Biarritz ja lumoava Baskimaa 5.-11.9.2020 JA 16.-22.5.2021

Bilbao - Biarritz - Bilbao

Biarritz on ollut jo vuosisatoja kansainvälisen hienoston ja kuninkaallisten suosima kylpyläkaupunki. Pyreneitten vuoriston ja Biskajan- lahden väliin jäävä Baskimaa kätkee lumoavia maisemia ja ikivanhoja kulttuuriperinteitä. Majoitutaan Biarritzin keskustassa kävelymatkan päässä rannalta.

 

 

 

Asiantuntijan matkassa 

Rinnekangas Arja

Rinnekangas Arja, asiantuntijaopas

Filosofian tohtori ja joogaopettaja, joka on asunut ja työskennellyt lähes 20 vuotta eri puolilla Saksaa sekä Espanjan Baskimaassa. Kulttuurialalla toimivan Arjan sy ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
  • ohjelman mukaiset, ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 496 €

 


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot


Matkaohjelma
1.päivä 5.9.,16.5.
Bilbao ja Biarritz 
Lento Bilbaoon Münchenin tai Amsterdamin kautta. Pieni kierros Bilbaossa. Rappeutunut teollisuuskaupunki vaurastui Guggenheimin nykytaiteen museon myötä. Tutustuminen oppaan kanssa amerikkalaisen arkkitehdin, Frank Gehryn, suunnittelemaan museoon, joka on nähtävyys jo itsessään. Lounas ennen ajoa Biarritziin. Majoittuminen. (L)

2. päivä 6.9,17.5.
Bayonne – Saint-Jean-de-Luz  
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Biarritziin ennen ajoa Bayonneen, Ranskan puoleisen Baskimaan pääkaupunkiin, joka on tunnettu myös ilmakuivatusta kinkusta ja suklaasta. Tutustuminen kaupungin keskiaikaisiin kortteleihin sekä kauppahalliin. Lounaan jälkeen jatketaan Biskajanlahden rannalle, Saint-Jean-de-Luzin pieneen ja pittoreskiin entiseen kalastajakylään. Kävelyretken aikana palautetaan mieleen tärkeä historiallinen tapahtuma - täällä tuleva aurinkokuningas Ludvig XIV ja espanjalainen prinsessa Marie Thérèse solmivat aikoinaan avioliiton. Vapaa-aikaa ennen paluuta Biarritziin, ilta vapaa. (A, L)

3. päivä 7.9,18.5.
San Sebastian 
Aamiaisen jälkeen koko päivä omaa aikaa Biarritzissa tai lisämaksullinen retki Espanjan puoleisen Baskimaan pääkaupunkiin San Sebastianiin. Kaupunki tunnetaan yliopisto- ja kulttuurikaupunkina ja Espanjan kuuluisimpana ja eleganteimpana rantalomakohteena. Vapaa-aikaa. Omatoimisen lounaan jälkeen kävelyretki vanhassakaupungissa. Paluu Biarritziin, ilta vapaa. (A)

4. päivä 8.9.,19.5.
Baskimaan Espelette ja Saint-Jean-Pied-de-Port
Aamiaisen jälkeen poiketaan chilipaprikoistaan tunnettuun Espeletten kylään ja käydään pittoreskissa Ainhoassa ennen ajoa kohti Saint-Jean-Pied-de-Portia. Kaupunki on ollut tunnettu jo keskiajalta lähtien Santiago de Compostelaan matkaavien pyhiinvaeltajien keskuudessa. Tutustuminen kävellen vanhankaupungin nähtävyyksiin. Lounas päivän aikana. (A, L)

5. päivä 9.9.,20.5.
Vapaapäivä 

Nauti Biarritzin rannoista ja ainutlaatuisesta tunnelmasta. Asiantuntijaopas antaa vinkkejä vapaapäivän viettoon. (A)

6. päivä 10.9,21.5.
Hiekkadyynejä, osteriviljelmiä
Aamiaisen jälkeen ajo kohti Arcachonia, jossa tutustutaan kävellen tähän merenrantakaupunkiin ennen lounasta. Matka jatkuu kohti osteriviljelmiä, missä päästään myös maistamaan mereneläviä. Lopuksi nähdään ainutlaatuiset Euroopan korkeimmiksi luokitellut Pylan hiekkadyynit ennen paluuta Biarritziin. (A, L)

7. päivä 11.9.,22.5.
Bilbao
Aamiainen. Lähtö kohti Bilbaoa puolen päivän aikaan. Omatoiminen lounas ennen ajoa Bilbaon lentokentälle. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Syksy 2020
Helsinki – München 06.15 – 07.45 Lufthansa
München – Bilbao   09.15 – 10.50 Lufthansa
Bilbao – München   14.45 – 16.50 Lufthansa
München– Helsinki 20.15 – 23.40 Lufthansa

Kevät 2021
Helsinki - Amsterdam 07.00 - 08.35 KLM
Amsterdam - Bilbao 09.15 - 11.20 KLM
Bilbao - Amsterdam 17.20 - 19.20 KLM
Amsterdam - Helsinki 20.50-23.55 KLM


Majoitus
Escale Oceania Biarritz ***
, 6 yötä. Hyvä keskitasoinen hotelli. Erinomainen sijainti kävelymatkan päässä rannasta ja keskustasta. Hyvä buffet-aamiainen. Huoneissa WiFi, tallelokero, hiustenkuivaaja ja TV. Hotellissa on baari.Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 350 €
• San Sebastianin retki 120 € - minimiosallistujamäärä 15
Kokopäiväretki, lähtö klo 9 ja paluu klo 18-19.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän ja retkien minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.