokea, josta on lyhyt kävelymatka monille Melbournen nähtävyyksille. Yhteinen illallinen.

3. päivä
Melbournen kaupunkikierros
Aamiainen. Puolipäiväretki Melbourneen, joka on moderni ja vilkas kaupunki. Kierros kulkee ydinkeskustan läpi, missä nähdään mm. Victorian Arts Centre. Käydään puistomaisessa Kuninkaallisessa kasvitieteellisessä puutarhassa. Muodikkaan Toorak Villagen kautta siirrytään kauniiseen Fitzroyn puutarhaan, missä sijaitsee Australian vanhin rakennus, Cook’s Cottage. Siellä kuullaan mm. tarinoita kuuluisasta kapteeni James Cookista.

4. päivä
Melbourne ja Phillip Island
Aamiainen. Vapaa aamupäivä. Iltapäivällä lähdetään Phillip Islandille, jossa vieraillaan mm. hellyyttävien koalojen suojelukeskuksessa. Saari on monien luonnonvaraisten eläinten suojapaikka ja erityisen tunnettu se on suuresta pingviiniyhdyskunnastaan. Yksi päivän kohokohdista onkin nähdä pingviinit ja pingviiniparaati, jossa seurataan satojen pikkupingviinien marssia takaisin pesilleen merellä vietetyn päivän jälkeen. Paluumatkalla pysähdytään Cowesissa, jossa on mahdollista syödä päivällistä omakustanteisesti.

5. Päivä
Sydney
Aamiainen. Lento Melbournesta Sydneyyn. Majoittuminen The Grace -hotelliin, joka sijaitsee Sydneyn ytimessä ja lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin parhaista ostospaikoista. Yhteinen illallinen.

6. päivä
Sydneyn kiertoajelu
Aamiainen. Päivä alkaa tutustumisella The Rocksiin, Sydneyn syntysijaan, jossa voi aistia niin historian kuin nykypäivänkin. Kasvitieteellisen puutarhan kautta matka jatkuu Sydneyn oopperatalolle, josta avautuvat huikeat näköalat ikoniselle Harbour Bridgelle. Darling Harbourin vilkkaalta satama-alueelta siirrytään kuhisevaan Chinatowniin. Bussimatka vie edelleen halki Kings Crossin ja muiden kiehtovien alueiden päätyen lopulta Sydneyn kuuluisimmalle rannalle, Bondi Beachille, jossa lyhyt pysähdys. Paluu takaisin Circular Quaylle, josta lähtö lounasristeilylle. Lopuksi vielä opastettu kiertokäynti oopperatalossa, joka herättää tämän Sydneyn symbolin henkiin aivan uudella tavalla.  

7. päivä
Siniset vuoret
Aamiainen. Matkalla Sinisille vuorille pysähdytään Featherdalen luonnonpuistossa, jossa voi nähdä monia pussieläimiä, kuten kenguruita, koaloja ja vompatteja. Blue Mountains on tunnetuin osa Australian suurinta vuoristoa, joka tarjoaa huikeat maisemat. Lounas paikallisessa ravintolassa.

8. päivä
Cairns  
Aamiainen. Lento Cairnsiin ja majoittuminen. Trooppinen ja monipuolinen Cairns on suhteellisen pieni, joten kaupunkiin voi tutustua kävellen. Yhteinen illallinen.

9. päivä
Kuranda
Aamiainen. Päivä alkaa junamatkalla halki trooppisten metsien, vesiputousten ja rotkojen. Perillä Kurandassa on aikaa kävellä viihtyisässä kylässä. Army Duck -kierroksella ihaillaan sademetsiä niin maalta kuin vedestäkin. Lounaan jälkeen tutustutaan Pamagirri-aboriginaalien kulttuuriin ja vieraillaan luonnonpuistossa, jossa voi nähdä krokotiileja tai uhanalaisen kasuaari-linnun. Lopuksi vielä näköalahissillä sademetsän ylle, minkä jälkeen palataan bussilla hotelliin.

10. päivä
Iso valliriutta
Aamiainen. Maailman suurin valliriutta, Great Barrier Reef, tarjoaa unohtumattoman kokemuksen vedenalaisesta maailmasta. Valliriutalle siirrytään nopealla katamaraanilla. Päivän aikana voi snorklata kirkkaissa vesissä tai ihailla riuttaa ja värikkäitä kaloja lasipohjaveneestä. Päivän aikana buffet-lounas.

11.päivä
Vapaapäivä
Viimeisen päivän voi viettää rentoutuen ennen lentoa Suomeen.

12. päivä
Lähtö Cairnsista
Aamiainen, lento Merlbournen kautta Dohaan.

13. päivä
Saavutaan Dohaan aikaisin aamulla, jatkolento Helsinkiin.


Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
2.1 Helsinki - Doha  09.40 - 16.30
3.1 Doha - Melbourne  21.00 - 08.45
13.1 Cairns - Melbourne 12.00 - 16.25
13.1 Melbourne - Doha  22.30 - 05.30
14.1 Doha - Helsinki  08.15 - 13.25Hotellit
Clarion Suites Gateway, Melbourne Hyvätasoinen hotelli
The Grace hotel, Sydney Hyvätasoinen hotelli
Pacific hotel Cairns Hyvätasoinen hotelli

Dohan yöpyminen jäänyt pois lentjen vahvistuttua