Kuuban helmet 17.-29.12.2018

Havanna (5 + 1 yötä) – Pinar del Rio/Viñales (retki) – Cienfuegos (retki) – Trinidad (2 yötä) – Santa Clara (retki) – Varadero (3 yötä)

Tutustutaan Havannan vanhaankaupunkiin, vieraillaan sikaritehtaalla, nähdään ripaus Ranskaa Cienfuegosissa sekä hurmaannutaan Trinidadin pastellinsävyisistä taloista. Matkan päätteeksi rentoudutaan Varaderon upeilla hiekkarannoilla ja nautitaan kuubalaisesta elämänrytmistä, kun aurinko laskee mailleen ja salsa soi…

Asiantuntijan matkassa 

Pykäläinen Markku

Pykäläinen Markku, Asiantuntijaopas

Biologi, joka on asunut ja työskennellyt vuosia sekä matkaoppaana että kehitysyhteistyötehtävissä Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Trooppinen l ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
  • ohjelman mukaiset ateriat, retket ja pääsymaksut
  • Kuuban turistikortti
  • asiantuntijaoppaan palvelut

2 986 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 17.12.
Lento Havannaan. Majoittuminen.

2.päivä, 18.12.
Havanna
Aamiainen. Havannan kaupunkikierros tehdään komeasti 50-luvun amerikanraudoilla, pysähtyen aina päänähtävyyksien luona. Lounas ja kävelykierros UNESCOn suojelemassa, rosoisessa Havannan vanhassakaupungissa. (A, L)

3.päivä, 19.12.
Hemingwayn jalanjäljillä
Aamiaisen jälkeen lähtö kaupungin ulkopuolella sijaitsevalle Hemingwayn talolle, Finca la Vigialle, joka nykyään toimii museona. Paluu takaisin vanhaan kaupunkiin, naututaan daiquirit La Floriditassa. Lounas Ambos Mundos hotellissa sekä mahdollisuuksien mukaan vierailu Hemingwayn huoneessa, jossa hän kirjoitti yhtä kuuluisinta teostaan, Kenelle kellot soivat. Illalla lisämaksullinen show v.1939 perustetussa kuuluisassa yökerhossa, Tropicanassa. (A, L)

4.päivä, 20.12.
Vapaapäivä
Vapaapäivä Havannaan tutustumiseen. (A)

5.päivä, 21.12.
Pinar del Rio ja Vinjales
Aamiaisen jälkeen lähdetään bussilla Pinar del Rion provinssiin, jossa kasvavat tupakkalajikkeet monien mielestä maailman parhaisiin sikareihin. Vieraillaan sikaritehtaalla sekä tupakkaviljelmällä. Kuljetaan Cuevas del Indio luolastossa, jonka halki virtaa myös joki. Nähdään laakso sokeritoppavuorineen. Lounas laaksossa ja paluu Havannaan. (A, L)

6.päivä, 22.12.
Cienfuegos – ripaus Ranskaa
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Cienfuegosin kaupunkia, joka poikkeaa selkeästi Kuuban muista kaupungeista ja edustaa ranskalaisvaikutteista 1800-luvun arkkitehtuuria parhaimmillaan. Kaiken kruunaa sokeriparoni El Vallen hämmästyttävä palatsi, jossa kohtaavat useat eri rakennustyylit. Lounas palatsissa, jonka jälkeen jatketaan Escambray-vuoristoketjua myötäillen Trinidadiin. Perhemajoitus Trinidadissa. (A, L)

7.päivä, 23.12.
Ihastuttava Trinidad
Aamiainen. Kaupungin pastellinsävyiset talot ja upea keskustori palatseineen heijastavat 1800 -luvun vaurautta, jolloin Trinidad oli maailman johtava sokerintuottaja. Tutustutaan mukulakivikujia kävellen Trinidadin idylliseen vanhaankaupunkiin ja vieraillaan Museo Romanticassa. Aperitiiviksi nautitaan kuuluisat La Cancháncharat, lounas kaupungilla. Iltapäivällä voi omatoimisesti nauttia Trinidadin värikkäistä katumarkkinoista, taidemuseoista, musiikkibaareista ja shoppailusta tai viettää aikaa rennosti rannalla. Illalla halukkaat voivat lähteä kuuntelemaan musiikkia Casa de la Trovaan.  Perhemajoitus Trinidadissa. (A, L)

8.päivä, 24.12.
Trinidad – Santa Clara – Varadero
Aamiaisen jälkeen ajetaan Santa Claran kaupunkiin, jossa tutustutaan vallankumoussankari Che Guevaran mahtavaan monumenttiin sekä panssaroituun junaan, jolla on suuri merkitys Kuuban vallankumoushistoriaan. Lounas Santa Clarassa ennen kuin matka jatkuu kohti Varaderoa. Majoittuminen all inclusive –hotelliin. (A, L)

9.päivä, 25.12.
Varaderon rantaelämää
Nyt on aika nauttia lomailijan elämästä ja hotellin all inclusive –palveluista! (AI)

10.päivä, 26.12.
Varaderon rantaelämää
Nyt on aika nauttia lomailijan elämästä ja hotellin all inclusive –palveluista! (AI)

11.päivä, 27.12.
Paluu Havannaan

Aamupäivällä on vielä aikaa nauttia hotellin palveluista. Huoneiden luovutus ja paluu Havannaan, jossa vietetään viimeinen yö. (A)

12.päivä, 28.12.
Viimeinen päivä Havannassa
Aamiainen. Huoneet luovutetaan puolilta päivin. Tavarat voi jättää hotelliin säilytykseen. Illallinen ennen kentälle lähtöä. (A)

13.päivä, 29.12.
Saapuminen Helsinki-Vantaalle iltapäivällä.

Ohjelmaan ja majoituspaikkoihin saattaa tulla kuubalaisten järjestäjien ja viranomaisten tekemiä muutoksia. Pidätämme oikeuden muutoksiin. ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Havanna 16.45 – 21.30 Finnair
Havanna – Helsinki 23.30 – 16.35+1 Finnair


Majoitus
NH Capri tai vastaava,6 yötä, Havanna
perhemajoitus, 2 yötä, Trinidad
Melia Varadero tai vastaava, 3 yötä, Varadero

Hotellin oma tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista kolmiportaista luokitusta (keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 375 €
• Tropicana-show

Ohjelmaan ja majoituspaikkoihin saattaa tulla kuubalaisten järjestäjien ja viranomaisten tekemiä muutoksia. Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Matkan hinta perustuu 27.4.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Kuuban turistikortti. Tarvitsemme syntymäaikanne sekä matkalla käytettävän passin numeron ja voimassaoloajan jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 2 kuukautta ennen matkaa. Tiedot voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen jaana.linsen@lomalinja.fi  

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.formin.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Peruutusehdot 2
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai  toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.

Lomalinjan matkaehdot