Etelä-Afrikan helmet 20.-29.12.2018

Kapkaupunki, Garden Routen hurmaavat rantamaisemat ja safari

 

Kapkaupunkia sanotaan yhdeksi maailman kauneimmista kaupungeista. Taustalla lepää mahtava Pöytävuori, ja meren puolella valkoinen hiekkaranta levittäytyy koko rannikon pituudelta. Kapkaupungin ja Port Elizabethin välillä kulkee yksi maailman kauneimmista rannikkoreiteistä - Etelä-Afrikan Garden Route, jolla ajetaan tällä matkalla maisemia ihaillen. Malariavapaalla safarilla pääsee myös ihailemaan auringonlaskuja ja luontoa villieläimiä seuraten.

Asiantuntijan matkassa 

Paltschik Rasmus

Paltschik Rasmus, Asiantuntijaopas

Helsingin yliopistolla Itä-Aasian valuuttayhteistyötä käsittelevää pro gradu -tutkielmaansa viimeistelevä japanintutkija, joka on omistanut el&au ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja opastetut retket
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut kohteessa ja paikallisten englanninkielisten oppaiden palvelut
  • juomarahat oppaille ja kuljettajille

3 396 € 20.12. lähtö


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

MATKAOHJELMA 20.-29.12.2018 

1.päivä, 20.12. 
Lähtö Suomesta.

2.päivä, 21.12.
Kapkaupunki
Saavutaan Kapkaupunkiin. Ajetaan Pöytävuorelle ja noustaan köysiradalla ylös Pöytävuorelle, josta ovat upeat näkymät ! Nautitaan eväät bussissa. Laskeudutaan vuorelta värikkään Bo Kaapin kaupunginosan kautta satamaan, jonka lahdella näkee lukemattomia huviveneitä. Pöytävuorelle säävaraus!

3.päivä, 22.12.
Hyväntoivonniemi
Aamiainen. Lisämaksullinen retki kohti Hyväntoivonniemeä Chapman’s Peakin kaunista vuoristoreittiä pitkin. Hyväntoivonniemellä kohtaavat kaksi valtamerta, Atlantti ja Intian valtameri. Paluumatkalla nähdään Boulders Beach, joka on yksi Etelä-Afrikan kuuluisimmista rannoista ja koti reilulle kahdelletuhannelle Afrikan pingviinille. Kolmen ruokalajin lounas ravintolassa, josta upeat näkymät Faulse Bayn lahdelle. Lopuksi käydään ihailemassa tuhansia erilaisia kasveja Kirstenboschin kasvitieteellisessä puutarhassa.
Klo 19.30 lähtö hotellista kolmen ruokalajin illalliselle Waterfront- alueelle kävellen.

4.päivä, 23.12.
Viinitilaretki
Aamiaisen jälkeen lähtö Stellenboschin viinialueelle tutustumaan ja maistelemaan paikallisia viinejä. Lounas nautitaan viinialueella. Takaisin Kapkaupunkiin saavutaan iltapäivällä n. klo 18.30.

5.päivä, 24.12.
Knysna 
Aamiaisen jälkeen ajo Garden Routea pitkin Mosselin lahteen, jossa nautitaan lounas hienoissa merimaisemissa. Lounaan jälkeen vietetään vielä tunti alueelle, voitte halutessanne kävellä rannalla tai vaikka uida meressä. Matka jatkuu Knysnan suloiseen rantakaupunkiin.Täällä tarjottavat merenantimet ovat niin tuoreita kuin vain on mahdollista ja ruoka on todella edullista. Turkoosinsinisen upean laguunin lisäksi Knysnan kalkkikivimuodostelmat ovat vaikuttavia ja kaupungin vilkkaat markkinat, taidegalleriat ja kahvilat luovat lämpimän ja rennon tunnelman. 
Klo 18.00 lähtö Knysna-lagoonille risteilylle, jonka aikana nautitaan joulu-aattoillallinen.

A6.päivä, 25.12.
Vapaapäivä Knysnassa.
Vapaapäivä tässä ihastuttavassa rantakaupungissa. Joulupäivän Buffet-lounas hotellissa.

7.päivä, 26.12.
Safari alkaa
Aamiaisen jälkeen lähtö kohti safarialuetta.  Pysähdytään lounaalle .Jatketaan matkaa safarille, jonne saavutaan sopivasti iltapäivällä iltapäiväteelle. Rentoutumista ennen ensimmäistä safariajelua. Maittava illallinen auringonlaskun jälkeen.

 

 

 

8.päivä, 27.12.
Safarielämää
Ennen aamiaista lähdetään jeepeillä katsomaan eläimiä aamutoimissaan. Mahdollisuus nähdä kuuluisa Afrikan ”big five” (leijona, norsu, sarvikuono, leopardi ja puhveli). Näiden lisäksi alueella voi nähdä seeproja, kirahveja, antilooppeja ja paviaaneja. Päivällä voi tehdä maastoretkiä kävellen tai rentoutua alueen uima-altaassa tai spa-hoidoissa. Iltapäivällä vielä safariajelu. Auringonlaskun jälkeen yhteinen Boma-illallinen nuotion valossa (säävaraus).

9.päivä, 28.12.
Kotiinlähtö
Aamulla viimeinen safariajelu. Aamiaisen jälkeen lähtö Garden Routea pitkin Port Elisabethin kaupunkiin, josta lento Johannesburgin (sisäinen lento Port-Elisabeth-Johannesburg klo 13.25.-15.00)
 
10.päivä, 29.12
Saapuminen Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
20.12. Helsinki - Istanbul 18.15 - 22.40 Turkish Airlines
21.12. Istanbul - Kapkaupunki  02.25 - 12.35 Turkish Airlines
28.12. Johannesburg - Istanbul  19.20 - 05.55 Turkish Airlines
29.12. Istanbul - Helsinki  09.00 - 11.30 Turkish Airlines


21.-24.12., 3yötä  Sun Square Bowl hotel, Kapkaupunki ****
Syyskuussa 2017 avattu hotelli Kapkaupungin keskustassa. Huoneissa on ilmastointi, tv ja wifi. Hotellissa on kuntokeskus, ravintola sekä kattouima-allas, josta avautuu näköalat Lion's Headille sekä Kapkaupungin satama-alueelle. Waterfrontin huvittelu- ja ostosalue sijaitsee noin kahden kilometrin päässä hotellista.

24.-26.12.,2 yötä, Premier Moorings, Knysna ****
Moderni hotelli sijaitsee Knysnan laguunin hiljaisella penkalla vehreässä ympäristössä. Huoneissa on ilmastointi, hiustenkuivaaja, tallelokero, kahvin- ja teenkeittomahdollisuudet, puhelin ja tv.

26.-28.12., 2 yötä, Kuzuko Lodge ****
Erinomainen yksityinen safari lähellä Addon luonnonpuistoa. Safarilla voi bongata kaikki Big Fiven eläimet. Upeat maisemat vuorille ja laaksoon. Jokaisessa huoneessa on kylpyhuone, parveke, minibaari, puhelin ja tallelokero. Yhteisistä tiloista löytyy oleskelualue, ravintola, internetyhteys, baari , hieroja ja uima-allas. Paikalliset juomat kuuluvat tähän pakettiin.

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 700€
  • Hyväntoivonniemen retki 110 € - minimiosallistujamäärä 15

MATKUSTUSASIAKIRJAT
Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. Suosittelemme passin olevan voimassa 6 kk matkan päättymisen
jälkeen. Passissa tulee olla ainakin yksi aukeama tyhjää maahantuloviranomaisia varten. Muiden kuin
Suomen kansalaisten tulee tarkistaa itse oma viisumitarpeensa Etelä-Afrikan suurlähetystöstä.

VANHEMPIEN/VANHEMMAN MUKANA MATKUSTAVA ALLE 18V. LAPSI
Molempien vanhempien kanssa matkustavalla alle 18-vuotiaalla henkilöllä tulee olla alkuperäinen,
valantehneen kielenkääntäjän englanniksi kääntämä syntymätodistus tai sen oikeaksi todistettu jäljennös.
Suomesta harvemmin löytyy virallista syntymätodistusta eli maistraatista saa ns. virkatodistuksen
(väestötietojärjestelmän ote) valmiiksi englanninkielisenä ja maistraatin leimoilla (Extract from the population
information system in Finland). Huom! Kirkon virkatodistus EI kelpaa.
Yhden vanhempansa kanssa matkustavalla tulee olla alkuperäinen, valantehneen kielenkääntäjän englanniksi
kääntämä syntymätodistus tai sen oikeaksi todistettu jäljennös + puuttuvan vanhemman max. 3 kuukautta
vanha valaehtoinen vakuutus suostumuksesta matkaan. Em. suostumuksen voi korvata todistus oikeuden
päätöksestä puuttuvan vanhemman yksinhuoltajuudesta tai puuttuvan vanhemman kuolintodistus.


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Lomalinjan matkaehtoja.

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Kapkaupunki ja Garden Routen alue ovat malariavapaata aluetta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan.  Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.