Japani ja Etelä-Korea 10.– 22.4.2019

Tokio - Kioto - Hiroshima - Fukuoka - Busan - Andong - Soul

Kaksi mielenkiintoista idän kulttuuria Japani ja Etelä-Korea - ikiaikaisia perinteitä ja modernia kulttuuria. Tutustutaan shogunien aikaiseen rakennustaiteeseen ja matkustetaan luotijunalla, ihastellaan luonnonkauneutta Arashiyaman kuuluisassa bambulehdossa ja Taejongdaen luonnonpuistossa sekä osallistutaan aitoon japanilaiseen teeseremoniaan. Matka huipentuu Koreoiden demilitarisoidulle raja-alueelle.

Asiantuntijan matkassa 

Paltschik Rasmus

Paltschik Rasmus, Asiantuntijaopas

Helsingin yliopistolla Itä-Aasian valuuttayhteistyötä käsittelevää pro gradu -tutkielmaansa viimeistelevä japanintutkija, joka on omistanut el&au ...

Lukijamatka

Suomen Kuvalehti

Suomen Kuvalehti

Ajankohtainen ja puolueeton Suomen Kuvalehti taustoittaa kotimaanja maailman tapahtumat luotettavasti. Maailman tapahtumien, kansainvälisen politiikan ja maapalloistuneen ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
  • asiantuntijaoppaan palvelut

3 864 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 10.4.
Lento Tokioon

2. päivä 11.4.
Asakusan Senso-ji-temppeli, Keisarillinen palatsi
Saapuminen Tokioon. Lentokentältä lähdetään kiertoajelulle Tokion vanhalle Shitamachi-alueelle Asakusan suuntaan. Edo-kaudella alue tunnettiin erityisesti eläväisestä kulttuuristaan ja lukuisista huvituksistaan. Alue on vielä säilyttänyt rempseää luonnettaan, joka tulee parhaiten esille Senso-temppelin alueella ja sitä ympäröivällä Nakamisen ostoskadulla. Pysähdymme välillä nauttimaan lounaan. Matka jatkuu Tokion keisarilliselle palatsille, jossa nykyinen keisari asuu. Aina vuoteen 1869 asti palatsi tunnettiin vielä shogunien hallitsemana Edon-linnana, mutta modernin Japanin kansallisvaltion perustamisen myötä linna siirtyi keisarille. Vieraillaan palatsin itäisessä puutarhassa, jonka säilyneistä rakennuksista pystyy aistimaan shogunien aikaisen Tokion loiston. Majoittuminen. (L)

3. päivä 12.4.
Meiji-pyhättö, teeseremonia
Aamiaisen jälkeen vieraillaan Yoyogin puiston yhteyteen rakennetussa Meiji-pyhätössä. Vuonna 1920 rakennettu pyhättö on vihreä paratiisi suurkaupungin keskellä. Meiji-keisarille omistettu pyhättö on säilyttänyt sadan vuoden aikana suosionsa japanilaisten keskuudessa ja siellä järjestetään yhä mm. perinteisiä hääseremonioita. Käydään tutustumassa Tokion metropolin hallintarakennukseen, joka koostuu kahdesta erillisestä tornista ja niiden väliin jäävistä tiloista. Korkeutta tornitalolla on 243 metrin verran ja kerroksia on 48, joten sieltä on hienot näkymät Tokioon. Lounaan jälkeen osallistutaan perinteiseen japanilaiseen teeseremoniaan ja sovitetaan kimonoita yllemme. Päivän päätteeksi käydään Ginzalla, joka on tunnettu Tokion näyttävimpänä neonvalojen ja maailmankuulujen muotiliikkeiden glamour-alueena. (A, L)

4. päivä 13.4.
Luotijuna, Nijô-linna, Heian pyhättö
Aamiaisen jälkeen jatketaan kohti vanhaa pääkaupunkia Kiotoa. 500 km:n matka taittuu Shinkansen-luotijunalla reilussa kahdessa tunnissa. Lounaan jälkeen vieraillaan 1600-luvulta peräisin olevalta Nijo-linnalla, joka oli aikoinaan shogunien hallintolinna. Linnasta käsin shogunien edustajat pitivät silmällä niin aristokraattien kuin keisarin hovinkin toimia Kiotossa. Ehkä juuri tämän poliittisesti latautuneen tilanteen takia linnaan asennettiin poikkeuksellinen turvamekanismi: satakielilattia, joka nitisee aina, kun joku astuu lattialle. Käydään tutustumassa myös Fushimi Inarin pyhättöön, joka on omistettu riisin ja vaurauden jumalattarelle. Nähdään sen tuhannet punaiset portit kauniiden kävelyreittien varrella. (A, L)

5. päivä 14.4.
Kiyomizu-temppeli
Aamiaisen jälkeen tutustutaan vuonna 778 perustettuun Kiyomizun temppeliin. 1600-luvulla nykyisen muotonsa saanut temppeli on rakennettu jyrkälle vuorenrinteelle ja on rakenteeltaan verantamainen. Hämmästyttävintä temppelissä on kuitenkin se, että temppelin tukirakenteessa, joka koostuu 139 puupilarista, ei ole käytetty yhtäkään naulaa. Temppeli on kauneimmillaan keväisin kirsikankukkien sekä syksyisin ruskan aikaan. Matka jatkuu temppelin vieressä sijaitsevalle Ninenzakan ja Sannenzakan alueelle. Alue on säilyttänyt erinomaisesti perinteisen kiotolaisen ilmapiirin: vanhat machiya-tyyliset talot pienine käsityöpuoteineen reunustavat vuoren rinteillä kiemurtelevia kujia tarjoten vierailijalle näkymän menneeseen Kiotoon. Lounaan jälkeen lähtö Arashiyaman kuuluisalle bambulehdolle. Bambumetsikön halki kulkeva tie vie kulkijan taianomaiseen maisemaan, jossa voi tuntea kuinka japanilaiset tarinat ja legendat heräävät henkiin. Vierailu myös Kioton valokuvatuimmalla kohteella, Kultaisella paviljongilla. Peilityynen järven pinnasta heijastuva kolmikerroksinen temppeli oli alun perin mahtavan Ashikaga-suvun yksityinen huvila, joka 1300-luvulla muutettiin zen-temppeliksi. Kioton pohjoisia vuoria vasten piirtyvä temppeli on saanut nimensä siitä, että sen kaksi ylintä kerrosta on päällystetty lehtikullalla, kun taas alin kerros edustaa vaatimattomampaa samurai-estetiikkaa hillityillä väreillään. (A, L)

6. päivä 15.4.
Luotijuna, Hiroshima, Miyajima
Aamiaisen jälkeen matkataan luotijunalla Kiotosta Hiroshimaan, jossa vieraillaan Hiroshiman Peace Memorial Parkissa ja sen yhteydessä olevassa museossa. Lounaan jälkeen jatketaan matkaa Hiroshiman ulkopuolella sijaitsevalle Miyajiman saarelle. Saari on tunnettu erityisesti Itsukushiman pyhätöstä ja pyhätön pääportista, joka seisoo saaren edustalla meressä. 1100-luvulla perustettu pyhättö on kauneutensa ohella myös rakenteellisesti kiinnostava: nousuveden aikaan pyhättö nousee kokonaisuutena paalutuksiltaan veden varaan kellumaan, ja laskuveden aikaan se laskeutuu takaisin paalutuksilleen kuin mitään ei olisi tapahtunut. Pyhättö ei kuitenkaan ole saaren ainoa vetonaula. Saari on täynnä vanhoja pieniä taloja ja puoteja, jotka vetävät matkalaisia puoleensa. Lisäksi saari sijaitsee Japanin sisämerellä, ja näkymät saarella sijaitsevan vuoren huipulta ovat henkeäsalpaavat. Paluu Hiroshimaan. (A, L)

7. päivä 16.4.
Fukuoka
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Fukuokaan, jonne saavuttaessa nautitaan lounas. Lounaan jälkeen vapaata aikaa ennen seuraavan päivän matkaa Etelä-Koreaan. (A, L)

8. päivä 17.4.
Lautta Busaniin, Jagalchin kalamarkkinat
Aamiaisen lähtö Fukushimaan, josta matka jatkuu lautalla Etelä-Korean puolelle Busaniin, jossa nautitaan lounas. Busanissa vieraillaan Jagalchin kuhisevilla kalamarkkinoilla, jonne kaupungin kalastajat tuovat aamuvarhain saaliinsa myyntiin. (A, L)

9. päivä 18.4.
Taejongdae, Gamcheon, Haedong Yonggungsa -temppeli
Hotelliaamiaisen jälkeen vieraillaan Busanin rannikolla sijaitsevassa Taejongdaen luonnonpuistossa, jossa voi ihailla niemimaan majesteetillisia rantakallioita. Tutustutaan Gamcheonin kulttuurikylään, joka sai alkunsa 1950-luvulla, kun Korean sodan pakolaiset rakensivat hökkelikylänsä Busanin vuorten juurelle. Etelä-Amerikan faveloita muistuttava kaupunginosa pysyi vähäosaisena aina 2000-luvulle asti, jolloin Etelä-Korean hallitus päätti lanseerata Gamcheonista “Busanin Machu Picchun”. Nykyään kylä tunnetaankin boheemista ilmapiiristään, jota koristavat lukuisat legomaiset värilliset talot ja seiniä koristavat muraalit. Vieraillaan Haedong Yonggungsan buddhalaistemppelissä. Alkuperäisen temppelin rakennutti Naong-niminen opettaja vuonna 1376, tällöin temppelin nimenä oli Bomun. Temppeli tuhoutui Japanin tunkeutuessa maahan vuosina 1592–98, mutta se rakennettiin uudelleen 1930-luvulla ja nimettiin Haedong Yonggungiksi. Päivän aikana nautitaan yhteinen lounas. (A, L)

10. päivä 19.4.
Andong, Hahoe village, Byeongsan Seowon
Aamiaisen jälkeen ajetaan Busanista Andongin idylliseen kaupunkiin, jossa käydään Hahoen folk-kylässä. Joenmutkan alavaan maastoon 1500-luvulla perustettu kylä on yksi harvoista alkuperäisessä kunnossa säilyneistä, perinteisistä korealaisista kylistä. Täällä vierailija voi kokea, minkälaista elämä oli muinaisessa Joseon-dynastian aikaisessa Koreassa. Alun perin Andongin Kimien klaanikylänä toimineessa Hahoessa on säilynyt lukuisia rakennuksia alkuperäisessä kunnossaan. Hahoen kylän jälkeen vieraillaan viereisessä Byeongsan Seowonissa, joka on kylän yhteyteen rakennettu konfutselainen instituutti. Luonnon rauhassa sijaitseva akatemia oli ihanteellinen paikka nuorille opiskelijoille syventyä konfutselaisiin klassikkoteksteihin. Väsyttyään opintoihin he saattoivat nousta akatemian vilvoittelutasanteelle ihailemaan vastapäätä sijaitsevia Sermi-vuoria ja hiljaa virtaavaa jokea. Lounas. (A, L)

11. päivä 20.4.
Seoul, N Seoul Tower, Gyeongbokgung
Aamiaisen jälkeen suunnataan Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin, jossa vieraillaan Namsan Seoul Towerissa, eli Soulin maisemaa hallitsevassa radio- ja näköalatornissa. Tornilta suunnataan Soulin vanhalle kuninkaalliselle palatsille, Gyeongbokgungille. Vuonna 1395 rakennettu palatsi toimi Koreaa hallinneen Joseon-dynastian hallintopalatsina sen alkuvuosina ja entiseen loistoonsa restauroituna jälleen 1800-luvun loppupuolella. Vaikka palatsi kärsikin mittavia vahinkoja japanilaisten miehityksen aikana 1900-luvun alkupuolella, Etelä-Korean hallitus on tehnyt vaikuttavaa työtä saattaakseen palatsin entiseen loistoonsa. Palatsin ohella käydään sen yhteydessä sijaitsevassa Korean kansanperinteen museossa, jonka näyttelyt tarjoavat vierailijalle mahdollisuuden perehtyä konkreettisesti siihen, kuinka korealaiset ovat eläneet ja asuneet vuosisatoja sitten. Lounas. (A, L)

12. päivä 21.4.
Demilitarisoitu raja-alue
Aamiaisen jälkeen vieraillaan yhdellä maailman tunnetuimmista rajalinjoista, Etelä- ja Pohjois-Korean demilitarisoidulla raja-alueella. 250 km pitkä ja 4 km leveä rajavyöhyke on jakanut Korean niemimaan kahtia aina perustamisestaan vuonna 1953 lähtien. Vierailun aikana voi nähdä vakoilutunneleita ja Imjin-joen ylittävän Vapauden sillan, entisen rautatiesillan, jota pitkin Korean sodan sotilaat ja vapautetut sotavangit palasivat Etelä-Koreaan. Doran observatoriosta on mahdollista vilkaista pohjoiselle puolelle. Lounas. (A, L)

13. päivä 22.4.
Lento Suomeen
Aamiainen hotellissa. Kuljetus lentokentälle, josta paluu suoralla lennolla Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulut (sitoumuksetta)
Helsinki – Tokio 16.25 – 08.05 (+1) Finnair
Soul – Helsinki 10.20 – 13.55 Finnair

 


Majoitus
Japani:
11.-13.4. Shinbashi Atagoyama Tokyu REI Hotel *** tai vastaava
Keskitasoinen hotelli, jonka huoneissa TV, WiFi, kylpyhuone ja ilmastointi. Hotellissa on ravintola. Kävelymatkan päässä hotellista on useita ravintoloita ja maanalaisen asema.
13.-15.4. Urban Hotel Kyoto Nijo Premium *** tai vastaava
Keskitasoinen hotelli, joka sijaitsee lähellä Nijon historiallista linnaa. Lähimmälle metroasemalle on muutaman minuutin kävelymatka. Huoneissa on suihku, WiFi, ilmastointi.
15.-16.4. Hiroshima Tokyu Rei  *** tai vastaava
Keskitaoinen hotelli, jonka huoneissa on suihku, TV, WiFi ja ilmastointi. Hotellissa on ravintola. Hotelli sijaitsee Peace Memorial Parkin läheisyydessä.
16.-17.4. Comfort hotel Hakata*** tai vastaava
Keskitasoinen hotelli, joka sijaitsee keskustassa. Huoneissa ilmastointi, tv ja jääkaappi.
Etelä-Korea:
17.-19.4. Ibis Ambassador Haeundae *** Vahvistunut
Keskitasoinen hotelli lähellä Haeundae Beachiä. Huoneissa ilmastointi, WiFi ja jääkaappi. Hotellissa on ravintola, baari ja kuntosali.
19.-20.4. Richell Hotel, Andong *** Vahvistunut
Keskitasoinen hotelli, joka sijaitsee lähellä Andongin kansanmuseota. Huoneissa ilmastointi, WiFi, jääkaappi ja erillinen kylpy ja suihku.
20.-22.4. Center Mark Hotel (Soul) *** Vahvistunut
Keskitasoinen hotelli sijaitsee Soulin keskustassa aivan Jogyesanin temppelin ja Gyengbokin palatsin läheisyydessä. Hotellissa on kaksi ravintolaa ja kuntosali. Huoneissa ilmastointi, jääkaappi, WiFi ja TV.

 

 

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 690 €

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille pitkien kävelymatkojen ja portaiden vuoksi.


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 20.7.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Japanin junamatkoja varten teidän tulee toimittaa kopio passinne kuva-aukeamasta toimistoomme Lomalinja Oy, Aleksanterinkatu 12, 00170 Helsinki viimeistään 1 kk ennen matkaa. Postitse lähetettäessä suosittelemme pikakirjettä, jonka kulkua voi seurata netissä.  Passikopion voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen matkustaja(ät)lomalinja.fi

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.