Peking - Xian - Shanghai - Kiinan kultainen kolmio 15.-24.9., 6.-15.10. ja 24.10 - 2.11.2018

Peking - Xian - Shanghai

Kolmen täysin erilaisen kaupungin upealla kiertomatkalla näet paljon. Pekingissä Kiinan muuri, Taivaallisen rauhan aukio ja Kesäpalatsi jaksavat kiinnostaa miljoonia turisteja joka vuosi. Xianissa näkee historiaa 3000-vuoden takaa. Maailman kahdeksanneksi ihmeeksi kutsuttu 8000-miehinen terrakotta-armeija ehti vartioida keisari Qin Shin Huangin hautaa yli kaksituhatta vuotta ennen löytymistään vuonna 1974. Modernissa Shanghaissa taas pilvenpiirtäjät vallitsevat kaupungin yleisilmettä ja Bundin rantakadulla ja legendaarisessa Peace-hotellissa voi yhä aistia myös vanhan Shanghain tunnelmaa.

 

Asiantuntijan matkassa 

Tiensuu Marja-Leena

Tiensuu Marja-Leena, Asiantuntijaopas

Opettaja ja matkanjohtaja, jolla on yli 40 vuoden kokemus matkailusta. Erityisalueena Kiina. ...

Asiakkaamme suosittelevat

Matkalla nähtiin kaikki ne kohteet, jotka oli etukäteen luvattu. Hotellit olivat laadukkaita ja yhteiset, matkan hintaan kuuluvat ateriat maukkaita. Olo oli turvallinen, ja kaikki hoitui kätevästi. Matkaseurue oli sopivan kokoinen ja paikallisoppaat asiantuntevia.

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin suorat lennot
• ohjelman mukaiset hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat (8 x aamiainen, 7 x lounas)
• ohjelman mukaiset retket
• ohjelman mukaiset junamatkat 4 hengen makuuvaunussa
• paikallisten kantajien, kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• viisumi
• asiantuntijaoppaan palvelut

1 896 €

 

1.päivä
Suora lento Helsinki – Peking


2. päivä
Taivaallisen rauhan aukio ja Kielletty kaupunki

Lentokentältä lähtö Taivaallisen rauhan aukiolle, jolle sanotaan mahtuvan kerralla miljoona ihmistä. Tutustutaan myös Kiellettyyn kaupunkiin, jonka kuuluisiin nähtävyyksiin kuuluu mm. käsittämättömän suuri Maon kuva. Kielletty kaupunki on yli 800 rakennuksesta koostuva palatsialue, joka toimi Ming- ja Qing-dynastioiden aikana keisareiden asuinpaikkana. Lounas retken aikana.

3. päivä
Kiinan muuri, jademyymälä  ja helmimarkkinat

Aamiainen. Lähtö Kiinan muurille, joka on yksi maailman kymmenestä ihmeestä. Muurin nykyinen muoto on Ming-dynastian ajalta 1400-luvulta. Käydään katsomassa jadekoruja, lounas, helmimarkkinat sekä Cloisonnen tehdas ja myymälä.

4. päivä
Taivaan temppeli ja silkkimarkkinat
Aamiainen. Tutustuminen Taivaan temppeliin. 1400 –luvun alussa Ming-dynastian aikaan rakennettiin keisareille Taivaan temppeli taivaan palvontaa ja uhrimenoja varten. Temppelin merkittävin rakennus pyöreä ”Hyvän sadon rukoilemisen sali” on hieno arkkitehtuurinen teos. Se on rakennettu kokonaan puusta ilman ainuttakaan naulaa. Tosin se on alkuperäisen salamaniskussa tuhoutuneen rakennuksen vuonna 1889 rakennettu täydellinen kopio. Käydään myös silkkimarkkinoilla. Lounas.

5.päivä
Xian, silkkitien itäinen päätepiste
Han-dynastian (206 eaa. - 220 jaa.) aikana kaupunki nimettiin Chang'aniksi eli pysyvän rauhan paikaksi, ja se muodosti itäisen päätepisteen legendaariselle silkkitielle. Tang-dynastian aikana se oli Rooman ohella suurimpia kaupunkeja maailmassa. Lähtö junalla kohti Xiania. Xianissa tutustutaan ainutlaatuiseen muslimikaupunginosaan ja moskeijaan ja käydään paikallisilla markkinoilla. Nautitaan aamiais -ja lounaseväät junassa. Illalla lisämaksullinen Tang-dynastian show ja illallinen

6. päivä
Terrakotta-armeija
Kaksi tuhatta vuotta sitten Qin Shi Huang yhdisti tappelevat pikkuheimot yhdeksi suureksi valtakunnaksi. Hän aloitti mausoleuminsa rakennuttamisen 700.000 miehen voimin. V. 1974 maanviljelijä Yang kaivoi kaivoa tilallaan ja löysi terrakotta-armeijan, keisarin hautaa vartiovien sotilaiden, hevosten ja vaunujen armeijan. Tutustuminen  tähän mielenkiintoiseen paikkaan ja lounas.

7.päivä
Xian, villihanhipagoda
Aamiaisen jälkeen käynti vanhalla kaupungin muurilla ja katsomassa villihanhipagodaa, jonka rakennutti alunperin kruununprinssi Li Zhi vuonna 652. Rakennuksella oli merkittävä osuus Buddhalaisuuden suosion kasvuun Kiinassa. Tornimainen pagoda-rakennus koostuu nykyään seitsemästä kerroksesta ja se kohoaa 64 metrin korkeuteen. Lounas ennen lähtöä juna-asemalle, josta yöjuna Shanghaihin.

8. päivä
Shanghain kierros
Saavutaan aikaisin aamulla Shanghaihin, aamiaisen jälkeen kaupunkikiertoajelu. Kierretään vanhaa kaupunkia ja vieraillaan Yuyuanin vanhassa puutarhoissa. Käydään myös Jade Buddhan temppelissä, jossa on kaksi erilaista buddhaveistosta: Lepäävä Buddha ja yhdestä jadekimpaleesta veistetty Istuva Buddha. Päivän aikana lounas. Illalla lisämaksullinen akrobatia-show.

9. päivä
Vesikaupunki
Aamiaisen jälkeen lisämaksullinen retki Zhujiajiaon vesikaupunkiin. Tätä pientä kaupunkia kutsutaan Shanghain Venetsiaksi, ja sillä on yli 1700-vuotinen historia. Kaupungin kauniit sillat on rakennettu Ming- ja Qing-dynastioiden aikana ja ne on rakennettu kivestä tai marmorista. Lounas retken aikana.

10. päivä
Kotiinlähtö
Aamiainen. Lähtö lentokentälle, josta suora lento Shanghai - Helsinki.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)

23.3.-1.4.2018
Helsinki - Peking 18.00 - 07.50 +1 AY085
Shanghai - Helsinki 09:20 - 14.40 AY088

31.3.-9.4., 15.-24.9., 6.-15.10.2018
Helsinki - Peking 18.20 - 06.55 +1 AY085
Shanghai - Helsinki 09.20 - 14.20 AY088

24.10.-2.11.2018
Helsinki - Peking 18.20 - 06.55 +1 AY085
Shanghai - Helsinki 10:05 - 14.20 AY088
Hotellit
Sunworld-hotel, Peking
Dongcheng-Wangfujing-kaupunginosassa sijaitseva keskitasoinen hotelli. Hotellissa on 2 ravintolaa, ympärivuorokautinen vastaanotto, ilmastointi, kuntokeskus ja hieronta. Huoneissa on ilmastointi, satelliitti- tv, puhelin, minibaari, kylpyhuone ja hiustenkuivain. Langaton internet-yhteys aulassa ja useimmissa huoneissa.(Paikallinen luokitus ****)

Hotel Aurum, Xian

Hyvä keskitasoinen hotelli Xianin keskustassa. Hotellissa ravintola, ympärivuorokautinen vastaanotto, kuntokeskus. Huoneissa ilmastointi, satelliitti-TV, puhelin, minibaari ja hiustenkuivain. Ilmainen internet-yhteys aulassa, ja useimmissa huoneissa. (Paikallinen luokitus ****)

Riverview hotel Shanghai
Hyvä keskitasoinen hotelli rantakadulla hyvien yhteyksien päässä keskustasta(Nanjing Road) ja kiinalaisesta kaupunginosasta.
Hotellissa ravintola, ympärivuorokautinen vastaanotto, kuntokeskus. Huoneissa ilmastointi, satelliitti-TV, puhelin, minibaari ja hiustenkuivain. Ilmainen internet-yhteys aulassa, ja useimmissa huoneissa. (Paikallinen luokitus ****)

 

 

 

 


Lisämaksusta
• yhden hengen huone hotelleissa 450 €
• matkalaukkujen kantopalkkiot
• Tang-show, sisältää illallisen 69 €
• akrobatia-show 30 €
• vesikaupunkiretki, sis. lounaan 55 €

Retket pitää tilata ennen matkaa!