Cuba Natural Luonto- ja elämysmatka Kuubaan 28.10.-10.11.2019

Havanna (2 yötä) - Viñales (2 yötä) - San Diego de los Banos (1 yö) - Sikojenlahti (retki) ** - Cienfuegos (1 yö) - Trinidad (2 yötä) - Topes de Collantes (retki) - Hanabanilla (1 yö) - Santa Clara (retki) - Playas del Este (2 yötä)

Kuuba on Karibian ylivoimaisesti suurin ja väkirikkain saari, ja näin ollen myös luontonsa ja kulttuurinsa puolesta hyvin rikas. Patikoidaan luonnonpuistossa, tehdään veneretki flamingojärvellä, nautitaan upeista maisemista ja valkoisista hiekkarannoista sekä tutustutaan syvemmin kuubalaiseen kulttuuriin pienissä maaseutukylissä.

**Ohjelmamuutos: yöpyminen Playa Largassa

Asiantuntijan matkassa 

West Folke

West Folke, Asiantuntijaopas

TV:stä tuttu maailmanmatkaaja ja yli kolmensadan matkadokumentin tekijä, joka on käynyt 120 eri maassa. Kuuban vannoutunut ystävä ja Keski- ja Etelä-A ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset, ateriat, retket ja pääsymaksut museoihin
• Kuuban turistikortti

2 748 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 28.10.
Aamulento Helsingistä koneenvaihdolla kohti Havannaa. Majoittuminen, matkainfo ja illallinen. (P)

2. päivä, 29.10.
Havanna
Aamiaisen jälkeen tutkitaan Havannan nähtävyyksiä amerikanraudoilla. Lounaan jälkeen klassinen kolmen torin kävely, paluu hotelliin. (A, L)

3. päivä, 30.10.
Kappale kauneinta Kuubaa
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Pinar del Rion provinssia. Poiketaan Las Terrazasin kylässä ja jatketaan Viñalesin luonnonpuistoon ihailemaan maisemia Jazminen näköalapaikalta sekä nähdään valtava kalliomaalaus. Lounas matkan varrella, majoittuminen kotihotelliin. (A, L)

4. päivä, 31.10.
Siemenestä sikariksi
Aamiaisen jälkeen patikoidaan Viñalesin laaksossa. Käydään yksityisellä sikarifarmilla ja tutustutaan sikarintuotannon vaiheisiin. Lounas ekologisella maatilalla, josta upea näköala alas laaksoon. Iltapäivällä käydään intiaaniluolassa ja illalla kuullaan paikallista soittoa musiikkibaareissa. (A, L)

5. päivä, 1.11.
Che Guevaran komentokeskus
Aamiaisen jälkeen ajetaan kohti La Guiran luonnonpuistoa, jossa bongataan kotoperäisiä lintuja. Vieraillaan La Cueva de los Portales -luolassa, jossa Che Guevara piti päämajaa Kuuban kriisin aikana vuonna 1962. Illaksi saavutaan San Diego de los Banosiin kylään, majoittuminen ja illallinen. (A, P)

6. päivä, 2.11.
Krokotiileja ja Sikojenlahti
Aamiaisen jälkeen ajetaan kohti Kuuban etelärannikkoa. Matkan varrella käydään Guaman krokotiilifarmilla, jossa nähdään satoja eri ikäisiä krokotiileja. Iltapäivällä poiketaan Playa Gironin museossa, jossa kerrotaan CIA:n joukkojen epäonnistuneesta maihinnoususta vuonna 1961. Lounas matkan varrella ja yöksi Playa Largan rannalle. (A,L)

7. päivä, 3.11.
Playa Larga – uintia, snorklausta ja sukellusta
Aamiaisen jälkeen nautitaan Playa Largan upeasta hiekkarannasta. Lounas on metsän keskellä olevan syvän lammen rannalla, joka vilisee värikkäitä kaloja. Iltapäivällä siirrytään Cienfuegosin kaupunkiin ja tutustutaan sen upeaan uusklassiseen arkkitehtuuriin. Kaupunkikävelyn jälkeen majoittuminen hotelliin.  (A, L)

8. päivä, 4.11.
Flamingoja ja palatseja
Aamiaisen jälkeen tehdään veneretki flamingojärvellä ja Jaguan linnoitukseen. Lounaan jälkeen matka jatkuu kohti Trinidadia. Matkan varrella vieraillaan kasvitieteellisessä puutarhassa sekä Valle de los Ingenios –laaksossa, joka oli 1800‐luvun puolessavälissä maailman tuottavin sokerinviljelyalue. Yöpyminen ja illallinen kotihotellissa. (A, L, P)

9. päivä, 5.12.
Hurmaava Trinidad
Aamiaisen jälkeen aikaa omatoimiseen tutustumiseen, lounas kaupungilla. Iltapäivä Anconin rannalla, illalla retki musiikkibaareihin. (A, L)

10. päivä, 6.11.
Patikointia Guanayarassa
Aamiaisen jälkeen huristetaan kuorma-autolla kohti Topes de Collantes –vuoristoa. Patikoidaan Guanayara-luonnonpolkua pitkin, mahdollisuus uida ja sukeltaa mahtavan putouksen alla. Iltapäivällä matka jatkuu kohti Hanabanillaa, lounas matkan varrella. Yöpyminen vuoristohotellissa. (A, L)

11. päivä, 7.11.
Vallankumoussankari Che Guevara
Aamiaisen jälkeen veneretki vuoristojärvellä. Jatketaan Santa Claraan ja käydään Che Guevaran komealla muistomerkillä, mausoleumissa ja kaupungin keskustassa. Illaksi ehditään Havannan Rivieralle, Playas del Estelle. Majoittuminen rantahotelliin, all inclusive. (A, AI)

12. päivä, 8.11.
Vapaapäivä, (AI)

13. päivä, 9.11.
Aamu vapaa, lounaan jälkeen lähtö kentälle. (A, L)

14. päivä, 10.11.
Luonnonkaunis Kuuba on nähty – nyt on kuvien ja muistojen aika!ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Amsterdam 07.00 - 08.45 KLM
Amsterdam - Havanna 12.35 - 18.15 KLM
Havanna - Amsterdam 19.15 - 10.35+1 KLM
Amsterdam - Helsinki 14.00 - 17.25 KLM


Hotellit

Päivät 1–3 Deauville ***, Havanna, 2 yötä
Suosittu keskitason hotelli erinomaisella paikalla Maleconon rantabulevardilla, josta vain 15 minuutin kävely Vanhaan kaupunkiin. Galliano kadulla runsaasti ravintoloita, kahviloita, kauppoja, baareja, tavaratalo, teatteri. Hotellin aulassa 24 tuntia palveleva baari ja ravintola. Kuudennessa kerroksessa uima-allas ja baari. Huoneet kuluneita, mutta hyvällä näköalalla. Maksullinen wifi yhteys aulassa.

Päivät 3-5, kotihotelli, Vinales, 2 yötä
Folke Westin katsastamat kotihotellit sijaitsevat yhden korttelin päässä Vinjalesin pääkadulta. Hyvin siivotuissa huoneissa on ilmastointi ja oma kylpyhuone ja wc. Lisäksi jääkaappi ja puhelin. Huoneiston yleisissä tiloissa aamiaishuone ja seurustelutilat. Runsas aamiainen tarjotaan toivomuksien mukaisesti.  

Päivät 5-6 maalaishotelli Mirador ***, San Diego de los Banos, 1 yö
Vaatimaton 1954 rakennettu kylähotelli sijaitsee kukkulalla kauniin terassi-puutarhan ympäröimänä, jossa on iso uima-allas. Kaksi baaria ja yksi siisti ravintola. Aulassa wifi yhteys. Lähistöllä ei muita palveluja kuin viereinen kylpylä.

Päivät 6-7 Villa Playa Larga ***, Playa Larga, 1 yö
Bungalow-tyyppisiä huviloita uimarannan tuntumassa. Ilmastoidut huoneet, joissa kylpyhuone/wc, tallelokero, puhelin ja sat-tv. Hotellissa on uima-allas, ravintola ja baari.

Päivät 7-8 hotelli Pasacaballo***, Cienfuegos, 1 yö
Vuonna 1976 rakennettu hotelli restauroitiin 2012, sen vetonaula on suuret suolavesi uima-altaat ja edullinen allasbaari. Kaksi ravintolaa: iso buffet- ja hyvä a la carte-ravintola. Lisäksi ryhmille erillinen aamiaissali. Viihtyisä aulabaari ja hyvät kokoustilat. Aulaa vastapäätä myymälä, iltaisin terassilla pienimuotoinen show.

Päivät 8-10 kotihotelli, Trinidad, 2 yötä
Folke Westin katsastamat kotihotellit sijaitsevat Trinidadin keskustassa 5 minuutin kävelyetäisyydellä Vanhaan kaupunkiin. Hyvin siivotuissa huoneissa on ilmastointi ja oma suihku – wc. Lisäksi jääkaappi ja puhelin. Huoneiston yleisissä tiloissa aamiaishuone ja seurustelutilat. Runsas aamiainen tarjotaan toivomuksien mukaisesti.

Päivät 10-11 hotel Hanabanilla ***, 1 yö
Luontohotelli sijaitsee kauniin vuoristojärven rannalla. Iso uima-allas ja baari. Ravintola ja aulabaari. Runsas retkitarjonta mm. patikointia ja laivaretki. Huoneissa perusvarustus.

Päivät 11-13 rantahotelli Atlantico ***, Playas del Este, 2 yötä
Suoraan rannalle 1970-luvulla rakennettu Atlantico on Havannan Rivieran paras hotelli. Vastikään restauroidut huoneet, joissa melko hyvä perusvarustus. Hotellissa on kaksi ravintolaa toinen buffet, jossa aamiainen, lounas ja illallinen. Lisäksi iltaisin palvelee pieni a la carte ravintola. Uima-allas on pienehkö mutta toimiva, ja sen yhteydessä baari ja snack palvelu.
All Inclusive baarien juomat rajoittuvat halvempiin kuubalaisiin rommi- ja liköörimerkkeihin, lisäksi paikallisia virvoitusjuomia, hanaolutta ja talon puna- ja valkoviiniä. Perjantaisin ja lauantaisin iltashow. Pari kertaa päivässä ilmainen bussikuljetus Havannaan ja takaisin. Maksullinen wifi yhteys aulassa.

HUOMIO! Kuubalaisten hotellien perusvarustus: WC / Suihku, AC kylmälaite, Jääkaappi, TV, tallelokero (saattaa olla maksullinen) 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 375 €
• kuubalaisen henkilökunnan palvelurahat
• museoiden kuvausmaksut

Ohjelmaan ja majoituspaikkoihin saattaa tulla kuubalaisten järjestäjien ja viranomaisten tekemiä muutoksia. Pidätämme oikeuden muutoksiin.


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 2
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Kuuban turistikortti.
Tarvitsemme syntymäaikanne sekä matkalla käytettävän passin numeron ja voimassaoloajan jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 2 kuukautta ennen matkaa. Tiedot voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen matkustaja(ät)lomalinja.fi

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua tai vierailujärjestys vaihtua. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.