Ecuador ja Galapagossaaret 19.11.-2.12.2018 ja 18.11.-1.12.2019

Ecuadorin Quito on yksi maailman korkeimmalla sijaitsevista pääkaupungeista, joka on toistuvasti valittu Etelä-Amerikan parhaimmaksi matkailukohteeksi. Eikä ihme, sillä hyvin kunnostettu vanhakaupunki, kaupunkia ympäröivät Andien huiput ja värikkäät intiaanikulttuurit ovat vertaansa vailla. Galapagossaaret ovat monelle unelmien täyttymys ja muillekin kuin luonnonystäville ainutlaatuinen kokemus: merileijonat, leguaanit, kilpikonnat ja monet lintulajit läheisyydellään tarjoavat unohtumattomia elämyksiä. Sanomattakin on selvää, että myös tämä kohde löytyy Unescon maailmanperintölistalta.

Asiantuntijan matkassa 

Suomalainen Päivi

Suomalainen Päivi, Asiantuntijaopas

Päivi on asunut Chilessä jo kohta parikymmentä vuotta ja toiminut virallisena oppaana yli 10 vuotta. Hän tuntee aina iloa esitellessään uutta kotimaat ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

 • majoitus kahden hengen huoneessa/lodgessa/hytissä
 • reittilennot turistiluokassa
 • 3 yön / 4 päivän risteily Galapagossaarilla
 • matkaohjelma
 • ohjelman mukaiset ateriat
 • lentokenttäkuljetukset
 • laivalla ja viidakossa täysihoito
 • laivan palvelumaksut
 • Galapagoksen kansallispuistomaksu
 • lentoverot ja viranomaismaksut
 • suomenkielisen asiantuntija- ja paikallisoppaan palvelut kohteessa

6 968 € /hlö ikkunallinen hytti laivalla
7 568 /hlö parvekehytti laivalla

Vuoden 2019 hinta vahvistetaan joulukuussa 2018.


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 19.11.2018, 18.11.2019
Helsinki – Quito
Lento Quitoon, Ecuadorin pääkaupunkiin. Ajo hotelliin, majoittuminen ja tervetuloillallinen. (P)

2. päivä 20.11.2018, 19.11.2019
Quito – Otavalo – Cotacachi
Lähtö aamiaisen jälkeen bussilla kohti Otavaloa. Matkalla ihaillaan vehreitä vuorten rinteitä, joilla siellä täällä näkee lampaita ja muuta karjaa. Vieraillaan Otavalon kuuluisilla ja värikkäillä intiaanimarkkinoilla, missä myydään perinteisiä ecuadorilaisia käsitöitä. Lounas ennen matkaa ja lähtö paikallisen nahkateollisuuden mekkaan Cotacachiin, jossa voi löytää korkealaatuisia tuliaisia kapeiden katujen pikkuputiikeista. Paluu illaksi Quitoon. (A)

3.–5. päivä 21. -23.11.2018, 20.-22.11.2019
Amazonia
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu bussilla kohti Tenaa ja Ecuadorin sademetsää, Amazoniaa. Saavutaan iltapäivällä Cotococha-lodgeen Napojoen lähettyville, missä yövytään mökeissä seuraavat kolme yötä. Myöhemmin saadaan tutustua paikalliseen juomaan, ”chicha de yucaan” mikä on tehty maniokista. Vieraillaan ennen illallista läheisellä pikkutilalla ja nähdään miten maniokkia viljellään. Seuraavina päivinä tehdään retkiä paikallisoppaan kanssa, matkataan mm. kanootilla Napon alavirtaan Misahualliin ja Arajuanojokea pitkin villien viidakkoeläinten suojelukeskukseen AmaZOOnico Rescue Centeriin. Siellä nähdään tukaanien ja lukuisien papukaijojen lisäksi useita apinalajeja ja muita eläimiä. Patikoidaan Quichua-intiaanien luokse tutustumaan heidän kulttuuriinsa. Toisena päivänä matkataan läheiselle putoukselle ja tutustutaan Ecuadorin luonnon monimuotoisuuteen tutkien viidakon kasveja ja eläimiä pitkähköllä patikkaretkellä. Oleskelun aikana täysihoito 3. päivän illallisesta 6. päivän aamiaiseen. (TH)

6. päivä 24.11.2018, 23.11.2019
Paluu Quitoon
Aamiaisen jälkeen ajo Quitoon, jossa illallinen. (A, P)

7. päivä 25.11.2018, 24.11.2019
Quito
Lähes kolmen miljoonan asukkaan Quito on saanut toistuvasti matkailualan "Oscarin" eli tunnustuksen parhaana turistikohteena  Etelä-Amerikassa (World Tourist Award, WTA). Quiton tunnelmallinen  vanhakaupunki on tunnustettu myös Unescossa, joka nimesi sen maailman kulttuuriperintökohteeksi vuonna 1978. Kaupunki sijaitsee vehreässä laaksossa n. 2800 metrin korkeudella Pinchincha-tulivuoren juurella. Sen ja Andien muiden vuorien osittain lumenpeittämiä huippuja voi kirkkaalla säällä nähdä horisontissa. Kiertoajelu aamupäivällä, iltapäivällä käydään kaupungin ulkopuolella katsomassa Mitad del Mundo -monumenttia, joka sijaitsee päiväntasaajalla. Yhteinen illallinen. (A, P)

8.–11. päivä 26-29.11.2018, 25.-28.11.2019
Risteily Galapagossaarilla (4 päivää / 3 yötä)
Galapagos-matka alkaa Baltran saarelta, jonne lennetään aikaisin aamusta. Sieltä jatketaan katsomaan jättikilpikonnia Santa Cruziin. Iltapäivällä noustaan laivaan, M/V Galapagos Legendiin. Risteilyllä on täysihoito 8. päivän illallisesta 11. päivän aamiaiseen.
Risteily tehdään Galapagos-saarten pohjois- ja keskiosissa. Ensimmäisen yön aikana siirrytään saarien pohjoisosaan, Genovesa-saarelle, joka on monen mielestä yksi vaikuttavimmista saarista. Tulivuoriperäisellä ja pienehköllä saarella on mm. monta merilintuyhdyskuntaa: punajalka- ja naamiosuulia, fregattilintuja, yölokkeja ym. Vietetään päivä Genovesassa, missä on kaksi rantautumispaikkaa, prinssi Philipin raput ja Darwinin lahti. Seuraavana aamuna saavumme Santa Cruzin Dragon Hillille, missä nähdään lukuisia maaleguaaneja. Iltapäivällä pysähdytään Santa Fe -saarelle, missä halukkaat voivat uida ja snorklata. Neljäntenä aamuna noustaan maihin Santa Cruzin Bachas Beachissa, mistä jatketaan Baltraan ja lennetään Guayaquiliin, joka on Ecuadorin suurin kaupunki. Tässä Guayas-joen rannalla sijaitsevassa kaupungissa on kolme miljoonaa asukasta. Kentältä ajetaan suoraan hotelliin, jossa on yhteinen lounas. Iltapäivällä on omaa aikaa, vaikka lepoon hotellin uima-altaalla tai kävelyretkeen rantabulevardilla. (TH)

12. päivä 30.11.2018, 29.11.2019
Guayaquil – kahvi-, kaakao- ja banaaniplantaasi
Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla paikalliselle plantaasille, jossa kasvaa pääasiassa kaakao-, kahvi- ja hedelmäpuulajeja. Ecuadorhan on yksi maailman suurimmista laatukaakaon tuottajista, joskaan jalostetun suklaan tuottajana ei maata niin hyvin tunneta maailmalla. Lounas plantaasilla, jonka jälkeen omaa aikaa tutustua paikalliseen maalaiselämään. Paluu myöhään iltapäivällä hotelliin. (A, L)

13. päivä 1.12.2018, 30.11.2019
Guayaquil - Helsinki
Aamupäivä omaa aikaa. Guayaquilin Maleconin rantakatu puistoineen kutsuu kävelylle. Aamupäiväkahvit voi juoda vaikka Las Peñas -kukkulan jossain kahvilassa. Yhteinen lounas ja kaupunkikiertoajelua ennen lentokentälle lähtöä ja lentoa Suomeen. (A, L)

14. päivä 2.12.2018, 1.12.2019
Saavutaan Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
19.11. Helsinki - Amsterdam 07.00 - 08.50 KLM
19.11. Amsterdam - Quito 10.15 - 16.15 KLM
1.12.   Guayaquil - Amsterdam 20.10 - 13.35 +1 KLM
2.12.   Amsterdam - Helsinki 20.30 - 23.55 KLM

Vuoden 2019 aikataulu vahvistetaan joulukuussa 2018.


Majoitus
Casa de La Ronda, Quito Hyvää keskitasoa oleva 22 huoneen hotelli siirtomaa-aikaisessa rakennuksessa Quiton vanhassakaupungissa.
Shandia-lodge, Tena, Amazonia Hyvä, keskitasoinen lodge. Ympäristöön sulautuvissa bungaloweissa ja bambumökeissä on oma kylpyhuone jossa kuuma vesi. Lodge on paikallisten quichua-intiaanien ylläpitämä ja sen sähkö saadaan aurinkopaneeleista.
Hotel Wyndham Guayaquil*****, Guayaquil Keskitasoinen hotelli rantabulevardin yhteydessä.

Laiva
M/V Galapagos Legend
Saksassa 2002 rakennettu 90 metrin ja 110 matkustajan turistiluokan risteilylaiva, jota on viime vuosina kunnostettu. Laivan standard-hytit pienehköjä, mutta niissä kuitenkin kaikki tarpeellinen. Päivät kuluvat aikaisen aamiaisen jälkeen aamu- ja iltapäiväretkillä saariin, lounas laivalla puolelta päivin. Ennen illallista tiedotustilaisuus seuraavan päivän ohjelmasta. Kahvia, vettä ja keksejä on tarjolla laivan pentrissä vuorokauden ympäri.

Hytit
Standard plus -hytti: Kahden hengen hytti, 11m2. Parivuode. Hytissä pienet pyöreät ikkunat. WC/Suihku.
Parvekkeellinen hytti: Kahden hengen hytti, 22m2. Parivuode. Panoraamaikkunat, oma parveke ja jääkaappi. WC/Suihku


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone ja yhden hengen ikkunallinen hytti laivalla 990 € (2018)
• yhden hengen huone ja yhden hengen ikkunallinen hytti laivalla 1250 € (2019)


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 126 vrk ennen matkan matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 125 vrk - 61vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 60vrk - 31vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.

 


Erityishuomiot

Vuoden 2018 matkan hinta perustuu 1.10.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Vuoden 2019 matkan hinta vahvistetaan joulukuussa 2018. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Oleskelu korkealla vuoristossa (Quito n. 2900 m) ohuessa ilmassa edellyttää hyvää terveydentilaa. Ohut ilma saattaa aiheuttaa vuoristotaudin oireita joillekin matkustajista (päänsärky ja pahoinvointia). Osassa maata esiintyy keltakuumetta. Matkailijan malariariski on pieni. Tartuntavaaraa ei ole Guayaquilissa, Quitossa, maan keskisen ylängön turistialueilla eikä Galapagossaarilla. Tartuntavaata on olemassa ympäri vuoden alle 1 500 m:n korkeudessa Andien molemmin puolin sekä Tyynenmeren että Amazonin puolella. Malarian lääke-ehkäisy yövyttäessä yli viikko maaseudulla yllä luetelluilla riskialueilla.
Muita suositeltavia rokotuksia: Kurkkumätä-jäykkäkouristus, MPR, hepatiitti A. Riskiarvion perusteella hepatiitti-B, keltakuume, lavantauti. Keskustele rokotuksista lääkärin kanssa ja katso vielä suositukset:
Ne löydät seuraavien viranomaisten verkkosivuilta:
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, "Matkailijan terveysopas" https://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas. Maailman terveysjärjestö WHO http://www.who.int/en. Euroopan tartuntatautivirasto http://www.ecdc.europa.eu 

Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.