Ecuador ja Galapagossaaret 19.11.-2.12.2018

Ecuadorin Quito on maailman korkeimmalla sijaitseva pääkaupunki, joka on toistuvasti valittu Etelä-Amerikan parhaimmaksi matkailukohteeksi. Eikä ihme, sillä hyvin kunnostettu vanhakaupunki, kaupunkia ympäröivät Andien huiput ja värikkäät intiaanikulttuurit ovat vertaansa vailla. Galapagossaaret ovat monelle unelmien täyttymys ja muillekin kuin luonnonystäville ainutlaatuinen kokemus: merileijonat, leguaanit, kilpikonnat ja monet lintulajit läheisyydellään tarjoavat unohtumattomia elämyksiä. Sanomattakin on selvää, että myös tämä kohde löytyy Unescon maailmanperintölistalta.

Asiantuntijan matkassa 

Suomalainen Päivi

Suomalainen Päivi, Asiantuntijaopas

Päivi on asunut Chilessä jo kohta parikymmentä vuotta ja toiminut virallisena oppaana yli 10 vuotta. Hän tuntee aina iloa esitellessään uutta kotimaat ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

 • majoitus kahden hengen huoneessa/lodgessa/hytissä
 • lennot Helsinki - Quito/Guayaquil - Helsinki turistiluokassa KLM:n lennoilla
 • 3 yön / 4 päivän risteily Galapagossaarilla
 • matkaohjelma
 • ohjelman mukaiset ruokailut
 • lentokenttäkuljetukset
 • laivalla ja viidakossa täysihoito
 • laivan palvelumaksut
 • Galapagoksen kansallispuistomaksu
 • lentoverot ja viranomaismaksut
 • suomenkielisen asiantuntija- ja paikallisoppaan palvelut kohteessa

6 968 € / hlö ikkunallinen hytti laivalla
7 568 /hlö Parvekehytti laivalla

 

 

1. päivä
Helsinki – Quito
Lento Quitoon, Ecuadorin pääkaupunkiin. Ajo hotelliin, majoittuminen ja tervetuloillallinen.

2. päivä
Quito – Otavalo – Cotacachi
Lähtö aamiaisen jälkeen bussilla kohti Otavaloa. Matkalla ihaillaan vehreitä vuorten rinteitä, joilla siellä täällä näkee lampaita ja muuta karjaa. Vieraillaan Otavalon kuuluisilla ja värikkäillä intiaanimarkkinoilla, missä myydään perinteisiä ecuadorilaisia käsitöitä. Lounas ennen matkaa ja lähtö paikallisen nahkateollisuuden mekkaan Cotacachiin, jossa voi löytää korkealaatuisia tuliaisia kapeiden katujen pikkuputiikeista. Paluu illaksi Quitoon.

3.–5. päivä
Amazonia
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu bussilla kohti Tenaa ja Ecuadorin sademetsää, Amazoniaa. Saavutaan iltapäivällä Cotococha-lodgeen Napojoen lähettyville, missä yövytään mökeissä seuraavat kolme yötä. Oleskelu alkaa tervetulojuomalla tulen ääressä ennen illallista. Seuraavina päivinä tehdään retkiä paikallisoppaan kanssa, matkataan mm. kanootilla Napon alavirtaan Misahualliin ja Arajuanojokea pitkin villien viidakkoeläinten suojelukeskukseen AmaZOOnico Rescue Centeriin. Siellä nähdään tukaanien ja lukuisien papukaijojen lisäksi useita apinalajeja ja muita eläimiä. Patikoidaan Quichua-intiaanien luokse tutustumaan heidän kulttuuriinsa ja matkataan kanootilla ylävirtaan Las Latas -putouksille. Viimeisenä iltapäivänä tutustutaan Ecuadorin luonnon monimuotoisuuteen tutkien viidakon kasveja ja eläimiä pitkähköllä patikkaretkellä. Oleskelun aikana täysihoito 3. päivän illallisesta 6. päivän aamiaiseen.

6. päivä
Paluu Quitoon
Aamiaisen jälkeen ajo Quitoon, jossa illallinen.

7. päivä
Quito
Lähes kolmen miljoonan asukkaan Quito on saanut toistuvasti matkailualan "Oscarin" eli tunnustuksen parhaana turistikohteena  Etelä-Amerikassa (World Tourist Award, WTA). Quiton tunnelmallinen  vanhakaupunki on tunnustettu myös Unescossa, joka nimesi sen maailman kulttuuriperintökohteeksi vuonna 1978. Kaupunki sijaitsee vehreässä laaksossa n. 2800 metrin korkeudella Pinchincha-tulivuoren juurella. Sen ja Andien muiden vuorien osittain lumenpeittämiä huippuja voi kirkkaalla säällä nähdä horisontissa. Kiertoajelu aamupäivällä, iltapäivällä käydään kaupungin ulkopuolella katsomassa Mitad del Mundo -monumenttia, joka sijaitsee päiväntasaajalla. Yhteinen illallinen.

8.–11. päivä
Risteily Galapagossaarilla (4 päivää / 3 yötä)
Galapagos-matka alkaa Baltran saarelta, jonne lennetään aikaisin aamusta. Sieltä jatketaan katsomaan jättikilpikonnia Santa Cruziin. Iltapäivällä noustaan laivaan, M/V Galapagos Legendiin. Risteilyllä on täysihoito 8. päivän illallisesta 11. päivän aamiaiseen.
Risteily tehdään Galapagos-saarten pohjois- ja keskiosissa. Ensimmäisen yön aikana siirrytään saarien pohjoisosaan, Genovesa-saarelle, joka on monen mielestä yksi vaikuttavimmista saarista. Tulivuoriperäisellä ja pienehköllä saarella on mm. monta merilintuyhdyskuntaa: punajalka- ja naamiosuulia, fregattilintuja, yölokkeja ym. Vietämme päivän Genovessa, missä on kaksi rantautumispaikkaa, prinssi Philipin raput ja Darwinin lahti. Seuraavana aamuna saavumme Santa Cruzin Dragon Hillille, missä nähdään lukuisia maaleguaaneja. Iltapäivällä pysähdytään Santa Fe -saarelle, missä halukkaat voivat uida ja snorklata. Neljäntenä aamuna nousemme maihin Santa Cruzin Bachas Beachissa, mistä jatketaan Baltraan ja lennetään Guayaquiliin, joka on Ecuadorin suurin kaupunki. Tässä Guayas-joen rannalla sijaitsevassa kaupungissa on kolme miljoonaa asukasta. Kentältä ajetaan suoraan hotelliin, missä on yhteinen lounas. Iltapäivällä on omaa aikaa, vaikka lepoon hotellin uima-altaalla tai kävelyretkeen rantabulevardilla.

12. päivä 30.11.
Guayaquil – kahvi-, kaakao- ja banaaniplantaasi
Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla paikalliselle plantaasille, jossa kasvaa pääasiassa kaakao-, kahvi- ja hedelmäpuulajeja. Ecuadorhan on yksi maailman suurimmista laatukaakaon tuottajista, joskaan jalostetun suklaan tuottajana ei maata niin hyvin tunneta maailmalla. Lounas plantaasilla, minkä jälkeen omaa aikaa tutustua paikalliseen maalaiselämään. Paluu myöhään iltapäivällä hotelliin.

13. päivä
Guayaquil - Helsinki
Aamupäivä omaa aikaa. Guayaquilin Maleconin rantakatu puistoineen kutsuu kävelylle. Aamupäiväkahvit voi juoda vaikka Las Peñas -kukkulan jossain kahvilassa. Yhteinen lounas ja kaupunkikiertoajelua ennen lentokentälle lähtöä ja lentoa Suomeen.

14. päivä
Saavutaan Helsinkiin.
ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
KLM
19.11. Helsinki - Amsterdam 07.00 - 08.50
19.11. Amsterdam - Quito 10.15 - 16.15
1.12.   Guayaquil - Amsterdam 20.10 - 13.35 +1
2.12.   Amsterdam - Helsinki 20.30 - 23.55


Majoitus

Patio Andaluz, Quito
Hyvä, paikallisesti 5 tähden 32 huoneen butiikkihotelli 1500-luvun lopulta olevassa rakennuksessa Quiton vanhassakaupungissa.

Cotococha-lodge, Amazon, Amazonia/Cotococha
Hyvä, perustasoinen lodge 4 hehtaarin alueella, joka sijaitsee viidakon tai sademetsän ”portilla”. Bungaloweissa, jotka rakennettu niin että sulautuvat ympäristöön, oma kylpyhuone jossa kuumavesi ja kuisti. Huoneissa ja alueella käytetään öljylamppuja eikä niissä ole sähköä ympäristöystävällisistä syistä. Sähkölaitteet voi kuitenkin ladata vastaanotossa.

Hotel Wyndham Guayaquil, Guayaquil
Hyvä, paikallisesti 5 tähden hotelli rantabulevardin yhteydessä.

M/V Galapagos Legend
Saksassa 2002 rakennettu 90 metrin ja 110 matkustajan turistiluokan risteilylaiva, jota on viime vuosina kunnostettu. Laivan standard-hytit pienehköjä, mutta niissä kuitenkin kaikki tarpeellinen. Päivät kuluvat aikaisen aamiaisen jälkeen aamu- ja iltapäiväretkillä saariin, lounas laivalla puolelta päivin. Ennen illallista tiedotustilaisuus seuraavan päivän ohjelmasta. Kahvia, vettä ja keksejä on tarjolla laivan pentrissä vuorokauden ympäri.

Standard Plus hytti: Kahden hengen hytti, 11m2. Parivuode. Hytissä pienet pyöreät ikkunat. WC/Suihku.

Parvekkeellinen hytti (Balcony cabin): Kahden hengen hytti, 22m2. Parivuode.  Panoraamaikkunat, oma parveke ja jääkaappi. WC/Suihku


-yhden hengen huone ja yhden hengen ikkunallinen hytti laivalla 990€