Peking - Xian - Shanghai - Kiinan kultainen kolmio 12.-21.9.,1.-10.10.,10.-19.10.2022

Peking (3 yötä) - Xian (2 yötä) - Shanghai (2 yötä)

 

 

Kolmen täysin erilaisen kaupungin upealla kiertomatkalla näet paljon. Pekingissä Kiinan muuri, Taivaallisen rauhan aukio ja Kesäpalatsi jaksavat kiinnostaa miljoonia turisteja joka vuosi. Xianissa näkee historiaa 3000-vuoden takaa. Maailman kahdeksanneksi ihmeeksi kutsuttu 8000-miehinen terrakotta-armeija ehti vartioida keisari Qin Shin Huangin hautaa yli kaksituhatta vuotta ennen löytymistään vuonna 1974. Modernissa Shanghaissa taas pilvenpiirtäjät vallitsevat kaupungin yleisilmettä ja Bundin rantakadulla sekä legendaarisessa Peace-hotellissa voi yhä aistia myös vanhan Shanghain tunnelmaa.

 

Asiantuntijan matkassa 

Tiensuu Marja-Leena

Tiensuu Marja-Leena, asiantuntijaopas

Opettaja ja matkanjohtaja, jolla on yli 40 vuoden kokemus matkailusta. Erityisalueena Kiina. ...

Asiakkaamme suosittelevat

Matkalla nähtiin kaikki ne kohteet, jotka oli etukäteen luvattu. Hotellit olivat laadukkaita ja yhteiset, matkan hintaan kuuluvat ateriat maukkaita. Olo oli turvallinen, ja kaikki hoitui kätevästi. Matkaseurue oli sopivan kokoinen ja paikallisoppaat asiantuntevia.

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjemassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat ja retket
• ohjelman mukaiset junamatkat neljän hengen makuuhytissä
• paikallisten kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• viisumi Suomen kansalaiselle
• asiantuntijaoppaan palvelut

2 296 € 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä
Suora lento Helsinki – Peking


2. päivä
Taivaallisen rauhan aukio ja Kielletty kaupunki

Lentokentältä lähtö Taivaallisen rauhan aukiolle, jolle sanotaan mahtuvan kerralla miljoona ihmistä. Tutustutaan myös Kiellettyyn kaupunkiin, jonka kuuluisiin nähtävyyksiin kuuluu mm. käsittämättömän suuri Maon kuva. Kielletty kaupunki on yli 800 rakennuksesta koostuva palatsialue, joka toimi Ming- ja Qing-dynastioiden aikana keisareiden asuinpaikkana. Lounas retken aikana. (L)

3. päivä
Kiinan muuri, jademyymälä  ja helmimarkkinat

Aamiainen. Lähtö Kiinan muurille, joka on yksi maailman seitsemästä ihmeestä. Muurin nykyinen muoto on Ming-dynastian ajalta 1400-luvulta. Lounas. Käydään katsomassa jadekoruja, helmimarkkinat sekä Cloisonnen tehdas ja myymälä. (A, L)

4. päivä
Taivaan temppeli ja silkkimarkkinat
Aamiainen. Tutustuminen Taivaan temppeliin. 1400 –luvun alussa Ming-dynastian aikaan rakennettiin keisareille Taivaan temppeli taivaan palvontaa ja uhrimenoja varten. Temppelin merkittävin rakennus, pyöreä ”Hyvän sadon rukoilemisen sali”, on hieno arkkitehtuurinen teos. Se on rakennettu kokonaan puusta ilman ainuttakaan naulaa. Tosin se on alkuperäisen salamaniskussa tuhoutuneen rakennuksen vuonna 1889 rakennettu täydellinen kopio. Käydään myös silkkimarkkinoilla. Lounas. (A, L)

5.päivä,
Xian, silkkitien itäinen päätepiste
Lähtö aikaisin aamulla junalla kohti Xiania(klo 08:15-14:31), otetaan aamiaisboxit mukaan hotellista. Han-dynastian (206 eaa. - 220 jaa.) aikana kaupunki nimettiin Chang'aniksi eli pysyvän rauhan paikaksi, ja se muodosti itäisen päätepisteen legendaariselle silkkitielle. Tang-dynastian aikana se oli Rooman ohella suurimpia kaupunkeja maailmassa. Xianissa tutustutaan ainutlaatuiseen muslimikaupunginosaan ja moskeijaan ja käydään paikallisilla markkinoilla. Lounas. Illalla lisämaksullinen Tang-dynastian show ja illallinen. (A, L)

6. päivä
Terrakotta-armeija
Kaksituhatta vuotta sitten Qin Shi Huang yhdisti tappelevat pikkuheimot yhdeksi suureksi valtakunnaksi. Hän aloitti mausoleuminsa rakennuttamisen 700 000 miehen voimin. V. 1974 maanviljelijä Yang kaivoi kaivoa tilallaan ja löysi terrakotta-armeijan, keisarin hautaa vartiovien sotilaiden, hevosten ja vaunujen armeijan. Tutustuminen  tähän mielenkiintoiseen paikkaan ja lounas. (A, L)

7.päivä
Xian, villihanhipagoda
Aamiaisen jälkeen käynti vanhalla kaupungin muurilla ja katsomassa villihanhipagodaa, jonka rakennutti alunperin kruununprinssi Li Zhi vuonna 652. Rakennuksella oli merkittävä osuus buddhalaisuuden suosion kasvuun Kiinassa. Tornimainen pagoda-rakennus koostuu nykyään seitsemästä kerroksesta ja se kohoaa 64 metrin korkeuteen. Lounas ennen lähtöä juna-asemalle, josta yöjuna Shanghaihin (16:46-7:53). (A, L)

8. päivä
Shanghain kierros
Saavutaan aikaisin aamulla Shanghaihin, aamiaisen jälkeen kaupunkikiertoajelu. Kierretään vanhaakaupunkia ja vieraillaan Yuyuanin vanhoissa puutarhoissa. Käydään myös Jade Buddhan temppelissä, jossa on kaksi erilaista buddhaveistosta: Lepäävä Buddha ja yhdestä jadekimpaleesta veistetty Istuva Buddha. Päivän aikana lounas. Illalla lisämaksullinen akrobatia-show. (A, L)

9. päivä
Vesikaupunki
Aamiaisen jälkeen lisämaksullinen retki Zhujiajiaon vesikaupunkiin. Tätä pientä kaupunkia kutsutaan Shanghain Venetsiaksi, ja sillä on yli 1700-vuotinen historia. Kaupungin kauniit sillat on rakennettu Ming- ja Qing-dynastioiden aikana kivestä tai marmorista. Lounas retken aikana. (A)

10. päivä
Kotiinlähtö
Aamiainen. Lähtö lentokentälle, josta suora lento Shanghai - Helsinki. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Peking 18.10 - 08.05+1 Finnair
Shanghai - Helsinki 09.20 - 14.20 Finnair

 


Majoitus
The Jianguo Hotel Qianmen ( Qianmen Jianguo Fandian) ****, Peking tai vastaava
Keskitasoinen hotelli. Rakennettu 1956, remontoitu 2012. Hotellissa on buffet-ravintola,  ympärivuorokautinen vastaanotto, ilmastointi, kuntokeskus ja hieronta. Huoneissa on ilmastointi, satelliitti- tv, puhelin, minibaari, kylpyhuone ja hiustenkuivain sekä langaton internet-yhteys. Hotellissa sijaitsee oma teatteri, jossa esitetään Beijing Opera näytöksiä iltaisin.

Hotel Aurum ****, Xian tai vastaava

Hyvä keskitasoinen hotelli Xianin keskustassa. Hotellissa ravintola, ympärivuorokautinen vastaanotto, kuntokeskus. Huoneissa ilmastointi, satelliitti-TV, puhelin, minibaari ja hiustenkuivain. Ilmainen internet-yhteys aulassa ja useimmissa huoneissa.

Riverview hotel ****, Shanghai tai vastaava
Hyvä keskitasoinen hotelli rantakadulla hyvien yhteyksien päässä keskustasta (Nanjing Road) ja kiinalaisesta kaupunginosasta. Hotellissa ravintola, ympärivuorokautinen vastaanotto, kuntokeskus. Huoneissa ilmastointi, satelliitti-TV, puhelin, minibaari ja hiustenkuivain. Ilmainen internet-yhteys aulassa ja useimmissa huoneissa.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone hotelleissa 450 €
• matkalaukkujen kantopalkkiot
• Tang-show, sisältää illallisen 69 € - minimiosallistujamäärä 15
• vesikaupunkiretki, sis. lounaan 65 € - minimiosallistujamäärä 15
• akrobaatti-show Shanghaissa 40 € - minimiosallistujamäärä 15


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Hinta perustuu 7.1.2021 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille pitkien kävelymatkojen ja portaiden vuoksi.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Kiinan ryhmäviisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
Ryhmäviisumia varten teidän tulee toimittaa kopio passinne kuva-aukeamasta toimistoomme Lomalinja Oy, Patamäenkatu 6, 33900 Tampere viimeistään 2 kk ennen matkaa. Postitse lähetettäessä suosittelemme pikakirjettä, jonka kulkua voi seurata netissä. Passikopion voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen matkustaja@lomalinja.fi

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.