Pohjois-Intian ja Nepalin kiertomatka 12. - 24.11.2018 ja 22.2. - 6.3.2019

Delhi – Jaipur – Agra – Varanasi – Kathmandun laakso – Nagarkot - Delhi

Näe Pohjois-Intian ja Nepalin tärkeimmät kulttuurinähtävyydet samalla kiertomatkalla! Intian kultaisen kolmion - Delhi, Agra ja Jaipur - lisäksi nähdään vaikuttava Varanasi ennen kuin jatketaan Nepalin puolelle Kathmandun laakson ikiaikaisten temppeleiden äärelle. Matkan kruunaa Himalajan mahtavat vuoristonäkymät Nagarkotissa.

Matkaohjelmaa on päivitetty Agra-Varanasi -reitin osalta joulukuussa 2017. Junamatkan tilalle on vaihdettu lento.

 

Asiantuntijan matkassa 

Hämäläinen Liisa

Hämäläinen Liisa, Asiantuntijaopas

Liisa on työskennellyt matkanjohtajana ja oppaana yli kolmen vuosikymmenen ajan Euroopassa ja Aasiassa. Suosikkimaita, joiden tapoihin ja kulttuuriin hän on erityisesti p ...

Asiakkaamme suosittelevat

Vaikuttavia maisemia, puhumattakaan monumenteista sekä tavallisen kansan elävästä elämästä vaikeissa olosuhteissa.

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• lennot Helsinki - Delhi - Helsinki Finnairin reittilennoilla
• lennot Intiassa ja Nepalissa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
• ohjelman mukaiset ateriat (11 x aamiainen, 11 x illallinen)
• englanninkielisten paikallisoppaitten palvelut
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut
• palvelumaksut paikallisoppaille ja kuljettajille kohteessa

2 419 €

1. PÄIVÄ
Suora lento Delhiin lähtee illalla.

2. PÄIVÄ  Uuden Delhin kierros
Saapuminen Delhiin aamulla ja kuljetus hotellille. Lepoaikaa ennen kiertoajelua. Kierroksella nähdään mm. Qutub Minar -kiviminareetti. Ajetaan vaikuttavan India Gate -portin ohi. Sen ympäristössä on parlamenttitalo ja presidentin virka-asunto. Kierroksen jälkeen mahdollisuus omatoimiseen lounaaseen paikallisessa ravintolassa. Paluu hotellille ja illallinen.

3. PÄIVÄ  Vanha Delhi, kohti Jaipuria
Aamiaisen jälkeen lähdetään vielä tutustumaan Delhin nähtävyyksiin. Ajetaan Punaisen linnoituksen ohi valtavalle Jama Masjid –moskeijalle, jonka sisäpihalle mahtuu 25 000 ihmistä. Sen vierestä alkaa vanhan Delhin värikäs ja sokkeloinen markkina-alue, Chandni Chowk. Nähdään myös Raj Ghat, Gandhin muistomerkki. Iltapäivällä lähdetään kohti Jaipuria (5-6 h). Tauko matkan varrella. Jaipur tunnetaan Intian vaaleanpunaisena palatsikaupunkina. Majoittuminen hotelliin ja illallinen.

4. PÄIVÄ  Jaipur ja Amberin linnoitus
Aamiainen. Aamupäivällä tutustutaan upeaan Amberin linnoitukseen. Amberin maharadjalinnoitus on yhdistelmä islamilaista ja hindulaista arkkitehtuuria. Ylös linnoitukselle noustaan jeepeillä. Iltapäivällä Jaipurissa tutustutaan suureen Kaupunginpalatsiin, ja nähdään erikoinen rakennelma Hawa Mahal eli Tuulten palatsi. Käydään myös Jantar Mantar -ulkoilmaobservatoriossa. Illallinen.

5. PÄIVÄ  Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Agraan. Matkan varrella pysähdytään aavekaupunki Fatehpur Sikrissä, jossa on upeita punaisesta hiekkakivestä tehtyjä rakennuksia. Kaupunki oli Intian poliittinen pääkaupunki suurmogulien valtakuntaa hallinneen Akbarin aikana 1500-luvun lopulla. Agrassa majoittuminen ja illallinen.

6. PÄIVÄ  Agra, Taj Mahal ja Agran linnoitus, lento Varanasiin
Aamiainen. Tänään on vuorossa yksi matkan kohokohdista – vierailu Taj Mahalissa, ehkä maailman kauneimmassa mausoleumissa. Vuonna 1653 valmistunut rakennus on mogulihallitsija Shah Jahanin lempivaimolleen rakennuttama ikuisen rakkauden symboli. Sitä rakennettiin aikoinaan 22 vuoden ajan 20 000 miehen voimin. Kuljetus Delhin lentokentälle ja lento Varanasiin. Majoittuminen hotelliin ja illallinen.

7. PÄIVÄ  Varanasi, Sarnath ja ilta Gangesjoen varrella
Aamiainen. Tutustuminen Sarnathiin – pyhiinvaelluskohteeseen, jossa Buddha piti ensimmäiset dharma-opetuksensa. Illan suussa seurataan näyttäviä uskonnollisia rituaaleja Gangesjoen varren portailla. Illallinen.

8. PÄIVÄ  Auringonnousun aikaan Varanasissa, lento Kathmanduun
Varhaisen herätyksen jälkeen noustaan veneeseen Gangesjoella ja seurataan, kuinka hindupyhiinvaeltajat tulevat joelle pesemään pois syntinsä tai heittämään vainajan tuhkat jokeen. Paluu hotellille aamiaiselle. Kuljetus lentokentälle ja reilun tunnin lento Kathmanduun, Nepaliin. Majoittuminen ja illallinen.

9. PÄIVÄ  Kathmandun laakson nähtävyyksiä
Aamiainen. Päivän aikana vieraillaan yli 2500 vuotta vanhassa Swayambhunathin apinatemppelissä ja Kathmandun keskustassa. Käydään myös jättimäisellä Boudhanathin stupalla, joka on tärkein tiibetinbuddhalaisten monumentti Tiibetin ulkopuolella. Kaikkinäkevät Buddhan silmät vartioivat temppelialuetta. Lounas päivän aikana. Päivän vaikuttavin paikka on Bagmatijoen varrella sijaitseva Pashupatinathin temppeli, joka on hindujen pyhin paikka Nepalissa. Päätemppeliin on pääsy vain hinduilla, mutta joen varren tapahtumia, kuten krematointiseremonioita, pääsevät vierailijatkin seuraamaan. Illallinen.

10. PÄIVÄ  Kouluvierailu Dhulikhelissa, Bhaktapur ja ajo Nagarkotiin
Aamiainen. Aamulla ajetaan Dhulikhelin pikkukaupunkiin, josta avautuu upea näkymä Himalajan vuoristoon. Vieraillaan paikallisessa koulussa. Sen jälkeen tutustutaan toiseen laakson kolmesta kaupungista, taiteesta ja suurenmoisesta kulttuurielämästä tunnettuun Bhaktapuriin. Kaupungin Durbar-aukio on ollut koko Nepalin vaikuttavin upeine temppeleineen ja taideaarteineen. Kevään 2015 maanjäristyksessä osa rakennuksista tuhoutui ja korjaustyöt jatkuvat edelleen. Matka jatkuu kohti Kathmandun laakson koilliskulmassa 2175 m korkeudessa sijaitsevaa Nagarkotia. Viileät tuulet puhaltavat Nagarkotissa, joka aikoinaan oli kuninkaallisen perheen ja monen muun aristokraatin kesäretriittipaikka. Aluetta pidetään Kathmandun laakson parhaimpana paikkana Himalajan vuoriston katseluun. Majoittuminen hotelliin Nagarkotissa. Illallinen.

11. PÄIVÄ  Nagarkot, ajo Kathmanduun
Aamiaisen jälkeen kävellään Nagarkotin näköalatornille ihailemaan vuoristonäkymiä. Kirkkaana päivänä täältä voi nähdä myös Mount Everestin. Halukkaat tekevät oppaan kanssa 2-3 tunnin kävelylenkin hienossa maisemassa. Bussimatka takaisin Kathmanduun, jossa majoittuminen hotelliin. Illallinen.

12. PÄIVÄ  Kathmandu – Delhi

Aamiainen. Ajo lentokentälle ja lento Delhiin. Majoittuminen hotelliin ja illallinen.

13. PÄIVÄ
Aamiainen. Suora lento Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Delhi 20.20 – 06.35 (+1)
Delhi – Helsinki 10.35 - 14.45


Hotellit
Hyvätasoiset 3* ja 4* hotellit
2 yötä Delhi/Gurgaon: Leisure Inn Gurgaon tai vastaava
2 yötä Jaipur: Park Regis tai vastaava
1 yötä Agra: Clarks Shiraz tai vastaava
1 yö junassa Agrasta Varanasiin ilmastoiduissa makuuvaunuissa
1 yö Varanasi: The Surya tai vastaava
3 yötä Kathmandu: Himalaya tai vastaava
1 yö Nagarkot: Club Himalaya tai vastaava
1 yö Delhi/Gurgaon: Leisure Inn Gurgaon tai vastaava

 


Lisämaksusta
• Intian e-viisumi Lomalinjan kautta 60 €
• Nepalin viisumi 25 USD (n. 23 €)
• yhden hengen huone 390 €

Viisumit
Voitte hakea Intian e-viisumia itse tai Lomalinjan avustuksella. Matkalle tarvitaan kaksinkertainen viisumi, koska Nepalista tullaan uudelleen Intian puolelle. Intian e-viisumi on voimassa 60 päivää Intiaan saapumisesta. Nepalin 15 päivän viisumi ostetaan Kathmandun lentokentällä maahan saavuttaessa. Viisumiohjeet varausvahvistuksessa.