Lotta Näkyvän matkassa Ihmeellinen Uganda 2.-13.10. ja 12.-23.10.2019.

Entebbe - Kampala - Kibale Forest - Queen Elizabethin kansallispuisto -  Ishasha - Bwindi - Kihihi - Entebbe

Ainutlaatuinen matka keskelle Afrikkaa, Ugandaan, Lotta Näkyvän matkassa.

Uganda tarjoaa upeita luontokohteita -  savanneja, varjoisia metsiä, kimaltelevia järviä ja hedelmällisiä kosteikkoja. Safareilla on mahdollisuus nähdä leijonia, antilooppeja, biisoneja, norsuja sekä yksi maailman suurimmista virtahepoyhdyskunnista. Matkan kohokohtana on majesteettisten gorillojen kohtaaminen omassa elinympäristössään.

Lisäksi tutustutaan Caring Hands-hyväntekeväisyysjärjestön toimintaan, kokeillaan ugandalaisia tansseja ja paperihelmien tekoa sekä vieraillaan paikallisessa kyläyhteisössä.

Caring Hands
Caring Hands on vuonna 2005 perustettu yhdistys, joka auttaa vähäosaisia ugandalaisnuoria työllistymään tarjoamalla heille yrittäjäkoulutusta. Järjestö on tunnettu erityisesti laadukkaista kierrätyspaperikoruistaan. Rahoituksen pääosa muodostuu korujen myyntituloista ja lahjoituksista.

Asiantuntijan matkassa 

Näkyvä Lotta

Näkyvä Lotta, Asiantuntijaopas

Lotta on malli, seikkailija ja Miss Suomi 2013. Hän on asunut lapsuudessaan Etiopiassa ja reissannut paljon muuallakin Itä-Afrikassa, mm. Ugandassa. Aikuisena Lotta on pa ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• Ugandan sisäinen lento Kihihistä Entebbeen turistiluokassa
• majoitukset kahden hengen huoneissa
• ohjelman mukaiset ateriat
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
• asiantuntijaoppaan palvelut ja opastukset koko matkan ajan
• Ugandan viisumi

3 850 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 2.10. ja 12.10.2019
Lento Ugandaan
Lento Helsinki – Amsterdam – Entebbe.
Kuljetus lentokentältä Kampalaan, majoittuminen Cassia Lodge-hotelliin ja päivällinen. (P)

2. päivä, 3.10. ja 13.10.2019
Tutustuminen Caring Hands-järjestöön, ugandalainen juhla-ateria
Aamiaisen jälkeen kuljetus Caring Handsin toimistolle, jossa kuullaan lyhyt esittely järjestön toiminnasta ja tavoitteista sekä koulutusohjelman nuorten yrittäjien tarinoita. Lounaaksi nautitaan perinteinen ugandalainen juhla-ateria, joka sisältää mm. kanaa, pähkinäkastiketta, bataattia, keittobanaania, riisiä ja kurpitsaa ja jälkiruoaksi tuoreita hedelmiä. Lounaan jälkeen afrikkalainen tanssiesitys ja tanssin opetusta. Tanssituokion päätyttyä tutustutaan kolikko- ja helmikorujen tekoon. Jokaisella on tilaisuus tehdä itselleen matkamuistoksi omat paperihelmet. Lisäksi 2.10. lähtevällä ryhmällä on korujen teon jälkeen mahdollisuus seurata Caring Handsin toimiston luokassa pidettävää oppituntia ja samalla tavata opiskelijoita. Paluu hotellille ja yhteinen päivällinen. (A,L,P)

3. päivä, 4.10. ja 14.10.2019
Caring Hands
Hotelliaamiainen, jonka jälkeen kuljetus Lugaaziin tapaamaan halvaantunutta yksinhuoltajaäitiä Rebeccaa, joka punoo koreja Caring Handsille. Automatkan aikana kuullaan afrikkalaisesta elämästä. Paluumatkalla poiketaan edellisen päivän esittelystä tutun nuoren yrittäjän Mariamin putiikilla. Lounas Cafe Java’s-ravintolassa. Lounaan jälkeen vierailu läheisellä slummialueella, josta paluu Caring Hands-toimistolle. Toimistolla yhteinen keskustelutilaisuus ja mahdollisuus kysymyksiin. Molempina päivinä on mahdollisuus ostaa tuliaisiksi koruja ja koreja, jotka voi maksaa joko paikan päällä tai tilisiirtona Caring Handsin Suomen tilille. Yhteinen päivällinen hotellissa. (A,L,P)

4. päivä, 5.10. ja 15.10.2019
Kibale Forest -kansallispuisto
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen bussimatka vuoristomaisemia ja teeviljelmiä ihastellen Kibale Forest –kansallispuiston läheisyydessä sijaitsevaan majapaikkaan. Matkalla nautitaan lounas tarunhohtoisen Rwenzori-vuoriston juurella sijaitsevassa Fort Portalissa. Rwenzori-vuoristo tunnetaan myös nimellä Mountains of the Moon. Täällä sijaitsevalta jäätiköltä saa alkunsa yksi Niilin haaroista. Majoittuminen Crater Safari Lodgeen ja yhteinen päivällinen. (A,L,P)

5. päivä, 6.10. ja 16.10.2019
Simpanssisafari
Hotelliaamiaisen jälkeen aamupäivä simpanssisafarilla. Simpanssien lisäksi kierroksella on hyvä mahdollisuus nähdä myös muita apinalajeja, kuten ruostegueretsoja, mangabeja ja lintuja sekä tietenkin ihastella viidakon rehevää luontoa ja erikoisia kasveja.  Yhteinen lounas. Iltapäivällä tehdään 4,5 kilometrien mittainen kävelykierros Bigodin kosteikon suojelualueella. Tällä retkellä on hyvällä onnella mahdollisuus nähdä harvinainen piliocolobus-sukuun kuuluva apina sekä suoantilooppi. Näiden eläinlajien lisäksi kosteikolla elää monia muita pikkunisäkkäitä ja lintuja. Päivällinen hotellissa. (A,L,P)

6. päivä, 7.10. ja 17.10.2019
Queen Elizabethin kansallispuisto, Kazingan kanava
Aamiaisen jälkeen noin kolmen tunnin bussimatka seuraavaan majapaikkaan Queen Elisabethin kansallispuistossa, joka muodostuu useista erilaisista ekosysteemeistä: savanneista, varjoisista kosteista metsistä, kimaltelevista järvistä ja hedelmällisistä kosteikoista. Puisto on ihanteellinen asuinympäristö isoille riistaeläimille, kymmenelle eri kädellislajille ja yli 600 lintulajille. Puisto sijaitsee rosoisten Rwenzori-vuorten kainalossa, puiston upeat näkymät käsittävät valtavia kumpuileviin vihreisiin kukkuloihin kaivertuneita kraattereita, näköalan Kazingan kanavalle, jonka rantoja reunustavat virtahevot, biisonit ja norsut, loputtomat Ishasha-tasangot viikunapuineen. Lounas. Iltapäivällä veneretki Kazingan kanavalla. Kazingan kanava on leveä, 32 kilometrin mittainen luonnon muodostama kanava, jonka rannat houkuttavat villieläimiä linnuista matelijoihin ympäri vuoden. Täällä asustaa yksi maailman suurimmista virtahepoyhdyskunnista, samoin Niilin krokotiileja on erityisen runsaasti. Majoittuminen Mweya Safari Lodgeen ja päivällinen. (A,L,P)

7. päivä, 8.10. ja 18.10.2019
Villieläinsafari

Aamiainen. Aamupäivällä villieläinsafari Queen Elizabethin kansallispuiston monimuotoisessa maastossa. Retken aikana mahdollisuus nähdä leijonia, leopardeja, jättiläismetsäsikoja, antilooppeja, biisoneja ja norsuja. Lounas, jonka jälkeen jatketaan matkaa kansallispuiston eteläosiin samalla ihastellen villieläimiä bussin ikkunasta. Ajomatka noin kolme tuntia. Majoittuminen ja päivällinen Ishasa Jungle Lodgessa. (A,L,P)

8. päivä, 9.10. ja 19.10.2019
Villieläinsafari
Aikainen lähtö villieläinsafarille maastoautoilla. Kokeneen oppaan seurassa on aamuvarhaisella mahdollisuus nähdä ylväitä leijonia ja mahdollisesti jopa jokin yksittäinen leopardi. Safarin jälkeen palataan hotellille aamiaiselle. Aamiaisen jälkeen noin kolmen tunnin bussimatka seuraavaan majapaikkaan lähelle Bwindi Forestia. Majoittuminen Mahogany Springs Lodgeen ja yhteinen päivällinen. (A, L,P)

9. päivä, 10.10. ja 20.10.2019
Gorillasafari
Aikaisen aamiaisen jälkeen lähtö reheviin utuisiin metsiin oppaiden ja taitavien jäljittäjien seurassa. Jäljittäjät ovat taitavia löytämään gorillat edellisenä yönä käytetyn pesän perusteella. Näiden majesteettisten eläinten jäljillä kuljetaan vaikeakulkuisessa maastossa, kiipeillään yli sammaleisten kallioiden ja tarvotaan tiheän aluskasvillisuuden joukossa. Kulku saattaa olla vaivalloista ja uuvuttavaa, mutta kohtaaminen gorillojen kanssa korvaa kaiken vaivannäön. Gorillojen tarkkailu näiden omassa elinympäristössä on taatusti ikimuistoinen kokemus. Kokeneet eräoppaat jakavat mielellään lisätietoa gorilloista ja niiden elintavoista. Tunnin mittaisen tarkkailutuokion jälkeen paluu majapaikkaan. (A,L,P)

10. päivä, 11.10. ja 21.10.2019
Tutustuminen paikalliseen kyläyhteisöön ja batwakulttuuriin
Hotelliaamiaisen jälkeen tutustutaan kyläyhteisöön, joka haluaa edistää sopusointuista yhteiseloa ympäröivän villin luonnon kanssa. Yhteisö kasvattaa mm. kalaa, kasviksia ja teetä sekä valmistaa perinteistä olutta. Päivä huipentuu batwakulttuuriin tutustumiseen. Batwat, joita aiemmin kutsuttiin pygmeiksi, ovat Suurten järvien alueen metsien alkuperäiset asukkaat. Batwat olivat metsästäjä-keräilijöitä, joiden pääasiallista ravintoa oli pienriista, hunaja, villit hedelmät, munakoisot ja juuret. Yrttejä batwat kasvattivat lääkkeiksi ja suojaamaan yhteisöä vihollisilta. Yhä edelleen batwat tekevät vaatteita perinteisellä tavalla tuohesta valmistetusta kankaasta ja siirtävät perimätietoa sukupolvelta toiselle musiikin, tanssin ja tarinoiden välityksellä. Päivällinen hotellissa. (A,L,P)

11. päivä, 12.10. ja 22.10.2019
Kotimatka alkaa
Hotelliaamiaisen jälkeen bussikuljetus Kihihin pienelle lentokentälle, josta sisäinen lento Entebben kansainväliselle lentokentälle. Lento Entebbestä Amsterdamiin. (A)

12. päivä, 13.10. ja 23.10.2019
Koneenvaihdon jälkeen saapuminen Helsinkiin iltapäivällä.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
2.10 Helsinki - Amsterdam 07.00 - 08.35
2.10 Amsterdam - Entebbe  (välilasku Kigalissa) 10.40 - 22.20
12.10 Entebbe - Amsterdam 23.35 - 06.55+1
13.10 Amsterdam - Helsinki 10.00 - 13.20

12.10 Helsinki - Amsterdam 07.00 - 08.35
12.10 Amsterdam - Entebbe  (välilasku Kigalissa) 10.40 - 22.20
22.10 Entebbe - Amsterdam 23.35 - 06.55+1
23.10 Amsterdam - Helsinki  09.50 - 13.10
Majoitus
Kampala, 3 yötä Cassia Lodge, Hyvätasoinen hotelli ****
Kibale Forest National Park, 2 yötä Crater Safari Lodge, Hyvätasoinen hotelli ****
Queen Elizabeth National Park, 1 yö Mweya Safari Lodge, Hyvätasoinen hotelli ****
Queen Elizabeth National Park, 1 yö Ishasha Jungle Lodge, Keskitasoinen hotelli ***
Bwindi, 3 yötä Mahogany Springs Lodge, Keskitasoinen hotelli ***


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 870 €


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 2
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.9.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 10.

Passissa on oltava yksi vapaa aukeama viisumia varten ja passin on oltava voimassa kuusi (6) kuukautta matkan päättymisen jälkeen.

Suomen kansalaiset tarvitsevat Ugandaan viisumin. Tarkemmat hankintaohjeet toimitetaan noin 2 kk ennen matkaa.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.