Peking, Luoyangin pionit ja Xian 16.-24.04.2020

Peking (2 yötä) - juna (1 yö) - Luoyang (2 yö) - Xian (2 yötä)

Luoyangin pionien ja puutarhojen kaupunki on keväisin täynnä kukkaloistoa, värejä ja tuoksuja. Tutuiksi tulevat myös Pekingin maailmankuulut nähtävyydet Kiinan muurista Taivaallisen rauhan aukioon ja Xi’anin terrakotta-armeija.

Asiantuntijaopas Marja-Leena Tiensuu, Pekingissä Milla Brygger

 

Asiantuntijan matkassa 

Tiensuu Marja-Leena

Tiensuu Marja-Leena, asiantuntijaopas

Opettaja ja matkanjohtaja, jolla on yli 40 vuoden kokemus matkailusta. Erityisalueena Kiina. ...

Brygger Milla

Brygger Milla, Asiantuntijaopas

Milla on asunut Kiinassa viisi vuotta, joista vuoden Pekingissä kiinalaisessa perheessä vaihto-oppilaana ja neljä vuotta Shanghaissa opiskellen yliopistossa kauppatieteitä. Lis ...

Asiakkaamme suosittelevat

Opas Marja-Leena Tiensuu, aivan vertaansa vailla. Tietävä, osaava, ystävällinen ja auttavainen - täyden kympin opas.

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• Kiinan sisäiset junamatkat neljän hengen hyteissä
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat ja retket
• paikallisten kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• viisumi
• asiantuntijaoppaiden palvelut

 1 856 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 16.4.
Lento Helsingistä Pekingiin

2. päivä, 17.4.
Kielletty kaupunki ja Taivaallisen rauhan aukio
Lennon saavuttua Pekingiin vierailu suurella Taivaallisen rauhan aukiolla. Tutustutaan Kiellettyyn kaupunkiin, jonka nähtävyyksiin kuuluu mm. valtava Maon kuva. Kielletty kaupunki on yli 800 rakennuksen palatsialue, joka oli Ming- ja Qing-dynastioiden aikaan keisareiden asuinpaikka. Lounas retken aikana. (L)

3.päivä, 18.4.
Kesäpalatsi, Taivaan temppeli ja silkkimarkkinat
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Kesäpalatsiin. Unescon maailmanperintölistalla oleva muinainen keisareiden kesänviettopaikka kattaa lähes 300 hehtaarin alueen. Lounas retken päätteeksi. Käydään Taivaan temppelissä, jossa Ming- ja Qing-dynastioiden aikana keisari kävi vuosittain uhraamassa taivaan jumalalle. Alueen tunnetuin rakennus on Hyvien satojen puolesta rukoilemisen halli, jota pidetään myös Pekingin symbolina. Käydään myös silkkimarkkinoilla. (A, L)

4. päivä, 19.4.
Kiinan muuri
Aamiainen. Lähtö Kiinan muurille. Lounas, helmimarkkinat sekä Cloisonnen tehdas ja myymälä, jossa ihaillaan taidokasta emalitöiden valmistusta. Lähtö yöjunalla Pekingistä Zhengzhouhun klo 22.35. (A, L)

5. päivä, 20.4.
Luoyang, Longmenin luolat
Juna saapuu Zhengzhouhun klo 6.45. Aamiainen Zhengzhoussa, kuljetus Luoyangiin. Moderni miljoonakaupunki on yksi Kiinan vanhoista pääkaupungeista. Suunnataan Longmenin luoliin, jotka sijaitsevat Luoyangin eteläpuolella ja ovat Unescon maailmanperintökohde. Noin kilometrin matkalle on louhittu yli tuhat luolaa 1500 vuotta sitten. Luolissa on kymmeniätuhansia veistoksia, patsaita ja muistokiviä, joiden ansiosta luolasto kuuluu Kiinan tärkeimpiin buddhalaisen taiteen keskuksiin. Lounas. Majoittuminen hotelliin Luoyangin keskustassa. (A, L)

6. päivä, 21.4.
Pionien kukoistusta
Aamiainen hotellissa. Tutustutaan kansalliseen pionipuutarhaan. Lounas. (A, L)

7. päivä, 22.4.
Xianiin
Aamiaisen jälkeen lähdetään junalla Xianiin (klo 9.43 - 11.32), jossa tutustutaan kaupungin vanhaan muuriin. Muuri on täydellisimpänä säilynyt kaupunginmuuri Kiinassa. Lounas ja majoittuminen hotelliin Xianissa. Illalla lisämaksullinen Tang-show. (A, L)

8. päivä, 23.4.
Terrakotta-armeija
Aamiaisen jälkeen lähdetään katsomaan terrakotta-armeijaa, joka sijaitsee noin 43 km:a Xianista. Alue löydettiin sattumalta vuonna 1974, kun maanviljelijä kaivoi pellollaan kaivoa. Lounas. Retkeltä paluu Xianiin. (A, L)

9.päivä, 24.4.
Lento Suomeen

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentoasemalle, josta lento Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Peking   18.20 - 06.55+1 Finnair
Xian - Helsinki      10.35 - 14.15 Finnair


Majoitus

The Jianguo Hotel Qianmen ( Qianmen Jianguo Fandian) ****, Peking
Keskitasoinen hotelli. Rakennettu 1956, remontoitu 2012. Hotellissa on buffet-ravintola,  ympärivuorokautinen vastaanotto, ilmastointi, kuntokeskus ja hieronta. Huoneissa on ilmastointi, satelliitti- tv, puhelin, minibaari, kylpyhuone ja hiustenkuivain sekä langaton internet-yhteys. Hotellissa sijaitsee oma teatteri, jossa esitetään Beijing Opera näytöksiä iltaisin.

Keskitasoinen hotelli Luoyangin keskustassa. Hotellissa ravintola. Huoneissa ilmastointi, TV, puhelina ja hiustenkuivaaja. Ilmainen internetyhteys aulassa. Paikallinen luokitus ***
 
Hotel Aurum ****, Xian

Hyvä keskitasoinen hotelli Xianin keskustassa. Hotellissa ravintola, ympärivuorokautinen vastaanotto, kuntokeskus. Huoneissa ilmastointi, satelliitti-TV, puhelin, minibaari ja hiustenkuivain. Ilmainen internet-yhteys aulassa, ja useimmissa huoneissa.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 350 €
• Tang-show ja illallinen 69 € - minimiosallistujamäärä 15
• kantajien palkkiot


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 20.10.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.
Lisämaksullisten retkien minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille, koska matkalla on paljon kävelyä.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Kiinan ryhmäviisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
Ryhmäviisumia varten teidän tulee toimittaa kopio passinne kuva-aukeamasta toimistoomme Lomalinja Oy, Aleksanterinkatu 12, 00170 Helsinki viimeistään 1 kk ennen matkaa. Postitse lähetettäessä suosittelemme pikakirjettä, jonka kulkua voi seurata netissä. Passikopion voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen matkustaja@lomalinja.fi

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.