Satumainen Silkkitie - salaperäinen Samarkand, tarujen Taškent, vuoristojen Bishkek 9.-17.4.2023

Samarkand - Taškent - Bishkek - Issyk-Kul - Bishkek

Tarunhohtoisen silkkitien varrella Uzbekistanissa ja Kirgisiassa tutustutaan henkeäsalpaaviin vuoristomaisemiin ja ystävällisiin paikallisiin. Nähdään myös Samarkand – salaperäinen silkkitien keskus, joka oli aikoinaan koko maailman keskipiste ja rikas kauppakaupunki. Kaupungin minareetit ja taivaansiniset kupolit hurmaavat matkailijan tänäkin päivänä. Historiallinen ja perinteikäs Keski-Aasian kauppareitti elää ja kehittyy omintakeisella tavallaan tarjoten matkailijalle ainutlaatuisia elämyksiä.

Asiantuntijan matkassa 

Niinikorpi Jaana

Niinikorpi Jaana, asiantuntijaopas

Pitkän linjan matkailualan ammattilainen, joka on työskennellyt myös oppaana sekä matkanjohtajana useissa eri kohteissa. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:


• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa/neljän hengen jurtassa
• ohjelman mukaiset ateriat ja retket
• paikallisten kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• viisumi
• asiantuntijaoppaan palvelut
 2 468 €
Kevään 2023 matkan lopullinen hinta vahvistuu n. 11 kk ennen lähtöä

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 9.4.
Lento Helsingistä Istanbulin kautta Samarkandiin.

2. päivä 10.4.
Samarkand
Saapuminen Samarkandiin aamuyöllä ja ajetaan suoraan hotelliin. Samarkandjoka on Keski-Aasian vanhin kaupunki ja Silkkitien keskuksista suurimpia. Tarunhohtoista kaupunkia ovat ylistäneet niin Aleksanteri Suuri kuin venetsialainen kauppamies Marco Polokin. Iltapäivällä lähdetään kiertokävelylle kaupungin keskustaan ja vieraillaan kuuluisalla Registanin aukiolla, jota reunustavat kolmella sivulla arkkitehtonisessa harmoniassa rakennukset, minareetit ja madrasat (katedraalikoulut). Yhteinen illallinen. (A,P)

3. päivä 11.4.
Samarkandin ihmeet
Aamiaisen jälkeen vieraillaan hallitsija Gur-e Amirin mausoleumissa, jossa on hänen ja hänen jälkeläistensä hauta. Mausoleumin ulkokuorta koristaa mosaiikeilla päällystetty porttiholvi ja valtava turkoosi, tulppaanimainen kupoli. Vieraillaan myös paikallisella mattotehtaalla ja Samarkandin torilla. Lounas kaupungilla. (A,L)

4.päivä 12.4.
Junalla Taškentiin
Aamiaisen jälkeen junamatka Taškentiin, Uzbekistanin pääkaupunkiin, joka myös sijaitsi Silkkitien varrella. Lounas ja kaupunkikierros, jossa tutustutaan kaupungin vanhaan ja uuteen osaan, sen moskeijoihin ja toreihin. (A,L)

5.päivä 13.4.
Kaunis Kirgisia
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti lentokenttää, mistä lento Bishkekiin, Kirgisian pääkaupunkiin. Pieni maa sijaitsee Kiinan, Kazakstanin, Tadžikistanin ja Uzbekistanin naapurissa ja sen ympärillä kohoavat Alatau- ja Tiensan-vuoret. Upeasta, koskemattomasta luonnostaan tunnettu Kirgisia tarjoaa matkailijalle paljon uutta ja erilaista nähtävää. Kuljetus lentokentältä kaupunkiin, majoittuminen ja lounas. (A,L)

6.päivä 14.4.
Bishkek
Aamiaisen jälkeen kaupunkikierros Bishkekissä, joka aikanaan oli tärkeä karavaanien pysähdyspaikka silkkitiellä. Käynti paikallisella torilla ja kirgisialaisessa saunassa. Lounas. (A,L)

7.päivä 15.4.
Retki vuoristoon
Aamiaisen jälkeen ajetaan halki upeiden maisemien yli 1500 metrin korkeudella merenpinnasta sijaitsevalle vuoristojärvelle, jonka ympäristössä kirgiisipaimentolaiset paimentavat karjaansa. Lounas ja illallinen matkalla, yöpyminen neljän hengen paimentolaisjurtissa. (A,L,P)

8.päivä 16.4.
Ala Archan luonnonpuisto

Aamiaisen jälkeen tutustutaan Ala Archan vaikuttavien vuoristomaisemien ympäröimään luonnonpuistoon, joka sijaitsee noin 40 km päässä Bishkekistä. Lounas päivän aikana ja paluu Bishkekiin. Illallinen. (A,L,P)

9.päivä 17.4.
Kotimatka
Lento Bishkekistä Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
9.4. Helsinki - Istanbul      12.40 - 16.10
9.4. Istanbul - Samarkand 21.55 - 04.15 +1
17.4.Bishkek - Istanbul     10.10 - 13.00
17.4.Istanbul - Helsinki     15.00 - 18.25

 

 Kevään 2023 lentoaikataulu vahvistuu n. 11 kk ennen lähtöä

 


Majoitus
Diyora Samarkand****, 2 yötä
Keskitasoinen hotelli Samarkandin keskustassa.
Shodik Palace Taskent****, 1 yö
Keskitasoinen hotelli Tashentin keskustassa.
Jurttamajoitus, 1 yö
14 jurtan leiri Issyk-Kul järven rannalla. Jurtat ovat 4:lle hengelle, ja leirissä on erikseen 4 WC ja 5 suihkutelttaa.
Shakh Palace Bishkek ****, 3 yötä
Hyvätasoinen hotelli Bishkekin keskustassa.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• majoitus kahden hengen jurtassa 280 €/hlö


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 30.9.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.
Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.