Etelä-Afrikan parhaat palat- Kapkaupunki, Rovos Rail ja safari 11.-21.3.2019

Kapkaupunki - Matjiesfontein - Kimberley - Pretoria- Pilanesbergin kansallispuisto - Johannesburg

Unohtumaton kiertomatka Etelä-Afrikan maailmaan. Kapkaupungissa yhdistyy siirtomaa-ajan henki ja perinteinen afrikkalainen kulttuuri. Upeiden maisemien ympäröimää Kapkaupunkia nimitetään usein maailman kauneimmaksi kaupungiksi. Legendaarinen Rovos Rail junamatka vie Kapkaupungista Pretoriaan.  Matkan aikana pääsee nauttimaan all inclusive palveluista huikeita maisemia katsellen. Safariretkellä keskitytään monipuoliseen eläin- ja lintumaailmaan. Katso video Rovos Railista : Rovos Rail

Asiantuntijan matkassa 

Pykäläinen Markku

Pykäläinen Markku, Asiantuntijaopas

Biologi, joka on asunut ja työskennellyt vuosia sekä matkaoppaana että kehitysyhteistyötehtävissä Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Trooppinen l ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • Lufthansan lennot reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneissa/hytissä
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
  • ohjelman mukaiset ateriat (8 x aamiainen, 6 x lounas, 1 x lounaspaketti, 5 x illallinen), Rovos Rail junamatkan aikana myös kaikki juomat sisältyvät hintaan
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut
  • paikallisten englanninkielisten oppaiden palvelut
  • oppaiden, kuljettajien sekä Rovos Railin palvelumaksut
  • kantajamaksut hotelleissa

4 275 € Pullman suite junassa
4 975 € Deluxe suite junassa
5 275 Yhden hengen Pullman suite junassa
Hinnat alustavia, vahvistetaan huhtikuussa 2018.

1.päivä
Lento Kapkaupunkiin.

2.päivä
Kapkaupunki
Saapuminen Kapkaupunkiin. Kuljetus hotelliin. Iltapäivällä tehdään retki Pöytävuorelle (säävaraus), jonka päällä usein leijuvaa pilveä kutsutaan ”pöytäliinaksi”. Sieltä pääsee heti alkuun ihailemaan alueen huikeita näkymiä. Illalla yhteinen tervetuloillallinen.


3.päivä
Kaupunkikiertoajelu, Robben Island*

Aamiaisen jälkeen tutustutaan kaupunkikiertoajelulla tähän maailman kauneimmaksi kutsuttuun kaupunkiin. Iltapäivällä, jos sää salii, nähdään Robben Island. Apartheidin aikana Etelä-Afrikan valkoinen sortovalta vangitsi satoja mustia ja värillisiä poliittisia vankeja saarelle vuosina 1961–1991. Saaren kuuluisin vanki Nelson Mandela istui täällä vuodesta 1964 vuoteen 1982. Hänen numeronsa oli 466/64, mikä tarkoitti sitä, että hän oli 466. vuonna 1964 vankilaan tuotu vanki. Huom! Mikäli Robben Islandiin ei päästä, korvataan retken hinta takaisin.

4.päivä
Hyväntoivonniemi, Cape Point, Afrikan pingviiniyhdyskunta
Aamiaisen jälkeen retki Hyväntoivonniemelle. Kuvankaunis reitti kulkee pitkin Atlantin valtameren rantaa. Hyväntoivonniemen kansallispuisto sijaitsee aivan niemen kärjessä. Noustaan raitiovaunulla ylös vuorelle, josta on huikeat maisemat. Alhaalla yhdistyy kaksi valtamerta, Atlantti ja Intian valtameri. Lounaan jälkeen matka jatkuu kohti pingviiniyhdyskuntaa, jonka puuhia päästään seuraamaan aivan läheltä. Käydään vielä Kirstenboschin kasvitieteellisessä puutarhassa ennen hotellille paluuta.

5.päivä
Stellenboschin viinialue
Aamiaisen jälkeen lähtö Stellenboschin viinialueelle tutustumaan ja maistelemaan paikallisia viinejä. Lounas nautitaan viinialueella. Takaisin Kapkaupunkiin saavutaan iltapäivällä.

6.päivä
Unohtumaton junamatka Rovos Raililla alkaa
Aamiainen hotellissa, kuljetus Kapkaupungin asemalle, josta junamatka kohti Pretorian kaupunkia alkaa klo 11.00. Lounas ja iltapäivätee, jonka jälkeen pysähdytään  Matjiesfonteinin historiallisessa kylässä, joka rakennettiin 1800-luvun loppupuolella ja on entisöity alkuperäiseen asuunsa kertomaan siirtomaa-ajasta. Illallinen on katettuna junan ravintolavaunussa.

7.päivä
Rovos Rail seikkailu jatkuu, Kimberlyn timanttikaivokset
Aamiainen ja lounas  tarjolla ravintolavaunussa. Pysähdytään Kimberlyn vanhaan kaivoskaupunkiin, josta alkoi Etelä-Afrikan timanttikuume vuonna 1866. Erasmus Jacobs löysi mailtaan timantin, joka oli 21,25 karaattia ja painoi 4,75 grammaa. Vieraillaan timanttimuseossa ja kaivosalueella, missä vaikuttavin nähtävyys on Big Hole, jonka syvyys on 214m ja kehä 1,6 km. Paluu takaisin junalle ja iltapäiväteelle. Vapaata aikaa rentoutua ja nauttia maisemista ennen yhteistä illallista.

8.päivä
Witwatersrandin vuoristo
Aamiainen ravintolavaunussa. Aamupäivällä lähestytään Witwatersrandin aluetta, joka on Gautengin provinssin läpi kulkeva matala vuoristo Etelä-Afrikassa. Koko maailman kullasta 40%  kaivetaan vuoriston kaivoksista. Junamatka päättyy Pretoriaan klo 12.00. Otetaan junasta lounaspaketit mukaan matkalle kohti safarielämyksiä. Illallinen ja iltasafari.

9.
päivä
Safarit, Big Five
Nautitaan aamiainen, lounas ja illallinen luonnon keskellä. Safariajot tehdään sekä aamulla ennen auringonnousua, että auringonlaskun aikaan. Toivottavasti nähdään ” Big Five” eli norsu, sarvikuono, puhveli, leijona sekä leopardi.

10.päivä
Paluumatka alkaa
Aamiaisen jälkeen lähdetään ajamaan kohti Johannesburgin lentokenttää. Lentoaikataulusta riippuen tehdään matkalla kiertoajelu Johannesburgissa ja syödään lounas.

11.päivä
Saapuminen Helsinkiin.

*Säävaraus. Retki voidaan joutua siirtämään toiselle matkapäivälle tai perumaan kokonaan, jolloin retken osuus hyvitetään.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Vahvistetaan huhtikuussa 2018


Majoitus
Protea Breakwater Lodge, Kapkaupunki Waterfrontin alueella sijaitseva hyvätasoinen hotelli. Kahden hengen hotellihuoneet, joissa ilmastointi, kylpyhuone. Hotellissa spa-osasto, kuntokeskus, WI-FI.

Bakubung Bush Lodge****. Malariavapaa!  Bakubung Bush Lodge tarjoaa asiakkailleen vehreän kasvillisuuden ympäröimän hotellialueen. Hotellissa on uima-allas, hieroja ja tenniskenttä. Huoneissa tv, ilmastointi, kahvinkeitin,hiustenkuivaaja, piha tai parveke. Ravintolassa tarjoillaan joka  päivä buffetaamiainen, lounas ja illallinen. Asiakkaiden käytettävissä on myös kahvila ja baari, 2 uima-allasta, 2 tenniskenttää, matkamuistomyymälä, lisämaksullista retkitarjontaa.

Rovos Rail, Pullman suite
Pullman-luokan hytit (7 m2 hytti) + suihku/wc. Hyteissä on päivisin vuodesohva, maisemaikkunat, ilmastointi. Kylpyhuoneessa on suihku ja wc. Iltaisin vuodesohvasta tulee parivuode (189 x 150) tai ylä- ja alavuode. Hyteissä on matkalaukkuteline ja avokomero vaatteille.

Rovos Rail, Deluxe
Deluxe-suite hytit (11 m2 hytti) + suihku/wc. Hyteissä on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Parivuode 189 x 189 tai 189 x  160, erilliset vuoteet 189 x 90, maisemaikkunat, ilmastointi. Kylpyhuoneessa on suihku ja wc.  Hyteissä on matkalaukkuteline, pieni pöytä ja kaksi tuolia ja avokomero vaatteille. Hytit menevät varausjärjestyksessä.