Rauli Virtasen matkassa: Kambodžan ja Vietnamin kiertomatka 26.10.-7.11.2022

Siem Reap - Phnom Penh - Chau Doc - risteily Mekongjoella - Ho Chi Minh City - Bangkok

Uskomaton Angkor, kuoleman kentät ja mahtava Mekong

Matka tarjoaa huikean maailmanperintökohteen, mahtavan Mekongjoen, Indokiinan sotahistoriaa Pol Potin hirmuhallinnosta Saigonin huikeaan sotamuseoon, kuvauksellisia markkinoita, Aasian suurkaupunkien sykettä ja maailman maukkaimmat ruuat! Risteily Mekongjoella perinteisellä puulaivalla on yksi matkan mieleenpainuvimmista kokemuksista. Matka osuu myös sopivasti Phnom Penhin suositun vesifestivaalin aikaan. Matkan aikana on kolme Rauli Virtasen asiantuntijaluentoa.

Asiantuntijan matkassa 

Virtanen Rauli

Virtanen Rauli, asiantuntijaluennoitsija

Rauli Virtanen on maailman kaikissa itsenäisissä valtioissa (194) käynyt ulkomaantoimittaja. Hän on kirjoittanut kuusi tietokirjaa ja toiminut Tampereen yliopis ...

Bry Timo

Bry Timo, asiantuntijaopas

Matkailualan ammattilainen, joka työskentelee parhaillaan Vietnamissa. Kaakkois-Aasiaan hän tutustui reppureissullaan, minkä jälkeen hänellä ei ollut ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • palvelumaksut paikallisoppaille ja kuljettajille
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut
  • Rauli Virtasen asiantuntijaluennot (3 kpl)
  • Kambodzan viisumi

3 796 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 26.10.
Helsinki - Bangkok, Siem Reap

Finnairin yölento Bangkokiin, koneenvaihto Bangkokissa ja noin tunnin jatkolento Siem Reapiin. Saapuminen kohteeseen illalla, kuljetus hotellille ja majoittuminen. Huom! Helsingissä lentokentälle on saavuttava myöhään illalla 25.10.!

2. päivä, 27.10.
Siem Reap, Tonlé Sap -järven elämää

Aamiaisen jälkeen ajetaan bussilla Tonlé Sap -järvelle, joka on Kaakkois-Aasian suurin makeanveden järvi. Tutustutaan veneretkellä värikkääseen kelluvaan kylään ja sen elämään. Päivän aikana lounas. Retken jälkeen majoittuminen hotelliin Siem Reapissa ja loppupäivä lepoaikaa. (A,L)

3. päivä, 28.10.
Siem Reap, Bayon, Angkor Wat ja Angkor Thom

Aamiaisen jälkeen päivän retki alkaa Bayonin temppeliltä. Sitä ympäröivistä 37 tornista vierailijoita tuijottaa yli kaksisataa jättimäistä hymyilevää kasvoa. Matka jatkuu maailman suurimpaan temppeliin, Angkor Watiin, joka on Kambodžan symboli. Ihaillaan upeaa khmer-arkkitehtuurin harmoniaa ja loistoa veistoksineen ja pylväskäytävineen. Lounaan jälkeen ajetaan tuk-tukeilla Angkor Thomiin, muurien ympäröimään kuninkaalliseen kaupunkiin, sekä elefanttien ja leprakuninkaan terasseille, jotka toimivat aikoinaan kuninkaallisten seremonioiden näyttämöinä. Rauli Virtasen luento, vapaa ilta Siem Reapissa. (A,L)

4. päivä, 29.10.
Siem Reap, Banteay Srei, miinamuseo ja munkkiluostari, Rauli Virtasen luento

Aamiaisen jälkeen jatketaan Angkorin temppeleihin tutustumista. Vaaleanpunaisen Banteay Srein naistentemppelin seinät ovat pikkutarkkojen kaiverrusten peitossa. Päivän aikana vieraillaan myös miinamuseossa. Sen pitäjä herra Aki Ra on entinen punakhmerien lapsisotilas ja nykyään miinanraivaaja. Museo auttaa miinojen uhreiksi joutuneita lapsia. Lounas paikallisessa ravintolassa. Ennen paluuta hotellille vieraillaan vielä Preah Khanin buddhalaisessa luostarissa. (TH)

5. päivä, 30.10.
Kohti Phnom Penhiä

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu bussilla kohti Kambodžan pääkaupunkia, Phnom Penhiä (n. 320 km). Matkan varrella tehdään pysähdyksiä, ensimmäinen Nagan sillalla Kampong Kdein kylässä ja toinen Skun kylässä, jossa halukkaat voivat maistaa torin ruokaerikoisuutta, friteerattuja hämähäkkejä! Lounas päivän aikana. Majoittuminen hotelliin. (A,L)

6. päivä, 31.10.
Phnom Penh, vankilamuseo ja Kuoleman kentät, Rauli Virtasen luento

Aamiaisen jälkeen vieraillaan punakhmerien aikoinaan ylläpitämässä Tuol Slengin vankilassa, missä vankeja kuulusteltiin ja kidutettiin ennen kuin heidät lähetettiin teloitettaviksi. Lounaan jälkeen vierailu "Kuoleman kentillä". Iltapäivällä on hieman aikaa seurata vesifestivaalin tapahtumia. Ennen yhteistä päivällistä Rauli Virtasen luento ja Kambodžassa vuosia toimineen suomalaisen kehitysasiantuntijan tapaaminen. (TH)

7. päivä, 1.11.
Phnom Penh, Chau Doc

Aamiaisen jälkeen tehdään kierros pääkaupungissa. Lounaan jälkeen jatketaan pikaveneellä Mekongjokea pitkin Vietnamin rajalle Chau Dociin, missä majoittuminen hotelliin ja päivällinen. (TH)

8. päivä, 2.11.
Risteily Mekongjoella

Aamiaisen jälkeen noustaan perinteiseen puulaivaan ja lähdetään risteilylle Mekongjoelle. Päivän aikana lounas laivalla ja vierailu joen varren kylässä, jossa nähdään paikallista elämää. Laivamatka jatkuu, päivällinen laivalla. Laiva ankkuroi yöksi Long Xuyenin kaupunkiin. (TH)

9. päivä, 3.11.
Risteily Mekongjoella, suiston elämää

Aamiainen laivalla. Retki Nong Cain kanavalle ja Cai Rangin kelluvalle torille, jonne tuhannet veneet tulevat päivittäin myymään tuotteitaan. Lounaan jälkeen halukkaat voivat tehdä pyöräretken vehreillä poluilla. Pysähdytään Lachin kylässä puutarhassa ja maistellaan trooppisia hedelmiä. Palataan takaisin laivalle katsomaan kaunista auringonlaskua. Päivällinen ja yöpyminen laivalla. (TH)

10. päivä, 4.11.
Risteily päättyy, kohti Ho Chi Minh Cityä, Rauli Virtasen luento

Nautitaan auringonnoususta Mekongjoella lintujen laulaessa ja veneitten aloittaessa liikennöinnin. Aamiaisaikaan purjehditaan Cai Ben kelluvalle torille. Tutustutaan käsityöläiskylään ja veneillään saarten välissä. Risteily päättyy ja matka jatkuu bussilla Ho Chi Minh Cityyn, eli Saigoniin, joksi monet paikalliset kaupunkia edelleen kutsuvat. Lounaan jälkeen tehdään kierros ranskalaisessa korttelissa. Majoittuminen hotelliin. Rauli Virtanen luennoi Vietnamin sotahistoriasta ja siitä, miten sotaa tänä päivänä maassa käsitellään. Yhteinen päivällinen. (TH)

11. päivä, 5.11.
Ho Chi Minh City, sotamuseo
Aamiainen. Päivä on varattu vierailulle huikeaan sotamuseoon (War Remnants Museum), joka tarjoaa erinomaisen leikkauksen vietnamilaisten sodista ranskalaisia ja amerikkalaisia vastaan. Museossa on mm. hiljan avattu "Requiem"-valokuvanäyttely. Museovierailun jälkeen vapaa-aikaa. Saigonin ranskalaiset korttelit kutsuvat iltakävelylle. (A)

12. päivä, 6.11.
Cu Chi -tunnelit, lento Bangkokiin
Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla Cu Chi -tunneleille. Noin 200 km pitkä "vietkong"-sissien kaivama tunneliverkosto näytteli merkittävää osaa Vietnamin sodan aikana. Tutustutaan maanalaisiin huoneisiin ja amerikkalaissotilaille viritettyihin kekseliäisiin ansoihin. Lounaan jälkeen ajo lentokentälle ja lento Bangkokiin (1 h 35 min). Kuljetus hotellille. (A,L)

14.päivä,7.11.
Bangkok - Helsinki

Aamiainen. Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
26.10. Helsinki - Bangkok  00.45 - 16.25 Finnair
07.11. Bangkok - Helsinki  09.05 - 15.00 Finnair
+ lennot Bangkok - Siem Reap ja Ho Chi Minh City - Bangkok
Hotellit
Hyvätasoiset hotellit (4*)
4 yötä Siem Reap, Treasure Oasis Hotel tai vastaava
2 yötä Phnom Penh, Sun & Moon Urban Hotel tai vastaava
1 yö Chau Doc, Victoria Chau Doc tai vastaava
2 yötä risteily Mekongjoella, Bassac III
2 yötä Ho Chi Minh, Paragon Hotel tai vastaava
1 yö Bangkok, Miracle Suvarnabhumi tai vastaava (lentokentän tuntumassa)


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone/hytti 420 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 29.4.2022 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Kambodzan viisumi sisältyy matkan hintaan. Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Vietnamiin alle 15 päivän matkoille.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Koronavirus voi aiheuttaa muutoksia matkustuskäytäntöihin, ohjeistamme käytännöistä hyvissä ajoin ennen matkaa. Huomioittehan, että mahdollisista rokotetodistuksista tai -testeistä voi aiheutua matkustajalle ylimääräisiä kustannuksia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.