Perun kiertomatka 7.-16.4.2023

Lima - Cusco - Ollantaytambo - Machu Picchu - Pisac - Titicacajärvi - Taquile – Puno - Juliaca

Peru on matkailijalle lähes ehtymätön aarreaitta. Matkan aikana tutustutaan Perun historiallisiin kaupunkeihin, tehdään junamatka ainutlaatuiseen Machu Picchuun, vieraillaan tunnelmallisilla intiaanimarkkinoilla ja yövytään intiaaniperheiden kodeissa Taquilesaaressa. Lisämausteena ovat maisemat: Machu Picchun subtrooppinen ja vehreä vuoristo, Andien jylhät ja lumiset huiput ja Titicacajärven majesteettinen kauneus.

Asiantuntijan matkassa 

Suomalainen Päivi

Suomalainen Päivi, asiantuntijaopas

Päivi on asunut Chilessä jo kohta parikymmentä vuotta ja toiminut virallisena oppaana yli 10 vuotta. Hän tuntee aina iloa esitellessään uutta kotimaat ...

Asiakkaamme suosittelevat

Oppaamme Päivi Suomalainen oli todella hyvä ja asiantunteva henkilö. Hyvä opas kulkee mailin ylimääräistä reissun onnistumiseksi. Päivi kulki varmasti kymmenen mailia. Hän on hyvää PR:ää yrityksellenne. Kiitos.

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, retket ja kuljetukset
• asiantuntijaoppaan palvelut
• palvelumaksut oppaille ja kuljettajille kohteessa

3 896€

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 7.4.
Helsinki – Lima
Lento Limaan, koneenvaihto Euroopassa. Kuljetus Mirafloresin hienostoalueella sijaitsevaan hotelliin. Lima on Francisco Pizarron vuonna 1535 perustama Perun pääkaupunki. Nykyisin se on Etelä–Amerikan sykkivä metropoli, joka on tunnettu lukuisista museoistaan ja koloniaalisista rakennuksistaan. Liman historiallinen keskusta kuuluukin Unescon maailmanperintökohteisiin.

2. päivä 8.4.
Lima – Cusco - Ollantaytambo
Aamiaisen jälkeen lähtö kaupunkikiertoajelulle. Ensimmäisenä kierros Liman vanhassa kaupungissa, jossa nähdään mm. San Franciscon kirkko ja luostari kuuluisine katakombeineen. Luostaria käytettiin hautausmaana aina vuoteen 1810 asti, joten sen katakombeissa on vielä tänäkin päivänä kymmenien tuhansien ihmisten luurangot. Ihaillaan myös Plaza Mayor -aukiota. Tällä aukiolla Pizarro perusti Liman sekä perulaiset julistivat itsenäisyyden Espanjasta vuonna 1821. Kierroksen aikana vieraillaan vielä yhdessä Liman arkeologisissa museoisssa. Päätteeksi nautitaan yhteinen lounas, joka koostuu perulaisista kulinaarisista herkuista. Lounaan jälkeen lentokentälle josta lennetään Cuscoon, mistä jatketaan suoraan Ollantaytambon kylään hotelliin. Kevyt illallinen ennen yöpymistä. (A,L,P)

3. päivä 9.4.
Ollantaytambo – Machu Picchu – Ollantaytambo
Aamiaisen jälkeen suunnataan junalla kohti inkakaupunki Machu Picchua, joka sijaitsee samannimisellä vuorella ja siitä kaupunki on saanut nimensäkin. Jyrkkien vuorten piilossa sijaitseva ihme saa kokeneemmankin matkailijan hiljaiseksi. Inkojen muinaisen kaupungin raunioiden tieteellinen löytäjä on yhdysvaltalainen arkeologi Hiram Bingham vuonna 1911, sillä paikalliset tiesivät kaupungista. Tänä päivänä nämä tarunhohtoiset rauniot ovat taatusti yksi Etelä- Amerikan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Juna vie puikkelehtivaa rataa pitkin kohti Aguas Calientes -kylää. Kuohuva Urubamba–joki viitoittaa reittiä näille UNESCON maailmanperintökohteen noin 2400 metrissä sijaitseville raunioille. Junan päätepysäkiltä matkataan vielä viimeiset kilometrit bussilla kohti päämäärää, kunnes lopulta aukeaa huikeat näkymät tähän inkojen entiseen valtakuntaan. Opastetun kierroksen jälkeen on aikaa tutustua Machu Picchuun, joka tarkoittaa ”vanhaa vuorta”. Myöhemmin syödään yhteinen ateria Aguas Calientes –kylässä, joka sijaitsee laaksossa, aivan Machu Picchun alapuolella. Lopuksi junamatka takaisin Ollantaytamboon, missä yövytään. (A,L)

4. päivä 10.4.
Ollantaytambo – Pyhä Laakso/Pisac - Cusco
Aamiaisen jälkeen kierros kylässämme joka on kolmen laakson keskuspisteessä, mistä rinteitä pitkin nousevat muinaisen inkalinnoituksen rauniot. Tarkkasilmäiset voivat myös huomata, että asukkaiden talot on usein rakennettu muinaisille inkarakennuksien raunioille, sillä tällä kylällä oli erittäin tärkeä strateginen paikka inkaimperiumissa. Sen jälkeen jatketaan matkaa Pyhää Laaksoa pitkin pittoreskiin Pisac-kylään, jossa vieraillaan tunnelmallisilla intiaanimarkkinoilla. Markkinoilta voit löytää tuliaisiksi käsityötuotteita, jotka hehkuvat kaikissa sateenkaaren väreissä. Yksi paikallinen erikoisuus on alpakkatuotteet. Alpakkoja on maailmassa noin 4 miljoonaa ja niistä noin 80 % elää Perussa. Alpakka ja laama ovat kotieläimiä, kun taas vikunja ja guanako elävät villeinä luonnossa. Saadaankin tutustua lähemmin näihin neljään kamelin sukulaisiin käsityökeskuksessa. Siellä saadaan myös näyte miten villaa värjätään kasveilla. Päivän päätteeksi Cuscossa yhteinen ateria, jonka jälkeen illalla omaa aikaa. (A,L)

5. päivä 11.4.
Cusco
Tänään tutustutaan 500 000 asukkaan Cuscoon, joka oli aikoinaan kukoistavan Inka-valtakunnan pääkaupunki. Cusco oli vuosisatoja poliittinen, uskonnollinen ja sotilaallinen seremoniakeskus ennen kuin espanjalaiset valloittivat sen.Tämän yli 3400 metrin korkeudessa sijaitsevan kaupungin olemus huokuu historiaa, jonka voi aistia kaupungin kapeilla kaduilla ja kolonialistisissa rakennuksissa. Tehdään yhteinen kävelyretki keskustassa minkä aikana vieraillaan Aurinkotemppeli- eli Koricancha -museossa. Päätteeksi lounas.Iltapäivä omaa aikaa tutustua tähän Andien kaupunkiin, joka kutsuu kaduilleen seuraamaan paikallisväen menoa ja tuloa. (A,L)

6. päivä 12.4.
Cusco – Puno/Titicaca
Aikaisen aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Titicacajärveä. Matkalla pysähdytään ihailemaan kauniita maisemia sekä muita matkan varrella sijaitsevia nähtävyyksiä. Vierailu mm. Andahualillan pikkukylässä, jossa nähdään kylän erittäin kaunis museokirkko, jota usein verrataan Sixtina Capillaan eli sikstiiniläiskappeliin. Se on ainutlaatuinen koko Perun mittakaavassa. Matkan aikana lounas. n. 4300 m korkeudessa La Rayassa pysähdytään ihailemaan lumihuippuista Chimboyaa, joka on n. 3500 km pituisen Urubamba-joen alku. Illansuussa saavutaan Titicacajärven rannalla sijaitsevaan Punoon. (A,L)

7. päivä 13.4.
Titicacajärvi – yöpyminen intiaaniperheiden kodeissa Taquilesaaressa
Aamiainen. Perun ja Bolivian rajalla, 3812 metrissä sijaitseva Titicacajärvi on maailman korkeimmalla sijaitseva navigointikelpoinen järvi. Tämän lisäksi Titicaca on tilavuudeltaan suurin Etelä-Amerikan järvistä. Päivän aikana tutustutaan tarkemmin tähän kauniiseen järveen. Ensimmäiseksi vierailu Uros-intiaanien kelluvilla saarilla, jotka on rakennettu kokonaan kaisloista. Tämän vuoksi saaret liikkuvat jalkojen alla lähes joka askeleella. Saarella on myös mahdollisuus päästä kokeilemaan täysin kaisloista rakennetuilla veneillä liikkumista. Kelluvilta saarilta matka jatkuu moottoriveneellä kohti seuraavaa satamaa, Taquilea, jossa yövytään paikallisten intiaaniperheiden kodeissa. Sitä ennen kuitenkin saadaan esitys saaren kulttuurista tanssiesityksellä ja yhteisellä lounaalla. Sen jälkeen saadaan tutustua saaren elämään joka tuntuu pysähtyneen. Saaren asukkaat ovat tunnettuja erityisesti konservatiivisesta ja perinteellisestä elämästään sekä värikkäistä vaatteistaan. Tunnetuin saari on kuitenkin miehistä jotka kutovat: pojat oppivat tämän aarteen, joka on Unescon perintölistalla, jo kuuden vuoden iästä alkaen. (A,L,P)

8. päivä 14.4.
Taquile – Puno
Aamiainen saaren tavan mukaan intiaaniperheen seurassa. Aamupäivällä saadaan vielä osallistua kotiaskarteluun tai vaikka mennä peltotöihin. Lounas perheen kanssa ennen kuin iltapäivällä saavutaan takaisin Punon satamaan, josta hotelliin. Yhteinen illallinen paikallisten musiikki- ja kansantanssiesitysten säestämänä. Punohan on Perun folkloren kehto. (A,L,P)

9.päivä  Juliaca – Lima - Helsinki 15.4.
Aamupäivällä kuljetus Juliacan lentokentälle, mistä lento Limaan. Limasta jatkolento kohti Helsinkiä, koneenvaihto Euroopassa. (A)

10. päivä 16.4.
Saapuminen Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
7.4. Helsinki - Pariisi   06.15 - 08.30     (Air France)
7.4. Pariisi - Lima       10.15 - 15:40 +1 (Air France)
15.4. Lima - Pariisi     18.00 - 13.15 +1 (Air France)
16.4. Pariisi - Helsinki 19.30 - 23.30      (Air France)


Majoitukset
Lima: Hotel Libre, BW Signature Collection 3*, 1 yö
Cusco: Sueños del Inka 3*, 2 yötä
Ollantaytambo: Ccapac Inka Ollanta 3*, 2 yötä
Puno: La Hacienda 3*, 2 yötä
Taquile: kotimajoitus, 1 yö

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 400 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 25.9.2021 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Oleskelu korkealla vuoristossa (Cusco n. 3400 m, Puno ja Titicaca n. 3800 m) ja ohuessa ilmassa edellyttää hyvää terveydentilaa. Ohut ilma saattaa aiheuttaa oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia, vatsavaivoja yms, jotka useimmissa tapauksissa menevät ohi 24-48 tunnin sisällä. Korkeasta verenpaineesta kärsivien ja sydänsairauksia sairastavien on parasta kysyä neuvoa, miksi suosittelemme keskustelua kotilääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista. Kehotamme myös tarkistamaan matkavakuutuksenne kattavuuden mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta. Matkalla kävellään paljon (myös rappuja), mikä edellyttää hyvää liikuntakykyä. Matka ei sovi liikuntarajoitteisille.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.