Japanin ja Etelä-Korean kiertomatka 1.-13.4..2023

Tokio - Kioto - Hiroshima - Fukuoka - Busan - Andong - Soul

Koe elämyksiä nykyajasta menneisyyteen, modernista perinteiseen, pääkaupunkien Tokion ja Soulin hektisyydestä palatsien ja temppelien rauhaan. Unohtamatta kulinaarisia nautintoja, hurmaavia puutarhoja ja pysäyttävää Hiroshimaa -  Aasia kiehtoo.

 

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • Finnairin suorat lennot
  • ohjelman mukaiset hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja ateriat
  • paikallisten kantajien, kuljettajien ja oppaiden palvelumaksut
  • asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

4 496 €

 

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 1.4.
Finnairin suora lento Tokioon.

2.päivä, 2.4.

Asakusan Senso-ji-temppeli, Keisarillinen palatsi

Kiertoajelu, Keisarillinen palatsi
Saapuminen Tokioon ja kiertoajelu. Jatketaan Tokion keisarilliselle palatsille, jossa nykyinen keisari asuu. (L) 13.11. lähdöllä majoittuminen ja yhteinen päivällinen. (P)

3.päivä 3.4.
Meiji-pyhättö, teeseremonia
Aamiaisen jälkeen vieraillaan Yoyogin puiston yhteyteen rakennetussa Meiji-pyhätössä. Vuonna 1920 rakennettu pyhättö on vihreä paratiisi suurkaupungin keskellä. Meiji-keisarille omistettu pyhättö on säilyttänyt sadan vuoden aikana suosionsa japanilaisten keskuudessa ja siellä järjestetään yhä mm. perinteisiä hääseremonioita. Käydään tutustumassa Tokion metropolin hallintarakennukseen, joka koostuu kahdesta erillisestä tornista ja niiden väliin jäävistä tiloista. Korkeutta tornitalolla on 243 metrin verran ja kerroksia on 48, joten sieltä on hienot näkymät Tokioon. Lounaan jälkeen osallistutaan perinteiseen japanilaiseen teeseremoniaan ja sovitellaan kimonoita. Päivän päätteeksi käydään Ginzalla, joka on tunnettu Tokion näyttävimpänä neonvalojen ja maailmankuulujen muotiliikkeiden glamour-alueena. (A, L)

4.päivä 4.4.
Luotijuna, Nijô-linna, Fushimi Inarin pyhättö
Aamiaisen jälkeen jatketaan kohti vanhaa pääkaupunkia Kiotoa. 500 km matka taittuu Shinkansen-luotijunalla reilussa kahdessa tunnissa. Lounaan jälkeen vieraillaan 1600-luvulta peräisin olevalta Nijo-linnalla, joka oli aikoinaan shogunien hallintolinna. Linnasta käsin shogunien edustajat pitivät silmällä niin aristokraattien kuin keisarin hovinkin toimia Kiotossa. Ehkä juuri tämän poliittisesti latautuneen tilanteen takia linnaan asennettiin poikkeuksellinen turvamekanismi: satakielilattia, joka nitisee aina, kun joku astuu lattialle. Käydään tutustumassa myös Fushimi Inarin pyhättöön, joka on omistettu riisin ja vaurauden jumalattarelle. Nähdään sen tuhannet punaiset portit kauniiden kävelyreittien varrella. Majoittuminen Kiotossa. (A, L)

5.päivä 5.4.
Kiyomizu-temppeli
Aamiaisen jälkeen tutustutaan vuonna 778 perustettuun Kiyomizun temppeliin. 1600-luvulla nykyisen muotonsa saanut temppeli on rakennettu jyrkälle vuorenrinteelle ja on rakenteeltaan verantamainen. Hämmästyttävintä temppelissä on kuitenkin se, että temppelin tukirakenteessa, joka koostuu 139 puupilarista, ei ole käytetty yhtäkään naulaa. Temppeli on kauneimmillaan keväisin kirsikankukkien sekä syksyisin ruskan aikaan. Matka jatkuu temppelin vieressä sijaitsevalle Ninenzakan ja Sannenzakan alueelle. Alue on säilyttänyt erinomaisesti perinteisen kiotolaisen ilmapiirin: vanhat machiya-tyyliset talot pienine käsityöpuoteineen reunustavat vuoren rinteillä kiemurtelevia kujia tarjoten vierailijalle näkymän menneeseen Kiotoon. Lounaan jälkeen lähtö Arashiyaman kuuluisalle bambulehdolle. Bambumetsikön halki kulkeva tie vie kulkijan taianomaiseen maisemaan, jossa voi tuntea kuinka japanilaiset tarinat ja legendat heräävät henkiin. Vierailu myös Kioton valokuvatuimmalla kohteella, Kultaisella paviljongilla. Peilityynen järven pinnasta heijastuva kolmikerroksinen temppeli oli alun perin mahtavan Ashikaga-suvun yksityinen huvila, joka 1300-luvulla muutettiin zen-temppeliksi. Kioton pohjoisia vuoria vasten piirtyvä temppeli on saanut nimensä siitä, että sen kaksi ylintä kerrosta on päällystetty lehtikullalla, kun taas alin kerros edustaa vaatimattomampaa samurai-estetiikkaa hillityillä väreillään. (A, L)

6.päiv 6.4.
Luotijuna, Hiroshima, Miyajima
Aamiaisen jälkeen matkataan luotijunalla Kiotosta Hiroshimaan, jossa vieraillaan Hiroshiman Peace Memorial Parkissa ja sen yhteydessä olevassa museossa. Lounaan jälkeen jatketaan matkaa Hiroshiman ulkopuolella sijaitsevalle Miyajiman saarelle. Saari on tunnettu erityisesti Itsukushiman pyhätöstä ja pyhätön pääportista, joka seisoo saaren edustalla meressä. 1100-luvulla perustettu pyhättö on kauneutensa ohella myös rakenteellisesti kiinnostava: nousuveden aikaan pyhättö nousee kokonaisuutena paalutuksiltaan veden varaan kellumaan ja laskuveden aikaan se laskeutuu takaisin paalutuksilleen kuin mitään ei olisi tapahtunut. Pyhättö ei kuitenkaan ole saaren ainoa vetonaula. Saari on täynnä vanhoja pieniä taloja ja puoteja, jotka vetävät matkalaisia puoleensa. Lisäksi saari sijaitsee Japanin sisämerellä, ja näkymät saarella sijaitsevan vuoren huipulta ovat henkeäsalpaavat. Paluu Hiroshimaan. Majoittuminen hotelliin. (A, L)

7.päivä 7.4.
Fukuoka
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Fukuokaan, jonne saavuttaessa nautitaan lounas. Lounaan jälkeen nähdään Fukuokan linnan rauniot sekä tutustutaan japanilaiseen puutarhaan. Majoittuminen hotelliin. (A, L)

8.päivä  8.4.
Lautta Busaniin, Jagalchin kalamarkkinat
Aamiaisen jälkeen lähtö Fukushimaan, josta matka jatkuu lautalla Etelä-Korean puolelle Busaniin, jossa nautitaan lounas. Busanissa vieraillaan Jagalchin kuhisevilla kalamarkkinoilla, jonne kaupungin kalastajat tuovat aamuvarhain saaliinsa myyntiin. Majoittuminen. (A, L)

9.päivä 9.4.
Taejongdae, Gamcheon, Haedong Yonggungsa -temppeli
Hotelliaamiaisen jälkeen vieraillaan Busanin rannikolla sijaitsevassa Taejongdaen luonnonpuistossa, jossa voi ihailla niemimaan majesteetillisia rantakallioita. Tutustutaan Gamcheonin kulttuurikylään, joka sai alkunsa 1950-luvulla, kun Korean sodan pakolaiset rakensivat hökkelikylänsä Busanin vuorten juurelle. Etelä-Amerikan faveloita muistuttava kaupunginosa pysyi vähäosaisena aina 2000-luvulle asti, jolloin Etelä-Korean hallitus päätti lanseerata Gamcheonista “Busanin Machu Picchun”. Nykyään kylä tunnetaankin boheemista ilmapiiristään, jota koristavat lukuisat legomaiset värilliset talot ja seiniä koristavat muraalit. Vieraillaan Haedong Yonggungsan buddhalaistemppelissä. Alkuperäisen temppelin rakennutti Naong-niminen opettaja vuonna 1376, tällöin temppelin nimenä oli Bomun. Temppeli tuhoutui Japanin tunkeutuessa maahan vuosina 1592–98, mutta se rakennettiin uudelleen 1930-luvulla ja nimettiin Haedong Yonggungiksi. Päivän aikana nautitaan yhteinen lounas. (A, L)

10.päivä 10.4.
Andong, Hahoe village, Byeongsan Seowon
Aamiaisen jälkeen ajetaan Busanista Andongin idylliseen kaupunkiin, jossa käydään Hahoen folk-kylässä. Joenmutkan alavaan maastoon 1500-luvulla perustettu kylä on yksi harvoista alkuperäisessä kunnossa säilyneistä, perinteisistä korealaisista kylistä. Täällä vierailija voi kokea, minkälaista elämä oli muinaisessa Joseon-dynastian aikaisessa Koreassa. Alun perin Andongin Kimien klaanikylänä toimineessa Hahoessa on säilynyt lukuisia rakennuksia alkuperäisessä kunnossaan. Hahoen kylän jälkeen vieraillaan viereisessä Byeongsan Seowonissa, joka on kylän yhteyteen rakennettu konfutselainen instituutti. Luonnon rauhassa sijaitseva akatemia oli ihanteellinen paikka nuorille opiskelijoille syventyä konfutselaisiin klassikkoteksteihin. Väsyttyään opintoihin he saattoivat nousta akatemian vilvoittelutasanteelle ihailemaan vastapäätä sijaitsevia Sermi-vuoria ja hiljaa virtaavaa jokea. Lounas. Majoittuminen Andongissa. (A, L)

11.päivä 11.4.
Soul, N Seoul Tower, Gyeongbokgung
Aamiaisen jälkeen suunnataan Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin, jossa vieraillaan Namsan Seoul Towerissa, eli Soulin maisemaa hallitsevassa radio- ja näköalatornissa. Tornilta suunnataan Soulin vanhalle kuninkaalliselle palatsille, Gyeongbokgungille. Vuonna 1395 rakennettu palatsi toimi Koreaa hallinneen Joseon-dynastian hallintopalatsina sen alkuvuosina ja entiseen loistoonsa restauroituna jälleen 1800-luvun loppupuolella. Vaikka palatsi kärsikin mittavia vahinkoja japanilaisten miehityksen aikana 1900-luvun alkupuolella, Etelä-Korean hallitus on tehnyt vaikuttavaa työtä saattaakseen palatsin entiseen loistoonsa. Palatsin ohella käydään sen yhteydessä sijaitsevassa Korean kansanperinteen museossa, jonka näyttelyt tarjoavat vierailijalle mahdollisuuden perehtyä konkreettisesti siihen, kuinka korealaiset ovat eläneet ja asuneet vuosisatoja sitten. Lounas. Majoittuminen hotelliin. (A, L)

12.päivä 12.4.
Demilitarisoitu raja-alue
Aamiaisen jälkeen vieraillaan yhdellä maailman tunnetuimmista rajalinjoista, Etelä- ja Pohjois-Korean demilitarisoidulla raja-alueella. 250 km pitkä ja 4 km leveä rajavyöhyke on jakanut Korean niemimaan kahtia aina perustamisestaan vuonna 1953 lähtien. Vierailun aikana voi nähdä vakoilutunneleita ja Imjin-joen ylittävän Vapauden sillan, entisen rautatiesillan, jota pitkin Korean sodan sotilaat ja vapautetut sotavangit palasivat Etelä-Koreaan. Doran observatoriosta on mahdollista vilkaista pohjoiselle puolelle. Lounas. (A, L)

13.päivä 13.4.
Lento Suomeen
Aamiainen hotellissa. Kuljetus lentokentälle, josta paluu suoralla lennolla Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Tokio 17:45 - 09:10 +1 Finnair
Seoul - Helsinki 10.20 - 13.55 Finnair


Majoitus
Tokio : Hotel Monterey Hanzomon*** 2 yötä
Kioto : Ariston Hotel Kyoto Jujo***2 yötä
Hiroshima :  Hotel Vista Hiroshima *** 1 yö
Fukuoka : Hotel Monte Hermana Fukuoka *** 1 yö

Crown Harbor Hotel Busan *** 1 yö
Andong : C.M Park Hotel *** 1 yö
Seoul :  Hotel President ***2 yötä
Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 490 €

 

 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 15.11.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.
Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.