Alppimaisemia ja makunautintoja – Sveitsi, Ranska ja Italia 28.9.-3.10.2020

Geneve (retki) - Megève (3 yötä) - Grenoble (retki) - Annecy (retki) - Montreux (retki) - Lavaux (retki) - Lausanne (retki) - Chamonix (retki) - Pavone Canavese (2 yötä) - Aosta (retki) - Torino (retki)

Alppien huiput, kukkulat ja kauniit järvialueet laaksoineen ovat tämän kiertomatkan teemoina, kuten myös alueen ruoka- ja juomakulttuuri, johon tutustutaan vierailemalla tuottajien luona ja nauttimalla alueelle tyypillisiä aterioita paikallisjuomineen.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Asiakkaamme suosittelevat

Matka kokonaisuudessaan oli järjestetty ja suunniteltu todella hyvin. Asiantuntijaopas Satu Mäkelä teki tästä matkasta unohtumattoman, asiantuntemus ja ryhmän vetäminen oli aivan omaa luokkaansa. Hänelle iso kimppu ruusuja ja kiitokset. Olen vieläkin matkan lumoissa... - Hannele ------------ Matkan ohjelma,käyntikohteet hyvin suunniteltu. Erinomainen matka, parasta antia upeat alppimaisemat, huippuelämyksenä käynti skywaylla Mont Blancilla. Kokonaisuudessa ihana alppimatka, haluan suositella tätä ystävilleni.- Pirjo

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat ja ruokajuomat (viini ja vesi sis.)
• 1 x viininmaistajaiset ja suolapaloja
• ohjelman mukaiset kuljetukset, retket, sisäänpääsymaksut ja opastukset
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 655 €


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 28.9.
Geneve– Megève, Ranska
Aamulento Helsingistä Geneveen Sveitsiin. Tutustuminen kävelykierroksen aikana Geneven kaupunkiin. Vapaa- aikaa lounaaseen tai ostoksiin. Siirtyminen Ranskan puolelle Alpeille, jossa majoittuminen Megèven hiihtokeskukseen. Tyypillinen vuoristopäivällinen ruokajuomineen. (Päivän ajomatka n. 85 km) (P)

2. päivä, 29.9.
Grenoble ja  Annecy
Aamiaisen jälkeen siirrytään kohti etelää ja Grenoblen kaupunkia, jossa noustaan ylös linnoitukselle hauskalla Bulles-köysiradalla. Iltapäivällä suunnataan kohti Charteusen vuoristoa ja tutustutaan samannimisen liköörin valmistukseen. Matka jatkuu kohti Annecyn järveä ja sen pohjoisrannikolla olevaa Annecyn kaupunkia, joka on valittu useaan otteeseen maan kauneimmaksi kaupungiksi ja on yksi järven todellisista helmistä. Illansuussa paluu takaisin vuoristoon ja hotelliin. Päivällisellä nautitaan Ylä-Savoijin ihania juustoja paikallisviinien kera. (Päivän ajomatka n. 245 km) (A,P)
 
3. päivä, 30.9.
Genevejärvi: Montreux ja Lausanne sekä Lavaux’n viinialue
Aamiaisen jälkeen lähdetään Genevejärvelle. Ensimmäinen tutustumiskohde on Montreux’n kaupunki, jossa myös marsalkka Mannerheim vietti aikaansa. Kävellään hänelle omistetun puiston kautta rantakatua keskustaan. Lounasajaksi siirrytään Unescon suojelemalle Lavaux’n viinialueelle, jossa tutustutaan viininvalmistukseen ja maistellaan viinejä paikallisten juustojen ja makkaroiden kera. Paluu rannikolle ja laivamatka Lausannen kaupunkiin, jossa aikaa tutustua mm. Olympiamuseoon tai historiallisen keskustan nähtävyyksiin. Illansuussa palataan Megève’en. Vapaa ilta. (Päivän ajomatka n. 260 km) (A)

4. päivä, 1.10.
Chamonix – Mont Blancin tunneli ja Ivrea: Pavone Canavese
Aamulla pakataan laukut ja jatketaan matkaa Chamonix´n hiihtokeskukseen ja ihaillaan Mont Blancin valkoista huippua Ranskan puolelta. Ajo Alppien läpi Mont Blancin tunnelin kautta. Saavutaan Italiaan keskiaikaiseen Riikinkukon linna -hotelliin, jossa lepotauon jälkeen tutustutaan itse linnaan. Päivällisen yhteydessä viininmaistajaiset Piemonten alueen viineistä.  (Päivän ajomatka n.155 km) (A,P)

5. päivä, 2.10.
Vuoristoalue ja Aosta
Aamiaisen jälkeen siirrytään vuoristoon ja tutustutaan vanhassa kuparikaivoksessa sijaitsevaan juustovarastoon, joka kätkee kymmeniä tuhansia fontina-juustokiekkoja. Iltapäivällä vieraillaan Aostan kaupungissa, jonka keskusta kertoo aina Rooman imperiumin historiasta nykypäivään asti. Vieraillaan kinkkulassa katsomassa, miten valmistuu paikallinen Arnadin laardi sekä salami ja saksanpähkinäöljy ja palataan Pavonen linnaan, jossa nautitaan päätöspäivällinen ruokajuomineen. (Päivän ajomatka n.120 km) (A,P)

6. päivä
Torino, 3.10.
Aamiaisen jälkeen siirrytään Torinon keskustaan, jossa tehdään pieni kävelykierros. Vapaa-aikaa jää tutustua mm. Egyptiläiseen museoon tai elokuvamuseoon sekä tehdä ostoksia via Romalla. Piipahdus Eatalyn elintarvikemyymälässä nauttimassa lounas ruokajuomineen sekä hankkimassa tuliaiset ja kuljetus Milanoon  Malpensan lentokentälle, mistä iltalento Helsinkiin. (Päivän ajomatka n.197 km) (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)

Helsinki - Geneve 08.05 - 10.05 Finnair
Milano - Helsinki  19.00 - 22.55 Finnair

 


Majoitus
3 yötä, Hotel Au Vieux Moulin ***, Megève, Ranska
Keskitasoinen alppihotelli keskeisellä sijainnilla Megevessä. Huoneissa on on ilmainen WiFi, taulu-tv, minibaari, puhelin ja tallelokero. Kylpyhuoneessa on hiustenkuivaaja.

2 yötä, Castello di Pavone****, Pavone Canavese, Italia
Ainutlaatuinen, hyvätasoinen hotelli vanhassa linnassa. Huoneissa on ilmastointi, satelliitti-tv, ilmainen langaton internet, kylpytakit ja tossut. Ravintolassa on tarjolla erinomainen valikoima hienoja viinejä ja paikallisia ruokia.

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 260 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

 

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. TAI Passin tulee olla voimassa vielä XX kuukautta matkan jälkeen.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.