Peking 24.9.-1.10.ja 1.-8.10.2018

Lähde tutustuman vauhdilla kehittyvään Pekingiin. Kiinan muuri, Taivaallisen rauhan aukio, Keisarillinen Kesäpalatsi ja Kielletty kaupunki kuuluvat retkiohjelmaan. Myös nyky-Kiinan arki tulee tutuksi unohtamatta Pekingin valtavia ostosmahdollisuuksia.

Asiantuntijan matkassa 

Tiensuu Marja-Leena

Tiensuu Marja-Leena, Asiantuntijaopas

Opettaja ja matkanjohtaja, jolla on yli 40 vuoden kokemus matkailusta. Erityisalueena Kiina. ...

Asiakkaamme suosittelevat

Kaikin puolin kympin matka. Saimme kaiken mitä esitteessä luvattiin. Erittäin hyvin laadittu ohjelma ja loistava opas.

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin suorat lennot
• ohjelman mukaiset hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat (6 x aamiainen, 5 x lounas)
• ohjelman mukaiset retket
• paikallisten kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• viisumi
• asiantuntijaoppaan palvelut

1 398 €

 1.päivä
Matka alkaa Helsingistä suoralla Finnairin lennolla Pekingiin.

2. päivä
Taivaallisen rauhan aukio
Pekingiin saavutaan aamulla. Ajetaan suoraan kentältä Taivaallisen rauhan aukiolle, jossa keisarivallan symbolit ja rakennukset jakavat huomiota nykyisen vallan perustajan Mao Zedongin kuvan kanssa. Lounas retken aikana. Illalla vapaa-aikaa tai opastettua shoppailua.

3. päivä
Kielletty kaupunki, silkkitehdas
Aamiaisen jälkeen tutustuminen keisarilliseen palatsialueeseen, Kiellettyyn kaupunkiin,. joka toimi Ming- ja Qing-dynastioiden aikana keisarien asuinpaikkana. Paksujen muurien ympäröimien rakennusten arkkitehtuuri noudattaa tarkasti kiinalaisia fengshui -periaatteita ja yksikään kaupungin rakennus ei saanut olla korkeampi kuin keisarien palatsi. Ainoastaan keisari sai kulkea vapaasti palatseissa ja puutarhassa. Lounaan jälkeen käydään silkkitehtaassa ihmettelemässä, kuinka silkki valmistetaan silkkiperhosen toukan kehräämästä langasta. Lounas retken aikana.

4. päivä
Kiinan muuri, Ming-dynastian haudat, helmimarkkinat ja jade-tehdas
Aamiaisen jälkeen ajetaan Kiinan muurille, joka on yksi maailman kymmenestä ihmeestä. Muurin nykyinen muoto on Ming-dynastian ajalta 1400-luvulta. Päivän aikana tutustutaan myös Ming-dynastian hauta-alueeseen. Ming-kaudella (1368-1644) hallinneista 16 keisarista 13 on haudattu laaksoon. Ainoa sisäänpääsy hautausmaalle on punaisesta portista, josta alkaa kiviveistosten vartioima Henkien tie. Lounas sekä käynti Cloisonné-myymälässä, jossa päästään ihailemaan emalitöiden valmistusta. Käynti myös jade-tehtaalla.

5. päivä
Keisarillinen Kesäpalatsi ja pandat
Aamiaisen jälkeen ajetaan Keisarilliseen Kesäpalatsiin. Unescon maailmanperintölistalla oleva keisarien kesänviettopaikka jaetaan kolmeen osaan: keisarilliset palatsit, Pitkän iän kukkula ja Kunmingjärvi. Alue yhdistää Pohjois-Kiinan ja Etelä-Kiinan puutarhojen erityispiirteet ja sitä voidaan pitää kiinalaisen puutarhan esikuvana. Matka jatkuu Pekingin eläintarhaan, jossa vetonaulana ovat pandat. Lounaan jälkeen kiinalainen teeseremonia.

6. päivä
Kiinalaiset hutongit ja riksa-ajelu
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Pekingiin riksa-ajelulla. Keskustan perinteisiä asuinkortteleita hutongeja on rakennettu jo 1200-luvulta lähtien. Pilvenpiirtäjien edestä väistyvillä hutongeilla pääsee lähelle kiinalaista arkea. Lounas kiinalaisessa perheessä.

7.päivä
Koko päivä omaa aikaa Pekingissä
Aamiaisen jälkeen koko päivä aikaa omatoimisesti tutustua Pekingiin tai osallistua opastettuun shoppailuun.

8. päivä
Aamiaisen jälkeen ajo lentoasemalle, josta Finnairin suora lento Helsinkiin.

 

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Peking 18.15 - 07.50  +1
Peking - Helsinki 11.35 - 14.10 


Hotelli
Sunworld hotel, Beijing
Dongcheng-Wangfujing-kaupunginosassa sijaitseva keskitasoinen hotelli. Hotellissa on 2 ravintolaa, ympärivuorokautinen vastaanotto, ilmastointi, kuntokeskus ja hieronta. Huoneissa on ilmastointi, satelliitti- tv, puhelin, minibaari, kylpyhuone ja hiustenkuivain sekä langaton internet-yhteys useimmissa huoneissa. (Paikallinen luokitus ****)

 


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 450 €
• kantajien palkkiot
• akrobatiashow 30 €
• Pekingin ooppera 30 €