Ecuador ja Galapagossaarten risteily 6.-19.12.2021

Unohtumattomia elämyksiä Galapagossaarten risteilyllä avaralla Legend-aluksella. Nähdään Andien ympäröimä maailmanperintökohde Quito, joka on toistuvasti valittu Etelä-Amerikan parhaaksi matkakohteeksi. Asutaan paikallisten intiaaniperheiden kanssa ja koetaan heidän arkeaan. Maailman suurimmassa sademetsässä, Amazoniassa, tehdään jännittäviä viidakkoretkiä ja Guayaquilissa käydään kaakao-, mango- ja banaaniplantaasilla.

Asiantuntijan matkassa 

Suomalainen Päivi

Suomalainen Päivi, asiantuntijaopas

Päivi on asunut Chilessä jo kohta parikymmentä vuotta ja toiminut virallisena oppaana yli 10 vuotta. Hän tuntee aina iloa esitellessään uutta kotimaat ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa/lodgessa/hytissä
  • 3 yön risteily Galapagossaarilla
  • ohjelman mukaiset ateriat
  • juomarahat paikallisoppaille, bussikuskeille ja laivan oppaille sekä miehistölle
  • Galapagoksen kansallispuistomaksu
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan ja paikallisoppaiden palvelut kohteessa

6 596 € /hlö ikkunallinen hytti laivalla
6 996 € /hlö parvekkeellinen hytti laivalla
Hintatiedot alustavia, vahvistetaan tammikuussa 2021.


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 6.12.2021
Helsinki – Quito
Lento Amsterdamin kautta Quitoon, Ecuadorin pääkaupunkiin. Ajo hotelliin, majoittuminen ja tervetuloillallinen.(P)

2. päivä 7.12.2021
Quito
Lähes kolmen miljoonan asukkaan Quito on saanut toistuvasti matkailualan "Oscarin" eli tunnustuksen parhaana turistikohteena Etelä-Amerikassa (World Tourist Award, WTA). Quiton tunnelmallinen vanhakaupunki on tunnustettu myös Unescossa, joka nimesi sen maailman kulttuuriperintökohteeksi vuonna 1978. Kaupunki sijaitsee vehreässä laaksossa n. 2800 metrin korkeudella Pinchincha-tulivuoren juurella. Sen ja Andien muiden vuorien osittain lumenpeittämiä huippuja voi kirkkaalla säällä nähdä horisontissa. Kiertoajelu aamupäivällä, iltapäivällä käydään kaupungin ulkopuolella katsomassa Mitad del Mundo -monumenttia, joka sijaitsee päiväntasaajalla. Yhteinen illallinen. (A,P)

3.päivä 8.12.2021
Quito – Otavalo – Cotacachi
Lähtö aamiaisen jälkeen bussilla kohti Otavaloa. Matkalla ihaillaan vehreitä vuorten rinteitä, joilla siellä täällä näkee lampaita ja muuta karjaa. Vieraillaan Otavalon kuuluisilla ja värikkäillä intiaanimarkkinoilla, missä myydään perinteisiä ecuadorilaisia käsitöitä. Jatketaan paikallisen nahkateollisuuden mekkaan Cotacachiin, jossa voi löytää korkealaatuisia tuliaisia kapeiden katujen pikkuputiikeista. Lounas Cotacachissa. Paluu illaksi Quitoon.(A,L)

4.–6. päivä 9.-11.12.2021
Amazonia
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu bussilla kohti Tenaa ja Ecuadorin sademetsää, Amazoniaa. Saavutaan iltapäivällä Shandia-lodgeen Napojoen lähettyville, missä yövytään mökeissä seuraavat kolme yötä. Myöhemmin saadaan tutustua paikalliseen juomaan, ”chicha de yucaan” mikä on tehty maniokista. Vieraillaan ennen illallista läheisellä pikkutilalla ja nähdään miten maniokkia viljellään. Seuraavina päivinä tehdään retkiä paikallisoppaan kanssa, matkataan mm. kanootilla Napon alavirtaan Misahualliin ja Arajuanojokea pitkin villien viidakkoeläinten suojelukeskukseen AmaZOOnico Rescue Centeriin. Siellä nähdään tukaanien ja lukuisien papukaijojen lisäksi useita apinalajeja ja muita eläimiä. Tutustutaan Quichua-intiaanien kulttuuriin. Toisena päivänä matkataan läheiselle putoukselle ja tutustutaan Ecuadorin luonnon monimuotoisuuteen tutkien viidakon kasveja ja eläimiä. Illalla lodgella vierailee paikallinen shaman, noitatohtori. (4.päivä A,P) (5.ja 6.päivä TH)

7. päivä 12.12.2021
Paluu Quitoon
Aamiaisen jälkeen ajo Quitoon, jossa illallinen.(A,P)

8.–11. päivä 13-16.12.2021
Risteily Galapagossaarilla (4 päivää / 3 yötä)
Risteilyllä täysihoito 8. päivän illallisesta 11. päivän aamiaiseen. Risteilyn aikana saadaan tutustua pätevien paikallisasiantuntijoiden opastuksella saarien flooraan ja faunaan, snorklata ja uida voi monen mielestä ehkä yhdessä maailman kauneimmassa luontokohteessa. Galapagos-matka alkaa Baltran saarelta jonne matkataan veneellä. Iltapäivällä lounaan jälkeen noustaan maihin Bartolomen hiekkarannalla. Noustaan polkua pitkin saaren huipulle, missä on ehkä Galapagoksien kaikkein ikonisin näkymä: monesti kuvattu, terävähuippuinen kallio karun kauniin Santiago-saaren edustalla. Myöhemmin voi ihastella Galapagos-pingviinejä, leikkisiä merileijonia ja ehkä valkopilkkuhaiparviakin. Yön aikana siirrytään viikunakaktuksien South Plaza –saarelle missä maaleguaanit ja merileijonat toivottavat ryhmän tervetulleiksi. Iltapäivällä nousu North Seymour – saarelle, missä on monta merilintuyhdyskuntaa: fregattilintuja, yölokkeja ja sinijalkasuulia. Seuraavana aamuna saavutaan San Cristobalin Pitt Pointille missä mahdollisuus nähdä kaikki kolme eri suulalajia: sinijalka-, punajalka- ja Nazcasuula. Iltapäivällä rantaudutaan Cerro Brujossa merileijonien seuraksi. Tutustutaan pienen laguunin amerikanpitkäjalkoihin ja pikkukuoveihin. Mahdollisuus snorklata tai uida paratiisimaisemissa.
(8.päivä A,P)(9.ja 10.päivä TH)

11. Päivä 16.12.2021
Santa Cruz - Guayaquil
Aamulla noustaan maihin Santa Cruzin Bachas Beachissa, Saamme tutustua jättikilpikonniin mistä Galapagos-saaret ovat kuuluisia. Jatketaan Baltraan ja lennetään Guayaquiliin, joka on Ecuadorin suurin kaupunki. Myöhäinen yhteinen lounas. Iltapäivällä on omaa aikaa, vaikka lepoon hotellin uima-altaalla tai kävelyretkeen rantabulevardilla. Hotelli sijaitsee Santa Ana-kukkulan juurella, mikä on tunnetty boheemisesta ilmapiiristä. (A,L)

12. päivä 17.12.2021
Guayaquil – kahvi-, kaakao- ja banaaniplantaasi
Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla paikalliselle plantaasille, jossa kasvaa pääasiassa kaakao-, kahvi- ja hedelmäpuulajeja. Ecuadorhan on yksi maailman suurimmista laatukaakaon tuottajista, joskaan jalostetun suklaan tuottajana ei maata niin hyvin tunneta maailmalla. Lounas plantaasilla, minkä jälkeen omaa aikaa tutustua paikalliseen maalaiselämään. Paluu myöhään iltapäivällä hotelliin. (A,L)

13. päivä 18.12.2021
Guayaquil - Helsinki
Aamupäivä omaa aikaa. Guayaquilin Maleconin rantakatu puistoineen kutsuu kävelylle. Aamupäiväkahvit voi juoda vaikka Las Peñas -kukkulan jossain kahvilassa. Yhteinen lounas ja kaupunkikiertoajelua ennen lentokentälle lähtöä ja lentoa Suomeen. (A,L)

14. päivä 19.12.2021
Saavutaan Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
6.12. Helsinki – Amsterdam 07.00 – 08.45 KLM
6.21. Amsterdam – Quito  10.15 – 16.15 KLM
18.12. Guayaquil – Amsterdam 20.05 – 13.30 +1 KLM
19.12. Amsterdam – Helsinki 20.30 – 23.45 KLM


Hotellit La Casona de La Ronda, Quito , 3 yötä 7.-9.12. ja 12.-13.12.2021
Hyvää keskitasoa oleva 22 huoneen hotelli siirtomaa-aikaisessa rakennuksessa Quiton vanhassakaupungissa.
Shandia-lodge, Tena, Amazonia, 3 yötä 9.-12.12.2021
Hyvä, perustasoinen lodge. Ympäristöön sulautuvissa bungaloweissa ja bambumökeissä on oma kylpyhuone jossa kuuma vesi. Lodge on paikallisten quichua-intiaanien ylläpitämä ja sen sähkö saadaan aurinkopaneeleista.
Hotel Wyndham Guayaquil*****, Guayaquil,2 yötä 16.-18.12.2021
Hyvä, keskitasoinen hotelli rantabulevardin yhteydessä.

M/V Galapagos Legend 3 yötä, 13.-16.12.2021
Saksassa 2002 rakennettu 90 metrin ja 110 matkustajan turistiluokan risteilylaiva, jota on viime vuosina kunnostettu.  Päivät kuluvat aikaisen aamiaisen jälkeen aamu- ja iltapäiväretkillä saariin, lounas laivalla puolelta päivin. Ennen illallista tiedotustilaisuus seuraavan päivän ohjelmasta. Kahvia, vettä ja keksejä on tarjolla laivalla vuorokauden ympäri.

Hytit:
Standard Plus hytti: Kahden hengen hytti, 11m2. Parivuode. Hytissä pienet pyöreät ikkunat. WC/Suihku.
Parvekkeellinen hytti (Balcony cabin): Kahden hengen hytti, 22m2. Parivuode. Panoraamaikkunat, oma parveke ja jääkaappi. WC/Suihku

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone ja yhden hengen ikkunallinen hytti laivalla 1250 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT
Varausmaksu 500 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 126 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 125-61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 60-31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 20.10.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden, vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.