Etelä-Afrikan parhaat palat - Kapkaupunki, Rovos Rail ja safari 9.-19.3.2020

Kapkaupunki - Matjiesfontein - Kimberley - Pretoria- Pilanesbergin kansallispuisto - Johannesburg

Unohtumaton kiertomatka Etelä-Afrikkaan. Tutustutaan Kapkaupunkiin, vieraillaan Stellenboschin viinialueella ja matkustetaan legendaarisen Rovos Railin kyydissä Pretoriaan halki upeiden maisemien all inclusive -palveluista nauttien. Matkan päätteeksi pyritään bongaamaan savannien "big five" - norsu, sarvikuono, afrikanpuhveli, leijona ja leopardi. 

Katso video Rovos Railista : Rovos Rail

Asiantuntijan matkassa 

Pykäläinen Markku

Pykäläinen Markku, asiantuntijaopas

Biologi, joka on asunut ja työskennellyt vuosia sekä matkaoppaana että kehitysyhteistyötehtävissä Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Trooppinen l ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneissa/hytissä ohjelmassa mainituissa hotelleissa
  • ohjelman mukaiset ateriat ( Rovos Rail junamatkan aikana myös kaikki juomat sisältyvät hintaan), kuljetukset ja retket
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut
  • paikallisten englanninkielisten oppaiden palvelut
  • oppaiden, kuljettajien sekä Rovos Railin palvelumaksut
  • kantajamaksut hotelleissa

4 475 € /hlö Pullman suite junassa
4 975 € /hlö Deluxe suite junassa
5 475 Yhden hengen Pullman suite junassa

 

MATKAMESSUTARJOUS - 100 €/hlö
Tarjous voimassa 10.-26.1.2020, varaukset alennuskoodilla LOMA20
Koskee vain uusia varauksia, paikkoja rajoitetusti.


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 9.3.2020
Lento Kapkaupunkiin.

2.päivä, 10.3.2020
Kapkaupunki
Saapuminen Kapkaupunkiin. Kuljetus hotelliin. Iltapäivällä tehdään retki Pöytävuorelle (säävaraus), jonka päällä usein leijuvaa pilveä kutsutaan ”pöytäliinaksi”. Sieltä pääsee heti alkuun ihailemaan alueen huikeita näkymiä. Illalla yhteinen tervetuloillallinen. (P)

3.päivä, 11.3.2020
Kaupunkikiertoajelu, Robben Island*

Aamiaisen jälkeen tutustutaan kaupunkikiertoajelulla tähän maailman kauneimmaksi kutsuttuun kaupunkiin. Iltapäivällä, jos sää salii, nähdään Robben Island. Apartheidin aikana Etelä-Afrikan valkoinen sortovalta vangitsi satoja mustia ja värillisiä poliittisia vankeja saarelle vuosina 1961–1991. Saaren kuuluisin vanki Nelson Mandela istui täällä vuodesta 1964 vuoteen 1982. Hänen numeronsa oli 466/64, mikä tarkoitti sitä, että hän oli 466. vuonna 1964 vankilaan tuotu vanki. Huom! Mikäli Robben Islandiin ei päästä, korvataan retken hinta takaisin. (A)

4.päivä, 12.3.2020
Hyväntoivonniemi, Cape Point, Afrikan pingviiniyhdyskunta
Aamiaisen jälkeen retki Hyväntoivonniemelle. Kuvankaunis reitti kulkee pitkin Atlantin valtameren rantaa. Hyväntoivonniemen kansallispuisto sijaitsee aivan niemen kärjessä. Noustaan raitiovaunulla ylös vuorelle, josta on huikeat maisemat. Alhaalla yhdistyy kaksi valtamerta, Atlantti ja Intian valtameri. Lounaan jälkeen matka jatkuu kohti pingviiniyhdyskuntaa, jonka puuhia päästään seuraamaan aivan läheltä. Käydään vielä Kirstenboschin kasvitieteellisessä puutarhassa ennen hotellille paluuta. (A, L)

5.päivä, 13.3.2020
Stellenboschin viinialue
Aamiaisen jälkeen lähtö Stellenboschin viinialueelle tutustumaan ja maistelemaan paikallisia viinejä. Lounas nautitaan viinialueella. Takaisin Kapkaupunkiin saavutaan iltapäivällä. (A, L)

6.päivä, 14.3.2020
Unohtumaton junamatka Rovos Raililla alkaa
Aamiainen hotellissa, kuljetus Kapkaupungin asemalle, josta junamatka kohti Pretorian kaupunkia alkaa klo 11.00. Lounas ja iltapäivätee, jonka jälkeen pysähdytään  Matjiesfonteinin historiallisessa kylässä, joka rakennettiin 1800-luvun loppupuolella ja on entisöity alkuperäiseen asuunsa kertomaan siirtomaa-ajasta. Illallinen on katettuna junan ravintolavaunussa. (A, L, P)

7.päivä, 15.3.2020
Rovos Rail seikkailu jatkuu, Kimberlyn timanttikaivokset
Aamiainen ja lounas  tarjolla ravintolavaunussa. Pysähdytään Kimberlyn vanhaan kaivoskaupunkiin, josta alkoi Etelä-Afrikan timanttikuume vuonna 1866. Erasmus Jacobs löysi mailtaan timantin, joka oli 21,25 karaattia ja painoi 4,75 grammaa. Vieraillaan timanttimuseossa ja kaivosalueella, missä vaikuttavin nähtävyys on Big Hole, jonka syvyys on 214m ja kehä 1,6 km. Paluu takaisin junalle ja iltapäiväteelle. Vapaata aikaa rentoutua ja nauttia maisemista ennen yhteistä illallista. (A, L, P)

8.päivä, 16.3.2020
Witwatersrandin vuoristo
Aamiainen ravintolavaunussa. Aamupäivällä lähestytään Witwatersrandin aluetta, joka on Gautengin provinssin läpi kulkeva matala vuoristo Etelä-Afrikassa. Koko maailman kullasta 40%  kaivetaan vuoriston kaivoksista. Junamatka päättyy Pretoriaan klo 12.00. Otetaan junasta lounaspaketit mukaan matkalle kohti safarielämyksiä. Illallinen ja iltasafari.  (A, L, P)

9.
päivä, 17.3.2020
Savannin Big Five
Nautitaan aamiainen, lounas ja illallinen luonnon keskellä. Safariajot tehdään sekä aamulla ennen auringonnousua että illalla auringonlaskun aikaan. Toivottavasti nähdään ” Big Five” eli norsu, sarvikuono, puhveli, leijona sekä leopardi. (A, L, P)

10.päivä, 18.3.2020
Paluumatka alkaa
Aamiaisen jälkeen lähdetään ajamaan kohti Johannesburgin lentokenttää. Lentoaikataulusta riippuen tehdään matkalla kiertoajelu Johannesburgissa ja syödään lounas. (A, L)

11.päivä, 19.3.2020
Saapuminen Helsinkiin.

*Säävaraus. Retki voidaan joutua siirtämään toiselle matkapäivälle tai perumaan kokonaan, jolloin retken osuus hyvitetään.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
9.3. Helsinki - Frankfurt 17.55 - 19.40
9.3. Frankfurt - Kapkaupunki 22.10 - 10.55+1

18.3. Johannesburg - Frankfurt 19.40 - 05.30+1
19.3. Frankfurt - Helsinki 09.40 - 13.10


Majoitus
4 yötä, Protea Breakwater Lodge, Kapkaupunki Waterfrontin alueella sijaitseva hyvätasoinen hotelli. Kahden hengen hotellihuoneet, joissa ilmastointi, kylpyhuone. Hotellissa spa-osasto, kuntokeskus, WiFi.

2 yötä Rovos Rail, Pullman suite
Pullman-luokan hytit (7 m2 hytti) + suihku/wc. Hyteissä on päivisin vuodesohva, maisemaikkunat, ilmastointi. Kylpyhuoneessa on suihku ja wc. Iltaisin vuodesohvasta tulee parivuode (189 x 150) tai ylä- ja alavuode. Hyteissä on matkalaukkuteline ja avokomero vaatteille.
TAI
2 yötä, Rovos Rail, Deluxe
Deluxe-suite hytit (11 m2 hytti) + suihku/wc. Hyteissä on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Parivuode 189 x 189 tai 189 x  160, erilliset vuoteet 189 x 90, maisemaikkunat, ilmastointi. Kylpyhuoneessa on suihku ja wc.  Hyteissä on matkalaukkuteline, pieni pöytä ja kaksi tuolia ja avokomero vaatteille. Hytit menevät varausjärjestyksessä.

2 yötä, Bakubung Bush Lodge****. Malariavapaa!  Bakubung Bush Lodge tarjoaa asiakkailleen vehreän kasvillisuuden ympäröimän hotellialueen. Hotellissa on uima-allas, hieroja ja tenniskenttä. Huoneissa tv, ilmastointi, kahvinkeitin,hiustenkuivaaja, piha tai parveke. Ravintolassa tarjoillaan joka päivä buffetaamiainen, lounas ja illallinen. Asiakkaiden käytettävissä on myös kahvila ja baari, 2 uima-allasta, 2 tenniskenttää, matkamuistomyymälä, lisämaksullista retkitarjontaa.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)
Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 23.3.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Suomen kansalaiset eivät tarvitse Etelä-Afrikkaan viisumia. Suosittelemme passin olevan voimassa 6 kk matkan
päättymisen jälkeen, minimissään kuitenkin vähintään 30 päivää matkan jälkeen. Passissa tulee olla ainakin yksi aukeama tyhjää maahantuloviranomaisia varten.

Pyydämme teitä postittamaan  passikopionne viimeistään 2 kuukautta ennen lähtöä Lomalinja Oy, Aleksanterinkatu 12, 00170 Helsinki tai sähköpostitse matkustaja@lomalinja.fi

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Kapkaupunki ja Pilanesberg ovat malariavapaata aluetta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.