Cuba Exotica - hurmaava Itä-Kuuban kierros 9.-21.3.2020

Havanna (2 yötä) – Baracoa (2 yötä) – Santiago (2 yötä)  – Santo Domingo (1 yö) – Bayamo (1 yö) - Cayo Santa Maria (2 yötä) -  Havanna (1 yö)

Kiehtovan Havannan lisäksi tutustutaan itä-Kuuban eksoottisiin kohteisiin. Matkalla päästään nauttimaan Sierra Maestran vuoriston upeista maisemista, maaseutukylien ainutlaatuisesta tunnelmasta sekä upeista Cayo Santa Maria -saaren rannoista.

Asiantuntijan matkassa 

West Folke

West Folke, asiantuntijaopas

TV:stä tuttu maailmanmatkaaja ja yli kolmensadan matkadokumentin tekijä, joka on käynyt 120 eri maassa. Kuuban vannoutunut ystävä ja Keski- ja Etelä-A ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• ohjelman mukaiset hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, retket ja pääsymaksut museoihin
• Kuuban turistikortti
• asiantuntijaoppaan palvelut

3 298 €


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 9.3.
Finnairin suora lento Helsingistä Havannaan. Kuljetus hotellille, iltapala ja majoittuminen.

2. päivä, 10.3.
Historiallinen Havanna
Aamiainen. Havannan kaupunkikierros tehdään komeasti 50‐luvun amerikanraudoilla. Lounas ja legendaarinen kolmen torin kävely UNESCOn suojelemassa, upeasti restauroidussa Havannan vanhassakaupungissa. Illalla mahdollisuus lisämaksulliseen Buena Vista -tyyliseen musiikkishow'hun. (A,L)

3. päivä, 11.3.
Castron kartano
Aamiaisen jälkeen lennetään Itä-Kuubaan Holguiniin. Vieraillaan Biranin kartanolla, jossa legendaariset Castron veljekset ja sisaret syntyivät ja viettivät koko lapsuutensa. Biranista matka jatkuu Kuuban vanhimpaan kaupunkiin, Baracoaan. Majoittuminen linnahotelliin, päivällinen. (A, P)

4. päivä, 12.3.
Kuuban vanhin kaupunki
Aamiaisen jälkeen kävelykierros Baracoassa. Täällä Kolumbus nousi maihin 1492 ja kaupungin vanhassa kirkossa on Kolumbuksen tuoma puuristi. Kävellään vanhankaupungin kujilla ja nautitaan yhteinen lounas. Iltapäivällä vieraillaan trooppisella kaakaoviljelmällä. Päivän päätteeksi voi lähteä kuuntelemaan paikallista musiikkia Casa de la Trova -klubille. (A, L)

5. päivä, 13.3.
Yli Sierra Maestran vuorten
Aamiaisen jälkeen lähdetään bussilla ylittämään Sierra Maestran vuoristoketjua. Matkalla pysähdytään Guantanamon kaupungissa, jonka näköalapaikalta voi nähdä Yhdysvaltain Guantanamon tukikohdan. Jatketaan matkaa kohti Santiagoa, jossa majoitutaan hotelliin, päivällinen. (A, P)

6. päivä, 14.3.
Santiago, sankareiden kaupunki
Aamiaisen jälkeen vieraillaan Santa Ifigenian komealla hautausmaalla, jonne huomattava osa Kuuban sankareista, mm. Fidel Castro, on haudattu. Nähdään myös kunniavartion paraati. Lounas nautitaan kalastajasaaressa, ja iltapäivällä tutustutaan Morron linnoitukseen, Kuuban vanhimpaan taloon ja komeaan katedraaliin. (A, L)

7. päivä, 15.3..
Cobren neitsyt
Aamulla varhain lähdetään takaisin Sierra Maestran vuoristoon. Matkalla pysähdytään Cobren kylään ihailemaan Kuuban kansallispyhimystä, Cobren Laupeuden Pyhää Neitsyttä. Jatketaan matkaa jyrkästi ylöspäin, läpi huikeiden maisemien kohti Domingon kylää. Perillä vuoristossa majoittuminen Santo Domingon bungalow-hotelliin, yhteinen päivällinen. (A, P)

8. päivä, 16.3.
Patikointiretki vuoristoon
Aamiaisen jälkeen patikoidaan vuoristopolkuja ylös La Platalle, jossa sijaitsi Castron sissien salainen komentokeskus vallankumoussotien aikaan. Luonto on karua, mutta näköala on upea. Vuoristoretken jälkeen nautitaan lounas ja lähdetään kohti Bayamoa, jossa julistettiin ensimmäisen kerran Kuuban itsenäisyys. Majoittuminen. Illalla vieraillaan paikallisessa Casa de la Trovassa nauttimassa musiikista. (A, L)

9. päivä, 17.3.
Paratiisisaari Cayo Santa Maria
Aamiaisen jälkeen jatketaan matkaa Keski-Kuuban kulttuurikeskukseen, Camagüeyhin, joka tunnetaan kymmenien kirkkojen kaupunkina. Matka jatkuu kohti seuraavaa majoituspaikkaa, Cayo Santa Marian paratiisimaisemia. Majoittuminen all inclusive -rantahotelliin ja yhteinen päivällinen. (A, P)

10. päivä, 18.3.
Cayo Santa Marian lumous
Nyt on aika nauttia Cayo Santa Marian upeasta rannasta sekä hotellin all inclusive -palvelusta. (AI)

11. päivä, 19.3.
Havanna
Aamupäivä nautitaan vielä hotellin palveluista. Huoneiden luovutuksen ja lounaan jälkeen lähdetään kohti Havannaa, majoittuminen. Illalla on mahdollisuus lisämaksusta nähdä maailmankuulu Tropicana-show. (A, L)

12. päivä, 20.3.
Havanna
Vapaa aamupäivä Havannassa. Puolenpäivän jälkeen tutustutaan kuubalaiseen taiteeseen ja käsitöihin Havannan Taidehalleilla sekä käydään Fusterlandian taidekortteleissa. Yhteinen jäähyväispäivällinen, jonka jälkeen siirtyminen suoraan lentokentälle. (A, P)

13. päivä, 21.3.
Saapuminen Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentotiedot (sitoumuksetta)
9.3. Helsinki - Havanna 16.50 - 22.45 Finnair
11.3. Havanna - Holguin aikataulu vahvistetaan myöhemmin
21.3. Havanna - Helsinki 00.30 - 16.35 Finnair


Majoitus
9.-11.3. ja 19.-20.3., 2+1 yötä, Habana Libre****, Havanna
Historiallinen 1950-luvun keskitason hotelli, 25 kerrosta yli 500 huonetta ja sviittejä, 4 ravintolaa, 4 baaria, 24 tuntia palveleva kahvila, useita kokoushuoneita, WiFi, laaja uima-allas alue. Upea yökerho ylimmässä kerroksessa, jossa joka ilta show, elävää musiikkia ja disco. Tilavat huoneet hyvä perusvarustus, hieno näköala, maksullinen WiFi.

11.-13.3., 2 yötä, Hotel el Castillo****, Baracoa
Keskitason hotelli El Castillo sijaitsee kukkulan laella aivan Baracoan ulkopuolella Kuuban itäosassa. Hotellissa on vastaanotto, baari, ravintola ja allas. Kaikissa huoneissa on kylpyhuone suihkulla, puhelin, tv, tallelokero (lisämaksusta), minibaari ja ilmastointi.

13.-15.3., 2 yötä, Melia Santiago ****, Santiago
Hyvätasoinen hotelli sijaitsee 13 km San Pedro de la Roca linnasta, 1,5 km Plaza de Marte aukiolta ja 2,5 km katedraalista. Hotellissa on 24 h vastaanotto, langaton nettiyhteys (lisämaksusta), hissi, useita ravintoloita, useita baareja, ulkoallas, kuntokeskus. Kaikissa huoneisssa on ilmastointi, nettiyhteys (lisämaksusta), TV, puhelin, tallelokero (lisämaksusta), minibaari, työpöytä ja hiustenkuivaaja.

15.-16.3., 1 yö, Villa Santo Domingo ***, Santo Domingo
Vaatimaton hotelli, jossa on sekä huoneita että bungaloweja. Hotellissa on ravintola ja baari. Huoneissa on ilmastointi, wc/suihku, sat-tv, minibaari, tallelokero, puhelin ja parveke tai terassi.

16.-17.3., 1 yö, Hotel Mascotte***, Bayamo

17.-19.3., 2 yötä, Melia Cayo Santa Maria ****, Cayo Santa Maria
Hyvätasoinen hotelli sijaitsee Cayo Santa Mariassa vain lyhyen kävelymatkan päässä rannalta. Hotellissa on vastaanotto, baareja, ravintoloita, nettiyhteys (lisämaksusta), ajanviete- ja urheiluohjelmaa, kylpylä, lastenallas ja allas. Kaikissa huoneissa on wc/suihku, hiustenkuivaaja, puhelin, TV, nettiyhteys (lisämaksusta), teen- ja kahvinkeitin, minibaari, tallelokero, ilmastointi ja parveke tai terassi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 650 €
• Tropicana-kabareen pääsylippu
• vierailut musiikkiklubeilla
• museoiden kuvausmaksut
• kuubalaisen henkilökunnan palvelurahat

Ohjelmaan ja majoituspaikkoihin saattaa tulla kuubalaisten järjestäjien ja viranomaisten tekemiä muutoksia. Pidätämme oikeuden muutoksiin.  


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Kuuban turistikortti.
Kuubaan matkustava Suomen kansalainen tarvitsee passin sekä turistikortin (=viisumi). Pyydämme teitä lähettämään passikopionne toimistoomme heti varauksen jälkeen tai viimeistään 8 viikkoa ennen matkan alkua. Kopion voi postittaa toimistoomme: Lomalinja Oy, Aleksanterinkatu 32, 33100 Tampere. Sähköpostitse voitte toimittaa kopion osoitteeseen: matkustaja@lomalinja.fi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.