Kulttuuria ja balettia Kuubassa 22.10.-2.11.2018

Havannan 26. kansainvälinen balettifestivaali

Kuuba, La Isla Grande, on tanssin ja musiikin suurvalta. Havannan balettifestivaali järjestetään jo 26. kerran ja se herättää aina maailmanlaajuista huomiota. Festivaali esittää huippuesityksiä vuosikymmenten varrelta ja tapahtuman taiteellisena johtajana ja pääkoreografina toimii edelleen legendaarinen Alicia Alonso. Matkalla nähdään useita balettinäytöksiä ja vieraillaan kansallisbaletin koululla tutustuen taiteilijoihin, opettajiin ja oppilaisiin. Unohtamatta kuubalaista taidetta ja musiikkia!

Asiantuntijaopas Aku Ahjolinna, paikallisopas Havannan kaupunkikierroksella ja Hemingwayn jäljillä Folke West.

Asiantuntijan matkassa 

Ahjolinna Aku

Ahjolinna Aku, Asiantuntijaopas

Suomalainen tanssitaiteilija. Pitkä kiinnitys Kansallisbalettiin sekä lukuisia esiintymismatkoja eri puolille maailmaa. Opiskellut mm. Neuvostoliitossa, Englannissa, Rans ...

West Folke

West Folke, Asiantuntijaopas

TV:stä tuttu maailmanmatkaaja ja yli kolmensadan matkadokumentin tekijä, joka on käynyt 120 eri maassa. Kuuban vannoutunut ystävä ja Keski- ja Etelä-A ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• KLM:n lennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset kuljetukset, balettiesitykset ja retket
• ohjelman mukaiset ateriat (10 x aamiainen, 5 x lounas, 1 x illallinen, 1 x picnic)
• Kuuban turistikortti

3 169 €

1. päivä
Lentoon yli Atlantin
Aamulento Helsingistä koneenvaihdolla kohti Havannaa. Majoittuminen hotelliin, tervetulomalja ja illallinen.

2. päivä
Havanna tutuksi
Aamiaisen jälkeen lähdetään kiertämään Havannaa vanhoilla 50‐luvun autoilla. Tutuiksi tulevat Miramarin huikeat palatsit, valtava Vallankumousaukio, uljas El Capitolio, vehreä keskuspuisto sekä Jeesus-patsaan näköalapaikka. Lounas nautitaan Unescon suojelemassa vanhassa kaupungissa ja sen jälkeen seuraa kuuluisa kolmen torin kävely ‐ Katedraaliaukio, Aseiden aukio ja Vanha aukio.

3. päivä
Hemingwayn jäljillä
Aamiainen. Ernest ”Papa” Hemingway rakasti Kuubaa ja asui siellä vakituisesti yli 20 vuotta. Seurataan Papan jalanjälkiä ympäri Havannaa. Tutuksi tulevat kotikartano Finca Vigia, Cojimarin kalastajakylä ja Ambos Mundos -hotelli. Nautitaan havannalainen lounas Papan tyyliin ja juodaan mojitot La Bodeguita del Mediossa ja daiquirit Floriditassa, aivan kuten Hemingway ystävineen teki aikoinaan.

4. päivä
Kappale kauneinta Kuubaa
Aamiainen. Matkataan länteen Pinar del Rion provinssiin, luonnonkauniiseen Viñalesin laaksoon. Perehdytään yksityisellä sikarifarmilla sikarintuotannon salaisuuksiin, vieraillaan intiaanien jokiluolassa, jonne paenneet orjat aikanaan piiloutuivat, ja ihaillaan Frida Kahlon ja Diego Riveran ideoimaa kalliomaalausta, joka esittää ihmiskunnan syntyvaiheita. Lopuksi nautitaan kunnon maalaislounas ennen paluuta Havannaan.

5.päivä
Kuuban kansallisbaletin koulu
Aamiainen. Alicia Alonso perusti Escuela de National Ballet de Cuban muuttaessaan takaisin Kuubaan vuonna 1948, ja siitä on tullut Amerikoiden kuuluisin balettitaiteen opinahjo. Vuosittain kouluun pyrkii lähes 50 000 uutta nuorta tanssijaa, joista vain 40 läpäisee pääsykokeet.

6. päivä
Havannan balettifestivaali
Aamiaisen jälkeen aikaa nauttia Havannan ainutlaatuisesta ilmapiiristä. Yhteinen lounas, jonka aikana balettiasiantuntija Aku Ahjolinna kertoo festivaalin ohjelmistosta. Illalla nautitaan matkan ensimmäisestä balettiesityksestä.

7. päivä
Kauniiden taiteiden päivä
Aamiaisen jälkeen vieraillaan kuubalaisen taiteilijan ateljeessa ja iltapäivällä on mahdollisuus tutustua kuubalaisen taiteen museoon,  joka sijaitsee aivan keskustassa Vallankumousmuseon vieressä. Uusi museorakennus on valtavan upea ja siellä on esillä koko kuubalaisen taiteen kimara vanhoista mestareista modernin taiteen tekijöihin. Illalla toinen valinnanvarainen balettiesitys.

8. päivä
Vapaapäivä Havannassa
Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa omatoimiseen tutustumiseen. Mielenkiintoiset museot ja taideaarteet, viihtyisät musiikkibaarit ja katukahvilat kutsuvat. Kenties käynti paikallisilla taidehalleilla ja vihannestorilla? Päivä on mahdollisuuksia täynnä! Illalla kolmas valinnanvarainen balettiesitys.

9. päivä
Playas del Este
Aamiainen. Playas del Este on Havannan salainen Riviera vain 15 kilometrin päässä vanhasta kaupungista. Lähdetään rantapicnicille upeille hietikoille ja nautitaan merestä. Illalla matkan viimeinen valinnanvarainen balettiesitys.

10. päivä
Vapaapäivä Havannassa
Aamiaisen jälkeen aikaa tehdä tuliaisostoksia ja tutustua kaupunkiin omatoimisesti.

11 päivä  
Kaikki loppuu aikanaan
Aamiainen. Yhteisen jäähyväislounaan jälkeen siirtyminen Havannan kentälle kotimatkaa varten.

12. päivä
Kotiinpaluu
Koneenvaihto Amsterdamissa ja jatkolento iltapäivällä Helsinkiin. Matka on ohi, nyt on kuvien ja muistojen aika.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
22.10. Helsinki – Amsterdam 07.00 – 08.35
22.10. Amsterdam – Havanna 10.25 – 14.40
01.11. Havanna – Amsterdam 20.15 – 10.35 +1
02.11. Amsterdam – Helsinki 13.50 – 17.15


Hotelli
Vahvistetaan lähempänä matkan ajankohtaa.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 360 €
• kuubalaisen henkilökunnan palvelurahat
• museoiden kuvausmaksut

Ohjelmaan ja majoituspaikkoihin saattaa tulla kuubalaisten viranomaisten ja järjestäjien tekemiä muutoksia. Pidätämme oikeuden muutoksiin.