Rauli Virtasen matkassa: Kambodžan ja Vietnamin kiertomatka 19.11.-1.12.2023

Siem Reap - Phnom Penh - Chau Doc - risteily Mekongjoella - Ho Chi Minh City

Uskomaton Angkor Wat, Kuoleman kentät ja mahtava Mekong

Upeita maisemia, ystävällisiä ihmisiä, kuvauksellisia markkinoita, Aasian suurkaupunkien sykettä ja maailman maukkaimpia ruokia - koe Kambodža ja Vietnam parhaimmillaan! Matkan aikana kuullaan kolme ulkomaantoimittaja Rauli Virtasen asiantuntijaluentoa, perehdytään Indokiinan sotahistoriaan, vieraillaan ainutlaatuisessa Angkor Watissa ja Kuoleman kentillä sekä risteillään Mekongjoella perinteisellä puulaivalla. Matkan ajankohtaan osuu myös Phnom Penhin suosittu vesifestivaali!

Asiantuntijan matkassa 

Virtanen Rauli

Virtanen Rauli, asiantuntijaluennoitsija

Rauli Virtanen on maailman kaikissa itsenäisissä valtioissa (194) käynyt ulkomaantoimittaja. Hän on kirjoittanut kuusi tietokirjaa ja toiminut Tampereen yliopis ...

Bry Timo

Bry Timo, asiantuntijaopas

Matkailualan ammattilainen, joka työskentelee parhaillaan Vietnamissa. Kaakkois-Aasiaan hän tutustui reppureissullaan, minkä jälkeen hänellä ei ollut ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • palvelumaksut paikallisoppaille ja kuljettajille
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut
  • Rauli Virtasen asiantuntijaluennot (3 kpl)
  • Kambodzan viisumi

4 465 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 19.11.2023
Helsinki - Bangkok
Finnairin yölento Bangkokiin, lähtö Helsingistä iltapäivällä.

2.päivä, 20.11.
Siem Reap, miinarotat
Saapuminen aamulla Bangkokiin, jossa koneenvaihto ja noin tunnin jatkolento Siem Reapiin.  Iltapäivällä vieraillaan Apopo-keskuksessa ja tutustutaan miinarottiin. Majoittuminen hotelliin Siem Reapissa ja loppupäivä lepoaikaa. Lounas retken aikana. (L)

3. päivä, 21.11.2023
Siem Reap, Bayon, Angkor Wat ja Angkor Thom
Aamiainen. Päivän retki alkaa Bayonin temppeliltä, missä ympäröivistä 37:sta tornista vierailijoita tuijottaa yli kaksisataa jättimäistä hymyilevää kasvoa. Jatketaan vierailulle Angkor Thomin kuninkaalliseen kaupunkiin ja nähdään elefanttien sekä leprakuninkaan terassit, jotka toimivat aikoinaan kuninkaallisten seremonioiden näyttämöinä. Lounaan jälkeen jatketaan temppeleistä kuuluisimpaan, Angkor Watiin, josta on tullut Kambodzan symboli. Ihaillaan upeaa Khmer-arkkitehtuurin harmoniaa ja loistoa veistoksineen ja pylväskäytävineen. Ilta vapaa Siem Reapissa. (A,L)

4. päivä, 22.11.2023
Siem Reap, Banteay Srei, miinamuseo ja munkkiluostari, Rauli Virtasen luento
Aamiaisen jälkeen jatketaan Angkorin temppeleihin tutustumista. Vaaleanpunaisen Banteay Srein naistentemppelin seinät ovat pikkutarkkojen kaiverrusten peitossa. Päivän aikana vieraillaan myös miinamuseossa, jonka pitäjä herra Aki Ra on entinen punakhmerien lapsisotilas ja nykyään miinanraivaaja. Museo auttaa miinojen uhreiksi joutuneita lapsia. Lounas paikallisessa ravintolassa. Ennen paluuta hotellille vieraillaan vielä Preah Khanin buddhalaisessa luostarissa. (TH)

5. päivä, 23.11.2023
Kohti Phnom Penhiä
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu bussilla kohti Kambodžan pääkaupunkia, Phnom Penhiä (noin 320 km). Matkan varrella tehdään pysähdyksiä, ensimmäinen Nagan sillalla Kampong Kdein kylässä ja toinen Skun kylässä, jossa halukkaat voivat maistaa torin ruokaerikoisuutta, friteerattuja hämähäkkejä! Lounas päivän aikana. Majoittuminen hotelliin. (A,L)

6. päivä, 24.11.2023
Phnom Penh, vankilamuseo ja Kuoleman kentät, Rauli Virtasen luento
Aamiaisen jälkeen vieraillaan punakhmerien aikoinaan ylläpitämässä Tuol Slengin vankilassa, missä vankeja kuulusteltiin ja kidutettiin ennen kuin heidät lähetettiin teloitettaviksi. Lounaan jälkeen vierailu "Kuoleman kentillä". Iltapäivällä on hieman aikaa seurata vesifestivaalin tapahtumia. Ennen yhteistä päivällistä Rauli Virtasen luento ja Kambodžassa vuosia toimineen suomalaisen kehitysasiantuntijan tapaaminen. (TH)

7. päivä, 25.11.2023
Phnom Penh, Chau Doc
Aamiaisen jälkeen tehdään kaupunkikierros historiallisessa pääkaupungissa ja nähdään mm. kuninkaallinen palatsi. Lounaan jälkeen lähtö pikaveneellä jokea pitkin Chau Dociin, ylitetään Kambodzan ja Vietnamin raja. Chau Docissa majoittuminen hotelliin ja illallinen. (TH)

8. päivä, 26.11.2023
Risteily Mekongjoella
Aamiaisen jälkeen noustaan perinteiseen puulaivaan ja lähdetään risteilylle Mekongjoelle. Päivän aikana lounas laivalla ja vierailu joenvarren kylässä, jossa nähdään paikallista elämää. Laivamatka jatkuu, päivällinen laivalla. Laiva ankkuroi yöksi Long Xuyenin kaupunkiin. (TH)

9. päivä, 27.11.2023
Risteily Mekongjoella, suiston elämää
Aamiainen laivalla. Retki Nong Cain kanavalle ja Cai Rangin kelluvalle torille, jonne tuhannet veneet tulevat päivittäin myymään tuotteitaan. Lounaan jälkeen matkataan kohti Mang Thittia. Nyt on aikaa rentoutua kannella katsellen ympäröiviä meheviä riisipeltoja ja hedelmäpuutarhoja.  Pysähdytään kylässä puutarhassa ja maistellaan trooppisia hedelmiä ennen kuin palataan takaisin laivalle katsomaan kaunista auringonlaskua. Illallinen ja yöpyminen laivalla.(TH)

10. päivä, 28.11.2023
Risteily päättyy, kohti Ho Chi Minh Cityä, Rauli Virtasen luento
Nautitaan auringonnoususta Mekongjoella lintujen laulaessa ja veneiden aloittaessa liikennöinnin. Aamiaisaikaan purjehditaan Cai Ben kelluvalle torille. Tutustutaan käsityöläiskylään ja veneillään saarten välissä. Risteily päättyy ja matka jatkuu bussilla Ho Chi Minh Cityyn, jota monet paikalliset kutsuvat edelleen Saigoniksi. Lounaan jälkeen tehdään kierros ranskalaisessa korttelissa. Majoittuminen hotelliin. Rauli Virtanen luennoi Vietnamin sotahistoriasta ja siitä, miten sotaa tänä päivänä maassa käsitellään. Yhteinen päivällinen. (TH)

11. päivä, 29.11.2023
Ho Chi Minh City, sotamuseo
Aamiainen. Päivä on varattu vierailulle huikeaan sotamuseoon (War Remnants Museum), joka tarjoaa erinomaisen leikkauksen vietnamilaisten sodista ranskalaisia ja amerikkalaisia vastaan. Museossa on mm. "Requiem"-valokuvanäyttely. Museovierailun jälkeen vapaa-aikaa. Saigonin ranskalaiset korttelit kutsuvat iltakävelylle. (A)

12. päivä, 30.11.2023
Cu Chi -tunnelit, lento Bangkokiin
Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla Cu Chi -tunneleille. Noin 200 km pitkä "vietkong"-sissien kaivama tunneliverkosto näytteli merkittävää osaa Vietnamin sodan aikana. Tutustutaan maanalaisiin huoneisiin ja amerikkalaissotilaille viritettyihin kekseliäisiin ansoihin. Lounaan jälkeen ajo lentokentälle ja lento Bangkokiin (noin 1,5 h). Kuljetus hotellille ja majoittuminen. (A,L)

13. päivä, 1.12.2023
Bangkok - Helsinki
Aikainen kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.  ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
19.11. Helsinki - Bangkok 13.55 - 06.25+1 Finnair
01.12. Bangkok - Helsinki 08.05 - 15.35 Finnair
+ lennot Bangkok - Siem Reap ja Ho Chi Minh City - Bangkok


Hotellit
Hyvätasoiset hotellit (4*)
3 yötä Siem Reap, Somadevi Angkor Resort & Spa**** tai vastaava
2 yötä Phnom Penh, Anik Palace**** tai vastaava
1 yö Chau Doc, Victoria Chau Doc ***ai vastaava
2 yötä risteily Mekongjoella, Bassac III
2 yötä Ho Chi Minh, Bay Hotel**** tai vastaava
1 yö Bangkok, Miracle Suvarnabhumi **** tai vastaava (lentokentän tuntumassa)


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone/hytti 420 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 8.2.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15, matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Kambodzan viisumi sisältyy matkan hintaan. Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Vietnamiin alle 15 päivän matkoille.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Koronavirus voi aiheuttaa muutoksia matkustuskäytäntöihin, ohjeistamme käytännöistä hyvissä ajoin ennen matkaa. Huomioittehan, että mahdollisista rokotetodistuksista tai -testeistä voi aiheutua matkustajalle ylimääräisiä kustannuksia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.