Kioto - perinteinen Japani 24.3.-2.4.2019

Kioto on matkakohde, jota ei voi jättää väliin! Vuosisatoja vanhat, tuhatvuotisesta pääkaupunkiaikakaudesta kertovat temppelit, pyhätöt ja muut vaikuttavat rakennukset seisovat yhä samoilla sijoillaan, ylväinä kuten aina. Himejin upea samurailinna, Fushimi Inarin temppelialueen tuhannet oranssit portit, lehtikullalla päällystetty Kinkaku-ji  - moderni suurkaupunki tarjoa katsauksen myös aitoon, vanhaan Japaniin.

 

 


 

Asiantuntijan matkassa 

Paltschik Rasmus

Paltschik Rasmus, Asiantuntijaopas

Helsingin yliopistolla Itä-Aasian valuuttayhteistyötä käsittelevää pro gradu -tutkielmaansa viimeistelevä japanintutkija, joka on omistanut el&au ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
  • ohjelman mukaiset ateriat ja retket
  • paikallisten kantajien, kuljettajien ja oppaiden palkkiot
  • asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

2 986 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 24.3.
Lento Osakaan.

2.päivä, 25.3.
Kioto Tower ja Heian palatsi

Saapuminen Osakaan, josta lähtö Kyoto Toweriin katsomaan kaupunkia ja sitä ympäröiviä vuoria. Tornista siirrytään vuonna 1895 rakennetulle Heian-pyhätölle, joka on alkuperäisen Heian-kauden keisarillisen palatsin jäljitelmä. Palatsi on tunnettu erityisesti perinteisestä japanilaisesta puutarhastaan, jossa vierailijat pääsevät ihailemaan japanilaisia kasveja ja puita palatsiarkkitehtuurin yhteydessä. Lounas retken aikana. Majoittuminen. (L)

3.päivä, 26.3.
Kinkaku-temppeli, bambulehto
Aamiaisen jälkeen lähtö Arashiyaman kuuluisalle bambulehdolle. Bambumetsikön halki kulkeva tie vie kulkijan taianomaiseen maisemaan, jossa voi tuntea kuinka japanilaiset tarinat ja legendat heräävät henkiin. Vierailu myös Kioton valokuvatuimmalla kohteella, Kultaisella paviljongilla. Peilityynen järven pinnasta heijastuva kolmikerroksinen temppeli oli alun perin mahtavan Ashikaga-suvun yksityinen huvila, joka 1300-luvulla muutettiin zen-temppeliksi. Kioton pohjoisia vuoria vasten piirtyvä temppeli on saanut nimensä siitä, että sen kaksi ylintä kerrosta on päällystetty lehtikullalla, kun taas alin kerros edustaa vaatimattomampaa samurai-estetiikkaa hillityillä väreillään. Paluu Kioton ytimeen, vanhalle keisarin palatsille, jossa Japanin keisari asui aina vuoteen 1869 asti. Majesteetilliset palatsirakennukset ja puutarhat tarjoavat vierailijalle mahdollisuuden saada tuntumaa siitä ylellisestä elämästä, jota Japanin keisarit viettivät menneinä vuosisatoina. Lopuksi käydään Nishijinin tekstiilialueella, joka tunnettiin vielä toiseen maailmansotaan asti Japanin tekstiilimekkana. Perehdytään japanilaiseen tekstiilinvalmistuksen historiaan ja nähdään kimono-show. Lounas retken aikana. (A, L)

4.päivä, 27.3.
Kiyomizun temppeli, Ninenzakan käsityöpuodit
Aamiaisen jälkeen vieraillaan vuonna 778 perustetulla Kiyomizun temppelillä. 1600-luvulla nykyisen muotonsa saanut temppeli on rakennettu jyrkälle vuorenrinteelle ja on rakenteeltaan verantamainen. Hämmästyttävintä temppelissä on kuitenkin se, että temppelin tukirakenteessa, joka koostuu 139 puupilarista, ei ole käytetty yhtäkään naulaa. Kiyomizulta jatketaan temppelin vieressä sijaitsevalle Ninenzakan ja Sannenzakan alueelle. Alue on säilyttänyt erinomaisesti perinteisen kiotolaisen ilmapiirin: vanhat machiya-tyyliset talot pienine käsityöpuoteineen reunustavat vuoren rinteillä kiemurtelevia kujia tarjoten vierailijalle näkymän menneeseen Kiotoon. Itäisiltä vuorilta suunnataan Šintolaiseen Fushimi Inari-taisha pyhättöalueelle. Tunnuksenomaista Fushimi Inarin alueelle ovat sen tuhannet oranssit portit (torii) sekä temppelirakennukset, jotka ovat todella näyttävä näky. Lopuksi käydään Nishiki torialueella ihmettelemässä runsasta ruokatarjontaa. (A)

5.päivä, 28.3.
Vapaapäivä.

Asiantuntijaoppaalta saa neuvoja vapaapäivän viettoon. (A)

6.päivä, 29.3.
Himejin linna ja Kokoen puutarha

Aamiaisen jälkeen lähtö Himejin kaupunkiin, jossa vieraillaan 1600-luvun alussa rakennetussa Himejin linnassa. UNESCO:n maailmanperintökohteeksi nimetty samurailinna on säilyttänyt komean valkoisen ulkomuotonsa halki vuosisatojen ja onkin suosiossa niin turistien kuin historiallisten elokuvien tekijöiden keskuudessa. Lähtö linnan läheisyydessä sijaitsevaan perinteiseen japanilaistyyliseen Kôkoen-puutarhaan, jossa voi ihailla linnaa vielä puutarhasta käsin. Lounas retken aikana.(A, L)

7.päivä , 30.3.
Nara
Aamiaisen jälkeen lähtö Naraan, Japanin ensimmäiseen pysyvään pääkaupunkiin (710 -784). Käynti Todaiji-temppelissä, jossa sijaitsee Japanin suurin pronssinen buddha -patsas, 16 m korkea ja painaa 437 tonnia. Patsas on vuodelta 752 ja sitä ympäröi maailman suurin puurakennus. Nähdään Wakakusa-vuorelle rakennettu Kasugan suurpyhättö sekä Kofuku-temppeli ja sen yhteyteen rakennettu viisikerroksinen pagoda. Käynti myös upeassa Yoshikienin puistossa. Lounas. (A, L)

8.päivä, 31.3.
Kimonoon púkeutumista ja Sushin valmistusta

Tänä päivä lisämaksullinen retki: pukeudutaan kimonoihin, nautitaan teeseremoniasta ja valmistetaan sushia.(A)

9.päivä, 1.4.
Kioto

Vapaapäivä. (A)

10.päivä, 2.4.
Lento Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lennot (sitoumuksetta)
Helsinki – Osaka 17.25 – 10.00+1 Finnair
Osaka – Helsinki 10.45 – 14.45 Finnair


Majoittuminen hyvässä keskitason hotellissa. Alustavasti varattu seuraava hotelli, joka vahvistuu lopullisesti 1 kk ennen lähtöä.

Urban hotel Kyoto Nijo Premium


Lisämaksusta

• yhden hengen huone 450 €


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 28.5.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.formin.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.