Lofoottien kiertomatka ja Hurtigruten 18.-25.5., 11.-19.9.2022

Lofootit on yksi koko Skandinavian upeimmista paikoista, jonka vetovoimainen luonto ja suorastaan henkeäsalpaavat maisemat hurmaavat matkailijoita. Upeiden lumihuippuisten vuorten lisäksi saariryhmä on tunnettu pienistä kalastajakylistään.

Hurtigruten on Norjan rannikon alkuperäinen laivareitti, joka on jo vuodesta 1893 asti palvellut matkustajia, satamia ja Norjan rannikkoa kuljettaen rahtia, postia ja matkustajia päivittäisten satamiensa välillä. Risteilyllä matkataan kiireettömästi ja nautiskellaan Norjan rannikon kauniista luonnosta.

Asiantuntijan matkassa 

Grönmark Marko

Grönmark Marko, asiantuntijaopas

Marko J. Grönmark on aktiiviopas, joka opastaa mm. Kiinan muurilla ja toimii Suomessa eräoppaana. Suomesta hän tuntee hyvin erityisesti käsivarren tunturimaisem ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • 1 yön majoitus Ivalossa, 4 yön majoitus Lofooteilla
  • 2 yön risteily ikkunallisessa kahden hengen hytissä
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket 
  • asiantuntijaoppaan palvelut

3 196 € Toukokuu
2 996 € Syyskuu


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 18.5., 11.9.
Ivaloon

Lento Ivaloon. Majoittuminen hotelliin, tervetuloillallinen. (P)

2. päivä 19.5., 12.9.
Hurtigruten

Aamiainen hotellissa ja ajo bussilla Kirkkoniemeen (237 km). Matkan varrella omatoiminen kahvitauko. Risteily alkaa, illallinen laivalla.(A,P)

3. päivä 20.5., 13.9.
Laivalla

Koko päivä aikaa nauttia laivan palveluista ja upeista merimaisemista. (TH)

4. päivä 21.5., 14.9.
Lofootit

Aamiainen ja lounas laivalla. Iltapäivällä saavutaan Lofooteille, Svolværiin, joka on Lofoottien epävirallinen pääkaupunki. Matkan risteilyosuus päättyy. Kävellään sataman lähellä sijaitsevaan Thon Svolvaer -hotelliin, majoittuminen ja yhteinen illallinen. Matkatavarat siirtyvät hotellille bussilla. (TH)

5. päivä 22.5., 15.9.
Merikotkasafari

Aamiaisen jälkeen lähdetään kotkasafarille pienellä kalastusveneellä. Mahdollisuus nähdä merikotkia sekä Trollfjord-vuono, jota hehkutetaan yhdeksi Lofoottien upeimmista luonnonihmeistä. Paluumatkalla nautitaan lounas. Iltapäivä vapaata ennen yhteistä illallista. (TH)

6. päivä 23.5., 16.9.
Kalastajakylä ja viikinkimuseo

Aamiaisen jälkeen lähdetään kokopäiväretkelle, jonka aikana nähdään mm. Henningsvaerin pieni perinteinen kalastajakylä. Pääelinkeinona kylässä on tietysti kalastus ja eristyisesti kapakala, jota kuivatetaankin ympäri kylää. Nähdään myös Reinen kylä, josta halukkaat pääsevät kävelemään Reinebringenin vuorelle ihailemaan upeita näkymiä. Iltapäivällä vieraillaan Borgissa viikinkimuseossa, jossa on alkuperäiselle paikalle uudelleenrakennettu paikallisen viikinkipäällikön talo. Kyseinen talo on maailman pisin tunnettu viikinkien rakennus, ja kertoo päällikön olleen erittäin vaikutusvaltainen. Kierroksen aikana lounas. Illallinen omassa kylässä. (TH)

7. päivä 24.5., 17.9.
Viimeinen ilta nuotiolla
Vapaapäivä. Nautitaan lounas ja illallinen omassa kylässä. Illallisen jälkeen lähdetään itärannikolle kävelemään rannalla ja istutaan nuotiolla ihailemassa keskiyön auringonlaskua (säävaraus). (A,L)

8. päivä 25.5., 18.9.
Kotimatka

Aamiaisen jälkeen kuljetus Evenesiin kotimatkaa varten.(A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Ivalo 16.25 - 17.25 Finnair
Evenes - Oslo 10.40 - 12.20 SAS
Oslo - Helsinki 14.15 - 16.40 SAS


Majoitus
Hotelli Ivalo, 1 yö
Hotelli sijaitsee Ivalojoen rannalla, E75-tien varrella. Huoneissa on suihku ja wc, TV, radio, puhelin ja hiustenkuivain, wifi. Hotellissa on sauna, uima-allas ja takkahuone.
Hotelli Thon, Svolvær, Lofootit, 4 yötä
Tyylikäs hotelli, josta on upea näköala Svolvaerin satamaan ja Svolværgeita-vuorelle.Modernit huoneet, joissa TV, minibaari, maksuton wifi.
MS Vesterålen - toukokuun lähdöllä, 2 yötä
Rakennettu vuonna 1983 Norjassa, uusittu vuonna 2019, matkustajakapasiteetti 490. Hurtigrutenin pienempiin aluksiin kuuluva viehättävä MS Vesterålenilla on ravintola, baari, kuntosali, kauppa, panoraamalounge.
MS Nordlys - syyskuun lähdöllä, 2 yötä
Rakennettu vuonna 1994 Saksassa, uusittu keväällä 2019, matkustajakapasiteetti 590. Aluksella on suuri panorama lounge, josta on mukava katsella maisemia lasin läpi. Lisäksi Kysten fine dining -ravintola, joka tarjoaa paikallisia tuotteita korkealla laadulla ja poikkeaa hieman muiden Hurtigruten-alusten tarjonnasta, kahvila, putiikki ja kirjasto. Sauna ja kuntosali sekä kaksi poreallasta ulkokannella. Laivalla on tutkimustiimi (Expedition Team), joka järjestää englanninkielisiä asiantuntijaluentoja risteilyn aikana.

Hytit
Ikkunallinen hytti. Kaikissa hyteissä on oma suihku/wc, säilytystilaa sekä erilliset vuoteet, joista toinen on vuodesohva tai yläsänky. Sijainti eri kansilla, näkymä voi olla rajoitettu/ei näkymää.Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 500 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.


Muut lisätiedot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä EU-henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.