Junalla Kaukasian halki Kaspianmereltä Mustallemerelle 30.3. - 7.4.2023

Baku, Azerbaidžan - Tbilisi, Georgia - Batumi, Georgia

Elämyksellinen junamatka Kaspianmereltä Mustallemerelle vie Azerbaidžanin ja Georgian henkeäsalpaavan kauniisiin maisemiin ja ystävällisten kaukasialaisten pariin. Historiaa huokuva junareitti Bakusta Tbilisin kautta Batumiin tarjoaa matkailijalle ainutlaatuisia elämyksiä sekä lämpimän ilmaston vilkasta elämää. Tutustutaan myös perusteellisesti maailmankuuluun kaukasialaiseen ruokakulttuuriin.

 

Asiantuntijan matkassa 

Niinikorpi Jaana

Niinikorpi Jaana, asiantuntijaopas

Pitkän linjan matkailualan ammattilainen, joka on työskennellyt myös oppaana sekä matkanjohtajana useissa eri kohteissa. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• yöjunamatkat kahden hengen hyteissä
• ohjelman mukaiset ateriat ja retket
• paikallisten kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• viisumi Azerbaidžaniin
• asiantuntijaoppaan palvelut

2 496 €

Kevään 2023 hintatieto alustava, vahvistetaan toukokuussa 2021.


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 30.3.
Lento Helsingistä Istanbulin kautta Bakuun, Azerbaidžanin pääkaupunkiin, jota myös Kaspianmeren helmeksi kutsutaan. Sen viehättävimmät osat ovat pitkä, elävä rantabulevardi ja vanhakaupunki. Kuljetus hotelliin, majoittuminen ja kevyt illallinen. (P)

2. päivä 31.3.
Vanhakaupunki ja hamam
Bakun vanhakaupunki ja sen mukulakivikadut ovat tunnelmaltaan itämaisempia kuin moni muu Kaukasian kaupunki. Aamiaisen jälkeen kävelykierros vanhassakaupungissa ja lounas. Illalla käynti paikallisessa hamam-kylpylässä. (A,L)

3. päivä 1.4.
Mattotehdas ja tulitemppeli
Aamiaisen jälkeen käynti mattotehtaalla ja tulitemppelillä. Yhteinen lounas. (A,L)

4. päivä 2.4.
Vastakohtien Baku
Tutustutaan vielä Bakun keskustan komeaan arkkitehtuuriin, jossa on sekaisin vanhoja rakennuksia ja pilvenpiirtäjiä. Ennen asemalle lähtöä nautitaan maittava päivällinen. Lähtö junalla Tbilisiin, majoittuminen kahden hengen junahyteissä. (A,P)

5. päivä 3.4.
Tbilisi

Saapuminen Georgian pääkaupunkiin Tbilisiin, joka toimi vuosisatojen ajan idästä tulleiden karavaanien kauttakulkupaikkana. Euroopan ja Aasian rajalla sijaitseva Georgia on hurmaava sekoitus vanhaa kulttuuriperintöä, eksoottista itämaisuutta, neuvostoaikaa ja vuoristomaisemaa. Lähtö juna-asemalta aamiaiselle, jonka jälkeen kaupunkikiertoajelu. Kaupungin kaduilla aistii värikkään historian ja eri uskontojen ja kulttuurien sekamelskan. Majoittuminen hotelliin ja lounas, jonka jälkeen ajetaan funikulaarilla eli rinnehissillä vanhastakaupungista Mtatsmindan kukkulalle. Täältä avautuu upea näkymä vuorille ja yli koko kahden miljoonan asukkaan Tbilisin. (A,L)

6. päivä 4.4.
Historiallinen Mtskheta
Aamiaisen jälkeen lähdetään päiväretkelle ikivanhaan ja historialliseen Mtskhetaan, joka on Georgian vanha pääkaupunki ja uskonnollinen keskus. Kaupungissa on kaksi Unescon maailmanperintöluettelossa olevaa kohdetta: Jvarin luostari 400-500-luvulta sekä Svetitskhovelin katedraali 1000-luvulta. Lounas matkalla ja paluu Tbilisiin. Yhteinen illallinen ennen yöjunaa Mustanmeren rannalle Batumiin. (A,L,P)

7. päivä 5.4.
Batumi
Saavutaan Batumiin Mustanmeren rannalle, aamiainen. Kaupungin suosituin nähtävyys on rantoja hyväilevä, kahdeksan kilometriä pitkä rantabulevardi. Myös arkkitehtuuri on monimuotoista ja kiinnostavaa. Siirtyminen keskustahotelliin Batumin rantakadulle ja majoittuminen. Iltapäivällä tehdään retki vesiputouksille lähelle Turkin rajaa, lounas kaupungilla. (A,L)

8. päivä 6.4.
Batumin kasvitieteellinen puutarha
Aamiaisen jälkeen lähdetään Batumin kauniiseen, 1880-luvulla perustettuun maailmankuuluun kasvitieteelliseen puutarhaan. Tänne on kerätty yli 2000 kasvia, joista reilut sata on kotoisin Kaukasian alueelta. Yhteinen lounas. Iltapäivällä aikaa nauttia kaupungin tunnelmasta ja rantakadusta. (A,L)

9. päivä 7.4.*
Kotimatka
Aamiainen. Lähtö  lentokentälle ja lento Istanbulin kautta Helsinkiin. (A)

 ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)

30.3. Helsinki – Istanbul 12.50 - 16.20 Turkish Airlines
30.3. Istanbul – Baku 17.20 - 21.00 Turkish Airlines
7.4.Batumi – Istanbul 10.25 - 11.30 Turkish Airlines
7.4.Istanbul – Helsinki 14.40 - 18.05 Turkish Airlines

Lopuliset lentoaikataulut selviävät vasta keväällä 2023

 


Majoitus
Sunday ****, Baku, 2 yötä
Keskitasoinen keskustahotelli Bakun vanhassakaupungissa lähellä Kaspianmeren rantabulevardia. Ilmastoidut viihtyisät huoneet, tallelokero, WiFi.
MariaLuis  ***, Tbilisi, 1 yö
Keskitasoinen ja viihtyisä keskustahotelli Tbilisissä lähellä presidentin palatsia, rauhan siltaa ja vanhaakaupunkia. Uudessa viihtyisässä hotellissa ilmastoidut huoneet, jääkaappi, WiFi.
Aristocrat ****, Batumi, 2 yötä
Keskitasoinen keskustahotelli Batumin suosituimmalla alueella lähellä rantakatua, pikkukivistä uimarantaa sekä Mustaamerta. Ilmastoidut viihtyisät huoneet, WiFi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 340 €

 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 28.12.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. Passin tulee olla voimassa vielä kuusi kuukautta matkan jälkeen.
Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.