Tsingis-kaanin Mongolia 23.8.-2.9.2022

Ulaanbaatar - Ölgii - Hökh Serkhin Nuruu –kansallispuisto (retki) - Chigertein kansallispuisto (retki) - Hovd - Ulaanbaatar - Istanbul

Lähde Rauli Virtasen matkassa ainutlaatuiselle matkalle Tsingis-kaanin ja suomalaisten tutkimusmatkailijoiden jäljille mm. Altain vuoristomaisemaan, missä tutustutaan paikalliseen elämäntapaan ja kulttuuriin kotkametsästäjiä myöten. Matka tarjoaa Mongolian jylhää luontoa, upeita temppeleitä, luostareita ja moskeijoita sekä Mongoliaa hallinneiden kaanien historiaa. Seurataan kaupankäyntiä mm. Ölgiin basaarissa ja paimentolaisten puuhia kesälaitumilla. Majoittuminen ja yöpyminen järvi- ja vuorimaisemien ympäröimässä jurttaleirissä, kaukana asutuksista, on varmasti unohtumaton elämys.

Asiantuntijan matkassa 

Virtanen Rauli

Virtanen Rauli, asiantuntijaluennoitsija

Rauli Virtanen on maailman kaikissa itsenäisissä valtioissa (194) käynyt ulkomaantoimittaja. Hän on kirjoittanut kuusi tietokirjaa ja toiminut Tampereen yliopis ...

Asiakkaamme suosittelevat

Suuret kiitokset sinulle tästä matkasta! Mongolia jätti unohtumattomat muistot sydämeen!

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kaupungeissa kahden hengen huoneessa sekä jurttaleirissä kolme yötä tilavassa kahden hengen jurtassa
  • ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan ja paikallisoppaan palvelut koko matkan ajan
  • Mongolian viisumi Suomen kansalaiselle

5 126 €
Hintatieto alustava, vahvistetaan syyskuussa 2021.

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 23.8.
Lento Ulaanbaatariin Istanbulin kautta.

2.päivä 24.8.
Ulaanbaatar

Saapuminen Ulaanbaatariin, majoittuminen hotelliin. Yhteinen lounas. Iltapäivällä tutustutaan kävellen Ulaanbaatarin keskustaan, mm. Sükhbaatar-aukioon. Se on saanut nimensä yhdeltä Mongolian vuoden 1921 kapinan johtajalta, Damdin Sükhbaatarilta, jonka ratsastajapatsas koristaa aukion keskustaa. Aukion laitaa komistavat Tsingis- ja Kublai-kaanien patsaat parlamenttitalon seinustalla. Vieraillaan kansallismuseossa, missä Tsingis-kaanilla on näkyvä osa. Illalla nähdään kaksi Rauli Virtasen ohjaamaa dokumenttielokuvaa suomalaisista Mongolian tutkimusmatkailijoista J.G. Granöstä ja G.J. Ramstedtista. Yhteinen illallinen. (L,P)
 

3.päivä 25.8.
Ölgii
Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta lento Ölgiin. Majoittuminen hotelliin Ölgiissä. Täällä Mongolian läntisimmässä maakunnassa suurin osa väestöstä on etniseltä taustaltaan kazakkeja, jotka ovat buddhalaisista mongoleista poiketen uskonnoltaan sunnimuslimeja. Ölgiissä on useita moskeijoita, niinpä rukouskutsut kuuluvat kaikkialla kaupungissa. Ölgiin basaari on kaupungin ja lähiseutujen kaupankäynnin keskus. Basaarissa on tarjolla niin tuoretta lihaa, maitotuotteita ja kasviksia kuin paikallisia käsitöitä ja matkamuistoja. (A,L,P)

4.päivä 26.8.
Altain vuoristoon
Aamiaisen jälkeen noin neljän tunnin ajomatka Hökh Serkhiin Nuruun kansallispuistoon. Matkalla tutustumme kazakkiasutuksiin ja käymme Tolbojärvellä, missä mahdollisuus uida viileässä vedessä. Lounas. Päivällinen ja yöpyminen yksityisessä jurttaleirissä Buyantjoen ja Chigerteijärven kupeessa. (TH)

5.päivä 27.8.
Hökh Serkhin Nuruu –kansallispuisto
Aamulla kävelyretki Ikh Yamaat laaksoon, jossa hyvällä onnella voi nähdä satoja siperianvuorikauriita ja maailman suurimpia villilampaita, argaaleja. Molemmat lajit ovat lumileopardien saaliseläimiä. The Altai Research Institute on vuosikymmenen ajan tehnyt kokonaisvaltaista villin luonnon tutkimusta alueella. Retken aikana tavataan yksi alueen kuuluisista kotkametsästäjistä. Majoittuminen jurttaleirissä.(TH)

6.päivä 28.8.
Chigertein kansallispuisto
Vietetään päivä Chigertein laakson kauniissa maisemissa, hiljattain perustetussa kansallispuistossa, jonka suistomaalla monet lintulajit viihtyvät. Lumihuippuiset vuoret erottavat kansallispuiston aivan Altain solan toisella puolella sijaitsevasta Kiinan Xinjiangista. Täällä asuvat kazakit ovat säilyttäneet vaeltavan paimentolaiselämäntavan ja jotkut heistä ovat menestyviä kotkametsästäjiä. Retkipäivän aikana saavutaan kazakkipaimentolaisten kesälaidunalueille. Karjan ja lintujen lisäksi täällä saattaa hyvällä onnella nähdä ahmoja, susia ja öisin liikkuvia arokissoja. Majoittuminen jurttaleirissä. (TH)

7.päivä 29.8.
Hovd
Olosuhteiden salliessa automatka Hovdiin tehdään pitkin Buyantjoen rotkoa, jylhiä vuorimaisemia ihaillen. Tutustutaan samalla skyyttien ajoilta peräisin oleviin arkeologisiin löytöihin. Hovd on monikulttuurinen kaupunki, jossa on useita eri etnisen taustan mongoliryhmiä sekä kazakkeja. Kaupungissa onkin sekä buddhalaistemppeleitä että moskeijoita. Majoittuminen Hovdissa. (A,L,P)

8.päivä 30.8
Khar Us lake kansallispuisto
Täälläkansallispuistossa elää mm. lumiloeopardeja ja siperian vuohia.Viimeinen luontopäivä näissä upeissa maisemissa. (A,L,P)

9.päivä 30.8.
Paluu Ulaanbaatariin
Aamiaisen jälkeen kuljetus Hovdin lentokentälle, josta lento Ulaanbaatariin. Ulaanbaatarissa kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Yhteinen illallinen. (A,L,P)

11.päivä 1.9.
Ulaanbaatar
Kaupunkiin tutustumista, käynti mm. Gandanin luostarissa ja Bogd Khanin talvipalatsissa.
(A,L,P)

12.päivä 2.9.
Kotimatkalle
Lähtö aamiaisen jälkeen lentosemalle, josta lento Istanbulin kautta Helsinkiin.(A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Istanbul 12.45.-16.15 Turkish Airlines
Istanbul -Ulan Baatar 18.25 - 07.50+1 Turkish Airlines
Ulanbaatar - Istanbul 09.20 - 13.00 Turkish Airlines
Istanbul - Helsinki 14.40 - 18.05 Turkish Airlines

 


Majoitus

Blue Sky Hotel Hotel, Ulaanbaatar *****, 3 yötä. Erittäin hyvätasoinen hotelli Ulaanbaatarin keskustassa. Hotellissa kuntosali, uima-allas, ravintola ja ilmainen WiFi. Huoneissa TV, minibaari, tallelokero, kylpytakki, hiustenkuivaaja.
Ölgii, 1 yö, majoittuminen paikallisessa turistiluokan hotellissa, vahvistuu myöhemmin.
Steppe Hotel, Hovd, 2yötä. Keskitasoinen hotelli Hovdin keskustassa. Hotelli on uusi ja siellä on ravintola. Heikko WiFi-yhteys, joka ei toimi kaikkialla. Huoneissa TV, ilmastointi.

Jurttaleirimme, 3 yötä, “360° Wilderness Ger Camp” koostuu viidestä kahden hengen vierasjurtasta, ravintolajurtasta sekä suihku- ja käymäläkatoksista. Kahdeksan hengen henkilökunta huippukokin johdolla pitää 10 hengen ryhmässämme nälän ja vilun loitolla sekä paikat siisteinä. Jurttaleiri on samalla mainio keino irtautua ulkomaailmasta tai työasioista, sillä suomalaisilla puhelinliittymillä ei ole siellä internet-yhteyttä. Elokuun 2019 matkalla emme tavanneet kansallispuiston alueella lainkaan muita matkailijoita. Liikumme maastossa patikoiden ja laadukkailla neljän hengen maastureilla, joissa jokaisella matkalaisella on ikkunapaikka.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

 

 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 15.3.2021 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 10, maksimi 14.

Passissa on oltava yksi vapaa aukeama viisumia varten ja passin on oltava voimassa kuusi (6) kuukautta matkan päättymisen jälkeen

Matkalle tarvitaan Mongolian viisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
Puhelimitse/sähköpostitse tehtyihin varauksiin lähetämme viisumianomuskaavakkeen ja toimintaohjeet varausvahvistuksen mukana. Mikäli teette varauksen internetsivujemme kautta, saatte ohjeet täältä: www.lomalinja.fi/viisumiohjeet Viisumin hankintaan tarvitaan passi, täytetty ja allekirjoitettu viisumianomuslomake sekä passikuva. Tarvittavat dokumentit teidän on toimitettava ohjeiden mukaan toimistoomme Lomalinja Oy, Patamäenkatu 6, 33900 Tampere viimeistään 1 kk ennen matkaa. Postitse lähetettäessä suosittelemme pikakirjettä, jonka kulkua voi seurata netissä.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.