Minna Lindgrenin matkassa New York - musiikkia ja taidetta 23.-28.3.2020

Lähde nauttimaan New Yorkista Minna Lindgrenin matkassa!

Upeassa Metropolitan-oopperassa nähdään Lentävä Hollantilainen sekä lisämaksusta Puccinin Tosca. Vieraillaan Museum of Modern Artissa, MoMassa, jonka seiniltä ja saleista löytyy modernin taiteen parhaimmisto sekä nautitaan upean pianisti Murray Perahian konsertista legendaarisessa Carnegie Hallissa. Musiikin asiantuntija Minna Lindgren luennoi omaan tuttuun tapaansa kaikista esityksistä. 

Asiantuntijan matkassa 

Lindgren Minna

Lindgren Minna, asiantuntijaopas

Oopperan asiantuntija, kirjailija ja monipuolinen toimittaja, joka on erikoistunut klassiseen musiikkiin. Hän on suosittu konserttien juontaja ja oopperan esittelijä, jon ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
    • majoitus kahden hengen huoneessa
    • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
    • ooppera-/konserttiliput Lentävä Hollantilainen (Orchestra Prime), Murray Perahia (Parquet mid)
    • musiikin asiantuntija Minna Lindgrenin ja paikallisoppaan palvelut

2 396 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1 .päivä 23.3.
Lento New Yorkiin

Ajo kentältä hotelliin. Pienen levon jälkeen kävely läheiseen ravintolaan (0,8 km), jossa yhteinen illallinen. (P)

2. päivä 24.3.
MoMa, Lentävä Hollantilainen

Aamiainen. Minna Lindgrenin ensimmäinen luento. Kaupunkikiertoajelu paikallisoppaan johdolla ja tutustuminen Modernin taiteen museoon, MoMaan, jossa tunnin opastettu kierros. Paluu hotellille kävellen. Illan näytöksenä on Wagnerin Lentävä Hollantilainen, jonka ensi-ilta Metropolitan-oopperassa on ollut juuri ennen matkaa. Pääroolissa on walesilainen yleisön suosikki Bryn Terfel ja Sentan roolissa debytoi saksalainen Anja Kampe. Ohjaaja on ranskalainen Francois Girard, jonka Parsifal on ihastuttanut Metropolitanissa ja sen elokuvateatteriesityksissä ympäri maailman. Kapellimestarina toimii Patrik Furrer. Kuljetus hotellilta oopperaan menopaluu, osa siirtymästä voi olla kävellen. (A)

3. päivä 25.3.
Murray Perahia Carnegie Hallissa
Aamiainen ja Minna Lindgrenin toinen luento hotellin kokoustilassa, jonka jälkeen vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen. Hotellin keskeinen sijainti mahdollistaa hyvin kaupunkiin tutustumisen kävellen. Illalla nautitaan Murray Perahian konsertista Carnegie Hallissa. New Yorkissa syntynyt ja opiskellut pianistilegenda Murray Perahia konsertoi ensimmäisen kerran maailman arvostetuimmassa konserttisalissa Carnegie Hallissa vuonna 1966 19-vuotiaana. Siitä lähtien hän on säännöllisesti palannut kotikentälleen pitämään soolokonsertin, joka on aina tapaus. Perahia on niitä harvinaisia pianisteja, joiden konsertit myydään loppuun, vaikka he eivät ilmoita etukäteen soittamaansa ohjelmaa. Kuljetus hotellilta Carnegie Halliin menopaluu, osa siirtymästä voi olla kävellen. (A)

4. päivä 26.3.
Metropolitan Museum of Art, Metropolitan-oopperan kulissit, Tosca

Aamiaisen jälkeen tutustutaan upeaan Metropolitan Museum of Artiin sekä päästään kurkistamaan Metropolitan-oopperan kulisseihin. Illalla on mahdollisuus nauttia lisämaksusta Puccinin Toscasta Metropolitan-oopperassa. Ohjaaja David McVicarin perinteitä kunnioittava tulkinta on Metropolitan-oopperan tuoreita suosikkeja. Viime vuonna pääroolissa debytoinut supertähti Anna Netrebko palaa yleisön pyynnöstä laulamaan Toscan vaativan nimiroolin. Kuljetus hotellilta oopperaan menopaluu, osa siirtymästä voi olla kävellen. (A)

5. päivä 27.3.
Vapaa-aikaa New Yorkissa

Aamiainen. Iltapäivällä lähtö bussilla kohti lentoasemaa, josta suora lento Suomeen. (A)

6. päivä 28.3.
Saapuminen Helsinkiin aamupäivällä.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
23.3 Helsinki – New York 12.40 – 15.40 Finnair
27.3 New York – Helsinki 20.05 – 10.10+1 Finnair


Majoitus
Riu Plaza New York Times Square****

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 550 €
• Tosca Metropolitan-oopperassa 220 € (Orchestra Prime) sis. kuljetukset
• ESTA - Yhdysvaltojen sähköinen matkustuslupa


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 10.7.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

ESTA - TÄRKEÄÄ TIETOA
Yhdysvallat  vaatii online-rekisteröitymistä eli sähköistä matkustuslupaa. Kukin matkustaja hakee matkustuslupaa netissä viimeistään 72 tuntia ennen matkan alkua. Osoite: https://esta.cbp.dhs.gov/
Järjestelmä on suomenkielinen. ESTA on voimassa 2 vuotta, jonka aikana voi matkustaa maahan useammankin kerran. ESTAn joitakin tietoja voi myös päivittää. Etukäteisrekisteröityminen on pakollista kaikille, jotka matkustavat ilman viisumia. Matkustusluvan hinta on 14 USD. Maksu peritään lomakkeen täytön yhteydessä luottokorttimaksuna. Myös lapsista on tehtävä omat anomukset. Jos vastaus on myönteinen, voi luvan anoja matkustaa Yhdysvaltoihin ilman viisumia edellyttäen, että viisumivapauden muut ehdot toteutuvat. Henkilöillä, joilla on passissaan Yhdysvaltain voimassaoleva viisumi, ei tarvitse rekisteröityä ESTA-järjestelmässä. Jos lupaa ei myönnetä, tulee teidän hakea viisumia. Helsingissä Yhdysvaltain konsulaatin viisumianomusten käsittelyaika on yleensä vähintään kuukausi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Metropolitan Opera 26.3.2020 Tosca

Istumapaikat varattu Orchestra Prime rivit W sekä X (permanto)