Ecuador ja Galapagossaaret 18.11.-1.12.2019

Unohtumattomia elämyksiä Galapagossaarten risteilyllä, Andien ympäröimä maailmanperintökohde, Quito, joka on toistuvasti valittu Etelä-Amerikan parhaaksi matkakohteeksi, maailman suurin sademetsä, Amazonia sekä Ecuadorin suurin kaupunki, Guayaquil.

Asiantuntijan matkassa 

Suomalainen Päivi

Suomalainen Päivi, Asiantuntijaopas

Päivi on asunut Chilessä jo kohta parikymmentä vuotta ja toiminut virallisena oppaana yli 10 vuotta. Hän tuntee aina iloa esitellessään uutta kotimaat ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa/lodgessa/hytissä
  • 3 yön risteily Galapagossaarilla
  • ohjelman mukaiset ateriat ja retket
  • laivan palvelumaksut
  • Galapagoksen kansallispuistomaksu
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan ja paikallisoppaan palvelut kohteessa

6 968 € /hlö ikkunallinen hytti laivalla
7 568 € /hlö parvekkeellinen hytti laivalla


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 18.11.2019
Helsinki – Quito
Lento Quitoon, Ecuadorin pääkaupunkiin. Ajo hotelliin, majoittuminen ja tervetulopäivällinen. (P)

2. päivä 19.11.2019
Quito – Otavalo – Cotacachi
Lähtö aamiaisen jälkeen bussilla kohti Otavaloa. Matkalla ihaillaan vehreitä vuorten rinteitä, joilla nähdään usein lampaita ja muuta karjaa. Vieraillaan Otavalon kuuluisilla ja värikkäillä intiaanimarkkinoilla, missä myydään perinteisiä ecuadorilaisia käsitöitä. Lounas ennen matkaa ja lähtö paikallisen nahkateollisuuden mekkaan, Cotacachiin, jonka kapeiden katujen putiikeista voi löytää korkealaatuisia tuliaisia. Paluu illaksi Quitoon. (A)

3.–5. päivä 20.-22.11.2019
Amazonia
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu bussilla kohti Tenaa ja Ecuadorin sademetsää, Amazoniaa. Saavutaan iltapäivällä Cotococha-lodgeen Napojoen lähettyville, missä yövytään mökeissä seuraavat kolme yötä. Myöhemmin saadaan tutustua paikalliseen juomaan, ”chicha de yucaan”, joka on tehty maniokista. Ennen illallista vieraillaan vielä läheisellä pikkutilalla ja nähdään kuinka maniokkia viljellään. Seuraavina päivinä tehdään retkiä paikallisoppaan kanssa: matkataan kanootilla Napon alavirtaan Misahualliin ja Arajuanojokea pitkin villien viidakkoeläinten suojelukeskukseen AmaZOOnico Rescue Centeriin, missä nähdään tukaanien ja lukuisten papukaijojen lisäksi useita apinalajeja ja muita eläimiä. Patikoidaan Quichua-intiaanien luokse tutustumaan heidän kulttuuriinsa sekä vieraillaan läheisellä putouksella ja tutustutaan Ecuadorin luonnon monimuotoisuuteen tutkien viidakon kasveja ja eläimiä pitkähköllä patikkaretkellä. Oleskelun aikana täysihoito 3. päivän päivällisestä 6. päivän aamiaiseen. (TH)

6. päivä 23.11.2019
Paluu Quitoon
Aamiaisen jälkeen ajo Quitoon, jossa päivällinen. (A, P)

7. päivä 24.11.2019
Quito
Lähes kolmen miljoonan asukkaan Quito on saanut toistuvasti matkailualan "Oscarin" eli tunnustuksen parhaana turistikohteena  Etelä-Amerikassa (World Tourist Award, WTA). Quiton tunnelmallinen vanhakaupunki on tunnustettu myös Unescossa, joka nimesi sen maailman kulttuuriperintökohteeksi vuonna 1978. Kaupunki sijaitsee vehreässä laaksossa noin 2800 metrin korkeudella Pinchincha-tulivuoren juurella. Sen ja Andien muiden vuorten osittain lumenpeittämiä huippuja voi kirkkaalla säällä nähdä horisontissa. Aamupäivällä kiertoajelu, iltapäivällä vierailu kaupungin ulkopuolella Mitad del Mundo -monumentilla, joka sijaitsee päiväntasaajalla. Yhteinen päivällinen. (A, P)

8.–11. päivä 25.-28.11.2019
Risteily Galapagossaarilla (4 päivää / 3 yötä)
Galapagoksen osuus alkaa Baltran saarelta, jonne lennetään aikaisin aamusta. Ennen iltapäivän laivaannousua käydään katsomassa jättikilpikonnia Santa Cruzissa.

M/V Galapagos Legendin risteilyllä on täysihoito 8. päivän illallisesta 11. päivän aamiaiseen. Risteily tehdään Galapagossaarten pohjois- ja keskiosissa. Ensimmäisen yön aikana siirrytään saarien pohjoisosaan, Genovesen saarelle, jonka tulivuoriperäinen maasto toimii kotina mm. useille merilintuyhdyskunnille: punajalka- ja naamiosuulia, fregattilintuja, yölokkeja... Päivän aikana rantaudutaan kahdesti, prinssi Philipin portaille ja Darwinin lahteen. Seuraavana aamuna saavutaan Santa Cruzin Dragon Hillille, missä nähdään lukuisia maaleguaaneja. Iltapäivällä pysähdytään Santa Fe -saarelle, missä halukkaat voivat uida ja snorklata. Neljäntenä aamuna noustaan maihin Santa Cruzin Bachas Beachissa, mistä jatketaan Baltraan ja lennetään Guayaquiliin, joka on Ecuadorin suurin kaupunki. Tässä Guayas-joen rannalla sijaitsevassa kaupungissa on kolme miljoonaa asukasta. Kentältä ajetaan suoraan hotelliin, jossa on yhteinen lounas. Iltapäivällä on omaa aikaa, vaikka lepoon hotellin uima-altaalla tai kävelyretkeen rantabulevardilla. (TH)

12. päivä 29.11.2019
Guayaquil – kahvi-, kaakao- ja banaaniplantaasi
Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla paikalliselle plantaasille, jossa kasvaa pääasiassa kaakao-, kahvi- ja hedelmäpuulajeja. Ecuador on yksi maailman suurimmista laatukaakaon tuottajista, joskaan jalostetun suklaan tuottajana ei maata niin hyvin tunneta maailmalla. Lounas plantaasilla, jonka jälkeen omaa aikaa tutustua paikalliseen maalaiselämään. Paluu hotellille myöhään iltapäivällä. (A, L)

13. päivä 30.11.2019
Guayaquil - Helsinki
Aamupäivä omaa aikaa. Guayaquilin Maleconin rantakatu puistoineen kutsuu kävelylle, ja aamupäiväkahvit voi nauttia jossakin Las Peñas -kukkulan kahvilassa. Yhteinen lounas ja kaupunkikiertoajelu ennen lentokentälle lähtöä ja lentoa Suomeen. (A, L)

14. päivä 1.12.2019
Saapuminen Helsinkiinateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
18.11. Helsinki - Amsterdam 07.00 - 08.45 KLM
18.11. Amsterdam - Quito 10.15 - 16.15 KLM
30.11. Guayaquil - Amsterdam 20.05 - 13.30 +1 KLM
1.12.   Amsterdam - Helsinki 20.30 - 23.55 KLM


Majoitus
Quito, Casa de La Ronda, 4 yötä Hyvää keskitasoa oleva 22 huoneen hotelli siirtomaa-aikaisessa rakennuksessa Quiton vanhassakaupungissa.
Tena, Shandia Lodge, 3 yötä Hyvä, keskitasoinen lodge. Ympäristöön sulautuvissa bungaloweissa ja bambumökeissä on oma kylpyhuone jossa kuuma vesi. Lodge on paikallisten quichua-intiaanien ylläpitämä ja sen sähkö saadaan aurinkopaneeleista.
M/V Galapagos Legend, 3 yötä Saksassa 2002 rakennettu 90 metrin ja 110 matkustajan turistiluokan risteilylaiva, jota on viime vuosina kunnostettu. Laivan standard-hytit pienehköjä, mutta niissä kuitenkin kaikki tarpeellinen. Päivät kuluvat aikaisen aamiaisen jälkeen aamu- ja iltapäiväretkillä saariin, lounas laivalla puolelta päivin. Ennen illallista tiedotustilaisuus seuraavan päivän ohjelmasta. Kahvia, vettä ja keksejä on tarjolla laivan pentrissä vuorokauden ympäri.
Standard plus -hytti: Kahden hengen hytti, 11m2. Parivuode. Hytissä pienet pyöreät ikkuna, WC/suihku.
Parvekkeellinen hytti: Kahden hengen hytti, 22m2. Parivuode. Panoraamaikkunat, oma parveke ja jääkaappi, WC/suihku.
Guayaquil, Hotel Wyndham Guayaquil*****, 2 yötä Keskitasoinen hotelli rantabulevardin yhteydessä.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone ja yhden hengen ikkunallinen hytti laivalla 1250 €


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 4
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 126 vrk ennen matkan matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 125 vrk - 61vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 60vrk - 31vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.12.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.