Tsingis-kaanin Mongolia 19.-28.8.2019

Lähde Rauli Virtasen mukana tälle ainutlaatuiselle matkalle Tsingis-kaanin ja suomalaisten tutkimusmatkailijoiden jalanjäljille mm. Altain vuoristomaisemaan, missä tutustutaan paikalliseen elämäntapaan ja kulttuuriin kotkametsästäjiä myöten. Matka tarjoaa Mongolian jylhää luontoa, upeita temppeleitä, luostareita ja moskeijoita sekä Mongoliaa hallinneiden kaanien historiaa. Seurataan kaupankäyntiä mm. Ölgiin basaarissa ja paimentolaisten puuhia kesälaitumilla. Majoittuminen ja yöpyminen järvi- ja vuorimaisemien ympäröimässä jurttaleirissä, kaukana asutuksista, on varmasti unohtumaton elämys.

Asiantuntijan matkassa 

Virtanen Rauli

Virtanen Rauli, Asiantuntijaluennoitsija

Rauli Virtanen on maailman kaikissa itsenäisissä valtioissa (194) käynyt ulkomaantoimittaja. Hän on kirjoittanut kuusi tietokirjaa ja toiminut Tampereen yliopis ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • kolme yötä mukavuuksin varustetussa jurttaleirissä kahden hengen teltassa
  • ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan ja paikallisoppaan palvelut koko matkan ajan
    Mongolian viisumin hankinta 

 4 690 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 19.8
Lento Ulaanbaatariin

2.päivä 20.8
Ulaanbaatar

Saapuminen Ulaanbaatariin, majoittuminen hotelliin. Yhteinen lounas. Iltapäivällä tutustutaan kävellen Ulaanbaatarin keskustaan, mm. Sükhbaatar-aukioon. Se on saanut nimensä yhdeltä Mongolian vuoden 1921 kapinan johtajalta, Damdin Sükhbaatarilta, jonka ratsastajapatsas koristaa aukion keskustaa. Aukion laitaa komistavat Tsingis- ja Kublai-kaanien muistomerkit ja parlamenttitalo. Vieraillaan kansallismuseossa, missä Tsingis-kaanilla on näkyvä osa. Illalla nähdään kaksi Rauli Virtasen ohjaamaa dokumenttielokuvaa suomalaisista Mongolian tutkimusmatkailijoista J.G. Granöstä ja G.J. Ramstedtista. Yhteinen illallinen. (L, P)
 

3.päivä 21.8.
Ölgii
Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta lento Ölgiin. Majoittuminen hotelliin Ölgiissä. Täällä Mongolian läntisimmässä maakunnassa suurin osa väestöstä on etniseltä taustaltaan kazakkeja, jotka ovat buddhalaisista mongoleista poiketen uskonnoltaan sunnimuslimeja. Ölgiissä on useita moskeijoita, niinpä rukouskutsut kuuluvat kaikkialla kaupungissa. Ölgiin basaari on kaupungin ja lähiseutujen kaupankäynnin keskus. Basaarissa on tarjolla niin tuoretta lihaa, maitotuotteita ja kasviksia kuin paikallisia käsitöitä ja matkamuistoja. (A, P)

4.päivä 22.8.
Altain vuoristoon
Aamiaisen jälkeen noin neljän tunnin ajomatka Hökh Serkhiin Nuruun kansallispuiston länsipuolella sijaitsevaan Deluunin kazakkikylään. Matkan aikana voidaan ihailla Tolbojärveä ja siihen heijastuvaa Sair vuorta. Lounas. Päivällinen ja yöpyminen yksityisessä jurttaleirissä Buyantjoen ja Chigerteijärven kupeessa. (TH)

5.päivä 23.8
Hökh Serkhin Nuruu –kansallispuisto
Aamulla kävelyretki Ikh Yamaat laaksoon, jossa hyvällä onnella voi nähdä satoja siperianvuorikauriita ja maailman suurimpia villilampaita, argaaleja. Molemmat lajit ovat lumileopardien saaliseläimiä. The Altai Research Institute on vuosikymmenen ajan tehnyt kokonaisvaltaista villin luonnon tutkimusta alueella. Retken aikana tavataan yksi alueen kuuluisista kotkametsästäjistä. Majoittuminen jurttaleirissä.(TH)

6.päivä 24.8.
Chigertein kansallispuisto
Vietetään päivä Chigertein laakson kauniissa maisemissa, hiljattain perustetussa kansallispuistossa, jonka suistomaalla monet lintulajit viihtyvät. Lumihuippuiset vuoret erottavat kansallispuiston Altain solan toisella puolella sijaitsevasta Kiinan Xinjiangista. Täällä asuvat kazakit ovat säilyttäneet vaeltavan paimentolaiselämäntavan ja osa heistä on menestyviä kotkametsästäjiä. Retkipäivän aikana saavutaan kazakkipaimentolaisten kesälaidunalueille. Karjan ja lintujen lisäksi täällä saattaa hyvällä onnella nähdä ahmoja, susia ja öisin liikkuvia arokissoja. Majoittuminen jurttaleirissä. (TH)

7.päivä 25.8.
Hovd
Olosuhteiden salliessa automatka Hovdiin tehdään pitkin Buyantjoen rotkoa, jylhiä vuorimaisemia ihaillen. Tutustutaan samalla skyyttien ajoilta peräisin oleviin arkeologisiin löytöihin. Hovd on monikulttuurinen kaupunki, jossa on useita eri etnisen taustan mongoliryhmiä sekä kazakkeja. Kaupungissa onkin sekä buddhalaistemppeleitä että moskeijoita. Majoittuminen Hovdissa. (TH)

8.päivä 26.8.
Paluu Ulaanbaatariin
Aamiaisen jälkeen kuljetus Hovdin lentokentälle, josta lento Ulaanbaatariin. Ulaanbaatarissa kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Yhteinen illallinen. (A, P)

9.päivä 27.8.
Ulaanbaatar, Gandanin luostari ja Bogd-kaanin talvipalatsi
Aamupäivällä tutustuminen Gandanin buddhalaisluostariin, jossa nykyään asuu yli 150 munkkia. Retken aikana tutustutaan myös Bogd-kaanin vuosien 1893–1903 välillä rakennuttamaan talvipalatsiin, jossa on nähtävillä kaanille kuulunutta esineistöä, mm. Venäjän tsaari Nikolai II:n lahjoittamat saappaat ja kaanin lemmikkielefantin jalokivin koristellut varusteet. Yhteinen lounas.  Illallinen. (TH)

10.päivä 28.8.
Lento Helsinkiin
Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.(A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)

Helsinki - Moskova  13.30-15.05 Aeroflot
Moskova - Ulaanbaatar 19.00-06.00 Aeroflot
Ulaanbaatar - Moskova 07.10-08.45 Aeroflot
Moskova - Helsinki  10.45-12.40 Aeroflot 


Majoitus
Blue Sky Hotel Hotel, Ulaanbaatar ***** Erittäin hyvätasoinen hotelli Ulaanbaatarin keskustassa. Hotellissa kuntosali, uima-allas, ravintola ja ilmainen WiFi. Huoneissa TV, minibaari, tallelokero, kylpytakki, hiustenkuivaaja.
Ölgii majoittuminen paikallisessa turistiluokan hotellissa, vahvistuu myöhemmin.
Steppe Hotel, Hovd Keskitasoinen hotelli Hovdin keskustassa. Hotelli on uusi ja siellä on ravintola. Heikko WiFi-yhteys, joka ei toimi kaikkialla. Huoneissa TV, ilmastointi.

Kaupunkien ulkopuolella majoitutaan varta vasten pystytettävään jurttaleiriin, missä jokaisessa jurtassa on yöpymistilat 1-2 hengelle. Leiriin kuuluvat myös ravintolajurtta ja wc.

Maastossa liikutaan jeeppikaravaanissa, kolme matkustajaa per auto, jolloin kaikilla on ikkunapaikka.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

 

 


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.9.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 10, maksimi 14.

Passissa on oltava yksi vapaa aukeama viisumia varten ja passin on oltava voimassa kuusi (6) kuukautta matkan päättymisen jälkeen

Matkalle tarvitaan Mongolian viisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
Puhelimitse/sähköpostitse tehtyihin varauksiin lähetämme viisumianomuskaavakkeen ja toimintaohjeet varausvahvistuksen mukana. Mikäli teette varauksen internetsivujemme kautta, saatte ohjeet täältä: www.lomalinja.fi/viisumiohjeet Viisumin hankintaan tarvitaan passi, täytetty ja allekirjoitettu viisumianomuslomake sekä passikuva. Tarvittavat dokumentit teidän on toimitettava ohjeiden mukaan toimistoomme Lomalinja Oy, Aleksanterinkatu 12, 00170 Helsinki viimeistään 1 kk ennen matkaa. Postitse lähetettäessä suosittelemme pikakirjettä, jonka kulkua voi seurata netissä.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.