Hongkong, Shanghai, Hangzhou ja Suzhou - suurkaupunkeja, silkkiä, puutarhoja ja kanavia 19.-27.12.2019

Hongkong – Shanghai – Hangzhou - Suzhou

 

Idän ja lännen sulatusuuni Hongkong on yksi maailman tiheimmin asutuista kaupungeista. Pinta-alaltaan vain hiukan Suomen pääkaupunkiseutua suuremmalla alueella asuu yli 7 miljoonaa asukasta. Upeiden pilvenpiirtäjien lisäksi alueelta löytyy myös perinteisempää kiinalaista elämää. Aasian helmeksi kutsuttu Shanghai on yksi maailman suurimpia metropoleja ja hurmaa sekä uudella että vanhalla arkkitehtuurillaan. Matkalla nähdään myös Suzhou, joka on kuuluisa silkistään, kanaaleistaan ja puutarhoistaan sekä tutustutaan Hangzhoun idyllisiin maisemiin.

Asiantuntijan matkassa 

Tiensuu Marja-Leena

Tiensuu Marja-Leena, Asiantuntijaopas

Opettaja ja matkanjohtaja, jolla on yli 40 vuoden kokemus matkailusta. Erityisalueena Kiina. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• lennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• kuljettajien ja paikallisoppaiden palvelumaksut (tipit)
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan


2 690 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 19.12.
Lento Hongkongiin.

2.päivä 20.12.
Hongkong

Lento saapuu aamulla Hongkongiin. Kiertoajelulla noustaan Hongkongin saarella olevalle Victoria Peakille, josta avautuu upea näköala satamaan ja Kowlooniin. Käydään myös Repulse Bayn rannoilla sekä Aberdeenin lahdella dzonkki-risteilyllä. Lounas ja majoittuminen hotelliin Kowloonin saarelle.(L)

3.päivä 21.12.
Hongkongista Shanghaihin

Aamiainen. Asiantuntijaopas antaa vinkkejä Hongkongiin tutustumiselle. Kowloonin saari on täynnä kauppoja ja ravintoloita. Voi vain kävellä ympäriinsä ja ihmetellä tämän kaupungin eloisuutta. Lounaan jälkeen kuljetus lentoasemalle, josta lento Shanghaihin. Majoittuminen hotelliin. (A,L)

4.päivä 22.12
Shanghain kiertoajelu
Kokopäivän kiertoajelu. Kierretään vanhaakaupunkia ja vieraillaan Yuyuanin vanhoissa puutarhoissa. Käydään myös Jade Buddhan temppelissä, jossa on kaksi erilaista Buddha-veistosta: Lepäävä Buddha ja yhdestä jadekimpaleesta veistetty Istuva Buddha. Illalla asiantuntijaopas auttaa, mikäli haluatte teettää itsellenne esim. puvun. Lounas. (A, L)

5.päivä 23.12
Suzhou

Ajo aamiaisen jälkeen Suzhouhun. Idän Venetsiaksi kutsuttu Suzhou oli jo 500-luvulla merkittävä silkkikaupan keskus, ja siellä on monia erilaisia hauskannimisiä puutarhoja, joista tutustutaan yhteen. Lounas ja tutustuminen silkkitehtaaseen, missä nähdään kuinka silkkiperhosen toukka kehrää ja miten kotilosta jalostuu silkkilankaa. Tehtaan yhteydessä on suuri myymälä, jossa voi tehdä ostoksia. (A, L)

6.päivä 24.12
Suzhou, jouluaatto
Vapaapäivä tässä kauniissa kaupungissa. Illallinen ja tutustuminen yhteen Kiinan hienoimmista puutarhoista yövalaistuksessa.(A,P)

7.päivä 25.12
Hangzhou
Hangzhou tunnetaan Läntisestä järvestä, Xihusta, ja sitä ympäröivistä idyllisistä maisemista. Kaupunki on myös kuuluisa teestään. Ajo aamulla Hangzhouhun, tutustuminen Xihujärveen ja sen maisemiin sekä nähtävyyksiin. Rannoilla on monta tunnettua historiallista maamerkkiä, kuten Solidaarisuuskukkula, Harmonian pagoda ja Ling Yin -temppeli. Lounas ja majoittuminen. (A, L)

8.päivä 26.12.
Paluu Shanghaihin
Ajo takaisin Shanghaihin, tuttuun hotelliin Bundin varrella. Illalla lisämaksullinen huikea akrobaattishow. (A)

9.päivä 27.12.
Lento Suomeen.
Aamiaisen jälkeen ajo kentälle ja lento Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Hongkong 16.55 - 08.40+1 (Finnair)
Shanghai - Helsinki  10.05 - 14.20 (Finnair)


Majoitus
1 yö, Marco Polo Prince Hotel ****, Hongkong
Hyvätasoinen hotelli Kowloonin saarella keskellä ostoskatuja.  Hotellissa ravintola. Huoneissa ilmastointi, hiustenkuivaaja, taulu-TV ja tallelokero. Ilmainen WiFi

3 yötä, Bund Riverside****, Shanghai
Keskitasoinen lähellä Nanjing ostoskatua, Shanghain keskustassa. Hotellissa ravintola, jossa kiinalaisia ruokia ja aula-baari. Huoneissa ilmastointi, hiustenkuivaaja, taulu-TV ja tallelokero. Ilmainen WiFi

1 yö, Best Western plus Hangzhou Meiyuan Hotel****, Hangzhou
Keskitasoinen hotelli hyvien kulkuyhteyksien päässä Hangzhoun keskustasta. Hotellissa ravintola, joka tarjoaa sekä kiinalaista että länsimaista ruokaa, kuntosali.
Huoneissa ilmastointi, minibaari, hiustenkuivaaja, taulu-TV ja tallelokero. Ilmainen WiFi, Kiinassa WiFi saattaa toimia hitaasti. 

2 yö, Grand Trustel Aster Suzhou****, Suzhou 
Keskitasoinen hotelli Suzhoun keskustan tuntumassa. Hotellissa ravintola, joka tarjoaa sekä kiinalaista että länsimaista ruokaa, kuntosali, uima-allas.
Huoneissa ilmastointi, minibaari, hiustenkuivaaja, taulu-TV ja tallelokero. Ilmainen WiFi, Kiinassa WiFi saattaa toimia hitaasti. 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 560 €
• kantajien palvelumaksut (maksetaan paikan päällä)


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 3
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 20.1.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.
Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.