Unelmien Rovos Rail, Victorian putoukset ja Botswana 27.3.- 7.4.2023

Pretoria (1 yö)- Rovos Rail (4 yötä) - Victoria Falls (2 yötä) - Choben kansallispuisto (2 yötä)

Kerran elämässä - matkusta luksusjunalla Etelä-Afrikassa! 
 
Legendaarinen junamatka Rovos Railillä Pretoriasta ainutlaatuisille Victorian putouksille tarjoaa menneen ajan romantiikkaa. Ylellisen vanhanaikaisessa junassa voi nauttia maisemien lisäksi gourmétherkuista, laadukkaista viineistä ja huipputason palvelusta.Samalla matkalla tutustutaan myös Botswanan Choben kansallispuistoon, jossa on satoja eläin- ja kasvilajeja. Puisto on erityisen kuuluisa elefanteistaan ja sitä pidetään yhtenä Afrikan parhaimmista kansallispuistoista.

Asiantuntijan matkassa 

Viiperi Teppo

Viiperi Teppo, asiantuntijaopas

Virallinen opas, vapaa toimittaja ja monipuolisissa matkailualan tehtävissä työskennellyt iloinen ammattilainen. Teppo on työskennellyt vuosia oppaana ulkomaill ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneissa/hytissä
  • ohjelman mukaiset ateriat (Rovos Rail junamatkan aikana myös kaikki juomat sisältyvät hintaan)
  • kuljetukset ja retket
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut
  • paikallisten englanninkielisten oppaiden palvelut
  • oppaiden, kuljettajien sekä Rovos Railin palvelumaksut
  • lodgessa kaikki ateriat ja ruokajuomat

6 327 €/hlö 2hh/Pullman-suite junassa
7 342 €/hlö 2hh/Deluxe-suite junassa
9 877 €/hlö 1hh/Pullman-suite junassa 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 27.3.
Lähtö Suomesta kohti Etelä-Afrikkaa.

2. päivä, 28.3.
Pretoriaan

Saapuminen Johannesburgiin. Matkalla hotelliin Pretoriaan nähdään kaupungin maisemia bussista käsin, kevyt lounas. Majoittuminen hotelliin. Illallinen. (L, P)

3. päivä, 29.3.
Afrikan ylpeys – Rovos Rail

Aamiaisen jälkeen lähtö Pretorian Capital Park juna-asemalle. Rovos Railin lähes jokaisella vaunulla on oma tarinansa kerrottavana ja junassa on matkustanut jopa kuninkaallisia. Jo ennen lähtöä päästään vanhanaikaiseen tunnelmaan ja nautitaan pientä suolaista ennen junaan nousua. Junan lähtiessä asiakkaat kokoontuvat seuraamaan lähtöä maisemavaunuun. Kolmen ruokalajin lounas. Nautitaan koko päivä ohikiitävistä maisemista. Junassa tarjoillaan vielä iltapäivätee ja kolmen ruokalajin illallinen. (AI)

4. päivä, 30.3.
Junan palveluista nauttien

Päivä kuluu nauttien maisemista, herkullisista aterioista ja junan tunnelmasta. (TH)

5. päivä, 31.3.
Junan palveluista nauttien
Päivä kuluu nauttien maisemista, herkullisista aterioista ja junan tunnelmasta. (TH)

6. päivä, 1.4.
Hwangen kansallispuisto

Lounaan jälkeen saavutaan Hwangen kansallispuistoon, joka on Zimbabwen suurin villieläinpuisto. Junan ikkunasta voi seurata puiston runsasta eläimistöä. Lähtö junasta ensimmäiselle safariajelulle Hwangen kansallispuistoon, josta palataan sopivasti junaan illalliselle. (TH)

7. päivä, 2.4.
Victorian putoukset

Aamiaisen jälkeen ajetaan Victorian putouksille. Satametrinen putous on upea luonnonihme ja kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. David Livingstone näki Victorian putoukset ensimmäisenä eurooppalaisena vuonna 1855. Paluu hotelliin kevyelle lounaalle. Majoitutaan Victorian aikaiseen Victoria Falls hotelliin. Illalla auringonlaskuristeily Sambesijoella. Risteilyllä tarjoillaan juomia ja pikkupurtavaa. (A,L)

8. päivä, 3.4.
Victoria Falls hotel

Vietetään päivä tässä siirtomaatyylisessä hotellissa, joka sijaitsee vehreän puutarhan keskellä lähellä Victorian putouksia. Hotelli on perustettu 1904 ja rakennettu perinteiseen siirtomaatyyliin. Hotellin alueella villisiat juoksevat vapaana syöden mangopuista putoavia hedelmiä. Nautitaan illallinen hotellin Edwardin aikaisessa ravintolassa. Mahdollisuus lisämaksulliseen helikopterilentoon putouksien ylle. (A,P)

9
. päivä, 4.4.
Choben kansallispuisto

Aamiaisen jälkeen ajo majapaikkaan Choben kansallispuistossa. Saavutaan sopivasti lounaalle. Majoittumisen ja pienen lepohetken jälkeen ensimmäinen safariajelu. Kokeneen safarioppaan johdolla nähdään varmasti jo monta erilaista eläintä, krokotiilejä rantavedessä, kotkia puiden oksilla, elefantteja ja virtahepoja. Ja paljon muita. Paluu lodgeen illalliselle. Illallisen jälkeen vielä paikan erikoisuus, yöajelu, jonka aikana opas näyttää valonheittimellä eläimiä öisissä puuhissaan. Kaikki näyttää ihan erilaiselta kuin päiväsaikaan. (TH)

10
. päivä, 5.4.
Jokiristeily
Aamiaisen jälkeen lähtö Chobejoelle risteilylle. Ajetaan pitkin kansallispuiston rantoja ja käydään Sedudun saarella. On jännittävää nähdä villieläimiä lähietäisyydeltä. Joki houkuttelee eläimiä juomaan ja vilvoittelemaan ja varsinkin elefantit ja buffalot käyvät täällä usein isolla joukolla. Lounas ennen paluuta lodgeen. Vielä viimeinen safariajelu. Auringonlaskun aikaan opas tarjoilee aina pikkupurtavaa ja juomia, joita nautitaan upeissa maisemissa. Illallinen. (TH)

11. päivä, 6.4.
Paluu

Ennen aamiaista vielä luontokävely lodgen ympäristössä (säävaraus). Paluu lodgeen aamiaiselle. Lähtö bussilla kohti Kasanen lentokenttää, josta iltalento Johannesburgin kautta kotiin. (A)

12. päivä, 7.4.
Saapuminen Suomeen.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
27.3.Helsinki - Doha 17.40 - 23.30 Qatar Airways
28.3. Doha - Johannesburg 02.30 - 09.50 Qatar Airways
06.4. Johannesburg - Doha 21.05 - 06.25 Qatar Airways
07.4. Doha - Helsinki 08.50 - 15.05 Qatar Airways


Majoitus
Kievitskroon, Pretoria **** 29.-30.3. 1 yö
Tyylikäs hotelli, jossa ulko- ja sisäuima-allas, 2 ravintolaa, baari. Huoneissa puhelin, TV, tallelokero, hiustenkuivaaja, minibaari, ilmainen WiFi.

Rovos Rail *****, Pullman suite 30.3.-3.4, 4 yötä
Pullman-luokan hytit (7 m2 hytti) + suihku/wc. Hyteissä on vuodesohva, maisemaikkunat, ilmastointi. Kylpyhuoneessa on suihku ja wc. Hytissä on joko parivuode (189 x 150) tai ylä- ja alavuode. Hyteissä on matkalaukkuteline ja avokomero vaatteille.

TAI Rovos Rail*****, Deluxe 30.3.-3.4., 4 yötä Deluxe-suite hytit (11 m2 hytti) + suihku/wc. Hyteissä on parivuode, (189 x 189 tai 189 x 160 ), maisemaikkunat, ilmastointi. Kylpyhuoneessa on suihku ja wc.  Hyteissä on matkalaukkuteline, pieni pöytä ja kaksi tuolia ja avokomero vaatteille.

The Victoria Falls Hotel*****, 3.-5.4, 2 yötä.
Upea siirtomaatyyliin rakennettu hotelli. Huoneissa puhelin, TV, tallelokero, hiustenkuivaaja, minibaari, ilmainen WiFi. Hotellissa on laaja piha-alue, jossa uima-allas. Hotellissa on useita ravintoloita. Ilmainen WiFi hotellin aulassa.

Muchenje Safari Lodge *****, 5.-7.4, 2 yötä.
Hieno safarialue Choben puistossa. Lodgessa uima-allas, baari ja ravintola. Alueella omat avojeepit ja jokiveneet safariajeluita varten. Huoneissa tallelokero, ilmastointi, hiustenkuivaaja, TV, kalustettu terassi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• Zimbabwen viisumi (noin 35 USD), maksetaan paikan päällä
• safarioppaiden palvelumaksut 30.-31.3. (tipit) 30 USD/hlö, maksetaan paikan päällä
• helikopterilento Victorian putouksilla 190 €/hlö


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 500 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 10.1.2022 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla ainakin kuusi tyhjää sivua. 
Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen. 

Covid-19-pandemiatilanteen aikana matkustajan on itsenäisesti huolehdittava kunkin matkakohteen vaatimusten mukaisista todistuksista, joita matkustaja tarvitsee matkaansa varten. Näitä ovat esim. todistukset negatiivisesta Covid-19-testistä, saadusta Covid-19-rokotussuojasta tai sairastetusta Covid-19-taudista. Tarkemmat maakohtaiset tiedot ovat saatavilla ensisijaisesti kohdemaan viranomaisilta, mutta seuraamme matkustusohjeistuksia ja maahanpääsyvaatimuksia tiiviisti ja tiedotamme niistä asiakkaillemme aina lähempänä matkan lähtöpäivää. Tietoja päivitetään myös ulkoministeriön matkustustiedotteisiin ja Suomen edustustojen tiedotteisiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan ja malarialääkitystä. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.