Maharadžojen Intia Palace on Wheels -junalla 8.-17.12.2020

Delhi – Jaipur – Ranthambore – Chittorgarh – Udaipur – Jaisalmer – Jodhpur – Bharatpur – Agra – Delhi

Kerran elämässä
Ylellinen junamatka Rajasthanin halki

Intian matka Palace on Wheels -junalla on elämys kaikille aisteille. Ainutlaatuisella reitillä Rajasthanissa, maharadžojen osavaltiossa, on nähtävänä intialaisen arkkitehtuurin upeimmat luomukset. Junamatka vie myös Ranthamboren kansallispuistoon bongaamaan tiikereitä sekä Tharin aavikolle kameliratsastukselle. Matkan aikana tutustutaan laajasti Rajasthanin alueen historiaan, kulttuuriin ja taiteeseen.

Asiantuntijan matkassa 

Hämäläinen Liisa

Hämäläinen Liisa, asiantuntijaopas

Liisa on työskennellyt matkanjohtajana ja oppaana yli kolmen vuosikymmenen ajan Euroopassa ja Aasiassa. Suosikkimaita, joiden tapoihin ja kulttuuriin hän on erityisesti p ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • 1 yön hotellimajoitus Delhissä
  • 7 yön Palace on Wheels -junamatka kahden hengen Deluxe-hytissä
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
  • täysihoito (aamiainen, lounas ja illallinen, sis. mineraalivesi, tee, kahvi)
  • junan henkilökunnan sekä paikallisten kuljettajien ja oppaiden palkkiot
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut
  • Intian e-viisumi

6 698 €


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 8.12.
Suora lento Delhiin lähtee illalla.

2. päivä, 9.12.
Uuden Delhin kierros
Saapuminen Delhiin aamulla, kuljetus hotellille aamiaista ja vaatteidenvaihtoa varten. Lähtö Uuden Delhin kiertoajelulle. Nähdään kaunis indo-persialaistyylinen Humayunin hautamonumentti ja Qutub Minar -kiviminareetti. Lounaan jälkeen siirrytään Safdarjungin asemalle, jossa junan henkilökunta toivottaa matkustajat lämpimästi ja perinteisesti tervetulleiksi ikimuistoiselle matkalle halki Rajasthanin osavaltion. Nostetaan tervetulomaljat, tutustutaan lyhyesti junaan ja majoitutaan hytteihin. Juna lähtee matkaan klo 18.30. Tervetuloillallinen. (A, L, P)

3. päivä, 10.12.
Jaipur - vaaleanpunainen kaupunki

Hytteihin tarjoillun aamiaisen jälkeen juna tekee ensimmäinen pysähdyksensä. Rajasthanin osavaltion pääkaupunki Jaipur tunnetaan vaaleanpunaisena kaupunkina. Retkellä nähdään kaunis Tuulten palatsi Hawa Mahal, jota koristavat herkät hunajakennon muotoiset ikkunat. Jaipurin keskustasta jatketaan Amberin maharadžalinnoitukselle, joka on yhdistelmä islamilaista ja hindulaista arkkitehtuuria. Tutustutaan myös perinteisiin villamattoihin ja kauniisiin tekstiileihin. Hotellilounaan jälkeen vieraillaan Kaupunginpalatsissa, entisessä kuningasperheen kodissa. Toisella puolella katua on Jantar Mantar -ulkoilmaobservatorio. Bussi kuljettaa mielenkiintoisen retkipäivän jälkeen takaisin junalle, jossa illallinen odottaa. (A, L, P)

4. päivä, 11.12.
Ranthamboren kansallispuisto
Aamiaista nauttiessa voi melkein aistia erämaan, kun Palace on Wheels saapuu Sawai Madhopuriin. Lähdetään retkelle Ranthamboren kansallispuistoon. Vanhojen raunioiden sisällä eletään täyttä elämää, sillä kansallispuisto on villieläinten suojelualue. Onnekkaat saattavat nähdä mm. tiikereiden liikkeitä lähietäisyydeltä. Junamatka jatkuu kohti Chittorgarhia. Lounas nautitaan junassa samalla värikkäitä maaseutumaisemia katsellen. Pysähdys Chittorgarhin linnoituskaupungissa. Illallinen junassa. Juna seisoo Chittorgarhin asemalla ja jatkaa matkaa kohti Udaipuria varhain aamulla. (A, L, P)

5. päivä, 12.12.
Udaipurin järvipalatsit
Saapuminen järven rannalla sijaitsevaan Udaipuriin, joka on varmasti koko Rajasthanin kaunein kaupunki upeine marmoripalatseineen. Picholajärven keskellä loistavat valkoisina Jag Niwas - ja Jag Mandir -palatsit. Jag Niwas toimii tänä päivänä luksushotellina. Hotellilounaan jälkeen vieraillaan vielä Kaupunginpalatsissa ennen paluukuljetusta junalle. Illallinen junassa. (A, L, P)

6. päivä, 13.12.
Jaisalmerin havelit, aavikkoratsastus ja kulttuuriohjelmaa
Saavutaan Tharin aavikon sydämeen, Jaisalmeriin. Maaginen kaupunki tunnetaan valtavan kauniista hiekkakivilinnoituksestaan. Tutustutaan haveleihin, koristeellisiin jo rapistuneisiin kauppiassukujen kartanoihin. Rakennusten julkisivut yksityiskohtineen ovat kivenveistäjien huikeita taidonnäytteitä. Lounas junassa. Sitten matka jatkuu kamelin selässä hiekkadyyneille, jossa tarjolla on virkistävää teetä. Retken jälkeen lepohetki junassa ennen hotelli-illallista. Iltaan kuuluu myös paikallista kulttuuriohjelmaa. (A, L, P)

7. päivä, 14.12.
Jodhpurin sininen linnoituskaupunki
Saapuminen Jodhpuriin, Rajasthanin toiseksi suurimpaan kaupunkiin. Jodhpur tunnetaan valtavasta Mehrangarhin linnoituksesta, joka sijaitsee korkealla kukkulalla. Linnoituksen muurit ovat 36 metrin korkuiset ja niiden läpi kuljetaan seitsemän portin kautta. Jodhpurin palatsit ovat vaikuttavia esimerkkejä arkkitehtonisesta huippuosaamisesta. Lähellä sijaitsee valkoinen marmorirakennus Jaswant Thada, joka on rakennettu maharadža Jaswant Singhin muistolle. Hotellilounaan jälkeen vapaa-aikaa Jodhpurissa ennen paluukuljetusta junalle. Illallinen junassa. (A, L, P)

8. päivä, 15.12.
Lintupuisto Bharatpurissa, Taj Mahal Agrassa
Juna saapuu varhain aamulla Bharatpuriin, lähdetään linturetkelle maailmankuuluun Keoladeo Ghanan kansallispuistoon. Se on tuhansien muuttolintujen talvehtimiskoti, lintulajeja on yli 350. Jatketaan junamatkaa kohti Agraa, jossa tutustutaan yhteen maailman seitsemästä ihmeestä, kauniiseen Taj Mahaliin. Vuonna 1653 valmistunut rakennus on mogulihallitsija Shah Jahanin lempivaimolleen rakennuttama ikuisen rakkauden symboli. Sitä rakennettiin aikoinaan 22 vuoden ajan 20 000 miehen voimin. Vieraillaan myös Agran linnoituksessa. Päivän aikana lounas Agrassa. Kuljetus takaisin junalle, jossa vietetään ikimuistoisen junamatkan viimeistä iltaa hyvän illallisen merkeissä. (A, L, P)

9. päivä, 16.12.
Vanha Delhi

Aamulla saavutaan takaisin Delhiin. Lähtö Vanhan Delhin kierrokselle. Ajetaan Punaisen linnoituksen ohi valtavalle Jama Masjid -moskeijalle, jonka sisäpihalle mahtuu 25 000 ihmistä. Sen vierestä alkaa värikäs ja sokkeloinen markkina-alue, Chandni Chowk, johon tutustutaan rikshojen kyydissä. Lounaan jälkeen ajetaan vaikuttavan India Gate -portin ja parlamenttitalon ohi hotellille. Illallinen. (A, L, P)

10. päivä, 17.12.
Kuljetus lentokentälle, lento Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Finnair
Helsinki - Delhi 20.20 - 06.20 (+1)
Delhi - Helsinki 10.30 - 14.15


Palace on Wheels -juna
Maharadžojen henkilökohtaisista vaunuista inspiraationsa saanut juna, jossa on 14 vaunua. Junaan mahtuu noin 100 matkustajaa, henkilökuntaa on enemmän kuin matkustajia. Jokaisessa vaunussa on omat vaunupalvelijat, keittiö ja minibaari. Junassa on kaksi ravintolaa, kirjasto sekä spa-osasto, jossa voi hemmotella itseään vaikkapa jalkahieronnalla. Palace on Wheels -juna aloitti liikennöinnin tammikuussa 1982.

Hytit
Deluxe-hyteissä on erilliset vuoteet, oma suihku ja wc sekä ilmastointi. Super Deluxe -sviitti lisämaksusta.

Ruokailut junamatkan aikana
Matkan hintaan sisältyy täysihoito. Aamiainen tarjoillaan hyttiiin, lounaat nautitaan useimmiten retkikohteissa tasokkaissa ravintoloissa ja illalliset pääsääntöisesti junan kauniissa ravintolassa. Herkullinen intialainen ruoka on matkan tärkeä osa, mutta junan ravintolassa tarjoillaan myös länsimaista ruokaa.

Hotelli
Delhi, 1 yö: Le Meridien tai vastaava


Lisämaksusta
- Super Deluxe -sviitti 1 730 €/hlö
- yhden hengen Deluxe-hytti 1 600 €
- lennot Business-luokassa, kysy toimistostamme!


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT
Varausmaksu 500 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 5.11.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 10.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Saatte Intian viisuminhakuohjeet Lomalinjan toimistosta.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.