Uuden-Seelannin kiertomatka 26.1.-9.2.2020

Auckland - Waitomo - Rotorua - Wellington - Picton - Christchurch - Mount Cook - Queenstown - Milford Sound - Auckland

 

Täällä on filmattu Tolkienin Taru Sormusten herrasta ja maisemat ovat sen arvoisia. Etelä-ja Pohjoissaarten hämmästyttävän kaunis luonto hakee maailmassa vertaistaan.  Vaihtelevat maisemat geisireistä viinitarhoihin ja lumihuippuisiin vuoristoihin seuraavat toisiaan.

Asiantuntijan matkassa 

Paltschik Rasmus

Paltschik Rasmus, asiantuntijaopas

Helsingin yliopistolla Itä-Aasian valuuttayhteistyötä käsittelevää pro gradu -tutkielmaansa viimeistelevä japanintutkija, joka on omistanut el&au ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • Uuden-Seelannin sisäiset lennot
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kiertoajelut ja retket
  • asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan


5 896 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 26.1.2020
Doha
Lento Dohaan, Qatarin pääkaupunkiin.
Saapuminen Dohaan yöllä klo 23.35, jatkolento 01.55 Aucklandiin.  (P)

2. päivä, 27.1.2020
Lento Aucklandiin
Lento Aucklandiin, jonne saavutaan aamulla 28.1.

3. päivä 28.1.2020
Auckland, hienoja kaupunkimaisemia ja historian havinaa
Ajo kentältä hotelliin, jossa lepohetki. Kiertoajelu "purjeiden kaupunkiin”, joka sijaitsee Tyynen valtameren ja Tasmanian meren välissä. Lounas. Paluu hotelliin, ilta vapaa. (L)

4. päivä, 29.1.2020
Aamiainen. Vapaapäivä  Yhteinen illallinen. (A,P)

5. päivä, 30.1.2020
Waitomo ja Rotorua (194 km)
Aamiaisen jälkeen ajetaan Waitomoon, jossa vieraillaan tippukiviluolissa.  Jokiveneestä voidaan ihailla pimeän kallioluolan tuhansia kiiltomatoja, jotka loistavat kilpaa keskenään. Lounas ennen saapumista Rotoruaan. Täällä kiehuvat muta-altaat, geotermiset lammet ja ryöppyävät kuumat geisirit houkuttelevat turisteja ympäri maailmaa. Ilta vapaa. (A, L)

6. päivä, 31.1.2020

Rotorua
Aamiainen. Päivän aikana tutustutaan mineraalilähteisiin Whakarewarewan puistossa, jossa nähdään mm. vettä syökseviä geisirejä. Maorioppaan johdolla tutustutaan perinteisiin, tansseihin ja tapoihin. Käydään Rainbow Springs-puistossa ihailemassa kirkkaissa lähteissä uivia taimenia. Agrodomessa seurataan lampaiden keritsemisnäytöstä ja lammaskoirien taitavaa työskentelyä. Illalla nautitaan perinteinen maorien Hang-illallinen ja seurataan heidän tanssi- ja musiikkiesitystään. (A, P)

7. päivä, 1.2.2020
Wellington, Uuden-Seelannin pääkaupunki (456 km)
Aamiainen. Ajo hienojen maisemien läpi Wellingtoniin, jossa kiertoajelu ja tutustuminen Te Papa Tongarewa-museoon. Lounas päivän aikana. Ilta vapaa. (A, L)

8. päivä, 2.2.2020
Wellington – Picton – Blenheim (157 km P-B)
Aamiainen. Kolmen tunnin laivamatkaa Cookinsalmen yli Wellingtonista Pictoniin kutsutaan yhdeksi maailman kauneimmista laivareiteistä. Pictonista jatketaan Blenheimiin, kuuluisalle viinialueelle. Nautitaan lounas viinitilalla ja maistellaan paikallisia viinejä. Käynti myös Omakan ilmailukeskuksessa. Majoitutaan hotelliin keskelle Marlborough´n viinialuetta. (A, L)

9. päivä, 3.2.2020
Upeita meri-ja vuoristomaisemia, Christchurch (309 km)

Aamiainen. Matkataan Marlborough´n viinialueiden läpi keskellä upeita vuoristo- ja merimaisemia. Vuorten huiput ovat lumen peittämiä suurimman osan vuodesta. Illaksi saavutaan Christchurchiin, jossa nautitaan neljän ruokalajin raitiovaunuillallinen. Mukava tapa nähdä kaupunkia! Majoittuminen. (A, P)

10. päivä, 4.2.2020
Mount Cookin kansallispuisto (385km)

Aamiaisen jälkeen lähdetään Mount Cookin kansallispuistoon. Aoraki Mount Cook, 3754m, on Uuden-Seelannin korkein vuori, ja luonnonpuisto on nimetty sen mukaan. Puistossa on myös viisi jäätikköä. Yövytään hotellissa, josta näkymä suoraan vuorelle, ja nautitaan buffetillallinen. (A, P)

11. päivä, 5.2.2020
Mount Cook – Queenstown (206km)

Aamiaisen jälkeen ajetaan Wakatipujärven rannalla sijaitsevaan Queenstowniin. Matkalla ihaillaan vaihtuvia vuoristo- ja jokimaisemia. Perillä kiertoajelu tässä alppimaisemien ja -järvien tunnelmallisessa sekä hauskassa lomakaupungissa. Benjihyppy on lähtöisin läheiseltä Kawarau-sillalta, josta vieläkin tuhannet uskaliaat hyppäävät vuosittain. Illallinen 450 metriä korkealla kukkulalla sijaitsevassa näköalaravintolassa, johon mennään kaapelihissillä. (A, P)

12. päivä, 6.2.2020
Milford Soundin vuono (263km)

Aamiainen. Kokopäiväretki henkeäsalpaavan upeaa maisemareittiä pitkin Fiordlandin kansallispuiston kautta Milford Sound –vuonolle, jossa risteily. Milford Sound on epäilemättä yksi Uuden–Seelannin kauneimmista paikoista. Nautitaan risteilyllä lounas ennen paluuta Queenstowniin. (A, L)

13. päivä, 7.2.2020
Auckland ja illallinen

Aamiaisen jälkeen lento Aucklandiin. Matkan viimeisenä iltana syödään merellinen illallinen satamaravintolassa. (P)

14. päivä, 8.2.2020
Lento Dohaan, jonne saavutaan 9.2. klo 00.05 .

15. päivä, 9.2.2020
Lepohetki Dohassa hotellissa, lähtö Helsinkiin klo 8.30.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
26.1. Helsinki - Doha 16.25 - 23.20  Qatar Airways
27.1. Doha - Auckland 02.20 - 04.50+1 Qatar Airways
8.2. Auckland - Doha  16.15 - 00.20+1 Qatar Airways
9.2. Doha - Helsinki    16.15 - 21.20     Qatar Airways

 

 


Majoitukse
Heritage Hotel Auckland 28.1.-30.1.2020 ****
Novotel Rotorua Lakeside, Rotorua 30.1.-1.2.2020 ****
Rydges Hotel Wellington, 1.2.-2.2.2020 ****
Chateau Marlborough, Blenheim, 2.-3.2.2020 *****
Chateau on the park Double Tree by Hilton, Christchurch, 3.-4.2.2020****
Hermitage Hotel, Mount Cook, 4.-5.2.2020 ****
Scenic Suites Hotel, Queenstown, 5.-7.2.2020 ****
Heritage Hotel Auckland, 7.-8.2.2020 ****


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 900 €


 


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 2
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

2020 matkan hinta perustuu 1.10.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.
Toimittakaa kopio passinne kuvasivusta toimistoomme viimeistään 2 kk ennen matkaa. Postitse Lomalinja Oy, Jaana Linsen, Aleksanterinkatu 12, 00120 Helsinki. Sähköpostitse osoitteeseen: matkustaja@lomalinja.fi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

NZeTA sähköinen matkustuslupa Uuteen Seelantiin

1.10.2019 alkaen Uuteen Seelantiin matkustettaessa tarvitaan pakollinen sähköinen matkustuslupa (NZeTA). Lupa anotaan ja maksetaan viimeistään 10 päivää ennen matkaa englanninkielisellä virallisella sivustolla: https://nzeta.immigration.govt.nz/

Matkustusluvan hinta on n. 12 NZD/hlö (n. 7€) ja lupa on voimassa 2 vuotta.

Matkustuslupaa voi hakea myös sovelluksen kautta (App Store tai Google Play). Matkustusluvan hinta on tällöin n. 9 NZD/hlö (n. 5€).

Samalla kun saat matkustusluvan, sinua pyydetään suorittamaan IVL- maksu (International Visitor Conservation and Tourism Levy). Tämä maksu ohjataan Uuden Seelannin luonnon suojelemiseen. IVL-maksu on noin 35 NZD/hlö (noin 20€)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.