Shanghai-Hangzhou-Suzhou, kiinalainen silkkinauha 27.12.2018 - 4.1.2019

Kolmen erilaisen kaupungin kiertomatka. Matka alkaa Shanghaista, idän ja lännen lumoavasta sekamelskasta, joka etsii vertaistaan Kaukoidässä. Kierros jatkuu Jangtsejoen alajuoksulla sijaitsevaan Suzhouhun, jota kutsutaan Kaukoidän Venetsiaksi ja Hangzhouhun, jonka jo Marco Polo kehui olevan “epäilemättä yksi maailman hienoimmista ja loistavimmista kaupungeista”.

Asiantuntijan matkassa 

Tiensuu Marja-Leena

Tiensuu Marja-Leena, Asiantuntijaopas

Opettaja ja matkanjohtaja, jolla on yli 40 vuoden kokemus matkailusta. Erityisalueena Kiina. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • Finnairin suorat lennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneissa
  • ohjelman mukaiset retket ja ateriat (7 x aamiainen, 6 x lounas)
  • viisumi Suomen kansalaisille
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan ja paikallisen oppaan palvelut

1 868 €

1.päivä
Lento Shanghaihin

2. päivä
Shanghai, Bund
Lähtö aamulla kentältä Bundin rantakadulle josta on hyvä aloittaa Shanghaihin tutustuminen. Vasemmalla idässä on Bund ja toisella puolen huima uusi Pudong pilvenpiirtäjineen. Kävellään pitkin Bundia oppaan johdolla ennen lounasta. Illalla vielä pieni kävely kuuluisalla Nanjing Roadilla, jossa on ostoskeskuksia ja satoja kauppoja. Jos Shanghaissa haluaa teettää puvun tai leningin, käy se kätevästi räätälillä.  

3. päivä
Shanghain kierros
Kokopäivän kiertoajelu. Kierretään vanhaakaupunkia ja vieraillaan Yuyuanin vanhoissa puutarhoissa. Käydään myös Jade Buddhan temppelissä, jossa on kaksi erilaista Buddha-veistosta: Lepäävä Buddha ja yhdestä jadekimpaleesta veistetty Istuva Buddha. Vieraillaan laajasta tarjonnastaan kuuluisassa Shanghai-museossa, jonka neljään kerrokseen kootut kiinalaisaarteet on jaettu yksittäisiin gallerioihin. Lounas. Illalla on vuorossa vielä upea kiinalainen akrobaattiesitys (lisämaksusta).

4. päivä
Hangzhou
Kolmen tunnin bussimatka Hangzhouhun, joka tunnetaan Läntisestä järvestä, Xihusta, ja sitä ympäröivistä idyllisistä maisemista. Kaupungissa järjestettiin syyskuussa 2016 G20-maiden johtajien huippukokous. Kaupunki on myös kuuluisa teestään. Lounaan jälkeen lähdetäänkin tutustumaan teenviljelyyn.

5. päivä
Retki Xihujärvelle
Lähtö tutustumaan Xihujärveen ja sen maisemiin sekä nähtävyyksiin. Rannoilla on monta tunnettua historiallista maamerkkiä, kuten ”Solidaarisuuskukkula”, ”Harmonian Pagoda” ja Ling Yin -temppeli. Retken aikana lounas.

6. päivä
Suzhou, idän Venetsia
Lähtö kohti historiallista Keisarien kanavan varrella sijaitsevaa Suzhouta. Idän Venetsiaksi kutsuttu Suzhou oli jo 500-luvulla merkittävä silkkikaupan keskus, ja siellä on monia erilaisia hauskannimisiä puutarhoja, joista tutustutaan Humble Administrator´s Gardeniin (nöyrän virkamiehen puutarha). Päivän ohjelmassa on myös kanaaliristeily ja lounas.

7. päivä
Shanghai, silkin valmistus ja vesikaupunki
Aamiaisen jälkeen palataan Shanghaihin. Matkalla tutustutaan silkin valmistamiseen. Nähdään, miten silkkiperhosen toukka kehrää ja miten kotilosta jalostuu silkkilankaa. Tehtaan yhteydessä on suuri myymälä, jossa voi tehdä ostoksia. Täältä voi vaikka ostaa kotiin upeat silkkipeitot! Lounas päivän aikana.

 8. päivä
Vapaapäivä
Viimeinen päivä pyhitetään rentoutumiseen. Opas antaa vinkkejä vapaapäivän viettoon. Voitte käydä rentouttavassa jalkahieronnassa tai tehdä vielä viime hetken ostoksia. Kaupungissa on myös avattu hiljattain Disneyland huvipuisto.

9. päivä
Kotiin

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Shanghai 17.10 – 08.15
Shanghai – Helsinki 09.35 – 14.50


Hotellit
Riverview hotel Shanghai
Hyvä keskitasoinen hotelli rantakadulla hyvien yhteyksien päässä keskustasta(Nanjing Road) ja kiinalaisesta kaupunginosasta.
Hotellissa ravintola, ympärivuorokautinen vastaanotto, kuntokeskus. Huoneissa ilmastointi, satelliitti-TV, puhelin, minibaari ja hiustenkuivain. Ilmainen internet-yhteys aulassa, ja useimmissa huoneissa. (Paikallinen luokitus ****)

Haihua Hotel, Hangzou
Hyvä keskitasoinen hotelli läntisen järven rannalla kaupungin sydämessä.
Hotellissa ravintola, ympärivuorokautinen vastaanotto, kuntokeskus. Huoneissa ilmastointi, satelliitti-TV, puhelin, minibaari ja hiustenkuivain. Ilmainen internet-yhteys aulassa, ja useimmissa huoneissa. (Paikallinen luokitus ****)

Aster hotel, Suzhou
Hyvä keskitasoinen hotelli hyvien yhteyksien päässä keskustasta.
Hotellissa 2 ravintola1, ympärivuorokautinen vastaanotto, kuntokeskus. Huoneissa ilmastointi, satelliitti-TV, puhelin, minibaari ja hiustenkuivain. Ilmainen internet-yhteys aulassa, ja useimmissa huoneissa. (Paikallinen luokitus ****)

 


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 260 €
• akrobaattiesitys 30 €