Uuden-Seelannin kiertomatka 26.1.-11.2.2024

Auckland - Waitomo - Rotorua - Wellington - Picton - Christchurch - Mount Cook - Queenstown - Milford Sound - Auckland

Täällä on filmattu Tolkienin Taru Sormusten herrasta ja maisemat ovat sen arvoisia. Etelä-ja Pohjoissaarten hämmästyttävän kaunis luonto hakee maailmassa vertaistaan. Vaihtelevat maisemat geisireistä viinitarhoihin ja lumihuippuisiin vuoristoihin seuraavat toisiaan. 

Suomenkielinen asiantuntijaopas vahvistetaan myöhemmin.

 

Asiantuntijan matkassa 

Hakala Pasi

Hakala Pasi, asiantuntijaopas

Matkailualan ammattilainen, joka on asunut Espanjassa yli 20 vuotta. Erityisesti kasvit, historia ja arkkitehtuuri ovat lähellä Pasin sydäntä. Pasin matkassa p& ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • Uuden-Seelannin sisäiset lennot
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kiertoajelut ja retket
  • asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

6 320 €
Hintatieto toistaiseksi alustava.

Matkalle vaaditaan Uuden-Seelannin matkustuslupa, ks. hankintaohjeet lisätiedoista.


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 26.1.2024
Doha
Lento Dohaan, Qatarin pääkaupunkiin. Saapuminen Dohaan yöllä, yöpyminen Dohassa. (P)

2. päivä, 27.1.2024
Lento Aucklandiin
Lento Aucklandiin, jonne saavutaan aamuyöllä 29.1.

3. päivä, 28.1.2024
Lennolla. 

 

4. päivä 29.1.2024
Auckland
Saapuminen Aucklandiin aamuyöllä. Ajo hotelliin, majoittuminen. Aamiaisen jälkeen vapaapäivä rentoutumiseen, yhteinen illallinen. (A,P)

5. päivä 30.1.2024
Auckland, hienoja kaupunkimaisemia ja historian havinaa
Kiertoajelu "purjeiden kaupunkiin”, joka sijaitsee Tyynen valtameren ja Tasmaninmeren välissä. Lounas. Paluu hotelliin, ilta vapaa. (L)

6. päivä 31.1.2024
Waitomo ja Rotorua (194 km)
Aamiaisen jälkeen ajetaan Waitomoon, jossa vieraillaan tippukiviluolissa. Jokiveneestä voidaan ihailla pimeän kallioluolan tuhansia kiiltomatoja, jotka loistavat kilpaa keskenään. Lounas ennen saapumista Rotoruaan. Täällä kiehuvat muta-altaat, geotermiset lammet ja ryöppyävät kuumat geisirit houkuttelevat turisteja ympäri maailmaa. Ilta vapaa. (A, L)

7. päivä 1.2.2024

Rotorua
Aamiainen. Päivän aikana tutustutaan mineraalilähteisiin Whakarewarewan puistossa, jossa nähdään mm. vettä syökseviä geisirejä. Maorioppaan johdolla tutustutaan perinteisiin, tansseihin ja tapoihin. Käydään Rainbow Springs-puistossa ihailemassa kirkkaissa lähteissä uivia taimenia. Agrodomessa seurataan lampaiden keritsemisnäytöstä ja lammaskoirien taitavaa työskentelyä. Illalla nautitaan perinteinen maorien Hang-illallinen ja seurataan heidän tanssi- ja musiikkiesitystään. (A, P)

8. päivä 2.2.2024
Wellington, Uuden-Seelannin pääkaupunki (456 km)
Aamiainen. Ajo hienojen maisemien läpi Wellingtoniin, jossa kiertoajelu ja tutustuminen Te Papa Tongarewa-museoon. Lounas päivän aikana. Ilta vapaa. (A, L)

9. päivä 3.2.2024
Wellington – Picton – Blenheim (157 km P-B)
Aamiainen. Kolmen tunnin laivamatkaa Cookinsalmen yli Wellingtonista Pictoniin kutsutaan yhdeksi maailman kauneimmista laivareiteistä. Pictonista jatketaan Blenheimiin, kuuluisalle viinialueelle. Nautitaan lounas viinitilalla ja maistellaan paikallisia viinejä. Käynti myös Omakan ilmailukeskuksessa. Majoitutaan hotelliin keskelle Marlborough´n viinialuetta. (A, L)

10. päivä 4.2.2023
Upeita meri-ja vuoristomaisemia, Christchurch (309 km)

Aamiainen. Matkataan Marlborough´n viinialueiden läpi keskellä upeita vuoristo- ja merimaisemia. Vuorten huiput ovat lumen peittämiä suurimman osan vuodesta. Illaksi saavutaan Christchurchiin, jossa nautitaan neljän ruokalajin raitiovaunuillallinen. Mukava tapa nähdä kaupunkia! Majoittuminen. (A, P)

11. päivä 5.2.2024
Mount Cookin kansallispuisto (385km)

Aamiaisen jälkeen lähdetään Mount Cookin kansallispuistoon. Aoraki Mount Cook, 3754m, on Uuden-Seelannin korkein vuori, ja luonnonpuisto on nimetty sen mukaan. Puistossa on myös viisi jäätikköä. Yövytään hotellissa, josta näkymä suoraan vuorelle, ja nautitaan buffetillallinen. (A, P)

12. päivä 6.2.2024
Mount Cook – Queenstown (206km)

Aamiaisen jälkeen ajetaan Wakatipujärven rannalla sijaitsevaan Queenstowniin. Matkalla ihaillaan vaihtuvia vuoristo- ja jokimaisemia. Perillä kiertoajelu tässä alppimaisemien ja -järvien tunnelmallisessa sekä hauskassa lomakaupungissa. Benjihyppy on lähtöisin läheiseltä Kawarau-sillalta, josta vieläkin tuhannet uskaliaat hyppäävät vuosittain. Illallinen 450 metriä korkealla kukkulalla sijaitsevassa näköalaravintolassa, johon mennään kaapelihissillä. (A, P)

13. päivä 7.2.2024
Milford Soundin vuono (263km)

Aamiainen. Kokopäiväretki henkeäsalpaavan upeaa maisemareittiä pitkin Fiordlandin kansallispuiston kautta Milford Sound –vuonolle, jossa risteily. Milford Sound on epäilemättä yksi Uuden–Seelannin kauneimmista paikoista. Nautitaan risteilyllä lounas ennen paluuta Queenstowniin. (A, L)

14. päivä 8.2.2024
Auckland ja illallinen

Aamiaisen jälkeen lento Aucklandiin. Merellinen illallinen syödään satamaravintolassa. (P)

15. päivä 9.2.2024
Aamiainen hotellissa. Vapaa päivä. (A)

16. päivä 10.2.2024
Aaminen. Vapaata aikaa ja iltapäivällä kuljetus lentokentälle ja lento Dohaan, jonne saavutaan aamulla aikaisin 11.2. (A)
(A)

17. päivä 11.2.2024
Jatkolento Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
26.1. Helsinki - Doha  16.30 - 23.25 (yöpyminen Dohassa) Qatar Airways
27.1. Doha - Auckland 20.30- 01.15+2 (saap 29.1.) Qatar Airways
10.2. Auckland - Doha 18.25 - 04.30+1(11.2.) Qatar Airways
11.2. Doha - Helsinki   08.40 - 13.50 Qatar Airways


Hotellitiedot (alustavia, sitoumuksetta)
Auckland: Crowne Plaza****,3 yötä
Rotorua: Novotel Rotorua***.2 yötä
Wellington: Rydges Wellington****,1 yö
Blenheim: Chateau Marlborough*****,1 yö
Christchurch: Crowne Plaza****, 1 yö
Mt Cook: Hermitage Hotel,****,1 yö
Queenstown: Scenic Hotel****,2 yötä
Auckland:nCrowne Plaza****,1 yö


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 900 €
 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 27.9.2022 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

VIISUMITIEDOT

Uuden-Seelannin matkustuslupa (NZeTA)
Suomen kansalainen tarvitsee sähköisen matkustusluvan (NZeTA) matkustaessaan Uuteen-Seelantiin. Hakemuksen voi lähettää ETA-mobiilisovelluksesta tai Uuden-Seelannin viranomaisten sivuilla, https://nzeta.immigration.govt.nz/. Sähköinen matkustuslupa maksaa noin 9-12 NZD ja samaan aikaan matkustajilta veloitetaan myös turistivero  noin 35 NZD. Sähköinen matkustuslupa on voimassa kaksi vuotta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.