Pohjois-Intian ja Nepalin kiertomatka 21.2.-4.3.2020

Delhi – Agra - Jaipur - Varanasi - Kathmandun laakso – Nagarkot - Delhi

Näe Pohjois-Intian ja Nepalin tärkeimmät kulttuurinähtävyydet samalla kiertomatkalla! Intian kultaisen kolmion - Delhi, Agra ja Jaipur - lisäksi nähdään vaikuttava Varanasi ennen kuin jatketaan Nepalin puolelle Kathmandun laakson ikiaikaisten temppeleiden äärelle. Matkan kruunaa Himalajan mahtavat vuoristonäkymät Nagarkotissa.

 

Asiantuntijan matkassa 

Hämäläinen Liisa

Hämäläinen Liisa, asiantuntijaopas

Liisa on työskennellyt matkanjohtajana ja oppaana yli kolmen vuosikymmenen ajan Euroopassa ja Aasiassa. Suosikkimaita, joiden tapoihin ja kulttuuriin hän on erityisesti p ...

Asiakkaamme suosittelevat

Vaikuttavia maisemia, puhumattakaan monumenteista sekä tavallisen kansan elävästä elämästä vaikeissa olosuhteissa.

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• palvelumaksut paikallisoppaille ja kuljettajille
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut
• Intian e-viisumi


2 745 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 21.2.
Suora lento Delhiin lähtee illalla.

2. päivä, 22.2.
Delhin kaupunkikierros, kohti Agraa

Saapuminen Delhiin aamulla ja kuljetus hotellille aamiaista ja vaatteidenvaihtoa varten. Lähtö Delhin kiertoajelulle. Nähdään Raj Ghat, Gandhin muistomerkki, ja ajetaan vaikuttavan India Gate -portin ohi. Sen ympäristössä on parlamenttitalo ja presidentin virka-asunto. Jatketaan Punaisen linnoituksen ohi valtavalle Jama Masjid -moskeijalle, jonka sisäpihalle mahtuu 25 000 ihmistä. Sen vierestä alkaa vanhan Delhin värikäs ja sokkeloinen markkina-alue, Chandni Chowk. Matka jatkuu bussilla kohti Agraa (5-6 h). Tauko matkan varrella. Majoittuminen hotelliin ja illallinen. (A, P)

3. päivä, 23.2.
Agra, Taj Mahal ja Agran linnoitus
Tänään on vuorossa yksi matkan kohokohdista – vierailu Taj Mahalissa, ehkä maailman kauneimmassa mausoleumissa. Vuonna 1653 valmistunut rakennus on mogulihallitsija Shah Jahanin lempivaimolleen rakennuttama ikuisen rakkauden symboli. Sitä rakennettiin aikoinaan 22 vuoden ajan 20 000 miehen voimin. Vieraillaan myös Agran linnoituksessa. Illallinen. (A, P)

4. päivä, 24.2.
Agra - Fatehpur Sikri - Jaipur
Varhaisen aamiaisen jälkeen matka jatkuu Jaipuriin (n. 6 h). Matkan varrella pysähdytään aavekaupunki Fatehpur Sikrissä, jossa on upeita punaisesta hiekkakivestä tehtyjä rakennuksia. Kaupunki oli Intian poliittinen pääkaupunki suurmogulien valtakuntaa hallinneen Akbarin aikana 1500-luvun lopulla. Jaipurissa majoittuminen ja illallinen. (A, P)

5. päivä, 25.2.
Amberin linnoitus ja Jaipur

Aamupäivällä tutustutaan upeaan Amberin linnoitukseen Jaipurin kaupungin ulkopuolella. Amberin maharadjalinnoitus on yhdistelmä islamilaista ja hindulaista arkkitehtuuria. Ylös linnoitukselle noustaan jeepeillä. Jaipurissa nähdään erikoinen rakennelma Hawa Mahal eli Tuulten palatsi ja käydään Jantar Mantar -ulkoilmaobservatoriossa. Tutustutaan myös perinteisen villamaton kutomisen eri vaiheisiin ja luonnon väreillä painettuihin kankaisiin. Illallinen. (A, P)

6. päivä, 26.2.
Jaipur - Varanasi
Varhainen lento Varanasiin. Päivän aikana tutustuminen Sarnathiin - pyhiinvaelluskohteeseen, jossa Buddha piti ensimmäiset dharma-opetuksensa. Majoittuminen hotelliin. Illansuussa käynti Gangesin rannalla katsomassa Aarti-seremoniaa. Illallinen. (A, P)

7. päivä, 27.2.
Auringonnousun aikaan Varanasissa - Delhi

Varhaisen herätyksen jälkeen noustaan veneeseen Gangesjoella ja seurataan, kuinka hindupyhiinvaeltajat tulevat joelle pesemään pois syntinsä tai heittämään vainajan tuhkat jokeen. Paluu hotellille aamiaiselle. Iltapäivällä lento Delhiin, jossa majoittuminen hotelliin ja illallinen. (A, P)

8. päivä, 28.2.
L
ento Kathmanduun
Kuljetus lentokentälle ja lento Kathmanduun, Nepaliin. Majoittuminen ja illallinen. (A, P)

9. päivä, 29.2.
Kathmandun laakson nähtävyyksiä

Päivän aikana vieraillaan yli 2500 vuotta vanhassa Swayambhunathin apinatemppelissä ja Kathmandun keskustassa. Käydään myös jättimäisellä Boudhanathin stupalla, joka on tärkein tiibetinbuddhalaisten monumentti Tiibetin ulkopuolella. Kaikkinäkevät Buddhan silmät vartioivat temppelialuetta. Lounas päivän aikana. Päivän vaikuttavin paikka on Bagmatijoen varrella sijaitseva Pashupatinathin temppeli, joka on hindujen pyhin paikka Nepalissa. Päätemppeliin on pääsy vain hinduilla, mutta joen varren tapahtumia, kuten krematointiseremonioita, pääsevät vierailijatkin seuraamaan. Illallinen. (TH)

10. päivä, 1.3.
Kouluvierailu Dhulikhelissa, Bhaktapur ja ajo Nagarkotiin

Aamulla ajetaan Dhulikhelin pikkukaupunkiin, josta avautuu upea näkymä Himalajan vuoristoon. Vieraillaan paikallisessa koulussa. Sen jälkeen tutustutaan toiseen laakson kolmesta kaupungista, taiteesta ja suurenmoisesta kulttuurielämästä tunnettuun Bhaktapuriin. Kaupungin Durbar-aukio on koko Nepalin vaikuttavin upeine temppeleineen ja taideaarteineen. Kevään 2015 maanjäristyksessä osa rakennuksista tuhoutui ja korjaustyöt jatkuvat edelleen. Matka jatkuu kohti Kathmandun laakson koilliskulmassa 2175 m korkeudessa sijaitsevaa Nagarkotia. Viileät tuulet puhaltavat Nagarkotissa, joka aikoinaan oli kuninkaallisen perheen ja monen muun aristokraatin kesäretriittipaikka. Aluetta pidetään Kathmandun laakson parhaimpana paikkana Himalajan vuoriston katseluun. Majoittuminen hotelliin Nagarkotissa. Illallinen. (A, P)

11. päivä, 2.3.
Nagarkot, ajo Kathmanduun
Aamiaisen jälkeen kävellään Nagarkotin näköalatornille ihailemaan vuoristonäkymiä. Kirkkaana päivänä täältä voi nähdä myös Mount Everestin. Halukkaat tekevät oppaan kanssa 2-3 tunnin kävelylenkin hienossa maisemassa. Bussimatka takaisin Kathmanduun, jossa majoittuminen hotelliin. Illallinen. (A, P)

12. päivä, 3.3.
Kathmandu – Delhi

Ajo lentokentälle ja lento Delhiin. Majoittuminen hotelliin ja illallinen. (A, P)

13. päivä, 4.3.
Suora lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Finnair
Helsinki – Delhi 20.20 – 06.50 (+1)
Delhi – Helsinki 10.05 - 14.15

lisäksi lennot Jaipur-Varanasi, Varanasi-Delhi ja Delhi-Kathmandu-Delhi


Hotellit
keskitasoiset hotellit
2 yötä Agra: Radisson Hotel tai vastaava
2 yötä Jaipur: Fortune Select Metropolitan Hotel tai vastaava
1 yö Varanasi: Comfort Inn Hotel tai vastaava
1 yö Delhi: Classic Diplomat Hotel tai vastaava
3 yötä Kathmandu: Ambassador Hotel tai vastaava
1 yö Nagarkot: Club Himalaya Hotel tai vastaava
1 yö Delhi: Royal Plaza Hotel tai vastaava

 


Lisämaksusta
• Nepalin viisumi 25 USD (n. 23 €) ostetaan maahan saavuttaessa
• yhden hengen huone 390 €

Viisumit
Intian e-viisumi sisältyy matkan hintaan. Nepalin 15 päivän viisumi ostetaan Kathmandun lentokentällä maahan saavuttaessa. Viisumiohjeet varausvahvistuksessa.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 15.7.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Saatte Intian viisuminhakuohjeet Lomalinjan toimistosta.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.