Ecuador ja Galápagossaaret 6.-17.12.2023

Quito - Otavalo - Cotacachi - Amazonin sademetsä - Galápagossaaret - Guayaquil

Galápagossaarten ja Amazonin sademetsän luonto ja eläimistö ovat uskomattomia: jättiläiskilpikonnia, galapagosinpingviinejä, merileijonia, erilaisia suulia, valkopilkkuhaita, papukaijoja... lisänä karuja kallioita, vehreitä viidakoita ja vesiputouksia, valkohiekkaisia rantoja ja elämää sykkiviä suurkaupunkeja.  

Kiertomatkan aikana tutustutaan Andien ympäröimään Quitoon, vieraillaan intiaanimarkkinoilla Otavalossa sekä kaakao-, mango- ja banaaniplantaasilla Guyayaquilin ulkopuolella, matkataan kanootilla ja patikoiden Amazonin sademetsässä sekä risteillään ainutlaatuisilla Galápagossaarilla. 

Asiantuntijan matkassa 

Suomalainen Päivi

Suomalainen Päivi, asiantuntijaopas

Päivi on asunut Chilessä jo kohta parikymmentä vuotta ja toiminut virallisena oppaana yli 10 vuotta. Hän tuntee aina iloa esitellessään uutta kotimaat ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa/lodgessa/hytissä
  • 3 yön risteily Galapagossaarilla
  • ohjelman mukaiset ateriat
  • palvelumaksut (tipit) paikallisoppaille, bussikuskeille, laivan oppaille sekä miehistölle
  • Galapagoksen kansallispuistomaksu
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan ja paikallisoppaiden palvelut kohteessa

7 445 €/hlö 2hh/standard plus -hytti
8 367 €/hlö 2hh/parvekkeellinen hytti


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 6.12.
Helsinki – Quito
Lento Amsterdamin kautta Quitoon, Ecuadorin pääkaupunkiin. Ajo hotelliin, majoittuminen ja tervetuloillallinen. (P)

2. päivä 7.12.
Quiton nähtävyyksiä, Otavalon intiaanimarkkinat
Aamiaisen jälkeen kiertoajelu Quiton keskustan vanhassakaupungissa. Jatketaan suoraan kohti Otavaloa ja ihaillaan vehreitä vuorten rinteitä, joilla siellä täällä näkee lampaita ja muuta karjaa. Vierailu Otavalon kuuluisilla ja värikkäillä intiaanimarkkinoilla, missä myydään perinteisiä ecuadorilaisia käsitöitä. Yhteinen lounas. Jatketaan paikallisen nahkateollisuuden mekkaan Cotacachiin, missä on mahdollisuus korkealaatuisia tuliaisia kapeiden katujen pikkuputiikeista. Paluu illaksi Quitoon. (A,L)

3.–5. päivä 8.-10.12.
Amazonin sademetsä
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu bussilla kohti Tenaa ja Amazonin sademetsää. Saavutaan iltapäivällä Shandia-lodgeen Napojoen lähettyville, missä yövytään mökeissä seuraavat kaksi yötä. Oleskelu alkaa tervetulojuomalla tulen ääressä ennen illallista. Seuraavina päivinä tehdään retkiä paikallisoppaan kanssa: matkataan mm. kanootilla Napon alavirtaan Misahualliin ja Arajuanojokea pitkin villien viidakkoeläinten suojelukeskukseen AmaZOOnico Rescue Centeriin, jossa nähdään tukaanien ja lukuisten papukaijojen lisäksi useita apinalajeja ja muita eläimiä. Patikoidaan Quichua-intiaanien luokse tutustumaan heidän kulttuuriinsa sekä vieraillaan Pimpinela-putouksilla trooppisessa metsässä. (TH)

5. päivä 10.12.
Paluu Quitoon
Aamiaisen jälkeen on hetki aikaa omatoimiseen tutustumiseen. Lounaan jälkeen palataan Quitoon, majoittuminen ja yhteinen illallinen. (TH)

6.–9. päivä 11.-14.12.
Risteily Galápagossaarilla
Galápagossaarten matka alkaa Baltran saarelta, jonne matkataan Quitosta veneellä. Iltapäivällä lounaan jälkeen noustaan maihin Bartolomen hiekkarannalla ja kävellään polkua pitkin saaren huipulle, mistä löytyy Galápagossaarten ikoninen näkymä: terävähuippuinen kallio karun kauniin Santiago-saaren edustalla. Jatketaan matkaa yön aikana viikunakaktuksien South Plaza –saarelle, missä maaleguaanit ja merileijonat toivottavat ryhmän tervetulleiksi. Risteillään edelleen North Seymour -saarelle, missä noustaan iltapäivällä tutkimaan saaren merilintuyhdyskuntia: fregattilintuja, yölokkeja ja sinijalkasuulia. Seuraavana aamuna saavutaan San Cristobalin Pitt Pointille, missä on mahdollisuus nähdä kaikki kolme eri suulalajia: sinijalka-, punajalka- ja Nazcasuula. Iltapäivällä rantaudutaan Cerro Brujossa merileijonien seuraksi ja tutustutaan pienen laguunin amerikanpitkäjalkoihin ja pikkukuoveihin. Mahdollisuus snorklata tai uida paratiisimaisemissa. Risteilyn aikana tutustutaan paikallisasiantuntijoiden opastuksella myös saarten floraan ja faunaan; mahdollisuus nähdä galapagosinpingviinejä, leikkisiä merileijonia ja ehkä valkopilkkuhaiparviakin. Täysihoito alkaen illallisella 6. päivänä ja päättyen 9. päivän aamiaiseen. (TH)

9. Päivä 14.12.
Guayaquil, jättiläiskilpikonnat
Aamulla noustaan maihin San Cristobalissa tutustumaan uhanalaiseen galapagoksenjättiläiskilpikonnaan, joita tavataan vain Galápagossaarilla. Suurimmat yksilöt voivat painaa jopa yli 300 kg! Vierailun jälkeen siirtyminen kentälle ja lento Guayaquiliin, joka on Ecuadorin suurin kaupunki. Yhteinen lounas. Myöhemmin iltapäivällä omaa aikaa esim. uima-altaalla lepäämiseen tai kävelyretkeen Santa Ana -kukkulalle, joka tunnetaan boheemista ilmapiiristään. Hotellimme sijaitsee aivan kukkulan juurella. Ilta vapaa. (A,L)

10. päivä 15.12.
Kaakao- , mango- ja banaaniplantaasi
Aamiaisen jälkeen lähdetään bussilla paikalliselle plantaasille, jossa kasvaa pääasiassa kaakao-, kahvi- ja hedelmäpuulajeja. Ecuador on yksi maailman suurimmista laatukaakaon tuottajista. Nautitaan yhteinen lounas plantaasilla ja tutustutaan kaakao- ja mangoviljelyyn sekä suklaan valmistusprosessiin. Myöhään ltapäivällä saavutaan takaisin Guayaquiliin hotelliin. Ilta omaa aikaa nauttia paikallisesta menosta lähellä rantabulevardin kahviloissa tai ravintoloissa. (A,L)

11. päivä 16.12.
Guayaquil - Helsinki
Aamupäivä omaa aikaa. Guayaquilin Maleconin rantakatu puistoineen kutsuu kävelylle. Aamupäiväkahvit voi juoda esimerkiksi Las Peñas -kukkulan kahviloissa. Yhteinen lounas ja kaupunkikiertoajelu ennen lentokentälle lähtöä ja lentoa Suomeen. (A,L)

12. päivä 17.12.
Koneenvaihto Amsterdamissa ja jatkolento Helsinkiin, jonne saavutaan myöhään illalla. ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
6.12.Helsinki – Amsterdam 07.00 – 08.45 KLM
6.12.Amsterdam – Quito  10.15 – 16.15 KLM
16.12.Guayaquil – Amsterdam 20.05 – 13.30 +1 KLM
17.12.Amsterdam – Helsinki 20.30 – 23.45 KLM


Majoitus
Dann Carlton*****, Quito. Hyvätasoinen hotelli Quiton modernimmassa osassa.
Shandia-lodge, Tena, Amazonia. Hyvä, perustasoinen lodge. Ympäristöön sulautuvissa bungaloweissa ja bambumökeissä on oma kylpyhuone, jossa kuuma vesi. Lodge on paikallisten quichua-intiaanien ylläpitämä ja sen sähkö saadaan aurinkopaneeleista.
Hotel Wyndham Guayaquil*****, Guayaquil. Hyvätasoinen hotelli rantabulevardin yhteydessä.
M/V Galapagos Legend -alus. Saksassa 2002 rakennettu 90 metrin ja 110 matkustajan turistiluokan risteilylaiva, jota on viime vuosina kunnostettu. Päivät kuluvat aikaisen aamiaisen jälkeen aamu- ja iltapäiväretkillä saariin, lounas laivalla puolelta päivin. Ennen illallista tiedotustilaisuus seuraavan päivän ohjelmasta. Kahvia, vettä ja keksejä on tarjolla laivalla vuorokauden ympäri.

Hytit:
Standard Plus Kahden hengen hytti, noin 11 m2. Parivuode, wc/suihku. Hytissä pienet pyöreät ikkunat.

Parvekkeellinen hytti Kahden hengen hytti, noin 22 m2. Parivuode, wc/suihku, jääkaappi, parveke. Panoraamaikkunat.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone ja yhden hengen ikkunallinen hytti laivalla 1390 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT
Varausmaksu 500 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 126 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 125-61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 60-31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.2.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden, vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.