Ecuador ja Galapagossaaret

Unohtumattomia elämyksiä Galapagossaarten risteilyllä, Andien ympäröimä maailmanperintökohde, Quito, joka on toistuvasti valittu Etelä-Amerikan parhaaksi matkakohteeksi, maailman suurin sademetsä, Amazonia sekä Ecuadorin suurin kaupunki, Guayaquil. Ainutlaatuisia kokemuksia Andeilla paikallisten intiaaniperheiden kanssa ja suurenmoisia elämyksiä sademetsässä, lopuksi risteily avaralla ja mukavalla Legend-aluksella ja vierailu kaakao- mango- ja banaaniplantaasilla suklaatehtaan kera rannikolla Guayaquilin alueella.

Asiantuntijan matkassa 

Suomalainen Päivi

Suomalainen Päivi, asiantuntijaopas

Päivi on asunut Chilessä jo kohta parikymmentä vuotta ja toiminut virallisena oppaana yli 10 vuotta. Hän tuntee aina iloa esitellessään uutta kotimaat ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa/lodgessa/hytissä
  • 3 yön risteily Galapagossaarilla
  • täysihoito paitsi päivä 6 ja 10
  • juomarahat paikallisoppaille, bussikuskeille ja laivan oppaille sekä miehistölle
  • Galapagoksen kansallispuistomaksu
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan ja paikallisoppaiden palvelut kohteessa

6 968 € /hlö ikkunallinen hytti laivalla
7 868 € /hlö parvekkeellinen hytti laivalla

Lopulliset hinnat varmistuvat joulukuussa 2019


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 
Helsinki – Quito
Lento Amsterdamin kautta Quitoon, Ecuadorin pääkaupunkiin. Jatko lento Quitoon. Ajo Otavaloon ja Magdalenaan, paikallisten intiaanien pitäämiin lodgeihin. Majoittuminen ja tervetuloillallinen. (P)

2.päivä
Magdalena – Karanki

Perhe tekee aamiaisen jonka jälkeen saadaan osallistua perheen jokapäiväisiin puuhiin. Ruuanlaittoa, opitaan miten he käyttävät puutarhassa kasvavia yrttejä maustamiseen. Iltapäivällä vierailu musiikkipajassa. Vaihtoehtoista vapaaehtoista liikuntaa, vaikka ratsastaa tai pyöräillä, Andien keskellä. Perheen tekemä illallinen,leiritulen äärellä nähdään paikallisten kansantansseja. (A,L,P)

3.–5. päivä
Amazonia

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu bussilla kohti Tenaa ja Ecuadorin sademetsää, Amazoniaa. Saavutaan päivällä sopivasti lounaaksi Shandia-lodgeen Napojoen lähettyville, missä yövytään bambumökeissä seuraavat kaksi yötä. Myöhemmin saadaan tutustua paikalliseen juomaan, ”chicha de yucaan” mikä on tehty maniokista. Vieraillaan läheisellä pikkutilalla ja nähdään miten maniokkia viljellään. Illallinen joen rannalla paikallisten kera. Seuraavana päivänä retki kanootilla Napon alavirtaan Misahualliin ja Arajuanojokea pitkin villien viidakkoeläinten suojelukeskukseen AmaZOOnico Rescue Centeriin. Siellä nähdään tukaanien ja lukuisien papukaijojen lisäksi useita apinalajeja ja muita eläimiä. Lounas joen rannalla. Tutustutaan Quichua-intiaanien  kulttuuriin.  Illalla lodgella vierailee paikallinen shaman, noitatohtori. Oleskelun aikana täysihoito 3. päivän lounaasta 5. päivän aamiaiseen. (TH)

5. päivä
Paluu Quitoon

Aamiaisen jälkeen ajo Quitoon. Matka alkaa sademetsän porteilta hitaasti nousten pilvisiin ja vehreisiin rinteisiin. Nousu lähes 3300 korkeulle, maasto ja ilmasto muuttuu kuivemmaksi ja viileämmäksi. Pysähdytään Papallactan kylpylään, missä aikaa nauttia lämpimistä altaista. Lounas. Iltapäivällä jatketaan Quitoon missä majoittuminen hotelliin kaupungin modernissa alueessa, yhteinen illallinen.(TH)

6.päivä
Quito
Lähes kolmen miljoonan asukkaan Quito on saanut toistuvasti matkailualan "Oscarin" eli tunnustuksen parhaana turistikohteena Etelä-Amerikassa. Quiton tunnelmallinen vanhakaupunki on myös Unescon kulttuuriperintökohde. Kaupunki sijaitsee vehreässä laaksossa n. 2800 metrin korkeudella Pinchincha-tulivuoren juurella. Sen ja Andien muiden vuorien osittain lumenpeittämiä huippuja voi kirkkaalla säällä nähdä horisontissa. Kiertoajelua ja kävelyä vanhassa kaupungissa aamupäivällä, iltapäivällä käydään kaupungin ulkopuolella katsomassa Mitad del Mundo –monumenttia ja museota, joka sijaitsee päiväntasaajalla. Yhteinen illallinen. (A,P)

7.–10. päivä
Risteily Galapagossaarilla (4 päivää / 3 yötä)

Galapagos-matka alkaa Baltran saarelta, jonne lennetään aikaisin aamusta. Sieltä jatketaan katsomaan jättikilpikonnia Santa Cruziin. Iltapäivällä noustaan laivaan, M/V Galapagos Legendiin. Risteilyllä on täysihoito 7. päivän illallisesta 10. päivän aamiaiseen.
Risteily tehdään Galapagos-saarten pohjois- ja keskiosissa. Ensimmäisen yön aikana siirrytään saarien pohjoisosaan, Genovesa-saarelle, joka on monen mielestä yksi vaikuttavimmista saarista. Tulivuoriperäisellä ja pienehköllä saarella on mm. monta merilintuyhdyskuntaa: punajalka- ja naamiosuulia, fregattilintuja, yölokkeja ym. Vietämme päivän Genovessa, missä on kaksi rantautumispaikkaa, prinssi Philipin raput ja Darwinin lahti. Seuraavana aamuna saavumme Santa Cruzin Dragon Hillille, missä nähdään lukuisia maaleguaaneja. Iltapäivällä pysähdytään Santa Fe -saarelle, missä halukkaat voivat uida ja snorklata. Neljäntenä aamuna nousemme maihin Santa Cruzin Bachas Beachissa, mistä jatketaan Baltraan ja lennetään Guayaquiliin, joka on Ecuadorin suurin kaupunki. Tässä Guayas-joen rannalla sijaitsevassa kaupungissa on kolme miljoonaa asukasta. Kentältä ajetaan suoraan hotelliin, missä on yhteinen lounas. Iltapäivällä on omaa aikaa, vaikka lepoon hotellin uima-altaalla tai kävelyretkeen rantabulevardilla. (TH)

10. Päivä
Galapagos - Guayaquil

Aamulla[lg1]  noustaan maihin Santa Cruzin Bachas Beachissa, mistä jatketaan Baltraan ja lennetään Guayaquiliin, joka on Ecuadorin suurin kaupunki. Yhteinen lounas. Iltapäivällä on omaa aikaa, vaikka lepoon hotellin uima-altaalla tai kävelyretkeen rantabulevardilla. Hotelli sijaitsee Santa Ana-kukkulan juurella, mikä on tunnetty boheemisesta ilmapiiristä. Lukuisten kahviloiden ja ravintoloiden lisäksi ylhäällä on näköalapaikka mistä saadaan ikuistettua Guayaquilin maisemat. (A,L)

11. Päivä
Guayaquil –  kaakao- , mango- ja banaaniplantaasi – Guayaquil

Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla paikalliselle plantaasille, jossa kasvaa pääasiassa kaakao-, kahvi- ja hedelmäpuulajeja. Ecuadorhan on yksi maailman suurimmista laatukaakaon tuottajista, joskaan jalostetun suklaan tuottajana ei maata niin hyvin tunneta maailmalla. Lounas plantaasilla, minkä jälkeen tutustaan kaakao- ja mangoviljelyyn. Lopuksi tutustutaan suklaan valmistusprosessiin. Paluu iltapäivällä Guayquiliin mistä suoraan lentokentälle ja Amsterdamiin. (A,L)

12. päivä
Helsinki

Saavutaan Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
18.11. Helsinki - Amsterdam 07.00 - 08.45 KLM
18.11. Amsterdam - Quito 10.15 - 16.15 KLM
30.11. Guayaquil - Amsterdam 20.05 - 13.30 +1 KLM
1.12.   Amsterdam - Helsinki 20.30 - 23.55 KLM

Lentoaikataulu varmistuu 11 kk ennen lähtlö


Dann Carlton*****, Quito
Hyvätasoinen hotelli Quiton modernimmassa osassa kaupungissa.

Magdalena, Karanki
Hyvä, perustasoinen lodge. Ympäristöön sulautuvissa mökeissä on oma kylpyhuone jossa kuuma vesi. Majoitus on paikallisten intiaanien ylläpitämä.

Shandia-lodge, Tena, Amazonia 
Hyvä, perustasoinen lodge. Ympäristöön sulautuvissa bungaloweissa ja bambumökeissä on oma kylpyhuone jossa kuuma vesi. Lodge on paikallisten quichua-intiaanien ylläpitämä ja sen sähkö saadaan aurinkopaneeleista.

Hotel Wyndham Guayaquil*****, Guayaquil Hyvätasoinen hotelli rantabulevardin yhteydessä.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone ja yhden hengen ikkunallinen hytti laivalla 1250 €


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 4
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 126 vrk ennen matkan matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 125 vrk - 61vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 60vrk - 31vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.12.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.