Shanghai-Hangzhou-Suzhou, kiinalainen silkkinauha 9.-17.12. ja 17.-25.12.2022

Shanghai (2 + 2 yötä) - Hangzhou (2 yötä) - Suzhou (1 yö)

Kolmen erilaisen kaupungin kiertomatka. Matka alkaa Shanghaista, idän ja lännen lumoavasta sekamelskasta, joka etsii vertaistaan Kaukoidässä. Kierros jatkuu Jangtsejoen alajuoksulla sijaitsevaan Suzhouhun, jota kutsutaan Kaukoidän Venetsiaksi ja Hangzhouhun, jonka jo Marco Polo kehui olevan “epäilemättä yksi maailman hienoimmista ja loistavimmista kaupungeista”.

Asiantuntijan matkassa 

Tiensuu Marja-Leena

Tiensuu Marja-Leena, asiantuntijaopas

Opettaja ja matkanjohtaja, jolla on yli 40 vuoden kokemus matkailusta. Erityisalueena Kiina. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • lennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa hotellissa
  • ohjelman mukaiset ateriat ja retket
  • viisumi Suomen kansalaiselle
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan ja paikallisen oppaan palvelut

1 996 €

Lopullinen hinta varmistuu 11 kk ennen lähtöpäivää


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 9.12., 17.12.
Lento Shanghaihin

2. päivä, 10.12.,18.12.
Shanghai, Bund
Lähtö aamulla kentältä Bundin rantakadulle, josta on hyvä aloittaa Shanghaihin tutustuminen. Vasemmalla idässä on Bund ja toisella puolen huima uusi Pudong pilvenpiirtäjineen. Kävellään pitkin Bundia oppaan johdolla ennen lounasta. Illalla vielä pieni kävely kuuluisalla Nanjing Roadilla, jossa on ostoskeskuksia ja satoja kauppoja. Jos Shanghaissa haluaa teettää puvun tai leningin, käy se kätevästi räätälillä. (L)

3.päivä, 11.12.,19.12.
Shanghain kierros
Kokopäivän kiertoajelu. Kierretään vanhaakaupunkia ja vieraillaan Yuyuanin vanhoissa puutarhoissa. Käydään myös Jade Buddhan temppelissä, jossa on kaksi erilaista Buddha-veistosta: Lepäävä Buddha ja yhdestä jadekimpaleesta veistetty Istuva Buddha. Vieraillaan laajasta tarjonnastaan kuuluisassa Shanghai-museossa, jonka neljään kerrokseen kootut kiinalaisaarteet on jaettu yksittäisiin gallerioihin. Lounas. Illalla on vuorossa vielä upea kiinalainen akrobaattiesitys (lisämaksusta). (A, L).

4.päivä 12.12.,20.12.
Hangzhou
Kolmen tunnin bussimatka Hangzhouhun, joka tunnetaan Läntisestä järvestä, Xihusta, ja sitä ympäröivistä idyllisistä maisemista. Kaupungissa järjestettiin syyskuussa 2016 G20-maiden johtajien huippukokous. Kaupunki on myös kuuluisa teestään. Lounaan jälkeen lähdetäänkin tutustumaan teenviljelyyn. (A, L)

5. päivä, 13.12.,21.12.
Retki Xihujärvelle
Lähtö tutustumaan Xihujärveen ja sen maisemiin sekä nähtävyyksiin. Rannoilla on monta tunnettua historiallista maamerkkiä, kuten ”Solidaarisuuskukkula”, ”Harmonian Pagoda” ja Ling Yin -temppeli. Tutustuminen myös kaupungin kuuluisaan silkkikatuun. Retken aikana lounas. (A, L)

6. päivä, 14.12.22.12.
Suzhou, idän Venetsia
Lähtö kohti historiallista Keisarien kanavan varrella sijaitsevaa Suzhouta. Idän Venetsiaksi kutsuttu Suzhou oli jo 500-luvulla merkittävä silkkikaupan keskus ja siellä on monia erilaisia hauskannimisiä puutarhoja, joista tutustutaan yhteen. Päivän ohjelmassa on myös kanaaliristeily ja lounas. (A, L)

7.päivä, 15.12.,23.12.
Shanghai, silkin valmistus ja vesikaupunki
Aamiaisen jälkeen palataan Shanghaihin. Matkalla tutustutaan silkin valmistamiseen. Nähdään, miten silkkiperhosen toukka kehrää ja miten kotilosta jalostuu silkkilankaa. Tehtaan yhteydessä on suuri myymälä, jossa voi tehdä ostoksia. Täältä voi vaikka ostaa kotiin upeat silkkipeitot! Lounas päivän aikana. (A, L)

8.päivä, 16.12.,24.12.
Vapaapäivä
Viimeinen päivä pyhitetään rentoutumiseen. Opas antaa vinkkejä vapaapäivän viettoon.  (A)

9.päivä, 17.12.,25.12.
Kotiin
Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Shanghai 17.25 – 08.30+1 Finnair
Shanghai – Helsinki 10.20 – 14.20 Finnair

Lennot vahvistuvat vasta n. 11 kk ennen lähtöä


Majoitus
Riverview hotel Shanghai **** tai vastaava
Hyvä keskitasoinen hotelli rantakadulla hyvien yhteyksien päässä keskustasta (Nanjing Road) ja kiinalaisesta kaupunginosasta. Hotellissa ravintola, ympärivuorokautinen vastaanotto, kuntokeskus. Huoneissa ilmastointi, satelliitti-TV, puhelin, minibaari ja hiustenkuivain. Ilmainen internet-yhteys aulassa ja useimmissa huoneissa.

Best Western Meiyuan hotel ****, Hangzhou tai vastaava
Hyvä keskitasoinen hotelli. Hotellissa ravintola, ympärivuorokautinen vastaanotto, kuntokeskus. Huoneissa ilmastointi, satelliitti-TV, puhelin, minibaari ja hiustenkuivain. Ilmainen internet-yhteys aulassa ja useimmissa huoneissa.

Aster hotel ****, Suzhou tai vastaava
Hyvä keskitasoinen hotelli hyvien yhteyksien päässä keskustasta. Hotellissa 2 ravintolaa, ympärivuorokautinen vastaanotto, kuntokeskus. Huoneissa ilmastointi, satelliitti-TV, puhelin, minibaari ja hiustenkuivain. Ilmainen internet-yhteys aulassa ja useimmissa huoneissa. 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 260 €
• akrobaattiesitys 30 € - minimiosallistujamäärä 15


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 7.1.2021 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Kiinan ryhmäviisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
Ryhmäviisumia varten teidän tulee toimittaa kopio passinne kuva-aukeamasta toimistoomme Lomalinja Oy, Patamäenkatu 6, 33900 Tampere viimeistään 1 kk ennen matkaa. Postitse lähetettäessä suosittelemme pikakirjettä, jonka kulkua voi seurata netissä. Passikopion voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen matkustaja(ät)lomalinja.fi  Lisäksi tarvitsemme tiedon ammatistanne erillisellä lapulla.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen-otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.