Kuuban helmet 14.-27.12.2022

Havanna (5 yötä) – Viñales (retki) – Cienfuegos (retki) – Trinidad (2 yötä) – Santa Clara (retki) – Varadero (5 yötä)

 

Tutustutaan Havannan vanhaankaupunkiin, vieraillaan sikariviljelmillä, nähdään ripaus Ranskaa Cienfuegosissa sekä hurmaannutaan Trinidadin pastellinsävyisistä taloista. Matkan päätteeksi rentoudutaan Varaderon upeilla hiekkarannoilla ja nautitaan kuubalaisesta elämänrytmistä, kun aurinko laskee mailleen ja salsa soi…

Asiantuntijan matkassa 

Pykäläinen Markku

Pykäläinen Markku, asiantuntijaopas

Biologi, joka on asunut ja työskennellyt vuosia sekä matkaoppaana että kehitysyhteistyötehtävissä Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Trooppinen l ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa Air Francen:n lennoilla
  • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
  • ohjelman mukaiset ateriat, retket ja pääsymaksut
  • Kuuban turistikortti
  • asiantuntijaoppaan palvelut

4 196 €• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 14.12.
Lento Havannaan. Majoittuminen.

2. päivä, 15.12.
Havanna, kaupunkikiertoajelu
Aamiainen. Kaupunkikierros aloitetaan komeasti vanhoilla 50-luvun amerikanraudoilla. Lounas ja kävelykierros UNESCOn suojelemassa, rosoisessa Havannan vanhassakaupungissa. (A,L)

3. päivä, 16.12.
Hemingwayn jalanjäljillä

Aamiaisen jälkeen lähtö kaupungin ulkopuolella sijaitsevalle Hemingwayn talolle, Finca la Vigialle, joka nykyään toimii museona. Paluu takaisin vanhaankaupunkiin, nautitaan daiquirit ja lounas La Floriditassa. (A,L)

4. päivä, 17.12.
Vapaapäivä
Vapaapäivä Havannaan tutustumiseen. (A)

5. päivä 18.12.
Pinar del Rio ja Vinjales
Aamiaisen jälkeen lähdetään bussilla Pinar del Rion provinssiin, jossa kasvavat tupakkalajikkeet monien mielestä maailman parhaisiin sikareihin. Vieraillaan tupakkaviljelmällä. Kuljetaan Cuevas del Indio -luolastossa, jonka halki virtaa myös joki. Nähdään laakso sokeritoppavuorineen. Lounas laaksossa ja paluu Havannaan. (A,L)

6. päivä, 19.12.
Cienfuegos – ripaus Ranskaa
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Cienfuegosin kaupunkia, joka poikkeaa selkeästi Kuuban muista kaupungeista ja edustaa ranskalaisvaikutteista 1800-luvun arkkitehtuuria parhaimmillaan. Kaiken kruunaa sokeriparoni El Vallen hämmästyttävä palatsi, jossa kohtaavat useat eri rakennustyylit. Lounas palatsissa, jonka jälkeen jatketaan Escambray-vuoristoketjua myötäillen Trinidadiin. Majoitutaan hotelliin Trinidadissa. (A,L)

7. päivä, 20.12.
Ihastuttava Trinidad
Aamiainen. Kaupungin pastellinsävyiset talot ja upea keskustori palatseineen heijastavat 1800 -luvun vaurautta, jolloin Trinidad oli maailman johtava sokerintuottaja. Tutustutaan mukulakivikujia kävellen Trinidadin idylliseen vanhaankaupunkiin. Aperitiiviksi nautitaan kuuluisat La Cancháncharat. Iltapäivällä voi omatoimisesti nauttia Trinidadin värikkäistä katumarkkinoista, musiikkibaareista ja shoppailusta tai viettää aikaa rennosti rannalla. Illallinen, jonka jälkeen lähtö kuuntelemaan musiikkia Casa de la Trovaan. Majoitus Trinidadissa. (A,P)

8. päivä, 21.12.
Trinidad – Santa Clara – Varadero
Aamiaisen jälkeen ajetaan Santa Claran kaupunkiin, jossa nähdään vallankumoussankari Che Guevaran mahtava monumentti sekä panssaroitu juna, jolla on suuri merkitys Kuuban vallankumoushistoriaan. Lounas Santa Clarassa ennen kuin matka jatkuu kohti Varaderoa. Majoittuminen all inclusive –hotelliin. (A,L,P)

9.-12. päivä, 22.-25.12.
Varaderon rantaelämää
Nyt on aika nauttia lomailijan elämästä ja hotellin all inclusive –palveluista! (Al)

13. päivä, 26.12.
Jäähyväisillallinen

Aamupäivällä on vielä aikaa nauttia hotellin palveluista. Huoneiden luovutus ja ajo Havannaan jossa illallinen ennen Havannan kentälle siirtymistä. (A,L,P)

14. päivä, 27.12.
Koneenvaihto Pariisissa ja iltalento Helsinkiin, jonne saavutaan hieman puolenyön jälkeen 28.12.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
14.12.Helsinki - Pariisi 06.25 - 08.35 Air France
14.12.Pariisi - Havanna 14.10 - 18.35 Air France
26.12. Havanna - Pariisi 20.55 - 11.50 +1 Air France
27.12.Pariisi- Helsinki 20.45 - 00.45+1 (28.12.) Air France

 


Majoitus
NH Capri tai vastaava, 5 yötä, Havanna
Brisas tai vastaava, 2 yötä, Trinidad
Melia Varadero tai vastaava, 5 yötä, Varadero


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 375 €

Järjestämme Havannassa myös lisämaksullisen  Tropicana-shown, josta tietoa myöhemmin.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 11.5.2022 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 20.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Kuuban turistikortti.
Kuubaan matkustava suomen kansalainen tarvitsee passin sekä turistikortin (=viisumi). Pyydämme teitä lähettämään passikopionne toimistoomme heti varauksen jälkeen tai viimeistään 8 viikkoa ennen matkan alkua. Kopion voi postittaa toimistoomme: Lomalinja Oy, Patamäenkatu 6, 33900 Tampere. Sähköpostitse voitte toimittaa kopion osoitteeseen: matkustaja@lomalinja.fi. Mikäli haluatte toimittaa kopion suojattuna, otattehan yhteyttä toimistoomme.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.