Unelmien Rovos Rail, Victorian putoukset ja Botswana 27.3.- 7.4.2023

Pretoria (1 yö)- Rovos Rail (4 yötä) - Victoria Falls (2 yötä) - Choben kansallispuisto (2 yötä)

Kerran elämässä - matkusta luksusjunalla Etelä-Afrikassa! 
 
Legendaarinen junamatka Rovos Railillä Pretoriasta ainutlaatuisille Victorian putouksille tarjoaa menneen ajan romantiikkaa. Ylellisen vanhanaikaisessa junassa voi nauttia maisemien lisäksi gourmétherkuista, laadukkaista viineistä ja huipputason palvelusta.Samalla matkalla tutustutaan myös Botswanan Choben kansallispuistoon, jossa on satoja eläin- ja kasvilajeja. Puisto on erityisen kuuluisa elefanteistaan ja sitä pidetään yhtenä Afrikan parhaimmista kansallispuistoista.

Asiantuntijan matkassa 

Viiperi Teppo

Viiperi Teppo, asiantuntijaopas

Virallinen opas, vapaa toimittaja ja monipuolisissa matkailualan tehtävissä työskennellyt iloinen ammattilainen. Teppo on työskennellyt vuosia oppaana ulkomaill ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneissa/hytissä
  • ohjelman mukaiset ateriat (Rovos Rail junamatkan aikana myös kaikki juomat sisältyvät hintaan)
  • kuljetukset ja retket
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut
  • paikallisten englanninkielisten oppaiden palvelut
  • oppaiden, kuljettajien sekä Rovos Railin palvelumaksut
  • lodgessa kaikki ateriat ja ruokajuomat

6 327 €/hlö 2hh/Pullman-suite junassa
7 342 €/hlö 2hh/Deluxe-suite junassa
9 877 €/hlö 1hh/Pullman-suite junassa 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 27.3.
Lähtö Helsingista Dohan kautta kohti Johannesburgia.

2. päivä, 28.3.
Pretoriaan

Saapuminen Johannesburgiin. Matkalla hotelliin Pretoriaan nähdään kaupungin maisemia bussista käsin, kevyt lounas. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen päivällinen. (L,P)

3. päivä, 29.3.
Afrikan ylpeys – Rovos Rail

Aamiaisen jälkeen siirrytään Pretorian Capital Park juna-asemalle. Entisaikojen ylelliseen tunnelmaan päästään jo ennen junaan nousua, kun nautimme pientä suolapalaa. Rovos Railin jokainen vaunu on ainutlaatuinen ja niillä on kullakin oma tarinansa kerrottavana. Junassa ovat aikanaan matkustaneet useat kuuluisuuden henkilöt ja kuninkaalliset. Siirtyminen junaan ja lähdön seuraaminen maisemavaunusta. Kolmen ruokalajin lounas sisältäen ruokajuomat nautitaan ravintolavaunussa. Pukeutumiskoodina aamiaisella ja lounaalla on smart casual (siisti peruspukeutuminen), iltaisin pukeudutaan hieman muodollisemmin esim. pikkutakkiin ja solmioon, naiset mekkoon tai pitkiin housuihin. Aikaa nauttia junan palveluista ja ohikiitävistä maisemista. Iltapäivätee salongissa ja kolmen ruokalajin illallinen ravintolavaunussa sisältäen ruokajuomat. (TH)

4. päivä, 30.3.
Rovos Rail

Päivä kuluu nauttien maisemista, herkullisista aterioista ja junan tunnelmasta. (TH)

5. päivä, 31.3.
Rovos Rail
Päivä kuluu nauttien maisemista, herkullisista aterioista ja junan tunnelmasta. (TH)

6. päivä, 1.4.
Hwangen kansallispuisto

Lounaan jälkeen saavutaan Hwangen kansallispuistoon, joka on Zimbabwen suurin villieläinpuisto. Junan ikkunasta voi seurata puiston runsasta eläimistöä. Lähtö junasta ensimmäiselle safariajelulle Hwangen kansallispuistoon, josta palataan sopivasti junaan illalliselle. (TH)

7. päivä, 2.4.
Victorian putoukset

Aamiaisen jälkeen jätetään Rovos Rail taakse ja jatketaan bussilla Victorian putouksille. Satametrinen putous on upea luonnonihme ja kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. David Livingstone näki Victorian putoukset ensimmäisenä eurooppalaisena vuonna 1855. Putousten jälkeen siirrytään klassiseen Victoria Falls -luksushotelliin, missä majoittuminen ja kevyt lounas. Hotelli on rakennettu 1900-luvun alussa ratatyöläisten majoituspaikaksi, mutta on nykyisin tunnettu luksusbrändi ja yksi Zimbabwen vanhimmista hotelleista. Illalla risteillään auringonlaskussa Sambesijoella, tarjolla on myös juomia ja pikkupurtavaa. (A,L)

8. päivä, 3.4.
Vapaa-aikaa hotellilla, lisämaksullinen helikopterilento

Aamiaisen jälkeen on aikaa viettää päivä tässä siirtomaatyylisessä hotellissa ja allasalueella, joka sijaitsee vehreän puutarhan keskellä lähellä Victorian putouksia. Lisämaksusta on mahdollisuus tehdä helikopterilento putousten yllä ja ihailla maisemia ilmasta käsin. Yhteinen päivällinen hotellin edvardiaanisessa ravintolassa. (A,P)

9
. päivä, 4.4.
Choben kansallispuisto

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Choben kansallispuistoa, jonne saavutaan sopivasti lounaalle. Majoittumisen ja pienen lepohetken jälkeen ensimmäinen safariajelu. Kokeneen safarioppaan johdolla etsitään mm. krokotiilejä rantavedestä, kotkia puiden oksilta, elefantteja, virtahepoja ja paljon muita. Paluu lodgeen illalliselle, jonka jälkeen on vuorossa vielä paikan erikoisuus, yöajelu, jonka aikana opas näyttää valonheittimellä eläimiä öisissä puuhissaan. (TH)

10
. päivä, 5.4.
Jokiristeily
Aamiaisen jälkeen lähdetään Chobejoelle risteilylle. Ajetaan pitkin kansallispuiston rantoja ja käydään Sedudun saarella. Joki houkuttelee eläimiä juomaan ja vilvoittelemaan, ja varsinkin elefantit ja buffalot käyvät täällä usein isolla joukolla. Lounas ennen paluuta lodgeen ja viimeinen safariajelu. Auringonlaskun aikaan nautitaan upeissa maisemissa oppaan tarjoamaa pikkupurtavaa ja juomia. Paluu lodgeen ja yhteinen päivällinen. (TH)

11. päivä, 6.4.
Kotimatka

Varhain aamulla tehdään matkan viimeinen luontokävely lodgen ympäristössä (säävaraus). Paluu lodgeen ja aamiainen. Luovutetaan huoneet ja lähdetään bussilla kohti Kasanen lentokenttää, josta iltalento Johannesburgin ja Dohan kautta Helsinkiin. (A)

12. päivä, 7.4.
Saapuminen Suomeen.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
27.3.Helsinki - Doha 17.40 - 23.30 Qatar Airways
28.3. Doha - Johannesburg 02.30 - 09.50 Qatar Airways
06.4. Johannesburg - Doha 21.05 - 06.25 Qatar Airways
07.4. Doha - Helsinki 08.50 - 15.05 Qatar Airways


Majoitus
Kievitskroon, Pretoria **** 29.-30.3. 1 yö
Tyylikäs hotelli, jossa ulko- ja sisäuima-allas, 2 ravintolaa, baari. Huoneissa puhelin, TV, tallelokero, hiustenkuivaaja, minibaari, ilmainen WiFi.

Rovos Rail *****, Pullman suite 30.3.-3.4, 4 yötä
Pullman-luokan hytit (7 m2 hytti) + suihku/wc. Hyteissä on vuodesohva, maisemaikkunat, ilmastointi. Kylpyhuoneessa on suihku ja wc. Hytissä on joko parivuode (189 x 150) tai ylä- ja alavuode. Hyteissä on matkalaukkuteline ja avokomero vaatteille.

TAI Rovos Rail*****, Deluxe 30.3.-3.4., 4 yötä Deluxe-suite hytit (11 m2 hytti) + suihku/wc. Hyteissä on parivuode, (189 x 189 tai 189 x 160 ), maisemaikkunat, ilmastointi. Kylpyhuoneessa on suihku ja wc.  Hyteissä on matkalaukkuteline, pieni pöytä ja kaksi tuolia ja avokomero vaatteille.

The Victoria Falls Hotel*****, 3.-5.4, 2 yötä.
Upea siirtomaatyyliin rakennettu hotelli. Huoneissa puhelin, TV, tallelokero, hiustenkuivaaja, minibaari, ilmainen WiFi. Hotellissa on laaja piha-alue, jossa uima-allas. Hotellissa on useita ravintoloita. Ilmainen WiFi hotellin aulassa.

Muchenje Safari Lodge *****, 5.-7.4, 2 yötä.
Hieno safarialue Choben puistossa. Lodgessa uima-allas, baari ja ravintola. Alueella omat avojeepit ja jokiveneet safariajeluita varten. Huoneissa tallelokero, ilmastointi, hiustenkuivaaja, TV, kalustettu terassi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• Zimbabwen viisumi (noin 35 USD), maksetaan paikan päällä
• safarioppaiden palvelumaksut 30.-31.3. (tipit) 30 USD/hlö, maksetaan paikan päällä
• helikopterilento Victorian putouksilla 190 €/hlö


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 500 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 10.1.2022 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla ainakin kuusi tyhjää sivua. 
Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen. 

Covid-19-pandemiatilanteen aikana matkustajan on itsenäisesti huolehdittava kunkin matkakohteen vaatimusten mukaisista todistuksista, joita matkustaja tarvitsee matkaansa varten. Näitä ovat esim. todistukset negatiivisesta Covid-19-testistä, saadusta Covid-19-rokotussuojasta tai sairastetusta Covid-19-taudista. Tarkemmat maakohtaiset tiedot ovat saatavilla ensisijaisesti kohdemaan viranomaisilta, mutta seuraamme matkustusohjeistuksia ja maahanpääsyvaatimuksia tiiviisti ja tiedotamme niistä asiakkaillemme aina lähempänä matkan lähtöpäivää. Tietoja päivitetään myös ulkoministeriön matkustustiedotteisiin ja Suomen edustustojen tiedotteisiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan ja malarialääkitystä. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.