Cuba Natural Luonto- ja elämysmatka Kuubaan 26.10.-8.11.2020

Viñales (2 yötä) - Soroa (1 yö) - Havanna (2 yötä) - Playa Larga (1 yö) - Cienfuegos (1 yö) - Sikojenlahti (retki) - Trinidad (2 yötä) - Topes de Collantes (retki) - Hanabanilla (1 yö) - Santa Clara (retki) - Playas del Este (2 yötä)

Kuuba on Karibian ylivoimaisesti suurin ja väkirikkain saari, ja näin ollen myös luontonsa ja kulttuurinsa puolesta hyvin rikas. Patikoidaan luonnonpuistossa, tehdään veneretki flamingojärvellä, nautitaan upeista maisemista ja valkoisista hiekkarannoista sekä tutustutaan syvemmin kuubalaiseen kulttuuriin pienissä maaseutukylissä.

Asiantuntijan matkassa 

West Folke

West Folke, asiantuntijaopas

TV:stä tuttu maailmanmatkaaja ja yli kolmensadan matkadokumentin tekijä, joka on käynyt 120 eri maassa. Kuuban vannoutunut ystävä ja Keski- ja Etelä-A ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset, ateriat, retket ja pääsymaksut museoihin
• Kuuban turistikortti

2 856 €


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 26.10.
Aamulento Helsingistä koneenvaihdolla kohti Havannaa. Ajo lentokentältä Vinjalesiin, jonka aikana matkainfo. Majoittuminen kotihotelliin ja illallinen. (P)

2. päivä, 27.10.
Siemenestä sikariksi
Aamiaisen jälkeen patikoidaan Viñalesin laaksossa. Käydään yksityisellä sikarifarmilla ja tutustutaan sikarintuotannon vaiheisiin. Lounas ekologisella maatilalla, josta upea näköala alas laaksoon. Iltapäivällä tehdään kyläkävely ja ihaillaan Frida Kahlon suunnittelemaa jättimäistä kalliomaalausta.Illalla kuullaan paikallista soittoa musiikkibaareissa. (A, L)

3. päivä, 28.10.
Che Guevaran komentokeskus
Aamiaisen jälkeen käydään intiaaniluolassa, josta jatketaan jazminen näköala paikan kuatta kohti La Guiran luonnonpuistoa, jossa bongataan kotoperäisiä lintuja. Vieraillaan La Cueva de los Portales -luolassa, jossa Che Guevara piti päämajaa Kuuban kriisin aikana vuonna 1962. Illaksi saavutaan Soroan kylähotelliin, majoittuminen ja illallinen. (A, P)

4. päivä, 29.10.
Kappale kauneinta Kuubaa
Aamiaisen jälkeen vieraillaan Soroan orkidea puutarhaan ja sieltä matka suuntautuu Las Terrazasin ekologisen mallikylän vuoristomaisemin, jonne 1960-luvulla istutettiin yli viisi miljoonaa puuta. Uidaan joessa, vieraillaan taiteilija atekjeissa ja nautitaan musiikin vauhditama perinen maalaislounas. Iltapäivällä jatketaa kohti Havannaa ja majoitumme rantabulevardilla sijaitsevaan hotelliin. (A, L)

5. päivä, 30.10.
Havanna
Aamiaisen jälkeen tutkitaan Havannan nähtävyyksiä amerikanraudoilla. Lounaan jälkeen klassinen kolmen torin kävely, paluu hotelliin. Illalla mahdollisuus nähdä loistava Tropicana-show. (A, L)

6. päivä, 31.10.
Krokotiileja ja Playa Larga
Aamiaisen jälkeen ajetaan kohti Kuuban etelärannikkoa. Matkan varrella käydään Guaman krokotiilifarmilla, jossa nähdään satoja eri ikäisiä krokotiileja. Lounas Cueva las Peces lammella. Iltapäivällä nautitaan Playa Largan upeasta rannasta. (A,L)

7. päivä, 1.11.
Etelän helmi - Cienfuegos
Aamiaisen jälkeen poiketaan Playa Gironin museossa, jossa kerrotaan CIA:n joukkojen epäonnistuneesta maihinnoususta vuonna 1961. Iltapäivällä siirrytään Cienfuegosin kaupunkiin ja tutustutaan sen upeaan uusklassiseen arkkitehtuuriin. Kaupunkikävelyn jälkeen majoittuminen hotelliin.  (A, L)

8. päivä, 2.11.
Flamingoja ja palatseja
Aamiaisen jälkeen tehdään veneretki flamingojärvellä. Jatketaan matkaa kohti Trinidadia ja matkan varrella vieraillaan kasvitieteellisessä puutarhassa. Lounas Trinidadin vanhassa kaupungissa. Yöpyminen kotihotellissa. (A, L)

9. päivä, 3.11.
Hurmaava Trinidad
Aamiaisen jälkeen pistäydytään Valle de los Ingenios –laaksossa, joka oli 1800‐luvun puolessavälissä maailman tuottavin sokerinviljelyalue. Vieraillaan Museo Romanticassa. Lounas kaupungilla. Iltapäivä vietetään Anconin rannalla, illalla retki musiikkibaareihin. (A, L)

10. päivä, 4.11.
Patikointia Guanayarassa
Aamiaisen jälkeen huristetaan kuorma-autolla kohti Topes de Collantes –vuoristoa. Patikoidaan Guanayara-luonnonpolkua pitkin, mahdollisuus uida ja sukeltaa mahtavan putouksen alla. Iltapäivällä matka jatkuu kohti Hanabanillaa, lounas matkan varrella. Yöpyminen vuoristohotellissa. (A, L)

11. päivä, 5.11.
Vallankumoussankari Che Guevara
Aamiaisen jälkeen veneretki vuoristojärvellä. Jatketaan Santa Claraan ja käydään Che Guevaran komealla muistomerkillä, mausoleumissa ja kaupungin keskustassa. Illaksi ehditään Havannan Rivieralle, Playas del Estelle. Majoittuminen rantahotelliin, all inclusive. (A,L, AI)

12. päivä, 6.11.
Vapaapäivä, (AI)

13. päivä, 7.11.
Aamu vapaa, lounaan jälkeen lähtö kentälle. (A, L)

14. päivä, 8.11.
Luonnonkaunis Kuuba on nähty – nyt on kuvien ja muistojen aika!ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Amsterdam 07.00 - 08.45 KLM
Amsterdam - Havanna 12.35 - 18.15 KLM
Havanna - Amsterdam 19.10 - 10.30+1 KLM
Amsterdam - Helsinki 14.00 - 17.25 KLM


Majoitus

Päivät 1-3 kotihotelli, Vinales, 2 yötä
Folke Westin katsastamat kotihotellit sijaitsevat yhden korttelin päässä Vinjalesin pääkadulta. Hyvin siivotuissa huoneissa on ilmastointi ja oma kylpyhuone ja wc. Lisäksi jääkaappi ja puhelin. Huoneiston yleisissä tiloissa aamiaishuone ja seurustelutilat. Runsas aamiainen tarjotaan toivomuksien mukaisesti.

Päivät 3-4 Soroan kylähotelli, 1yö
Villa Soroa hotelli sijaitsee luonnon keskellä, upeiden vuorten ympäröimänä. Hotellissa on bungaloweja ja huoneita, joissa on ilmastointi ja wc/suihku, tallelokero, minibaari, tv.

Päivät 4-6 Deauville ***, Havanna, 2 yötä
Suosittu keskitason hotelli erinomaisella paikalla Maleconon rantabulevardilla, josta vain 15 minuutin kävely Vanhaan kaupunkiin. Galliano kadulla runsaasti ravintoloita, kahviloita, kauppoja, baareja, tavaratalo, teatteri. Hotellin aulassa 24 tuntia palveleva baari ja ravintola. Kuudennessa kerroksessa uima-allas ja baari. Huoneet kuluneita, mutta hyvällä näköalalla. Maksullinen wifi yhteys aulassa.

Päivät 6-7 Villa Playa Larga ***, Playa Larga, 1 yö
Bungalow-tyyppisiä huviloita uimarannan tuntumassa. Ilmastoidut huoneet, joissa kylpyhuone/wc, tallelokero, puhelin ja sat-tv. Hotellissa on uima-allas, ravintola ja baari.

Päivät 7-8 hotelli Pasacaballo***, Cienfuegos, 1 yö
Vuonna 1976 rakennettu hotelli restauroitiin 2012, sen vetonaula on suuret suolavesi uima-altaat ja edullinen allasbaari. Kaksi ravintolaa: iso buffet- ja hyvä a la carte-ravintola. Lisäksi ryhmille erillinen aamiaissali. Viihtyisä aulabaari ja hyvät kokoustilat. Aulaa vastapäätä myymälä, iltaisin terassilla pienimuotoinen show.

Päivät 8-10 kotihotelli, Trinidad, 2 yötä
Folke Westin katsastamat kotihotellit sijaitsevat Trinidadin keskustassa 5 minuutin kävelyetäisyydellä Vanhaan kaupunkiin. Hyvin siivotuissa huoneissa on ilmastointi ja oma suihku – wc. Lisäksi jääkaappi ja puhelin. Huoneiston yleisissä tiloissa aamiaishuone ja seurustelutilat. Runsas aamiainen tarjotaan toivomuksien mukaisesti.

Päivät 10-11 hotel Hanabanilla ***, 1 yö
Luontohotelli sijaitsee kauniin vuoristojärven rannalla. Iso uima-allas ja baari. Ravintola ja aulabaari. Runsas retkitarjonta mm. patikointia ja laivaretki. Huoneissa perusvarustus.

Päivät 11-13 rantahotelli Atlantico ***, Playas del Este, 2 yötä
Suoraan rannalle 1970-luvulla rakennettu Atlantico on Havannan Rivieran paras hotelli. Vastikään restauroidut huoneet, joissa melko hyvä perusvarustus. Hotellissa on kaksi ravintolaa toinen buffet, jossa aamiainen, lounas ja illallinen. Lisäksi iltaisin palvelee pieni a la carte ravintola. Uima-allas on pienehkö mutta toimiva, ja sen yhteydessä baari ja snack palvelu.All Inclusive baarien juomat rajoittuvat halvempiin kuubalaisiin rommi- ja liköörimerkkeihin, lisäksi paikallisia virvoitusjuomia, hanaolutta ja talon puna- ja valkoviiniä. Perjantaisin ja lauantaisin iltashow. Pari kertaa päivässä ilmainen bussikuljetus Havannaan ja takaisin. Maksullinen wifi yhteys aulassa.

HUOMIO! Kuubalaisten hotellien perusvarustus: WC / Suihku, AC kylmälaite, Jääkaappi, TV, tallelokero (saattaa olla maksullinen) 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 420 €
• kuubalaisen henkilökunnan palvelurahat
• museoiden kuvausmaksut

Ohjelmaan ja majoituspaikkoihin saattaa tulla kuubalaisten järjestäjien ja viranomaisten tekemiä muutoksia. Pidätämme oikeuden muutoksiin.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Kuuban turistikortti.
Kuubaan matkustava suomen kansalainen tarvitsee passin sekä turistikortin (=viisumi). Pyydämme teitä lähettämään passikopionne toimistoomme heti varauksen jälkeen tai viimeistään 8 viikkoa ennen matkan alkua. Kopion voi postittaa toimistoomme: Lomalinja Oy, Aleksanterinkatu 32, 33100 Tampere. Sähköpostitse voitte toimittaa kopion osoitteeseen: matkustaja@lomalinja.fi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua tai vierailujärjestys vaihtua. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.