Panama Fantasia joulumatka 15.-28.12.2022

Panama City (4 vrk) - Gamboa (4 vrk) - El Valle (2 vrk) - Colón (retki) - Playa Blanca (2 vrk)

Panama on kuin Amerikka pienoiskoossa: kiehtovaa historiaa, villiä viidakkoa, vehreää luontoa, värikkäitä intiaaneja, mahtavia vuoria, viljavia laaksoja ja neitseellisiä saaria. Panama City on Tyynen valtameren vanhin kaupunki mutta samalla ultramoderni metropoli huikeine pilvenpiirtäjineen. Kaiken kruunaa maailman kahdeksas ihme, yli satavuotias Panaman kanava, ja lyhyet etäisyydet tekevät kiertomatkasta nautinnollisen – näet ja koet enemmän.

 

Asiantuntijan matkassa 

West Folke

West Folke, asiantuntijaopas

TV:stä tuttu maailmanmatkaaja ja yli kolmensadan matkadokumentin tekijä, joka on käynyt 120 eri maassa. Kuuban vannoutunut ystävä ja Keski- ja Etelä-A ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • asiantuntijaoppaan palvelut 

3 896 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 15.12.
Tervetuloa Panamaan
Lento Helsingistä Amsterdamin kautta Panama Cityyn. Kuljetus kaupunkihotelliin ja majoittuminen. Tervetuloinfo ja kevyt illallinen. (P)                 

2. päivä 16.12. 
Panama Cityn kierros
Aamiainen. Panama City on Tyynen valtameren vanhin kaupunki ja samalla moderni Keski-Amerikan huikea metropoli. Kaupunkikierroksella tutuiksi tulevat rauniokaupunki, vanhakaupunki ja pilvenpiirtäjien liikekeskus. Lounas nautitaan vanhassakaupungissa. (A,L)

3. päivä 17.12.  
Vapaapäivä Panama Cityssä
Aamiaisen jälkeen aikaa omatoimiseen tutustumiseen.
 
4. päivä 18.12. 
Maailman kahdeksas ihme
Aamiaisen jälkeen lähdetään Panaman kanavaristeilylle. Mielenkiintoinen laivamatka Gatunjärveltä Tyynellemerelle vie kolmen sulun läpi, korkeuseroa on 27 metriä. Vuonna 1914 avattu kanava on vastikään laajennettu ja yhä maailman tärkein meritie. Lounas laivalla. Iltapäivällä tutustutaan Frank Gehryn luonnontieteiden museoon, jossa selostetaan, miten Panaman kansa nousi ylos merestä ja yhdisti Pohjois- ja Etelä-Amerikan. (A,L)
                  
5. päivä 19.12.
Tabogan historiallinen saari
Aamiaisen jälkeen tehdään kokopäiväretki Tabogan saarelle, jolla on todella värikäs historia. Saari on ollut alunperin intiaanien asuttama ja sittemmin myös piraattien tyyssija, espanjan laivaston tukikohta sekä kalastajien saari. Nykyään saari toimii matkailijoiden rentoutumiskohteena. Historia liittyy nykypäivään viehättävissä kyläkortteleissa, tarjolla on myös upeita uimarantoja ja näköaloja.  Päänähtävyyksiin kuuluvat vanha kappeli vuodelta 1519 ja Paul Gauguinin muistolaatta, joka kertoo taiteilijan työskennelleen saaren parantolassa matkallaan kohti Haitia. Lounaalla nautitaan tuoreista meren antimista. (A,L)
                                                                                                      
6. päivä 20.12.  
Viidakko kutsuu  
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Panama Citystä 40 kilometriä pohjoiseen. Siirrytään maailmasta toiseen, kaupungin hälinästä sademetsän rauhaan. Gamboa Rainforest Resort tarjoaa upeat puitteet luontoelämyksille sekä hienot uima-altaat. Yhteinen lounas ja majoittuminen. (A,L)
 
7. päivä 21.12.
Viidakon viehätys
Aamiainen. Täydellinen luontopäivä Gamboassa. Ajetaan viidakkohissillä puiden siimekseen, patikoidaan luontopolkua, tutustutaan orkidea-, akvaario-, laiskiais- ja perhosnäyttelyihin. Lounas. Iltapäivällä aikaa rentoutua uima-altailla, illalla rento kuvaussafari. (A,L)                     
              
8. päivä 22.12.
Historian huminaa
Aamiainen. Historiallinen Fort Lorenzo vartioi ennen vanhaan mahtavaa Chagresjoen suuta, ja oli näin ollen portti Atlantilta kohti Panama Cityä ja Tyyntä valtamerta. Kanavan rakentamisen yhteydessä joki padottiin ja syntyi valtava Gatun-järvi, Panaman kanavan liikenteen ohituspaikka. Vieraillaan kanavakeskuksessa ja nähdään kanavan Atlantin puoleiset valtavat sulut sekä Coloninin kaupunki ennen kuin palataan Gamboan altaille rentoutumaan. Lounas päivän aikana. (A,L)

9. päivä 23.12.
Embera Drua, alkuasukkaisen kylä
Aamiaisen jälkeen tehdään retki Embera-intiaanien kylään, missä koetaan joki-intiaanien arkiset askareet, nähdään perinteinen laulu- ja tanssiesitys ja tutustutaan taide- ja käsityömarkkinoihin. Mahdollisuus ostaa käsitöitä suoraan alkuperäistekijöiltä. Lopuksi syödään intiaanien tarjoama herkullinen lounas. Matka jatkuu maisemienvaihdolla, kun ajetaan Pan American Highwayta pitkin 120 km länteen ylös vuoristoon El Vallen kukkivaan kraatterilaaksoon. Majoitus vuorten kupeessa linnamaisessa Los Mandarinos -hotellissa. (A,L)
                                                                                                     

10. päivä 24.12.
El Vallen vehreä kraatteri   
El Vallessa vallitsee ikuinen kevät, lämpötilan ollessa 20-24 astetta vuoden ympäri. Patikoidaan vesiputoukselle ja vieraillaan paikallisessa eläintarhassa, jossa esillä maailmankuulut värikkäät sammakot, upeat papukaijat, hauskat apinat ja paikalliset kissapedot. Kuumien lähteiden luona halukkaille mahdollisuus terveellisiin mutakylpyhin. Retken päätteeksi vieraillaan intiaanien joulumarkkinoilla. Hotellilla on luvassa perinteinen panamalainen jouluillallinen. (A,P)
             
11.-12. päivä 25.-26.12.
Maailman suurimman meren ranta
Halukkailla on aamulla mahdollisuus käydä El Vallen tunnelmallisessa joulukirkossa, ja puolenpäivän aikaan kutsuu maailman suurin valtameri El Pacifico ja Costa Blancan ranta. Nyt on mahdollisuus viettää lomaelämää nauttien auringosta, rannasta ja merestä. Majoitukseen sisältyvä täysihoito sisältää aamiaisen, lounaan ja illallisen sekä juomat. (TH)
                 
12. päivä 27.12.
Kotiinlähtö
Tänään kannattaa nousta aikaisin ja nauttia kerran vielä koko aamupäivän rannasta ja auringosta. Lounaan jälkeen kuljetus lentokentälle Albrokin jättiostoskeskuksen kautta, jossa aikaa viime hetken ostoksille. Lento Eurooppaan lähtee vasta illansuussa. (A)
            
13. päivä 28.12. 
Kotiinpaluu
Koneenvaihto Amsterdamissa ja saapuminen Helsinkiin alkuillasta. ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
15.12. Helsinki - Amsterdam 07.00 - 08.45
15.12. Amsterdam - Panama City 11.20 - 16.25
27.12. Panama City - Amsterdam 18.45 - 10.50+1 
28.12. Amsterdam - Helsinki 14.00 - 17.25


Majoitus
Hampton by Hilton Panama, Panama City, 4 yötä
Panama Cityn liikekeskustan alueella sijaitseva hotelli. Kaupungin palvelut helposti saavutettavissa metrolla. Tocumenin kansainväliselle lentokentälle noin 30 min. Tilavat huoneet, joissa perusvarustus. Uima-allas katolla, kuntosali, ilmainen WiFi.
Gamboa Rainforest Resort ****, Gamboa, 3 yötä
Suosittu luontohotelli sijaitsee Chagresjoen ja Panaman kanavan varrella. Tilavat hyvin varustetut huoneet, parveke. Viidakkohissi ja suuret uima-altaat. Clarins Spa -kylpylä, konferenssi- ja kokoushuoneita, ravintola ja baari, kuntosali ja sauna. Runsas retkitarjonta, ilmainen WiFi.
El Valle Los Mandarinos, El Valle, 2 yötä
Rauhallisella paikalla El Vallen kauniissa laaksossa vehreiden korkeiden vuorten kupeessa sijaitseva hotelli, jossa puistomainen iso piha-alue. Hotelli koostuu neljästä keskiajan tyyliin rakennetusta kivitalosta, joiden keskellä on lämmitetty uima-allas. Tilavat, hyvinvarustetut huoneet. Hotellissa on kylpylä ja hyvinvointikeskus, ravintola, baari, ilmainen wifi. Kylään noin 500 m. 
Playa Blanca Tower Resort, 2 yötä
Korkeassa tornirakennuksessa sijaitseva ylevä Playa Blanca tarjoaa isot upeasti sisustetut huoneet sekä oman rauhallisen rantaklubin valtavan tekojärven rannalla. Kolme uima-allasta ja liikuntasali. Pitkä hienohiekkainen ranta. Alueella kolme ravintolaa ja seitsemän baaria, joissa all inclusive palvelu. Iltashow teatterissa ja runsas tarjonta liikuntaohjelmia. WiFi aulatiloissa.Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 750 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja). 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 12.4.2022 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15, matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.