Rajaseudun henki - Kilpisjärven jylhät maisemat 1.-7.4.2022

Suomen käsivarren maisemat ovat lumoavia. Matkan aikana päästään tutustumaan tähän tarujen maailmaan ja tehdään matkaa reen kyydissä halki lumisten maisemien. Majapaikkamme sijaitsee Suomen kauneimman tunturin, Saanatunturin äärellä.

Asiantuntijan matkassa 

Grönmark Marko

Grönmark Marko, asiantuntijaopas

Marko J. Grönmark on aktiiviopas, joka opastaa mm. Kiinan muurilla ja toimii Suomessa eräoppaana. Suomesta hän tuntee hyvin erityisesti käsivarren tunturimaisem ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin reittilennot turistiluokassa 
• majoitus valitussa mökkiluokassa, liinavaatteet ja loppusiivous
• ohjelman mukaiset ateriat ja retket
• lämpimät haalarit retkien aikana
• asiantuntijaoppaan palvelut

1 796 €/hlö neljän hengen mökissä
1 896 €/hlö kolmen hengen mökissä
1 996 €/hlö kahden hengen mökissä


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 1.4.
Kohti Kilpisjärveä
Lento Helsingistä Kittilään ja kuljetus Kilpisjärvelle, missä majoitutaan Haltinmaan mökkeihin. Lounaan jälkeen vapaa-aikaa. Yhteinen illallinen ja tervetuloinfo. Kohteeseen on mahdollista saapua myös omalla autolla - kysy lisätietoja toimistostamme! (L,P)

2. päivä 2.4.
Haltin huiputus
Aamiainen omatoimisesti. Lähtö heti tositoimiin huiputtamaan upeaa Haltitunturia. Matkataan omalla reellä läpi henkeäsalpaavien maisemien ja noustaan Haltitunturille, jonka laelta on upeat näkymät sekä Suomen että Norjan puolelle. Lisämaksusta matka on mahdollista taittaa omalla lumikelkalla, tiedustelut paikan päällä. Nautitaan retkieväät tunturilla ja palataan lumisia reittejä pitkin takaisin hotellille, matkan varrella keittolounas. Yhteinen illallinen. (retkieväät,L,P)

3. päivä 3.4.
Porotila
Aamiainen omatoimisesti ja vapaa-aikaa tutustumiseen. Itapäivällä lähdetään retkelle aidolle porotilalle, jossa paikalliset saamelaiset kertovat porojen vuodesta ja omasta arjestaan. Retken aikana tarjotaan käristyskeittoa. Illallinen omassa mökkikylässä. (L,P)

4. päivä 4.4.
Pilkkiretki
Omatoimisen aamiaisen jälkeen lähdetään pilkille. Kalan narraaminen porontaljalla istuen on mukava tapa tutustua tähän lajiin, ja onnekas pilkkijä voi saada kirkasvetisestä järvestä esimerkiksi punakylkisen raudun tai täplikkään taimenen. Kalaa on tarjolla kaikille, sillä lounaaksi nautitaan lohikeittoa kodassa. Paluu mökkikylään, illallinen. (L,P)

5. päivä 5.4.
Meekon laakso, Kekkosen tupa
Aamiainen omatoimisesti. Meekon laakso on kappale kauneinta vuoristoluontoa. Laskeudutaan reellä laaksoa pitkin ja pysähdytään tupaan, jossa Urho Kekkonen vietti vapaa aikaansa. Retken aikana kuullaan Kekkosen tapahtumarikkaista vaiheista rajaseudulla ja nautitaan keittolounas maastossa. (L,P)

6. päivä 6.4.
Vapaapäivä
Aamiainen omatoimisesti. Vietetään viimeinen päivä omassa hotellissa Saanatunturin syleilyssä, Kilpisjärven läheisyydessä nauttien vielä rajaseudun upeista maisemista. Lähtiäisillallinen hotellissa. (P)

7. päivä 7.4.
Kotiinlähtö
Aamiainen omatoimisesti. Puolen päivän aikaan kuljetus Kittilään ja lento Helsinkiin. ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Kittilä 06.50 - 08.25 Finnair
Kittilä - Helsinki 18.30 - 19.55 Finnair


Majatalo Haltinmaa
Mökkikylä Kilpisjärven keskustassa lähellä vaellus-ja hiihtoreittejä. Mökkikylässä ravintola ja Halti-pubi, jossa voi nauttia kuumia tai kylmiä juomia tunnelmallisessa ympäristössä. Majoitus 40m2 mökkiasunnoissa, joissa kaksi makuuhuonetta, olohuone, takka ja sauna. Mökit ovat savuttomia.


Lisämaksusta/alennus
• aamiaisboksi 70 €/hlö, ei 1. päivänä
• alennus omalla autolla kohteeseen saapuville -300 €/hlö
Mökeissä on täydet keittomahdollisuudet ja kahvinkeitin, joten siellä voi halutessaan valmistaa oman aamiaisen. Aamiaistarvikkeita saa ostaa 300 metrin päässä sijaitsevasta kaupasta.