Maailman katolla - Lhasa, Xian ja Peking 3.9.-13.9.2020

Xi'an, Lhasa, Gyantse, Peking

Maailman korkeimmalla ylängöllä sijaitseva Tiibet tarjoaa unohtumattoman kokemuksen kävijöilleen. Kauniiden vuoristomaisemien keskellä pääsee kulkemaan Lhasan kaupungin vanhanaikaisissa kortteleissa sekä niiden tunnelmallisissa kaupoissa ja ravintoloissa. Pääset seuraamaan munkkien elämää eri luostareissa ja tutustumaan Tiibetin buddhalaisuuden saloihin paikallisen asiantuntijan seurassa. Matkalla tutustutaan myös kaupungin keskellä kohoavaan upeaan Potalan palatsiin sekä dalai-laman kesäpalatsiin, Norbulingkaan.

Asiantuntijan matkassa 

Paltschik Rasmus

Paltschik Rasmus, asiantuntijaopas

Helsingin yliopistolla Itä-Aasian valuuttayhteistyötä käsittelevää pro gradu -tutkielmaansa viimeistelevä japanintutkija, joka on omistanut el&au ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin suorat lennot
• Kiinan sisäiset lennot
• ohjelman mukaiset yöpymiset kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat ja retket
• kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• Kiinan viisumi Suomen kansalaiselle
• asiantuntijaoppaan ja paikallisen oppaan palvelut

3 496 €

1.päivä, 3.9.
Suora lento Helsinki – Xian.

2. päivä, 4.9.
Xian, silkkitien alku

Saavutaan aamulla Xianiin. Han-dynastian (206 eaa. - 220 jaa.) aikana kaupunki nimettiin Chang'aniksi eli pysyvän rauhan paikaksi, ja se muodosti itäisen päätepisteen legendaariselle silkkitielle. Tang-dynastian aikana se oli Rooman ohella suurimpia kaupunkeja maailmassa. Xianissa tutustutaan ainutlaatuiseen muslimikaupunginosaan ja moskeijaan ja käydään paikallisilla markkinoilla. Lounas. Illalla lisämaksullinen Tang-dynastian show ja illallinen. (A, L)

3. päivä, 5.9.
Terrakotta-armeija
Kaksituhatta vuotta sitten Qin Shi Huang yhdisti tappelevat pikkuheimot yhdeksi suureksi valtakunnaksi. Hän aloitti mausoleuminsa rakennuttamisen 700 000 miehen voimin. V. 1974 maanviljelijä Yang kaivoi kaivoa tilallaan ja löysi terrakotta-armeijan, keisarin hautaa vartioivien sotilaiden, hevosten ja vaunujen armeijan. Tutustuminen tähän mielenkiintoiseen paikkaan ja lounas. (A, L)

4. päivä, 6.9.
Tiibetiin

Aamiaisen jälkeen lähtö lentokentälle ja lento Lhasaan. Kuljetus hotelliin, jossa lounas. Loppupäivä vapaata lepoon ja korkeaan ilmanalaan tottumiseen. (A, L)

5. päivä, 7.9.
Potalan palatsi, Jokhang-temppeli, markkinat
Aamiaisen jälkeen lähdetään bussilla tutustumaan Potalan palatsiin. Palatsissa nähdään dalai-laman entiset hallinto- ja asuintilat, katsotaan entisten dalai-lamojen upeita hautoja ja kuullaan paljon mielenkiintoista historiaa paikalliselta oppaalta. Palatsin huipulta voi ihailla Lhasan kaupunkia ja vuoristomaisemia. Palatsiin tutustumisen jälkeen syödään lounas paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen jatketaan vanhankaupungin ytimessä sijaitsevaan Jokhang-temppeliin, 1400-luvulla rakennettuun Tiibetin buddhalaisten pyhiinvaeltajien keskukseen. Temppelissä käynnin jälkeen opas vie ryhmän vielä paikalliselle torille. Iltapäivän voi viettää vapaasti. (A, L)

6. päivä, 8.9.
Tiibetin pyhä järvi

Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla katsomaan turkoosinsinistä Yamdrokjärveä. Tiibetin kauneimpiin luonnonnähtävyyksiin lukeutuva pyhä järvi sijaitsee 4500 metrin korkeudessa. Matkalla nähdään upeita maisemia, lumisia vuorenhuippuja ja paimenia vuohi- ja lammaskatraineen. Yöpyminen näissä jylhissä maisemissa Gyantse hotellissa. Kaupunki on vanha kaupankäynnin keskus. Se on nykyään kiinalaistunut, mutta osa on säilynyt tiibetiläisenä. (A,L,P)

7. päivä, 9.9.
Sera-luostari

Aamulla käydään tutustumassa 1418 perustettuun Palcho-luostariin, jonka erikoisuutena on kolmen eri buddhalaisuuden lahkon kokoontuminen samaan pihapiiriin. Paluu Lhasaan ja tutustuminen Sera-luostariin, joka säilyi kulttuurivallankumouksesta munkkien ripeän toiminnan ansiosta. Paljon tärkeää kirjallisuutta, taidetta sekä pyhää esineistöä salakuljetettiin pois luostareista ja piilotettiin. Nykyään monet näistä esineistä ovat näytillä. Täällä munkit kokoontuvat päivittäin väittelemään Tiibetin buddhalaisuuden opeista luostarin puistoon. (A, L)

8. päivä, 10.9
Pekingiin

Aamiaisen jälkeen lento Pekingiin, jossa lounas ja kuljetus hotelliin. (A, L)

9. päivä, 11.9.
Taivaallisen rauhan aukio ja Kielletty kaupunki
Lähtö Taivaallisen rauhan aukiolle, jolle sanotaan mahtuvan kerralla miljoona ihmistä. Tutustutaan myös Kiellettyyn kaupunkiin, jonka kuuluisiin nähtävyyksiin kuuluu mm. käsittämättömän suuri Maon kuva. Kielletty kaupunki on yli 800 rakennuksesta koostuva palatsialue, joka toimi Ming- ja Qing-dynastioiden aikana keisareiden asuinpaikkana. Lounas retken aikana. (A, L)

10. päivä, 12.9.
Kiinan muuri, jademyymälä ja helmimarkkinat
Aamiainen. Lähtö Kiinan muurille, joka on yksi maailman seitsemästä ihmeestä. Muurin nykyinen muoto on Ming-dynastian ajalta 1400-luvulta. Lounas. Käydään katsomassa jadekoruja, helmimarkkinat sekä Cloisonnen tehdas ja myymälä. (A, L)

11. päivä, 13.9.
Aamiaisen jälkeen ajo lentoasemalle, josta Finnairin suora lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Xian  17.50 - 06.40+1 Finnair
Peking - Helsinki 10.55 - 14.25 Finnair


Majoitus
Aurum International hotel****, Xian, 2 yötä
Shangbala hotel ***, Lhasa, 2 yötä
Gyantse hotel ***, Gyantse, 1 yö
Qianmen Jianguo hotel ***, Peking, 3 yötä


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone hotelleissa 550 €
• Tang-show ja illallinen 69 €

Terveys: Matka edellyttää hyvää terveyttä ja liikuntakykyä. Lhasa sijaitsee 3600 m merenpinnan yläpuolella ja saattaa aiheuttaa joillekin lievää päänsärkyä, hengästymistä sekä ruokahaluttomuutta. Nämä ohuesta ilmanalasta johtuvat oireet katoavat kuitenkin usein jo vuorokauden kuluessa. Ensimmäisten vuorokausien ajan on syytä välttää fyysistä rasitusta ja juoda runsaasti nesteitä. Suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista. Tarkistakaa myös, että matkavakuutuksenne on voimassa yli 3000 metrissä.

Ruoka: Tiibetissä syödään pääsääntöisesti liha- ja maitoruokia, kasviksia on vähän. Tärkeimpiä lihanlähteitä ovat jakki, nauta, lammas ja vuohi. Yleisimpiä juomia ovat keitetty tee, johon sekoitetaan kirkastettua voita ja suolaa, makea tee, johon sekoitetaan sokeria, sekä alkoholipitoinen ohraviini (chang).


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 20.10.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Kiinan viisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
Viisumia varten teidän tulee toimittaa kopio passinne kuva-aukeamasta toimistoomme Lomalinja Oy, Aleksanterinkatu 12, 00170 Helsinki viimeistään 1 kk ennen matkaa. Postitse lähetettäessä suosittelemme pikakirjettä, jonka kulkua voi seurata netissä. Passikopion voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen matkustaja(ät)lomalinja.fi

Viisumien saanti edellyttää Helsingissä käyntiä sormenjälkien antamista varten. Lähetämme kaikille varauksen tehneille tarkemmat ohjeet viisumin hankkimisesta.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen-otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.