Etelä-Afrikan helmet 20.-29.12.2018 ja 7.-16.2.2019

Kapkaupunki, Garden Routen hurmaavat rantamaisemat ja safari

 

Kapkaupunkia sanotaan yhdeksi maailman kauneimmista kaupungeista. Taustalla lepää mahtava Pöytävuori, ja meren puolella valkoinen hiekkaranta levittäytyy koko rannikon pituudelta. Kapkaupungin ja Port Elizabethin välillä kulkee yksi maailman kauneimmista rannikkoreiteistä - Etelä-Afrikan Garden Route, jolla ajetaan tällä matkalla maisemia ihaillen. Malariavapaalla safarilla pääsee myös ihailemaan auringonlaskuja ja luontoa villieläimiä seuraten.

Asiantuntijan matkassa 

Pykäläinen Markku

Pykäläinen Markku, Asiantuntijaopas

Biologi, joka on asunut ja työskennellyt vuosia sekä matkaoppaana että kehitysyhteistyötehtävissä Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Trooppinen l ...

Paltschik Rasmus

Paltschik Rasmus, Asiantuntijaopas

Helsingin yliopistolla Itä-Aasian valuuttayhteistyötä käsittelevää pro gradu -tutkielmaansa viimeistelevä japanintutkija, joka on omistanut el&au ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja opastetut retket
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut kohteessa ja paikallisten englanninkielisten oppaiden palvelut
  • juomarahat oppaille ja kuljettajille

3 396 € 20.12. lähtö
3 196 €  7.2. lähtö


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

MATKAOHJELMA 20.-29.12.2018

1.päivä, 20.12.
Lähtö Suomesta.

2.päivä, 21.12.
Kapkaupunki
Saavutaan Kapkaupunkiin. Kuljetus hotelliin, jossa pieni välipala. Vapaa-aikaa ja rentoutumista pitkän lennon jälkeen. Kuuluisalla Victoria & Albert Waterfrontilla sijaitsee tasokkaita ravintoloita, joissa saa herkullisia mereneläviä ja huippuhyviä viinejä.

3.päivä, 22.12.
Pöytävuori,kaupunkikiertoajlu

Aamupäivä vapaa. Puolen päivän aikaan noustaan köysiradalla ylös Pöytävuorelle, josta ovat upeat näkymät ! Laskeudutaan vuorelta värikkään Bo Kaapin kaupunginosan kautta satamaan, jonka lahdella näkee lukemattomia huviveneitä. Yhteinen illallinen. Pöytävuorelle säävaraus! (A, P)

4.päivä, 23.12.
Hyväntoivonniemi

Aamiainen. Lisämaksullinen retki kohti Hyväntoivonniemeä Chapman’s Peakin kaunista vuoristoreittiä pitkin. Hyväntoivonniemellä kohtaavat kaksi valtamerta, Atlantti ja Intian valtameri. Paluumatkalla nähdään Boulders Beach, joka on yksi Etelä-Afrikan kuuluisimmista rannoista ja koti reilulle kahdelletuhannelle Afrikan pingviinille. Lounas ravintolassa, josta upeat näkymät Faulse Bayn lahdelle. Lopuksi käydään ihailemassa tuhansia erilaisia kasveja Kirstenboschin kasvitieteellisessä puutarhassa. (A, L)

5.päivä, 24.12.
Viinitilaretki

Aamiaisen jälkeen lähtö Stellenboschin viinialueelle tutustumaan ja maistelemaan paikallisia viinejä. Lounas nautitaan viinialueella. Takaisin Kapkaupunkiin saavutaan iltapäivällä. (A, L)

6.päivä, 25.12.
Knysna
Aamiaisen jälkeen ajo Garden Routea pitkin Mosselin lahteen, jossa nautitaan lounas hienoissa merimaisemissa.Matka jatkuu Knysnan suloiseen rantakaupunkiin.Täällä tarjottavat merenantimet ovat niin tuoreita kuin vain on mahdollista ja ruoka on todella edullista. Turkoosinsinisen upean laguunin lisäksi Knysnan kalkkikivimuodostelmat ovat vaikuttavia ja kaupungin vilkkaat markkinat, taidegalleriat ja kahvilat luovat lämpimän ja rennon tunnelman. Nautitaan herkullinen illallinen. (A, P)

7.päivä, 26.12.
Safari alkaa
Aamiaisen jälkeen lähtö kohti safarialuetta.  Pysähdytään lounaalle Addon luononpuistoon. Jatketaan matkaa safarille, jonne saavutaan sopivasti iltapäivällä iltapäiväteelle. Rentoutumista ennen ensimmäistä safariajelua. Auringonlaskun jälkeen yhteinen Boma-illallinen nuotion valossa. (A, L, iltapäivätee, P)

8.päivä, 27.12.
Safarielämää

Ennen aamiaista lähdetään jeepeillä katsomaan eläimiä aamutoimissaan. Mahdollisuus nähdä kuuluisa Afrikan ”big five” (leijona, norsu, sarvikuono, leopardi ja puhveli). Näiden lisäksi alueella voi nähdä seeproja, kirahveja, antilooppeja ja paviaaneja. Päivällä voi tehdä maastoretkiä kävellen tai rentoutua alueen uima-altaassa tai spa-hoidoissa. Iltapäivällä jälleen safariajelu, jonka jälkeen maittava illallinen auringonlaskun jälkeen. (A, P)

9.päivä, 28.12.
Kotiinlähtö

Aamiaisen jälkeen lähtö Garden Routea pitkin Port Elisabethin kaupunkiin, josta lento Johannesburgin kautta Suomeen. (A)

10.päivä
Saapuminen Helsinkiin.

MATKAOHJELMA 7.-16.2.2019

1.päivä, 7.2.
Lähtö Suomesta.

2.päivä, 8.2.
Kapkaupunki
Saavutaan Kapkaupunkiin. Kuljetus hotelliin. Illalla yhteinen illallinen. (P)

3.päivä, 9.2.
Pöytävuori,kaupunkikiertoajlu

Noustaan köysiradalla ylös Pöytävuorelle, josta ovat upeat näkymät! Laskeudutaan vuorelta värikkään Bo Kaapin kaupunginosan kautta satamaan, jonka lahdella näkee lukemattomia huviveneitä. Kuuluisalla Victoria & Albert Waterfrontilla sijaitsee tasokkaita ravintoloita, joissa saa herkullisia mereneläviä ja huippuhyviä viinejä. Yhteinen illallinen. Pöytävuorelle säävaraus! (A, P)

4.päivä, 10.2.
Hyväntoivonniemi

Aamiainen. Lisämaksullinen retki kohti Hyväntoivonniemeä Chapman’s Peakin kaunista vuoristoreittiä pitkin. Hyväntoivonniemellä kohtaavat kaksi valtamerta, Atlantti ja Intian valtameri. Paluumatkalla nähdään Boulders Beach, joka on yksi Etelä-Afrikan kuuluisimmista rannoista ja koti reilulle kahdelletuhannelle Afrikan pingviinille. Lounas ravintolassa, josta upeat näkymät Faulse Bayn lahdelle. Lopuksi käydään ihailemassa tuhansia erilaisia kasveja Kirstenboschin kasvitieteellisessä puutarhassa. (A, L)

5.päivä, 11.2.
Safari alkaa
Aamiaisen jälkeen lähtö kohti safarialuetta, jonne saavutaan sopivasti lounaalle. Iltapäivällä lounas. Ennen auringonlaskua lähtö safarille katsomaan eläinten iltatoimia. Auringonlaskun jälkeen yhteinen Boma-illallinen nuotion valossa. (A, L, P)

6.päivä, 12.2.
Safarielämää

Ennen aamiaista lähdetään jeepeillä katsomaan eläimiä aamutoimissaan. Mahdollisuus nähdä kuuluisa Afrikan ”big five” (leijona, norsu, sarvikuono, leopardi ja puhveli). Näiden lisäksi alueella voi nähdä seeproja, kirahveja, antilooppeja ja paviaaneja. Päivällä voi tehdä maastoretkiä kävellen tai rentoutua alueen uima-altaassa tai spa-hoidoissa. Alue on kaunis vuorten ja vehreiden kukkuloiden reunustama, joten jo maisemat ovat silmänruokaa. Iltapäivällä jälleen safariajelu, jonka jälkeen maittava illallinen auringonlaskun jälkeen. (A, P)

7.päivä, 13.2.
Knysna
Aamiaisen jälkeen ajo Garden Routea pitkin Mosselin lahteen, jossa nautitaan lounas hienoissa merimaisemissa.Matka jatkuu Knysnan suloiseen rantakaupunkiin.Täällä tarjottavat merenantimet ovat niin tuoreita kuin vain on mahdollista ja ruoka on todella edullista. Turkoosinsinisen upean laguunin lisäksi Knysnan kalkkikivimuodostelmat ovat vaikuttavia ja kaupungin vilkkaat markkinat, taidegalleriat ja kahvilat luovat lämpimän ja rennon tunnelman. Nautitaan herkullinen illallinen veneretkellä auringonlaskun aikaan. Hyvällä tuurilla voi nähdä hylkeitä ja delfiinejä! (A, L, P)

8.päivä, 14.2.
Knysna
 
Vapaapäivä tässä ihastuttavassa rantakaupungissa. Vielä viimeinen yhteinen kolmen ruokalajin illallinen. (A, P)

9.päivä, 15.2.
Kotiinlähtö

Aamiaisen jälkeen lähtö Garden Routea pitkin Port Elisabethin kaupunkiin, josta lento Johannesburgin kautta Suomeen. (A)

10.päivä, 16.2.
Saapuminen Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
20.12. Helsinki - Istanbul 18.15 - 22.40 Turkish Airlines
21.12. Istanbul - Kapkaupunki  02.25 - 12.35 Turkish Airlines
28.12. Johannesburg - Istanbul  19.20 - 05.55 Turkish Airlines
29.12. Istanbul - Helsinki  09.00 - 11.30 Turkish Airlines

7.2. Helsinki - Istanbul  18.15 - 22.40 Turkish Airlines
8.2. Istanbul - Kapkaupunki  02.25 - 12.35 Turkish Airlines
15.2. Johannesburg - Istanbul 19.20 - 05.55 Turkish Airlines
16.2. Istanbul - Helsinki 09.00 - 11.30 Turkish Airlines


21.-25.12., 4 yötä tai 8.-11.2., 3 yötä, Sun Square Bowl hotel, Kapkaupunki ****
Syyskuussa 2017 avattu hotelli Kapkaupungin keskustassa. Huoneissa on ilmastointi, tv ja wifi. Hotellissa on kuntokeskus, ravintola sekä kattouima-allas, josta avautuu näköalat Lion's Headille sekä Kapkaupungin satama-alueelle. Waterfrontin huvittelu- ja ostosalue sijaitsee noin kahden kilometrin päässä hotellista.

26.-28.12., 2 yötä, Kuzuko Lodge ****
Erinomainen yksityinen safari lähellä Addon luonnonpuistoa. Safarilla voi bongata kaikki Big Fiven eläimet. Upeat maisemat vuorille ja laaksoon. Jokaisessa huoneessa on kylpyhuone, parveke, minibaari, puhelin ja tallelokero. Yhteisistä tiloista löytyy oleskelualue, ravintola, internetyhteys, baari , hieroja ja uima-allas. Paikalliset juomat kuuluvat tähän pakettiin.

11.-13.2., 2 yötä, Gondwana lodge, Mosel Bay ****
Gondwanan yksityinen safarialue sijaitsee Garden Routen sydämessä. Upeat ja modernit huoneet on rakennettu yhdeksi isoksi tilaksi mukaillen perinteistä afrikkalaista Khoi-San majoitusta. Kupolimainen rakennus tarjoaa samalla laajan näköalan ympäristöön. Jokaisessa huoneessa on kylpyhuone, tulisija, patio, minibaari, teenkeitto välineet, puhelin ja tallelokero. Yhteisistä tiloista löytyy oleskelualue, internetyhteys, baari ja uima-allas.

25.-26.12., 1 yö tai 13.-15.2., 2 yötä, Premier Moorings, Knysna ****
Moderni hotelli sijaitsee Knysnan laguunin hiljaisella penkalla vehreässä ympäristössä. Huoneissa on ilmastointi, hiustenkuivaaja, tallelokero, kahvin- ja teenkeittomahdollisuudet, puhelin ja tv.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 700€
  • Hyväntoivonniemen retki 110 € - minimiosallistujamäärä 15

MATKUSTUSASIAKIRJAT
Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. Suosittelemme passin olevan voimassa 6 kk matkan päättymisen
jälkeen. Passissa tulee olla ainakin yksi aukeama tyhjää maahantuloviranomaisia varten. Muiden kuin
Suomen kansalaisten tulee tarkistaa itse oma viisumitarpeensa Etelä-Afrikan suurlähetystöstä.

VANHEMPIEN/VANHEMMAN MUKANA MATKUSTAVA ALLE 18V. LAPSI
Molempien vanhempien kanssa matkustavalla alle 18-vuotiaalla henkilöllä tulee olla alkuperäinen,
valantehneen kielenkääntäjän englanniksi kääntämä syntymätodistus tai sen oikeaksi todistettu jäljennös.
Suomesta harvemmin löytyy virallista syntymätodistusta eli maistraatista saa ns. virkatodistuksen
(väestötietojärjestelmän ote) valmiiksi englanninkielisenä ja maistraatin leimoilla (Extract from the population
information system in Finland). Huom! Kirkon virkatodistus EI kelpaa.
Yhden vanhempansa kanssa matkustavalla tulee olla alkuperäinen, valantehneen kielenkääntäjän englanniksi
kääntämä syntymätodistus tai sen oikeaksi todistettu jäljennös + puuttuvan vanhemman max. 3 kuukautta
vanha valaehtoinen vakuutus suostumuksesta matkaan. Em. suostumuksen voi korvata todistus oikeuden
päätöksestä puuttuvan vanhemman yksinhuoltajuudesta tai puuttuvan vanhemman kuolintodistus.


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Lomalinjan matkaehtoja.

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Kapkaupunki ja Garden Routen alue ovat malariavapaata aluetta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan.  Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.