Peru, Chile ja Pääsiäissaari 2.-15.2.2021

Lima - Cusco - Machu Picchu - Santiago de Chile - Pääsiäissaari

Ainutlaatuinen kiertomatka Peruun, Chileen ja Chilelle kuuluvalle Pääsiäissaarelle. Tällä matkalla kuljetaan inkojen jalanjäljissä Cuscossa ja Machu Picchulla, maistellaan paikallisia ruokia ja perehdytään Andien elämäntapaan ja kulttuuriin, nähdään siirtomaa-ajan arkkitehtuuria ja vieraillaan viinitilalla Casablancan laaksossa. Matkan kohokohtia on, Machu Picchun lisäksi, ehdottomasti Pääsiäissaari salaperäisine moai-patsaineen.

Asiantuntijan matkassa 

Hakala Pasi

Hakala Pasi, asiantuntijaopas

Matkailualan ammattilainen, joka on asunut Espanjassa yli 20 vuotta. Erityisesti kasvit, historia ja arkkitehtuuri ovat lähellä Pasin sydäntä. Hänen matkas ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut

7 140 €


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 2.2.
Lento Helsingistä Amsterdamin kautta Limaan
Saapuminen Limaan ja majoittuminen hotelliin.

2. päivä 3.2.
Lima
Aamupäivällä tehdään makumatka Peruun. Kierros aloitetaan tutustumalla tyypilliseen perulaiseen toriin, jolla myydään paikallisia ruokatarvikkeita, mm. ananaskirsikoita, cherimoya-hedelmiä ja lucumaa, jota kutsutaan Perun kullaksi. Torivierailun jälkeen siirrytään paikalliseen ravintolaan, jossa opetellaan valmistamaan kuuluisaa perulaista chevicheä ja pisco sour-drinkki. Retki makujen maailmaan päättyy perulaisista perinneruoista koostuvaan lounaaseen. Iltapäivällä tutustutaan Liman historialliseen keskustaan. Nähdään vuonna 1535 perustettu Santo Domingon luostari, sekä Plaza Mayoria reunustavat hallituspalatsi, kaupungintalo, arkkipiispan palatsi ja renessanssityyliin koristeltu katedraali. (A, L)

3. päivä 4.2.
Lento Cuscoon ja inkojen Pyhä laakso
Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta lento Cuscoon. Cuscosta bussikuljetus inkojen Pyhässä laaksossa sijaitsevaan ylelliseen hotelliin. Matkan varrella pysähdytään Chincherosissa seuraamaan kudontanäytöstä. Lounas Muña-ravintolassa. (A, L)

4. päivä 5.2.
Inkojen Pyhä laakso, Maras, Moray ja Misminay
Vieraillaan Marasin kaupungissa, jossa tuotetaan yhtä maailman hienoimmista suoloista. Laakson rinteille terassimaisesti kaivetut valkoisina hohtavat suola-altaat muodostavat huikean näkymän. Misminayssa tutustutaan Andien elämäntapaan ja ruokakulttuuriin. Pieni opastus paikalliseen ruoanvalmistukseen aloitetaan seuraamalla kasvien istutusta ja keruuta, jonka jälkeen nautitaan lounas paikallisia raaka-aineita käyttäen. Lounaan jälkeen tutustutaan vielä Morayn terassiviljelyksiin, joilta on hienot näkymät Pyhään laaksoon. (A, L)

5. päivä 6.2.
Machu Picchu
Ikimuistoinen vierailu Machu Picchulle alkaa junamatkalla Aguas Calientes -nimiseen kaupunkiin, joka tunnetaan myös Machu Picchun kylänä. Matkaa tehdään erityisellä näköalajunalla, jonka seinät ja katto ovat miltei kokonaan ikkunaa, joten ympäröivän luonnon kauneutta on helppo ihailla. Kylästä aloitetaan nousu kohti yhtä maailman seitsemästä ihmeestä, Machu Picchun raunioaluetta. Kuvaukselliseen raunioalueeseen tutustumisen jälkeen palataan Aguas Calientesiin lounaalle. Iltapäivällä paluu näköalajunalla Ollantaytamboon, josta bussimatka Cuscoon.(A,L)

6. päivä 7.2.
Cusco
Tutustuminen Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvaan Cuscoon aloitetaan Koricancha-temppeliltä, jossa inkat palvoivat Aurinkojumalaa. Dominikaanimunkit rakennuttivat samalle paikalle edelleen pystyssä olevan kirkon. Vieraillaan katedraalissa, joka on Cuscon tärkein uskonnollinen rakennus. Katedraalilta noustaan Sacsaymánin linnoitukselle, joka on vaikuttava esimerkki inkojen sotilasarkkitehtuurista. Retkilounas. (A,RL)

7. päivä 8.2.
Cusco – Santiago
Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja lento Santiagoon, joka on mielenkiintoinen sekoitus siirtomaa- ja nykyarkkitehtuuria. Lento Liman kautta Santiagoon. Kiertoajelu Santiagossa, lounas ja majoittuminen. (A,I)

8. päivä 9.2.
Santiago de Chile
Bussimatka halki Curacavín ja Casablancan hedelmällisten laaksojen. Casablancan laaksossa vieraillaan Casas del Bosque -viinitilalla, joka vuonna 2010 valittiin Chilen parhaaksi vierailtavaksi viinitilaksi. Tutustutaan tilaan ja maistellaan tilan viinejä. Retki jatkuu Villa del Marin rantakaupunkiin, jossa nähdään myös kaunis ’kukkaiskello’ ja kasino. Lopuksi vieraillaan Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvassa Valparaísossa, jossa tehdään kaupunkikierros. Retken aikana nautitaan lounas Castillo Del Mar -ravintolassa. (A, L)

9. päivä 10.2.
Lento Pääsiäissaarelle
Aamiaisen jälkeen lento Pääsiäissaarelle. Maailmassa ei ole toista yhtä eristyksissä olevaa asuttua seutua kuin Chilen Polynesia. Pääsiäissaari, jonka saaren alkuperäisasukkaat tuntevat nimellä Rapa Nui, on ainutlaatuinen vierailukohde, joka on säilyttänyt omaleimaisuutensa. Lounas. (A, L)

10. päivä 11.2.
Pääsiäissaaren moait
Tutustutaan Pääsiäissaaren kuuluisimpiin nähtävyyksiin, moai-patsaisiin. Rano Rarakussa on yhteensä 396 patsasta, joista osa on vielä alkuperäisellä louhintapaikallaan tulivuoren vehreällä rinteellä. Ahu Tongarikissa on ylväässä rivissä 15 moaita, jotka on kunnostettu 1990-luvulla. Anakena Beachin kuvauksellisella hiekkarannalla on kaksi kunnostettua ja kaksi kunnostamatonta moaita. Päivän aikana pysähdytään syömään kevyt retkilounas. Illalla yhteinen päivällinen polynesialaisista ruuista ja show’sta nauttien. (A, Retkipaketti, P)

11. päivä 12.2.
Pääsiäissaari
Aamupäivän retkellä nähdään n. 2,5 miljoonaa vuotta sitten purkautunut Rano Kaun tulivuori, jonka kraaterin pohjalla on makeanveden laguuni. Lisäksi kraaterissa kasvaa viinirypäleitä, banaaneja ja papuja. Retkellä käydään katsomassa myös Ana Kai Tangatan manutara-lintua esittäviä luolamaalauksia, ja Orongon historiallisessa kylässä kuullaan lisää linnun merkityksestä Pääsiäissaaren kulttuurissa. Orongosta on lisäksi huikeat näkymät merelle yli vehreän maaston. Mata Ngaraussa nähdään taidokkaita kivikaiverruksia. Iltapäivällä tutustutaan saaren keskiosan arkeologisiin alueisiin. Lounas retken aikana, (A,L)

12. päivä 13.2.
Lento Santiagoon
Aamiaisen jälkeen vielä hieman omaa aikaa ennen lentoa Santiagoon. Santiagossa majoittuminen hotelliin ja illallinen. (A, P)

13. päivä 14.2.
Santiago
Aamiainen hotellissa. Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A)

14. päivä 15.2.
Helsinki
Saapuminen Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
2.2.2021  Helsinki - Amsterdam 07.00 - 08.45 KLM
2.2.2021  Amsterdam - Lima 12.35 - 19.05 KLM
14.2.2021 Santiago de Chile - Amsterdam 12.45 - 09.45+1 KLM
15.2.2021 Amsterdam - Helsinki 14.00 - 17.25 KLM


Majoitus
Jose Antonio Lima****, Lima, 2 yötä
Hyvätasoinen hotelli Mirafloresin kaupunginosassa. Hotellilta kävelymatka ostoskeskukseen ja ravintoloille, Malecón viiden korttelin päässä.
Inkaterra Hacienda Urubamba****, Sacred Valley, 2 yötä
Hyvätasoinen haciendatyylinen hotelli Pyhässä laaksossa, Machu Picchun ja Cuscon välissä.
Costa Del Sol****, Cusco, 2 yötä
Keskitasoinen hotelli lähellä Plaza Mayoria ja Cuscon historiallista keskustaa.
Atton el Bosque***, Santiago de Chile, 3 yötä (8.-10.2. , 13.2-14.2)
Keskitasoinen hotelli. Läheisellä Avenida Isidora Goyenechealla on useita ravintoloita.
Taha Tai***, Pääsiäissaari, 3 yötä
Keskitasoinen hotelli Hanga Roassa lähellä rantaa.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 500 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Vuoden 2021 matkan hinta perustuu 16.4.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin on oltava voimassa kuusi (6) kuukautta matkan päättymisen jälkeen

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Näköalajunaan Machu Picchulle mentäessä saa ottaa mukaan ainoastaan yhden pienen laukun tai repun, jonka yhteenlasketut ulkomitat (leveys, korkeus ja syvyys) ovat korkeintaan 40x35x20. Mukana ei saa viedä kertakäyttöisiä vesipulloja, muovipusseja, muovipillejä y. Oman vesipullon saa ottaa, kunhan se ei ole kertakäyttöinen.
Matkalaukut jätetään säilytykseen hotelliin, josta ne retken aikana kuljetetaan Cuscon hotelliin.