Perun kiertomatka 13.-25.4.2019

Peru on matkailijalle lähes ehtymätön aarreaitta. Machu Picchu takaa ainutlaatuisen elämyksen jopa kokeneellekin matkailijalle. Lisää henkeäsalpaavia kokemuksia tuottavat legendaarinen ja maailman korkein purjehduskelpoinen Titicacajärvi asukkaineen sekä yksi maailman syvimmistä kanjoneista, Colca-kanjoni, jonka vuorten rinteillä sijaitsee satoja tilkkutäkkiä muistuttavia terassiviljelyksiä. Lisämausteena ovat maisemat: Machu Picchun subtrooppinen ja vehreä vuoristo, Andien jylhät ja lumiset huiput sekä karun kuiva autiomaa, joka ympäröi Arequipaa tulivuorten kera.

Asiantuntijan matkassa 

Suomalainen Päivi

Suomalainen Päivi, Asiantuntijaopas

Päivi on asunut Chilessä jo kohta parikymmentä vuotta ja toiminut virallisena oppaana yli 10 vuotta. Hän tuntee aina iloa esitellessään uutta kotimaat ...

Asiakkaamme suosittelevat

Oppaamme Päivi Suomalainen oli todella hyvä ja asiantunteva henkilö. Hyvä opas kulkee mailin ylimääräistä reissun onnistumiseksi. Päivi kulki varmasti kymmenen mailia. Hän on hyvää PR:ää yrityksellenne. Kiitos. Perun matka oli unelmieni täyttymys BONUKSIN!!! VAU! En tiedä, mimmonen parempi olisi ollut! SUPERKIITOKSET teille, ihan hurjan hienosti järjestetty!!! 11+ sekä kissat ja koirat ja kaikki muutkin hyvät! Hienoa,kun aina tuli jotain uutta huikeaa! Vaikea sanoa, mikä olis ollut ihan paras, kun kaikki oli niin erilaista, että into taitaa olla vieläkin päällä! Pääsispä vielä! En voinut kuin ihailla Päivi järjestelytaitoasi pulmatilanteissa BRAVO! siitä. Kyllä oli mukava olla molempien hyvässä ja hyväfiiliksisessä huolenpidossa!

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, retket ja kuljetukset
• asiantuntijaoppaan palvelut
• palvelumaksut oppaille ja kuljettajille kohteessa

4 226 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 13.4.
Helsinki – Lima
Lento Amsterdamin kautta Limaan, jossa opas on vastassa. Bussikuljetus Mirafloresin hienostoalueella sijaitsevaan hotelliin. Perun pääkaupunki Lima on Francisco Pizarron vuonna 1535 perustama. Nykyisin se on Etelä–Amerikan sykkivä metropoli, joka on tunnettu lukuisista museoistaan ja kolonialistisista rakennuksistaan. Liman historiallinen keskusta kuuluukin UNESCO:n maailmanperintökohteisiin. 

2. päivä, 14.4.
Lima
Aamiaisen jälkeen lähtö kaupunkikiertoajelulle. Vanhassakaupungissa nähdään mm. San Franciscon kirkko ja luostari kuuluisine katakombeineen. Luostaria käytettiin hautausmaana aina vuoteen 1810 asti, joten sen katakombeissa on vielä tänäkin päivänä kymmenien tuhansien ihmisten luurangot. Ihaillaan myös Plaza Mayor -aukiota. Tällä aukiolla Pizarro perusti Liman sekä perulaiset julistivat itsenäisyyden Espanjasta vuonna 1821. Vanhasta kaupungista jatketaan Liman moderneimpiin kaupunginosiin, kuten San Isidroon ja Mirafloresiin. Kierroksen aikana vieraillaan vielä yhdessä Liman parhaimmista museoista, Rafael Larco Herrerassa. Museossa on runsaasti alkuperäisiä esineitä inkavaltakunnan ja myös muiden aikaisimpien kulttuurien, kuten esimerkiksi Paracasin, Nascan ja Chavinin ajoilta. Museon varastossa on yli 40 000 esinettä. Päätteeksi nautitaan yhteinen lounasbuffet, joka koostuu perulaisista kulinaarisista herkuista. Loppupäivä omaa aikaa. (A, L)

3. päivä, 15.4.
Lima – Cusco
Aamiaisen jälkeen lento noin 500 000 asukkaan Cuscoon, joka oli aikoinaan kukoistavan Inka-valtakunnan pääkaupunki. Tämän yli 3400 metrin korkeudessa sijaitsevan kaupungin olemus huokuu vuosisatojen takaista historiaa, jonka voi aistia kaupungin kapeilla kaduilla ja kolonialistisissa rakennuksissa. Tässä kaupungissa historia ja nykypäivä muodostavat kiehtovan kokonaisuuden. Cuscon lentokentältä jatketaan suoraan kauniiseen Pisac -kylään, jossa vieraillaan tunnelmallisilla intiaanimarkkinoilla. Markkinoilta voit löytää tuliaisiksi käsityötuotteita, jotka hehkuvat kaikissa sateenkaaren väreissä. Yksi paikallinen erikoisuus on alpakkatuotteet. Alpakkoja on maailmassa noin 4 miljoonaa ja niistä noin 80 % elää Perussa. Alpakka ja laama, jotka ovat kotieläimiä, ovat sukua kameleille. Markkinoilta matka jatkuu kohti Ollantaytambo -kylää, jossa majoittuminen. Ennen saapumista lounastetaan kuitenkin paikallisilla herkuilla kyläravintolassa. Kylä on kolmen laakson keskuspisteessä, mistä rinteitä pitkin nousevat muinaisen inkalinnoituksen rauniot. Tarkkasilmäiset voivat myös huomata, että asukkaiden talot on usein rakennettu muinaisille inkarakennuksien raunioille, sillä tällä kylällä oli erittäin tärkeä strateginen paikka inkaimperiossa. Iltapäivä ja ilta omaa aikaa tutustua kylään. (A, L)

4. päivä, 16.4.
Machu Picchu
Aamiaisen jälkeen suunnataan junalla kohti inkakaupunki Machu Picchua, joka sijaitsee saman nimisellä vuorella ja siitä kaupunki on saanut nimensäkin. Jyrkkien vuorten piilossa sijaitseva ihme saa kokeneemmankin matkailijan hiljaiseksi. Inkojen muinaisen kaupungin raunioiden tieteellinen löytäjä on yhdysvaltalainen arkeologi Hiram Bingham, vuonna 1911, sillä paikalliset tiesivät kaupungista. Tänä päivänä nämä tarunhohtoiset rauniot ovat taatusti yksi Etelä- Amerikan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Juna vie puikkelehtivaa rataa pitkin kohti Aguas Calientes -kylää. Kuohuva Urubamba–joki viitoittaa reittiä näille UNESCO:n maailmanperintökohteen noin 2400 metrissä sijaitseville raunioille. Junan päätepysäkiltä matkataan vielä viimeiset kilometrit bussilla kohti päämäärää, kunnes lopulta aukeavat huikeat näkymät tähän inkojen entiseen valtakuntaan. Opastetun kierroksen jälkeen on aikaa tutustua Machu Picchuun, joka tarkoittaa ”vanhaa vuorta”. Myöhemmin syödään yhteinen ateria Aguas Calientes –kylässä, joka sijaitsee laaksossa, aivan Machu Picchun alapuolella. Lopuksi junamatka takaisin Ollantaytamboon, missä yövytään. (A, L)

5. päivä, 17.4.
Ollantaytambo – Cusco
Aamiaisen jälkeen paluu Cuscoon. Vieraillaan Urubamban suola-altailla, missä purovirran avulla saatu vuorisuola kuivatetaan. Altaat, joita on tuhansia, ovat jo vuosikymmeniä työllistäneet tässä osuuskunnassa kymmenkunta perhettä. Matkalla pysähdytään Chincherossa, joka on tunnettu kauniista ja perinteisistä tekstiilikäsitöistään. Cuscossa tutustutaan lyhyehköllä kierroksella mm. mahtavaan katedraaliin, joka sijaitsee pääaukion varrella. Päivän päätteeksi yhteinen illallinen, joka tarjoaa erinomaisen elämyksen Andien perinteisestä ruoasta ja kulttuurista. (A, P)

6.päivä, 18.4.
Cusco
Aamiainen. Tämä päivä on omaa aikaa ja lepoa. Cusco on kiehtova kaupunki, joka kutsuu kaduilleen seuraamaan paikallisväen menoa ja tuloa. Aamu- ja iltapäivä aikaa tutustua tähän Andien kaupunkiin, joka vuosisatoja oli poliittinen, uskonnollinen ja sotilaallinen seremoniakeskus ennen kuin espanjalaiset valloittivat sen. Illalla yhteinen ateria. (A, P)

7. päivä, 19.4.
Cusco – Puno/Titicaca
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Titicacajärveä. Matkalla pysähdytään ihailemaan kauniita maisemia sekä muita matkan varrella sijaitsevia nähtävyyksiä. Vierailu mm. Andahualillan pikkukylässä, jossa nähdään kylän erittäin kaunis kirkko, jota usein verrataan Sixtina Capillaan eli sikstiiniläiskappeliin. Se on ainutlaatuinen koko Perun mittakaavassa. Matkan aikana lounas. N. 4300 m korkeudessa La Rayassa pysähdytään ihailemaan lumihuippuista Chimboyaa, joka on n. 3500km pituisen Urubambajoen alku. Illansuussa saavutaan Titicacajärven rannalla sijaitsevaan Punoon. (A, L)

8.päivä, 20.4.
Titicacajärvi
Aamiainen. Perun ja Bolivian rajalla, 3812 metrissä sijaitseva Titicacajärvi on maailman korkeimmalla sijaitseva navigointikelpoinen järvi. Tämän lisäksi Titicaca on tilavuudeltaan suurin Etelä-Amerikan järvistä. Päivän aikana tutustutaan tarkemmin tähän kauniiseen järveen. Ensimmäiseksi vierailu uros-intiaanien kelluvilla saarilla, jotka on rakennettu kokonaan kaisloista. Tämän vuoksi saaret liikkuvat jalkojen alla lähes joka askeleella. Saarella on myös mahdollisuus päästä kokeilemaan täysin kaisloista rakennetuilla veneillä liikkumista. Kelluvilta saarilta matka jatkuu moottoriveneellä kohti seuraavaa satamaa, Taquillea, jossa aika tuntuu pysähtyneen. Saaren asukkaat ovat tunnettuja erityisesti konservatiivisesta ja perinteellisestä elämästään sekä värikkäistä vaatteistaan. Vierailun aikana tutustutaan heidän käsitöihinsä. Myöhään iltapäivällä saavutaan takaisin satamaan, josta matka jatkuu bussilla hotelliin. Yhteinen illallinen paikallisten musiikki- ja kansantanssiesitysten säestämänä. (A, P)

9. päivä, 21.4.
Chivay – Colca-laakso
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu länteen Colca-laaksoa kohti. Maisema on karu ja autio ylänkö, jossa laamat ja alpakat seuraavat bussin kulkua tuhansien metrien korkeudella. Ajo Aguas Blancas -luonnonpuiston läpi, missä voi nähdä muutaman vikunjalauman. Vikunjat, joista saa vain 250 grammaa arvokasta ja silkinpehmeää villaa joka toinen vuosi, on rauhoitettu. Ne elävät villinä luonnossa, niin kuin guanakot, joita löytyy eteläisessä Perussa. Reitin varrella pysähdytään koko matkan korkeimmalla paikalla, n. 5000 m korkeudella. Illaksi saavutaan pieneen Chivay-kylään, jossa yöpyminen. Halukkaille tarjolla terveyskylpy mahtavissa maisemissa. Yhteinen illallinen kyläravintolassa. (A, P)

10. päivä, 22.4.
Colca – Cruz del Condor – Arequipa
Varhaisen aamiaisen jälkeen lähtö kohti Colca-kanjonia, joka on yksi maailman syvimmistä kanjoneista. Colca–kanjonin perällä sijaitseva Cruz del Condor on erinomainen paikka tähystellä kondorikotkia. Näiden mahtavien lintujen siipiväli voi olla jopa yli 3 metriä. Aamulla aikaisin on parhaimmat mahdollisuudet nähdä kondorikotkia liitelemässä kanjonin pohjalla: ne liitelevät aamuauringon lämmittämän ilmavirran avulla yhä korkeammalle, joskus jopa lähestyen kanjonin vuorten huippuja. Lintujen ihailemisen lisäksi tehdään pieni kävelyretki lähiympäristöön nauttimaan rauhassa henkeäsalpaavista maisemista, jonka jälkeen matka jatkuu takaisin Chivay-kylään, jossa lounastetaan. Lounaan jälkeen jatketaan kohti Arequipan ”valkoista kaupunkia”, johon saavutaan alkuillasta. Ilta omaa aikaa. (A, L)

11.päivä, 23.4.
Arequipa
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Arequipaan, joka on Perun toiseksi suurin kaupunki. Arequipa on rakennettu espanjalaiseen kolonialistiseen tyyliin ja rakennusmateriaalina on käytetty valkoista mineraalia. Vierailu Santa Katarinan luostarissa, joka perustettiin vuonna 1580. Tänä päivänä tässä luostarissa, joka on katuineen kuin pieni kaupunki, on noin 20 aktiivista nunnaa. Vierailu myös inka-museossa. Museossa sijaitsee jäätynyt Juanita-muumion ruumis, joka löydettiin vuonna 1995 läheisen vuoren rinteeltä, n. 6000 metrin korkeudesta. Iltapäivä omaa aikaa. Arequipa on kuuluisa tekstiiliteollisuudestaan, erityisesti juuri alpakkatuotteista. Illalla juhlitaan yhteisellä aterialla Arequipan vanhassa kaupungissa sijaitsevassa ravintolassa. (A, P)

12.päivä, 24.4.
Arequipa – Lima – Helsinki
Aamiainen. Vielä muutama tunti aikaa vaikka istahtaa päätorin penkeille ja nauttia valkoisen kaupungin arkkitehtuurista ennen lentokentälle lähtöä, lento Limaan ja Amsterdamiin. (A)

13. päivä, 25.4.
Koneenvaihto Amsterdamissa ja saapuminen Helsinkiin 26.4.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Amsterdam 07.00 - 08.35 KLM
Amsterdam - Lima      12.35 - 18.10 KLM
Lima - Amsterdam      20.00 - 15.25 +1 KLM
Amsterdam - Helsinki  20.50 - 00.10 +1 (26.4.) KLM

+ sisäiset lennot 15.4. Lima - Cusco ja 24.4. Arequipa - Lima


Hotellit
Lima: Hotel Libre, BW Signature Collection 3*
Cusco: Sueños del Inka 3*
Ollantaytambo: Ccapac Inka Ollanta 3*
Puno: La Hacienda 3*
Colca: Casa Andina 3*
Arequipa: La Casa de mi Abuela 3*


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 400 €
• ruokajuomat
• matkavakuutus (suosittelemme kaikille)


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.
Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Etelä-Amerikassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustukaa Lomalinjan erityisehtoihin.