Minna Lindgrenin matkassa New York - musiikkia ja taidetta 18.-23.4.2023

Lähde nauttimaan New Yorkista Minna Lindgrenin matkassa!

Upeassa Metropolitan-oopperassa nähdään Donizettin Lemmenjuoma sekä lisämaksusta Puccinin La Boheme. Vieraillaan Museum of Modern Artissa, MoMassa, jonka seiniltä ja saleista löytyy modernin taiteen parhaimmisto sekä nautitaan upean, nuoren, italialaisen pianistin Beatrice Ranan konsertista legendaarisessa Carnegie Hallissa. Musiikin asiantuntija Minna Lindgren luennoi omaan tuttuun tapaansa kaikista esityksistä.  

Asiantuntijan matkassa 

Lindgren Minna

Lindgren Minna, asiantuntijaopas

Oopperan asiantuntija, kirjailija ja monipuolinen toimittaja, joka on erikoistunut klassiseen musiikkiin. Hän on suosittu konserttien juontaja ja oopperan esittelijä, jon ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • ooppera-/konserttiliput: Lemmenjuoma, ryhmän paikat ovat Grand Tier Prime, Beatrice Ranan konsertti, Carnegie Hallissa permanto, oikea.
  • musiikin asiantuntija Minna Lindgrenin ja paikallisoppaan palvelut

2 728 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 18.4.
New York, New York
Finnairin reittilento Helsingistä New Yorkiin, kuljetus lentokentältä hotelliin.

2. päivä 19.4.
MoMa, Lemmenjuoma

Aamiainen hotellilla, Minna Lindgrenin ensimmäinen luento. Kaupunkikiertoajelu paikallisoppaan johdolla ja tutustuminen Modernin taiteen museoon, MoMaan, jossa tunnin opastettu kierros. Paluu hotellille kävellen. Illan näytöksenä on Donizettin Lemmenjuoma. Koomisen oopperan parhaimmistoon kuuluva Lemmenjuoma on Metropolitanin huippuproduktio vuodelta 2018. Monipuolinen teatteri-, musikaali- ja oopperaohjaaja Bartlett Sher työryhmineen on saanut poikkeuksellista vauhtia ja väriä tuttuun tarinaan, jonka rooleissa laulaa mm. puolalainen tähtisopraano Aleksandra Kurzak ja italialainen bassobaritoni Alex Esposito. Kuljetus hotellilta oopperaan menopaluu, osa siirtymästä voi olla kävellen. (A)

3. päivä 20.4.
Beatrice Ranan konsertti Carnegie Hallissa
Aamiainen ja Minna Lindgrenin toinen luento hotellin kokoustilassa, jonka jälkeen vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen. Hotellin keskeinen sijainti mahdollistaa hyvin kaupunkiin tutustumisen kävellen. Illalla nautitaan Beatrice Ranan konsertista Carnegie Hallissa.

Italialainen Beatrice Rana on 29-vuotiaana kysytyimpiä pianosolisteja kaikkialla maailmassa. Kriitikoiden mukaan hänen soitossaan on jotain maagista ja ihmeellistä, vaikka todennäköisesti virtuoosisuus yhdistettynä älykkyyteen ja persoonalliseen heittäytymiseen on Ranan ihmeen salaisuus. New Yorkin Carnegie Hallissa hän on jo vakituinen vieras, ja tällä kertaa ohjelmistossa on Bachin ja Ravelin lisäksi kaikkien pianistien Himalaja, Beethovenin Hammerklavier-sonaatti. Siirtymiset konserttiin kävellen. (A)

4. päivä 21.4.
Metropolitan Museum of Art, Metropolitan-oopperan kulissit, La Boheme

Aamiaisen jälkeen tutustutaan upeaan Metropolitan Museum of Artiin. Illalla on mahdollisuus nauttia lisämaksusta Puccinin La Boheme Metropolitan-ooperassa. Legendaarisen tv- ja oopperaohjaaja Franco Zeffirellin ohjaus boheemielämästä on Metin klassikko, jonka uudet laulajat nostavat vuosi vuodelta korkeampaan lentoon. Puccinin ooppera kertoo nuoruuden ja jonkin aikakauden päättymisestä ja sisältää oopperakirjallisuuden kauneimman kuoleman. Mimin roolissa laulaa italialainen Eleonora Buratto, joka teki debyyttinsä Metissä 2017, ja Rodolfona kymmenen vuotta aiemmin Metissä debytoinut yhdysvaltalainen tenori Stephen Costello. Kuljetus hotellilta oopperaan menopaluu, osa siirtymästä voi olla kävellen. (A)

5. päivä 22.4.
Vapaa-aikaa New Yorkissa

Aamiainen ja vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen. Huoneidenluovutus klo 11. Matkatavarat voi jättää hotelliin säilytykseen. Myöhäinen lounas klo 14.45, jonka jälkeen lähtö bussilla kohti lentoasemaa, josta suora lento Suomeen. (A,L)

6. päivä 23.4.
Saapuminen Helsinkiin iltapäivällä.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
18.4. Helsinki – New York 17.20 - 19.05 Finnair
22.4. New York – Helsinki  22.55 - 14.00+1 Finnair


Majoitus
Riu Plaza New York Times Square****, 305W 46TH St, New York. +1 6468641100
Moderni ja siisti, erittäin hyvällä paikalla sijaitseva hotelli. Huoneissa on kylpyhuone, parivuode, satelliitti-tv, ilmastointi, wifi, minijääkaappi. Matkaa Times Squarelle noin 400 m, Broadwaylle noin 600 m. Huoneissa parivuode.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 650 €
• La Boheme -ooppera 210 €, paikat Orchestra Prime sis. kuljetukset
• ESTA - Yhdysvaltojen sähköinen matkustuslupa 21USD

Donizetti: Lemmenjuoma
Koomisen oopperan parhaimmistoon kuuluva Lemmenjuoma on Metropolitanin huippuproduktio vuodelta 2018. Monipuolinen teatteri-, musikaali- ja oopperaohjaaja Bartlett Sher työryhmineen on saanut poikkeuksellista vauhtia ja väriä tuttuun tarinaan, jonka rooleissa laulaa mm. puolalainen tähtisopraano Aleksandra Kurzak ja italialainen bassobaritoni Alex Esposito.

Beatrice Rana
Italialainen Beatrice Rana on 29-vuotiaana kysytyimpiä pianosolisteja kaikkialla maailmassa. Kriitikoiden mukaan hänen soitossaan on jotain maagista ja ihmeellistä, vaikka todennäköisesti virtuoosisuus yhdistettynä älykkyyteen ja persoonalliseen heittäytymiseen on Ranan ihmeen salaisuus. New Yorkin Carnegie Hallissa hän on jo vakituinen vieras, ja tällä kertaa ohjelmistossa on Bachin ja Ravelin lisäksi kaikkien pianistien Himalaja, Beethovenin Hammerklavier-sonaatti.

Puccini: La Bohème
Legendaarisen tv- ja oopperaohjaaja Franco Zeffirellin ohjaus Boheemielämästä on Metin klassikko, jonka uudet laulajat nostavat vuosi vuodelta korkeampaan lentoon. Puccinin ooppera kertoo nuoruuden ja jonkin aikakauden päättymisestä ja sisältää oopperakirjallisuuden kauneimman kuoleman. Mimin roolissa laulaa italialainen Eleonora Buratto, joka teki debyyttinsä Metissä 2017, ja Rodolfona kymmenen vuotta aiemmin Metissä debytoinut yhdysvaltalainen tenori Stephen Costello.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.6.2022 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan 6 kk matkan jälkeen voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Covid-19-pandemiatilanteen aikana matkustajan on itsenäisesti huolehdittava kunkin matkakohteen vaatimusten mukaisista todistuksista, joita matkustaja tarvitsee matkaansa varten. Näitä ovat esim. todistukset negatiivisesta Covid-19-testistä, saadusta Covid-19-rokotussuojasta tai sairastetusta Covid-19-taudista. Tarkemmat maakohtaiset tiedot ovat saatavilla ensisijaisesti kohdemaan viranomaisilta, mutta seuraamme matkustusohjeistuksia ja maahanpääsyvaatimuksia tiiviisti ja tiedotamme niistä asiakkaillemme aina lähempänä matkan lähtöpäivää. 

ESTA - TÄRKEÄÄ TIETOA
Yhdysvallat  vaatii online-rekisteröitymistä eli sähköistä matkustuslupaa. Kukin matkustaja hakee matkustuslupaa netissä viimeistään 72 tuntia ennen matkan alkua. Osoite: https://esta.cbp.dhs.gov/ 

Järjestelmä on suomenkielinen. ESTA on voimassa 2 vuotta, jonka aikana voi matkustaa maahan useammankin kerran. ESTAn joitakin tietoja voi myös päivittää. Etukäteisrekisteröityminen on pakollista kaikille, jotka matkustavat ilman viisumia. Matkustusluvan hinta on 21 USD. Maksu peritään lomakkeen täytön yhteydessä luottokorttimaksuna. Myös lapsista on tehtävä omat anomukset. Jos vastaus on myönteinen, voi luvan anoja matkustaa Yhdysvaltoihin ilman viisumia edellyttäen, että viisumivapauden muut ehdot toteutuvat. Henkilöillä, joilla on passissaan Yhdysvaltain voimassaoleva viisumi, ei tarvitse rekisteröityä ESTA-järjestelmässä. Jos lupaa ei myönnetä, tulee teidän hakea viisumia. Helsingissä Yhdysvaltain konsulaatin viisumianomusten käsittelyaika on yleensä vähintään kuukausi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.