Etelä-Afrikan aarteet 25.10.-4.11.2023

Johannesburg - Hazyview - Kruger - Kapkaupunki

Henkeäsalpaavan upea luonto, herkullinen ruoka ja kiehtovat kaupungit tekevät Etelä-Afrikasta erityislaatuisen. Pöytävuoren ja Atlantin valtameren välissä sijaitsevaa Kapkaupunkia ei turhaan kutsuta yhdeksi maailman kauneimmista kaupungeista. Safarilla pyritään bongaamaan kuuluisa "big five": elefantti, sarvikuono, leijona, leopardi ja puhveli.

 

 

Asiantuntijan matkassa 

Hakala Pasi

Hakala Pasi, asiantuntijaopas

Matkailualan ammattilainen, joka on asunut Espanjassa yli 20 vuotta. Erityisesti kasvit, historia ja arkkitehtuuri ovat lähellä Pasin sydäntä. Pasin matkassa p& ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan ja paikallisten englanninkielisten oppaiden palvelut
  • oppaiden ja kuljettajien palvelumaksut
  • kantajamaksut hotelleissa

2 968 € 

1. päivä 25.10.2023
Lento Suomesta kohti Etelä-Afrikkaa.

2. päivä 26.10.2023
Hazyview

Saavutaan Johannesburgiin ja jatketaan bussilla kohti Hazyview'tä. Bussissa picnic-eväät. Majoittuminen hotelliin ja illallinen. (P)

3. päivä 27.10.2023
Blyde River -kanjoni

Aamiaisen jälkeen lähdetään katselemaan maisemia bussilla. Panoraamareitin varrella on upeita vesiputouksia, paljon metsiä, upeita kanjonimaisemia ja pieniä paikallisia kyliä. Nähdään myös yksi maailman suurimmista kanjoneista, Blyde River, jonka ympärillä kalliorinteet kohoavat jyrkkinä. Paikoitellen pudotusta pohjalle on jopa 800 metriä. Lisämaksusta mahdollisuus laskeutua näköalahissillä 50 metriä alas Graskopin rotkoon. Illaksi palataan hotelliin, päivällinen ja paikallinen esitys. (A,P)

4. päivä 28.10.2023
Safariajelu

Lähtö aamiaisen jälkeen kohti ensimmäistä lodgea, jonne saavutaan juuri sopivasti ennen lounasta. Lounaan jälkeen lepohetki, iltapäivän välipala ja safariajelu Mjejanen kansallispuistossa. Illallinen hotellissa. (TH)

5. päivä 29.10.2023
Kruger auringonnousun aikaan

Aikainen herätys ja kahvi. Lähtö katsomaan Krugerin puistoon aavikon tunnelmaa auringonnousun aikaan. Aamiainen otetaan mukaan ja nautitaan savannilla eläimiä ihastellen. Paluu lodgeen lounaalle. Iltapäivällä aikaa esim. uima-altaalla, pieni välipala ja   safariajelu Mjejanen kansallispuistossa. (TH)

6. päivä 30.10.2023
Safariajelu, Kapkaupunkiin

Aikainen herätys ennen viimeistä safariajelua. Ajelun jälkeen ajo lentokentälle, josta lento Kapkaupunkiin. Ensimmäinen ilta otetaan rauhallisesti omaan tahtiin. (A)

7. päivä 31.10.2023
Pöytävuori, kaupunkikierros

Aamiaisen jälkeen lähdetään kaupunkikierrokselle. Bo Kaapin alue on tunnettu värikkäistä matalista taloistaan. Noustaan myös Pöytävuorelle (säävaraus). (A)

8. päivä 1.11.2023
Hyväntoivonniemi, Boulders Beachin pingviinit
Aamiainen. Lähtö kohti Hyväntoivonniemeä Chapman’s Peakin henkeäsalpaavan kaunista vuoristoreittiä pitkin. Hyväntoivonniemellä kohtaavat kaksi valtamerta, Atlantti ja Intian valtameri. Paluumatkalla nähdään Boulders Beach, joka on yksi Etelä-Afrikan kuuluisimmista rannoista ja koti reilulle kahdelletuhannelle Afrikan pingviinille. Käydään myös maistelemassa paikallisia viinejä. Lounas. (A,L)
 
9. päivä 2.11.2023
Robben Island

Lisämaksullinen retki Robben Islandille, jossa Nelson Mandela vietti suurimman osan vankilassaoloajastaan, säävaraus. Kapkaupunkia voi myös ihastella omin päin, asiantuntijaoppaamme antaa vinkkejä vapaapäivän viettoon. Yhteinen illallinen. (A,P)

10. päivä 3.11.2023
Aamiaisen jälkeen siirtyminen lentokentälle ja lähtö paluumatkalle. (A)

11. päivä 4.11.2023
Saapuminen Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Doha 15.00 - 23.45 Qatar Airways
Doha - Johannesburg +1 02.30 - 09.55  Qatar Airways
Kapkaupunki - Doha klo 19.10 - 05.55+1 Qatar Airways
Doha - Helsinki 08.00 - 14.15 Qatar Airways

 


Majoitus
Little Pilgrims Boutique hotel, Hazyview, 2 yötä
Hyvätasoinen boutique hotelli. Hotellissa ravintola, uima-allas ja Spa. Huoneissa hiustenkuivaaja, TV, ilmastointi ja ilmainen WiFi.
Mjejane River lodge, 2 yötä
Upea lodge Kruger-puiston kupeessa, josta näkymä krokotiilijoelle ja erämaahan. Lodgessa ravintola ja uima-allas. Huoneissa hiustenkuivaaja, teen- ja kahvinkeitin sekä ilmastointi.
Cape Milner hotel,****, Kapkaupunki, 4 yötä
Hyvätasoinen hotelli, josta näkymä Pöytävuorelle. Hotellissa ravintola, uima-allas ja kattoterassi. Huoneissa hiustenkuivaaja, TV, minibaari ilmastointi, kylpytakit ja ilmainen WiFi.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 450 €
• kansainvälinen (eng.) retki Robben Island -vankilasaarelle laivalla 45 € (säävaraus). Ei sisällä kuljetuksia. Kokoontuminen satamassa.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu Etelä-Afrikan randiin (ZAR).

Matkan hinta perustuu 18.5.2022 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Mikäli matkalle lähtee vain toinen vanhempi matkan aikana alaikäisten lastensa kanssa, pyydämme ottamaan yhteyttä toimistoomme heti varauksen teon jälkeen lisäohjeita varten.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.