Häikäisevä Kiina - luonnonihmeitä Avatar-elokuvan maisemissa 7.-16.5.2022

Shanghai, Zhangjiajien kansallispuisto, Nanjing

Upea kiertomatka Avatar-elokuvan maisemiin Zhangjiajien kansallispuistoon, moderniin Shanghaihin ja historialliseen Nanjingiin. Nähdään kansallispuiston vaikuttava kivipilarimetsä sekä vuoristossa kulkevat maisemareitit, maailmankuulu Jade-buddhan temppeli ja Tianmen-vuoren Taivaan portti. Lisäksi matkustetaan huippunopealla magneettijunalla, risteillään Huangpu-joella ja nautitaan runsaasta kulttuuritarjonnasta.

Asiantuntijan matkassa 

Grönmark Marko

Grönmark Marko, asiantuntijaopas

Marko J. Grönmark on aktiiviopas, joka opastaa mm. Kiinan muurilla ja toimii Suomessa eräoppaana. Suomesta hän tuntee hyvin erityisesti käsivarren tunturimaisem ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat ja retket
• paikallisten kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• viisumi Suomen kansalaiselle
• asiantuntijaoppaan palvelut

2 656 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 7.5.
Lähtö suoralla lennolla kohti Shanghaita.

2. päivä 8.5.
Magneettijuna ja jokiristeily
Saapuminen Shanghaihin ja siirtyminen magneettijunalla Shanghain keskustaan. Tämä magneettien päällä kelluva juna voi saavuttaa jopa 430 km/h huippunopeuden ja matkan kesto kentältä keskustaan on vain 7 minuuttia. Jatketaan suoraan risteilemään Huangpu-joelle ja ihaillaan kaupungin siluettia: toisella puolella upeat pilvenpiirtäjät ja toisella puolella kolonialismin ajan komeat art deco -tyyliset rakennukset Bundin varrella. Risteilyn jälkeen lounas ennen majoittumista hotelliin. (L)

3. päivä 9.5.
Jade Buddhan temppeli, Shanghai Tower
Aamiaisen jälkeen lähdetään Shanghain vanhaankaupunkiin ihailemaan ihmisvilinää ja perinteisiä rakennuksia. Käydään myös Jade-buddhan temppelissä, jossa on kaksi erilaista Buddha-veistosta: Lepäävä Buddha ja yhdestä jadekimpaleesta veistetty Istuva Buddha. Dim Sum-lounaan jälkeen noustaan maailman toiseksi korkeimpaan pilvenpiirtäjään ihailemaan maisemia. Shanghai Towerilla on korkeutta 632 metriä ja matka korkeuksiin sujuu maailman nopeimmalla hissillä. Illalla nautitaan upeasta akrobaattiesityksestä. (A,L)

4. päivä 10.5.
Vesikaupunki
Aamiaisen jälkeen lisämaksullinen retki Zhujiajiaon vesikaupunkiin. Tätä pientä kaupunkia kutsutaan Shanghain Venetsiaksi, ja sillä on yli 1700-vuotinen historia. Kaupungin kauniit sillat on rakennettu Ming- ja Qing-dynastioiden aikana kivestä tai marmorista. Lounas retken aikana. (A)

5. päivä 11.5.
Lento Zhangjiajieen
Aamiainen. Aamupäivällä vapaa-aikaa, siirtyminen lentokentälle ja lento Zhangjiajieen. Majoittuminen ja pieni lepotauko ennen illallista kylän keskustassa. (A,P)

6. päivä 12.5.
Zhangjiajien kansallispuisto
Aamulla lähdetään kohti Zhangjiajien kansallispuistoa, Yellow Stone Villagea, joka tunnetaan Kiinan ensimmäisenä Unescon maailmanperintökohteena. Jo puistoon astuessa näkee upeita ja ainutlaatuisia satojen metrien korkuisia hiekkakivimuodostelmia. Noustaan hiihtohisseillä yli tuhannen metrin korkeuteen, missä odottavat sadat henkeäsalpaavat hiekkakivipilarit. Näkymä ylhäältä on suorastaan epätodellisen upea. Puisto on suuri ja upeita näköaloja on monessa eri paikassa, joten paikkojen välillä siirrytään bussilla. Lounas ja paluu alas kävelemään kauniiseen metsään ja ihailemaan vuorimuodostelmia alhaalta käsin. Iltapäivällä palataan hotellille, mahdollisuus rentoutua uima-altaalla tai ottaa lisämaksullinen jalkahieronta. Illallinen keskustassa. (A,L,P)

7.päivä 13.5.
Avatar-elokuvan maisemissa
Aamiaisen jälkeen noustaan taas kaapelihissillä vuorenhuipulle, missä odottaa uskomaton kivipilarimetsä. Alueella on yli kolmetuhatta satojen metrien korkuista vuoripilaria. Vuorien ylle muodostuu polku, jonka varrella pysähdytään monien henkeäsalpaavien näkymien ääreen. Tässä osasta puistoa on myös kuvattu Avatar-elokuva ja suosituin nähtävyys onkin elokuvassa nähty ‘’Hallelujah mountain’’. Lounas ja laskeutuminen hissillä takaisin alas - 335 m, kesto 2 minuuttia. Paluu hotellille, illallinen. (A,L,P)

8.päivä 14.5.
Taivaan portti
Aamiaisen jälkeen lähdetään vielä ihailemaan maisemia vuoristojärveltä ja kuullaan paikallisten esittämiä lauluja. Noustaan maailman pisimmällä kaapelihissillä Tianmen-vuorelle, ja päästään kävelemään yläilmoissa sijaitsevalle lasisillalle sekä kurkistamaan vuoressa olevan valtavan reiän, Taivaan portin, läpi taivaalle. Illallisen jälkeen siirtyminen kentälle ja myöhäinen lento Shanghaihin, kuljetus hotelliin. (A,P)

9. päivä 15.5.

Shanghai
Viimeinen päivä aikaa leppoon ja rentoutumiseen. (A)

10.päivä 16.5.
Kotiinpaluu
Aamiaisen jälkeen lähtö lentoasemalle, josta suora lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta):
Helsinki – Shanghai 17.20 – 07.10+1 Finnair
Shanghai – Helsinki 09.20 – 14.20 Finnair


Majoitus
Hotel Bund Riverside hotel,****, Shanghai, 3 yötä
Pullman Zhangjiajie hotel, ****, Zhangjiajie, 3 yötä
Mandarin Garden hotel, **** Nanjing, 2 yötä


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 350 €
• retki Zhujiajiaon vesikaupunkiin 65 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matka ei sovellu liikuntaesteiselle. Kohteissa on runsaasti portaita ja matkalla kävellään paljon osin kapeita polkuja ylhäällä vuorilla sekä kuljetaan hiihtohisseillä, kaapeli- ja näköalahisseillä ja busseilla. Puistoissa on usein paljon turisteja, joten siellä saattaa olla tungosta. Bussit ja hissit toimivat kuitenkin tehokkaasti ja siirtyminen paikasta toiseen sujuu ihmispaljoudesta huolimatta.

Matkustajalta edellytetään hyvää peruskuntoa.


Muut lisätiedot

Matkan hinta perustuu 15.2.2021 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Kiinan ryhmäviisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
Ryhmäviisumia varten teidän tulee toimittaa kopio passinne kuva-aukeamasta toimistoomme Lomalinja Oy, Patamäenkatu 6, 33900 Tampere viimeistään 1 kk ennen matkaa. Postitse lähetettäessä suosittelemme pikakirjettä, jonka kulkua voi seurata netissä. Passikopion voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen matkustaja(ät)lomalinja.fi

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen-otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.