Unelmien Rovos Rail, Victorian putoukset ja Botswana 30.9.-12.10.2024

Pretoria (1 yö)- Rovos Rail (4 yötä) - Victoria Falls (2 yötä) - Choben kansallispuisto (2 yötä) - Johannesburg (1 yö)

Kerran elämässä - matkusta luksusjunalla Etelä-Afrikassa! 
 
Legendaarinen junamatka Rovos Raililla Pretoriasta ainutlaatuisille Victorian putouksille tarjoaa menneen ajan romantiikkaa. Ylellisen vanhanaikaisessa junassa voi nauttia maisemien lisäksi gourmétherkuista, laadukkaista viineistä ja huipputason palvelusta. Samalla matkalla tutustutaan myös Botswanan Choben kansallispuistoon, jossa on satoja eläin- ja kasvilajeja. Puisto on erityisen kuuluisa elefanteistaan ja sitä pidetään yhtenä Afrikan parhaimmista kansallispuistoista.

Asiantuntijan matkassa 

Viiperi Teppo

Viiperi Teppo, asiantuntijaopas

Virallinen opas, vapaa toimittaja ja monipuolisissa matkailualan tehtävissä työskennellyt iloinen ammattilainen. Teppo on työskennellyt vuosia oppaana ulkomaill ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneissa/hytissä
  • ohjelman mukaiset ateriat (Rovos Rail junamatkan aikana myös kaikki juomat sisältyvät hintaan)
  • kuljetukset ja retket
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut
  • paikallisten englanninkielisten oppaiden palvelut
  • oppaiden, kuljettajien sekä Rovos Railin palvelumaksut
  • lodgessa kaikki ateriat ja ruokajuomat

 8 726 €/hlö 2hh/Deluxe Suite junassa
10 996 €/hlö 1hh/Pullman Suite junassa (tilauksesta)

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 30.9.2024
Lähtö Helsingistä koneenvaihdolla kohti Johannesburgia.

2. päivä, 1.10.2024
Pretoriaan
Saapuminen Johannesburgiin. Matkalla Pretoriaan nähdään Johannesburgin maisemia bussista käsin, kevyt lounas. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen päivällinen. (L,P)

3.päivä, 2.10.2024
Afrikan ylpeys – Rovos Rail
Aamiaisen jälkeen pieni kierros Pretoriassa ja siirtyminen Capital Park juna-asemalle. Entisaikojen ylelliseen tunnelmaan päästään jo ennen junaan nousua, kun nautitaan pientä suolapalaa. Rovos Railin jokainen vaunu on ainutlaatuinen ja niillä on kullakin oma tarinansa kerrottavana. Junassa ovat aikanaan matkustaneet useat kuuluisuuden henkilöt ja kuninkaalliset.

Siirtyminen junaan ja lähdön seuraaminen maisemavaunusta. Raiteet voivat Afrikassa olla paikoitellen huonossa kunnossa, joten juna liikkuu rauhalliseen tahtiin. Nyt on aikaa nauttia junan palveluista ja ohikiitävistä maisemista. Matkan aikana iltapäiväteet nautitaan junan salongissa ja kolmen ruokalajin lounaat ja illalliset viihtyisässä ravintolavaunussa. Ateriat sisältävät myös laadukkaat ruokajuomat. Pukeutumiskoodina aamiaisella ja lounaalla on smart casual (siisti peruspukeutuminen), iltaisin pukeudutaan hieman muodollisemmin esim. pikkutakkiin ja solmioon, naiset mekkoon tai pitkiin housuihin. Jokaisella on oma hyttiemäntä tai isäntä, joka auttaa tarvittaessa.(TH)

Juna ohittaa kuumien lähteiden mukaan nimetyn Warm Bathsin (Bela-Bela) kaupungin. Matka jatkuu ja kulkee Highveldin ylängön läpi.  Alueella sijaitsee runsaasti kulta-ja mineraaliesiintymiä ja sen alueella asuu noin 4 miljoonaa ihmistä.

4. päivä, 3.10.2024
Kauriin kääntöpiirillä
Juna ylittää Kauriin kääntöpiirin matkallaan kohti Louis Trichardtia. Kaupunki sijaitsee Soutpansbergin vuorten juurella ja on portti kohti pohjoista. Kaupunki nimettiin alun perin voortrekker-johtaja Louis Trichardtin mukaan. Trichardt johti ryhmää hollantilaisia siirtolaisia alueen läpi 1800-luvulla. Iltapäivällä juna ylittää Limpopojoen matkallaan Zimbabween. (TH)

5. päivä, 4.10.2024
Apinanleipäpuiden maisemissa
Juna kulkee baobab-puiden alueen läpi ja nousee Buluwayoon, Zimbabwen toiseen kaupunkiin, Matabelelandin pääkaupunkiin ja maan teolliseen keskukseen. Baobabit eli apinanleipäpuut, ovat tunnettuja massiivisista rungoistaan ja kyvystään säilyttää vettä kuivissa oloissa. Ne voivat elää satoja tai jopa tuhansia vuosia ja voivat kasvaa valtavan kokoisiksi. Runkojen halkaisija voi olla jopa yli 10 metriä. (TH)

6. päivä, 5.10.2024
Hwangen kansallispuisto, safariajo
Aamupäivällä juna kulkee Gwaain ja Deten välillä Hwange-puiston itäistä reunaa mukaellen. Tämä on yksi maailman pisimmistä suorista rautatielinjoista (114 km). Lounaan jälkeen saavutaan Hwangen kansallispuistoon, joka on Zimbabwen suurin villieläinpuisto ja tunnettu erityisesti runsaasta norsukannastaan. Junan ikkunasta voi seurata puiston runsasta eläimistöä. Lähdetään matkan ensimmäiselle puistoajolle Hwangen kansallispuistoon ja palataan sopivasti junaan illalliselle. (TH)

7. päivä, 6.10.2024
Victorian putoukset ja Zambesijoen risteily
Aamiaisen jälkeen jätetään Rovos Rail taakse ja jatketaan bussilla Victorian putouksille. Satametrinen putous on upea luonnonihme ja kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. David Livingstone näki Victorian putoukset ensimmäisenä eurooppalaisena vuonna 1855. Kierretään putouksilla ja nautitaan kevyt lounas. Putousten jälkeen siirrytään klassiseen Victoria Falls -hotelliin, majoittuminen. Hotelli on rakennettu 1900-luvun alussa ratatyöläisten majoituspaikaksi, mutta on nykyisin yksi Zimbabwen vanhimmista hotelleista. Illalla lähtö upealle Zambesijoelle auringonlaskun alkaan, illallinen. (TH)

8. päivä, 7.10.2024
Vapaa-aikaa hotellilla, zimbabwelainen kylä
Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan paikalliseen kylään ja sen asukkaisiin. Illallinen nautitaan paikallisessa ravintolassa esitysten kera. (A,P)

9. päivä, 8.10.2024
Choben kansallispuisto, safariajo
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Choben kansallispuistoa, jonne saavutaan sopivasti lounaalle. Majoittumisen ja pienen lepohetken jälkeen ensimmäinen safariajelu. Kokeneen safarioppaan johdolla etsitään mm. krokotiilejä rantavedestä, kotkia puiden oksilta, elefantteja, virtahepoja ja paljon muita. Paluu lodgeen illalliselle, jonka jälkeen on vuorossa vielä paikan erikoisuus, yöajelu, jonka aikana opas näyttää valonheittimellä eläimiä öisissä puuhissaan. (TH)

10. päivä, 9.10.2024
Jokiristeily, safariajo
Aamiaisen jälkeen lähdetään Chobejoelle risteilylle. Ajetaan pitkin kansallispuiston rantoja ja käydään Sedudun saarella. Joki houkuttelee eläimiä juomaan ja vilvoittelemaan, ja varsinkin elefantit ja buffalot käyvät täällä usein isolla joukolla. Lounas ennen paluuta lodgeen ja viimeinen safariajelu. Auringonlaskun aikaan nautitaan upeissa maisemissa oppaan tarjoamaa pikkupurtavaa ja juomia. Paluu lodgeen ja yhteinen päivällinen. (TH)

11. päivä, 10.10.2024
Luontokävely, Johannesburg
Varhain aamulla tehdään matkan viimeinen luontokävely lodgen ympäristössä (säävaraus). Paluu lodgeen ja aamiainen. Luovutetaan huoneet ja lähdetään bussilla kohti Kasanen lentokenttää, josta lento Johannesburgiin. Yöpyminen Johannesburgissa. (A)

12. päivä, 11.10.2024
Lähtö lentokentälle iltapäivällä, lento Dohan kautta Suomeen.

13.päivä, 12.10.2024
Saapuminen Suomeen klo 15.15.

 ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta) 
30.9. Helsinki - Doha  17.10 - 23.55    Finnair
1.10. Doha - Johannesburg  02.15 - 09.55 Qatar Airways
10.10. Kazane - Johannesburg klo 14.05 - 15.55 (Airlink)
11.10. Johannesburg - Doha  21.25 - 06.45  Qatar Airways
12.10. Doha - Helsinki  08.10 -15. 15 Finnair


Majoitus
Kievitskroon, Pretoria **** 1.-2.10. ,1 yö
Tyylikäs hotelli, jossa ulko- ja sisäuima-allas, 2 ravintolaa, baari. Huoneissa puhelin, TV, tallelokero, hiustenkuivaaja, minibaari, ilmainen WiFi.
Rovos Rail *****,  Deluxe 2.-6.10., 4 yötä
Deluxe-luokan hytti on kooltaan noin 11 m2 . Hyteissä on parivuode, (189 x 189 tai 189 x 160), maisemaikkunat, ilmastointi. Kylpyhuoneessa on suihku ja wc.  Hyteissä on matkalaukkuteline, pieni pöytä ja kaksi tuolia sekä avokomero vaatteille.
The Victoria Falls Hotel*****, 6.-8.10, 2 yötä
Upea siirtomaatyyliin rakennettu hotelli. Huoneissa puhelin, TV, tallelokero, hiustenkuivaaja, minibaari. Hotellissa on laaja piha-alue, jossa uima-allas. Hotellissa on useita ravintoloita. Ilmainen WiFi hotellin aulassa.
Muchenje Safari Lodge *****, 8.-10.10, 2 yötä
Hieno safarialue Choben puistossa. Lodgessa uima-allas, baari ja ravintola. Alueella omat avojeepit ja jokiveneet safariajeluita varten. Huoneissa tallelokero, ilmastointi, hiustenkuivaaja, TV, kalustettu terassi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• Zimbabwen viisumi (noin 35 USD), maksetaan paikan päällä
• safarioppaiden palvelumaksut kansallispuistossa (tipit) noin 100 USD/hlö/3 vrk, maksetaan paikan päällä


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 500 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 26.9.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla ainakin kuusi tyhjää sivua. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan ja malarialääkitystä. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.