Biarritz ja lumoava Baskimaa 12.-19.5.* ja 22.-29.9.2018

Biarritz on ollut jo vuosisatoja kansainvälisen hienoston ja kuninkaallisten suosima kylpyläkaupunki. Pyreneitten vuoriston ja Biskajan- lahden väliin jäävä Baskimaa kätkee lumoavia maisemia ja ikivanhoja kulttuuriperinteitä. Koko viikko majoitutaan Biarritzin keskustassa kävelymatkan päässä rannalta.

Asiantuntijan matkassa 

Massiah Pirkko

Massiah Pirkko, Asiantuntijaopas

Vuosikymmeniä Ranskassa asunut virallinen opas, joka on perehtynyt erityisesti taidehistoriaan ja ranskalaiseen kulttuuriin. ...

Rajander Leila

Rajander Leila, Asiantuntijaopas

Ranskan valtion virallinen opas, kielten opettaja, tulkki ja kääntäjä. ...

Lukijamatka

Oma aika

Oma aika

Oma Aika on lehti aikuiselle! Oma aika tarjoaa laadukasta ja kiinnostavaa luettavaa, koskettavia tarinoita, opastaa elämän haasteissa ja vie elämyksiin ympäri m ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • lennot Finnairin suorilla reittilennoilla
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
  • ohjelman mukaiset ateriat (7 x aamiainen, 3 x lounas, 1 x illallinen, 1 x viininmaistajaiset)
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 496 €

*lähtö on Oma aika -lehden lukijamatka

1. päivä Biarritz
Lento Helsingistä Biarritziin. Siirtyminen hotelliin ja yhteinen illallinen.

2. päivä Bayonne – Saint-Jean-de-Luz
Aamiaisen jälkeen ajetaan Bayonneen, Ranskan puoleisen Baskimaan pääkaupunkiin. Tutustuminen kaupungin keskiajan kortteleihin. Bayonne on tunnettu myös ilmakuivatusta Bayonnen kinkusta sekä suklaasta. Vapaata ostosaikaa ennen lounasta, jonka jälkeen matka jatkuu Biskajanlahden rannalle, Saint Jean de Luzin pieneen ja pittoreskiin entiseen kalastajakylään. Kävelyretken aikana palautetaan mieleen tärkeä historiallinen tapahtuma - tuleva aurinkokuningas Ludvig XIV ja espanjalainen prinsessa Marie Thérèse solmivat avioliiton. Vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen. Paluu Biarritziin ja ilta vapaa.

3. päivä San Sebastian
Aamiaisen jälkeen koko päivä omaa aikaa Biarritzissa tai lisämaksullinen retki Espanjan puoleisen Baskimaan pääkaupunkiin San Sebastianiin. Kaupunki tunnetaan yliopisto- ja kulttuurikaupunkina ja Espanjan kuuluisimpana ja eleganteimpana rantalomakohteena. Tutustuminen kävellen vanhankaupungin nähtävyyksiin. Yhteinen lounas nautitaan tapas-ravintolassa, joista San Sebastian on erittäin tunnettu. Lounaan jälkeen vapaa-aikaa ostoksille tai nousuun Igeldo-vuorelle köysiratajunalla. Paluu Biarritziin ja ilta vapaa.

4. päivä Baskimaan Saint-Jean-Pied-de-Port, paprikaviljelykeskus ja viininmaistajaiset
Aamiaisen jälkeen ajetaan paikallisen paprikaviljelykeskuksen kautta kohti Saint-Jean-Pied-de-Portia. Kaupunki on ollut tunnettu jo keskiajalta lähtien Santiago de Compostelaan matkaavien pyhiinvaeltajien keskuudessa. Tutustuminen kävellen vanhankaupungin nähtävyyksiin. Yhteisen lounaan jälkeen viininmaistajaiset. Paluumatkalla pysähdytään vielä kahdessa pittoreskissa baskikylässä, Ainhoassa ja Saressa.

5. päivä Bilbao
Aamiaisen jälkeen vapaa-aikaa tai lisämaksullinen retki Bilbaoon. Rappeutunut teollisuuskaupunki vaurastui Guggenheimin nykytaiteen museon myötä. Tutustuminen amerikkalaisen arkkitehdin, Frank Gehryn, suunnittelemaan museoon, joka on nähtävyys jo itsessään. Omatoiminen lounas ja ostosaikaa. Paluu Biarritziin ja ilta vapaa.

6. päivä Hiekkadyynejä, osteriviljelmiä
Aamiaisen jälkeen ajo Landesin mäntymetsien halki Arcachonin viehättävään satamakaupunkiin, joka on tunnettu osteriviljelmistään. Yhteisellä lounaalla voi halutessaan herkutella ostereilla. Lounaan jälkeen tutustuminen merenrannan ainutlaatuisiin, Euroopan korkeimmiksi luokiteltuihin Pylan hiekkadyyneihin. Paluu Biarritziin ja ilta vapaa.    

7. päivä Vapaapäivä Biarritzissa
Nauti Biarritzin rannoista ja ainutlaatuisesta tunnelmasta. Asiantuntijaoppaamme antaa vinkkejä vapaapäivän viettoon.

8. päivä
Aamiainen ja Finnairin lento Helsinkiin.

Lennot (sitoumuksetta)
Helsinki – Biarritz 15.00 - 17.45
Biarritz – Helsinki 18.30 - 23.05


Hotelli
Escale Oceania Biarritz, Hyvä keskitasoinen hotelli kävelymatkan päässä rannasta ja keskustasta.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 350 €
• Bilbaon retki 80 €
• San Sebastianin retki 80 €