Petri Sarasteen matkassa Peking 7.-14.5.2022

Tutustutaan Pekingin tunnettuihin nähtävyyksiin ja kurkistetaan vähän syvemmälle kiinalaiseen kulttuuriin: maistetaan aitoa Pekingin ankkaa, osallistutaan teeseremoniaan, noustaan Kiinan muurille köysiradalla, tutustutaan kiinalaiseen arkeen hutongeissa sekä vieraillaan Keisarillisessa kesäpalatsissa ja vanhalla Dashanzin teollisuusalueella, joka nykyisin tunnetaan taidegallerioistaan.

Matkan aikana Petri Saraste esittelee nyky-Kiinan kulttuuria ja kertoo kiinalaisesta arjesta sekä kokemuksistaan Pekingissä asumisesta ja työskentelystä.

Asiantuntijan matkassa 

Saraste Petri

Saraste Petri, asiantuntijaopas

Petri Saraste on tunnettu ja palkittu journalisti. Hän on työskennellyt media-alalla yli neljän vuosikymmenen ajan eri tehtävissä, erityisesti MTV3:n uutis ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat ja retket
• paikallisten kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• viisumi
• asiantuntijaoppaan palvelut

1 996€


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 7.5.
Suora lento yön yli Pekingiin, jonne saavutaan seuraavan päivän aamuna.

2. päivä 8.5.
Taivaallisen rauhan aukio

Saapuminen Pekingiin aamulla. Aamupäivällä vieraillaan Taivaallisen rauhan aukiolla. Valtava Taivaallisen rauhan aukio eli Tiananmenin aukio sijaitsee aivan Pekingin sydämessä. Aukiolla keisarivallan symbolit ja rakennukset jakavat huomiota nykyisen vallan perustajan Mao Zedongin kuvan kanssa. Tiananmenin aukion jälkeen matka jatkuu perinteiseen teehuoneeseen, jossa koetaan virkistävä teehetki kaikkine perinteisine rituaaleineen. Lounas päivän aikana. (L)

3. päivä 9.5.
Kiinan muuri

Aamiaisen jälkeen lähtö kokopäiväretkelle Kiinan muurille. Kiinan muuria alettiin rakentaa Kiinan yhdistymisen jälkeen 221 eKr. Tosiasiassa tämä tuhansia kilometrejä pitkä rakennelma ei ole koskaan ollut yhtenäinen vaan koostuu eri dynastioiden aikana rakennetuista osista. Kukaan ei tarkkaan tiedä, kuinka pitkä muuri on, mutta sen tiedetään olevan ainakin yhtä pitkä kuin matka Suomesta Pekingiin. Vieraillaan badangin muurialueella josta avautuvat upeat maisemat. Kauniilla ilmalla maisemat ovat henkeäsalpaavat. Lounas päivän aikana. (A,L)

4. päivä 10.5.
Akrobatiaesitys ja Kielletty Kaupunki
Aamiainen. Mahdollisuus lähteä aikaisen aamuherätyksen jälkeen seuraamaan voimistelua läheisessä puistossa. Lähtö Kiellettyyn Kaupunkiiin. Kielletty kaupunki rakennettiin 1400-luvulla Kiinan keisarivallan keskukseksi. Siitä lähtien paikka on ollut yksi Pekingin tärkeimmistä maamerkeistä.  Ming- ja Qing-dynastioiden aikaan Kielletyssä kaupungissa asui peräti 24 keisaria. Viimeinen keisari jätti Kielletyn kaupungin vuonna 1924, mutta siihen saakka palatsialue oli tärkeä hallinnon keskus ja tarkkaan suojeltu paikka. Vain keisari itse sai liikkua alueella ilman rajoituksia. Nykyisin Kielletty kaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja erittäin suosittu vierailupaikka matkailijoiden keskuudessa.Tutustuminen myös silkin valmistukseen silkkitehtaassa. Lounas. Illalla akrobatiaesitys pekingiläisessä Chaoyang-teatterissa. Akrobatiaesitys on huikea kokemus ja esiintyjät ovat todella taitavia. Esityksen kesto on noin 1 – 1,5 tuntia.  (A,L)

5. päivä 11.5.
Keisarillinen kesäpalatsi ja ostospäivä Pekingissä

Aamiaisen jälkeen ajetaan Keisarilliseen kesäpalatsiin, joka on 1700-luvulla Kiinan keisareiden kesänviettopaikaksi rakennettu alue. Unescon maailmanperintölistalla oleva kesäpalatsi on jättimäinen puisto, joka jaetaan kolmeen osaan: keisarilliset palatsit, Pitkän iän kukkula ja Kunmingjärvi. Puiston keskellä on järvi saarineen ja sen ympärillä puistoja ja rinteitä temppeleineen ja talorykelmineen. Alue yhdistää Pohjois-Kiinan ja Etelä-Kiinan puutarhojen erityispiirteet ja sitä voidaan pitää kiinalaisen puutarhan esikuvana. Lounas perinteisessä ravintolassa Pekingissä. Iltapäivällä mahdollisuus osallistua opastettuun shoppailuun. Peking on ostosmatkailijan paratiisi. Silkin, taiteen, antiikin ja astioiden ohella valtavat ostoskeskukset tarjoavat tilaisuuden ostaa laukkuja, merkkivaatteita ja kenkiä tai vaikkapa solmioita ja silmälaseja. Hongqiaon helmimarkkinoilla voi suunnitella itse korunsa. Vaihtoehtoisesti aikaa tutustua omatoimisesti Pekingiin. (A,L)

6. päivä 12.5.
Moderni Peking

Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan moderniin Pekingiin. Nähdään vuoden 2008 kesäolympialaisia varten rakennettu valtaisa stadion ja sen vieressä oleva myös paljon huomiota saanut uimahalli ”Icecube”, joka muistuttaa aivan jääpaloista rakennettua hallia. Vieraillaan myös Dashanzin vanhalla teollisuusalueella, joka tunnetaan nykyisin taidehalleistaan ja gallerioistaan. Lounas. Ilta vapaa. (A,L)

7. päivä 13.5.
Hutong-kierros ja Houhaipuisto

Aamiaisen jälkeen kierros keskustan perinteisissä asuinkortteleissa hutongeissa, jotka ovat kiinalaistyylisiä kapeita katuja ja kujia ja ominaisimpia juuri Pekingille. Hutongeja on rakennettu jo 1200-luvulta lähtien. Pilvenpiirtäjien edestä väistyvillä hutongeilla pääsee lähelle kiinalaista arkea. Houhaijärvi on yksi Pekingin viehättävimmistä alueista. Vanhat rakennukset teehuoneineen, baareineen ja klubeineen reunustavat lampea. Aluetta voi tarkastella myös veden ääreltä vuokraamalla turistiveneen ja kuljettajan. Lounas. Viimeisenä iltana syödään perinteistä Pekingin ankkaa. (A,L,I)

8. päivä 14.5.
Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja suora paluulento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Peking 18.20 - 06.55  +1 Finnair
Peking - Helsinki 10.55 - 14.15 Finnair

 


Hotelli
The Jianguo Hotel Qianmen ( Qianmen Juanguo Fandian) ****, Peking (tai vastaava)
Keskitasoinen hotelli. Rakennettu 1956, remontoitu 2012. Hotellissa on buffet-ravintola,  ympärivuorokautinen vastaanotto, ilmastointi, kuntokeskus ja hieronta. Huoneissa on ilmastointi, satelliitti- tv, puhelin, minibaari, kylpyhuone ja hiustenkuivain sekä langaton internet-yhteys. Hotellissa sijaitsee oma teatteri, jossa esitetään Beijing Opera näytöksiä iltaisin.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 350 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Huhtikuun 2020 matkan hinta perustuu 20.10.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Kiinan ryhmäviisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
Ryhmäviisumia varten teidän tulee toimittaa kopio passinne kuva-aukeamasta toimistoomme Lomalinja Oy, Aleksanterinkatu 12, 00170 Helsinki viimeistään 1 kk ennen matkaa. Postitse lähetettäessä suosittelemme pikakirjettä, jonka kulkua voi seurata netissä. Passikopion voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen matkustaja(ät)lomalinja.fi

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.