Panaman kiertomatka 28.12.2020 - 9.1.2021

Panama City (4 vrk) - Gamboa (4 vrk) - El Valle (retki) - Colón (retki) - Playa Blanca (3 vrk)

 

Panama on kuin Amerikka pienoiskoossa: kiehtovaa historiaa, villiä viidakkoa, vehreää luontoa, värikkäitä intiaaneja, mahtavia vuoria, viljavia laaksoja ja neitseellisiä saaria. Panama City on Tyynen valtameren vanhin kaupunki mutta samalla ultramoderni metropoli huikeine pilvenpiirtäjineen. Kaiken kruunaa maailman kahdeksas ihme – satavuotias Panaman kanava. Lyhyet etäisyydet tekevät kiertomatkasta nautinnollisen – näet ja koet enemmän. Säännölliset aamujumpat ja tanssitreenit ylläpitävät hyvää mieltä ja kuntoa. 

Asiantuntijan matkassa 

West Folke

West Folke, asiantuntijaopas

TV:stä tuttu maailmanmatkaaja ja yli kolmensadan matkadokumentin tekijä, joka on käynyt 120 eri maassa. Kuuban vannoutunut ystävä ja Keski- ja Etelä-A ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • asiantuntijaoppaan palvelut 

3 456 € 

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 28.12.
Tervetuloa Panamaan
Saapuminen Panama Cityyn, kuljetus kaupunkihotelliin, tervetuloinfo. Kevyt illallinen. (P)

2.päivä 29.12.
Panama Cityn kierros 
Aamiainen. Panama City on Tyynen valtameren vanhin kaupunki ja samalla moderni Keski-Amerikan huikea metropoli. Kaupunkikierroksella tutuksi tulevat rauniokaupunki, vanhakaupunki ja pilvenpiirtäjien liikekeskus. Lounas nautitaan vanhassa- kaupungissa. (A,L)

3.päivä 30.12.
Maailman kahdeksas ihme
 
Aamiainen. Panaman kanavaristeily, mielenkiintoinen laivamatka Gatunjärveltä Tyynellemerelle, kolmen sulun läpi, korkeusero 27 metriä. 1914 avattu kanava on vastikään laajennettu ja yhä maailman tärkein meritie. Lounas laivalla. (A,L)

4.päivä 31.12.
Vapaapäivä Panama Cityssä
Aamiainen. Panama City omin päin. Tuhansien mahdollisuuksien päivä tässä Väli-Amerikan metropolissa, retki saarille, aikaa ostoksille tai vaikkapa käynti Frank Gehryn maailmankuuluisassa luonnontieteellisessä museossa. Lisämaksullinen uudenvuodenillallinen. (A)

5.päivä 1.1.
Viidakko kutsuu
Aamiainen. Kuljetus Gamboan lähiviidakkoon vie vain tunnin, kuitenkin siirrytään maailmasta toiseen, kaupungin hulinasta viidakon rauhaan.  Gamboa Rainforest Resort tarjoaa upeat puitteet huikeille luontoelämyksille sekä hienot uima-altaat. Lounas. (A,L)

6.päivä 2.1.
Ekoilua
Aamiainen. Täydellinen luontopäivä Gamboassa. Ajetaan viidakkohissillä puiden siimekseen, patikoidaan luontopolkua, tutustutaan orkidea-, akvaario-, laiskiais- terraario- ja perhosnäyttelyihin. Iltapäivällä rentoudutaan altailla! Lounas. (A,L)

7.päivä 3.1.
Historian huminaa
Aamiainen. Portobello kutsuu – Kolumbuksen perustama Panaman vanhin kaupunki tarjoaa vanhoja historiallisia linnoituksia. Tutustutaan myös tarunomaiseen mustan Jeesuksen kirkkoon. Nähdään lisäksi Panaman kanavan Atlantin puoleiset valtavat sulut ennen kuin palataan Gamboan altaille rentoutumaan. Lounas. (A,L)

 
8.päivä 4.1.
Alkuasukkaita
Aamiainen. Retki Embera-intiaanien kylään, koetaan joki-intiaanien arkiset askareet, nähdään perinteinen laulu- ja tanssiesitys ja tutustutaan taide- ja käsityömarkkinoihin. Mahdollisuus ostaa käsitöitä suoraan alkuperäistekijöiltä. Lopuksi syödään intiaanien tarjoama herkullinen lounas.(A,L)

9.päivä 5.1.
Kohti kraateria
Aamiainen. Maisema vaihtuu. Jatketaan Pan American Highwayta pitkin 120 km länteen ja ylös vuoristoon, jossa sijaitsee El Vallen kukkiva kraaterilaakso. Patikkaretki vesiputoukselle ja vierailu paikallisessa eläintarhassa, jossa esitellään maailmankuulut värikkäät sammakot, upeat papukaijat, hauskat apinat ja  paikalliset kissapedot. Lopuksi käydään aidoilla kylämarkkinoilla. Illallinen. (A,P)

10
 ja 11.päivä 6.1.,7.1.
Tyynimeri 
Nyt riittää terveellinen elämä, on aika siirtyä nautintojen puolelle! Vuorossa ovat maailman suurimman valtameren Costa Blancan rannat ja all inclusive -palvelu sisältäen aamiaisen, lounaan ja illallisen juomineen. Vietetään rentoa rantaelämää nauttien auringosta, rannasta ja merestä. (Al)

12.päivä 8.1.
Tuliaiset
Aamiainen. Lounaan jälkeen kuljetus lentokentälle Albrokin jättiostoskeskuksen kautta, jossa aikaa viime hetken ostoksille. Lento Eurooppaan lähtee vasta illansuussa. (A,L)

13.päivä 9.1.
Paluu kotiin 
 
Koneenvaihdon jälkeen saavutaan iltapäivällä Suomeen. Nyt on muistojen ja kuvien aika!ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Frankfurt 07.20 – 09.10
Frankfurt – Panama City 10.40 - 16.50
Panama City -  Frankfurt 18.35 – 11.30+1
Frankfurt  – Helsinki 13.25 – 16.55

 


Majoitus
AC by Marriot kaupunkihotelli ****, Panama City, 4 yötä, 28.12. -1.1.
Uusi hotelli Panama Cityn keskustassa, vilkkaan kauppakadun Via Espanian poikkikadulla. Metro ja kaikki palvelut kävelyetäisyydellä. Ylellisesti sisustetut isot huoneet, fitnessali ja uima-allas, kokoushuoneita ryhmille. Ravintola / kahvila / baari  pohjakerroksessa, ilmainen WiFi.

Gamboa Rainforest Resort viidakkohotelli ****, Gamboa, 4 yötä, 1.1. - 5.1.
Suosittu luontohotelli sijaitsee Chagresjoen ja Panaman kanavan varrella. Tilavat hyvin varustetut huoneet, parveke. Viidakkohissi, luontoexpo ja suuret uima-altaat. Clarins Spa kylpylä, konferenssi- ja kokoushuoneita, kolme ravintolaa ja baaria. Fitnessali ja sauna. Runsas retkitarjonta, ilmainen WiFi.

El Valle, maalaishotelli ***, 1 yö, 5.-6.1.
Matalarakenteinen 18 huoneen maalaishotelli. Rauhallinen sijainti, näköala ympäröiville vuorille. Huoneissa ilmastointi ja perusvarustus. Hotellissa ravintola ja terassibaari.

Playa Blanca Resort ****, Playa Blanca, 2 yötä, 6.-8.1.
Korkeassa tornirakennuksessa sijaitseva ylevä Playa Blanca Suites tarjoaa isot upeasti sisustetut huoneet, sekä oman rauhallisen rantaklubin valtavan tekojärven rannalla. Kolme uima-allasta ja liikuntasali. Pitkä hienohiekkainen ranta. Alueella kolme ravintolaa ja seitsemän baaria, joissa all inclusive palvelu. Iltashow teatterissa ja runsas tarjonta liikuntaohjelmia. WiFi lobbyssa.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 690 €
  • uudenvuodenillallinen 85 € (maksetaan paikan päällä, jossa hinta vielä tarkistetaan)

Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 25.10.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.