Ainutlaatuinen Madeiran saari 7.-14.10.2024

Funchal - Monten kylä - Nunnien laakso - saarikierros - levadakävely

Portugaliin kuuluva Madeiran vehreä saari on yksi Euroopan hienoimmista lomapaikoista. Idyllinen saari tarjoaa paljon erilaisia vaihtoehtoja lomanviettoon ja on erinomainen valinta luontomatkaajille sekä rauhallista lomakohdetta arvostaville.

Matkan aikana tutustutaan pääkaupunki Funchaliin, jonka kauniisti entisöidyn vanhankaupungin kujilla aistii historian. Noustaan köysiradalla Monten kylään, tehdään retki alkuperäiskasvillisuudesta tunnettuun saaren keskiosaan, vieraillaan Nunnien laaksossa ja upeilla näköalapaikoilla sekä tutustutaan saaren monimuotoiseen luontoon levadakävelyllä. Lisämaksusta on mahdollisuus nauttia rauhallinen iltapäivätee hienostuneessa Reid's Palace -hotellissa.

Asiantuntijan matkassa 

Juustovaara Markku

Juustovaara Markku, asiantuntijaopas

Pitkän linjan reipas ja monipuolinen matkailualan ammattilainen, joka on toiminut oppaana useita vuosia. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, retket ja bussikuljetukset
• asiantuntijaoppaan palvelut

 1 798 € 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 7.10.
Funchal
Finnairin suora lento Funchalin kentälle, jossa opas on ryhmää vastassa. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Yhteinen illallinen. (P)

2. päivä, 8.10.
Kaupunkikierros Funchalissa                                               
Aamiainen hotellissa. Puolilta päivin lähdetään tutustumaan pääkaupunki Funchaliin. Kävelykierroksen aikana kuullaan kaupungin historiasta ja maistellaan tyypillisiä madeiralaisia pikkupurtavia ja juomia useissa eri paikoissa. Käydään mm. madeiraviinikellarissa, suklaapuodissa ja kauppahallissa. Iltapäivä ja ilta vapaa. (A,L)

3. päivä, 9.10.
Monten kylä
Aamiaisen jälkeen noustaan Teleferico-köysiradan kyydissä Funchalin yläpuolella sijaitsevaan Monten kylään, josta avautuvat upeat näkymät kauas merelle. Vieraillaan saaren nimikkopyhimyksen Nossa Senhora do Monten kirkossa, ja halukkaat voivat käydä  myös Monte Palacen vehreässä trooppisessa puutarhassa jonne on erillinen pääsymaksu. Takaisin kaupunkiin tullaan köysiradalla, seikkailunhaluisimmille on lisämaksusta tarjolla huikea kahden kilometrin lasku perinteisellä korikelkalla alas Livramentoon. Iltapäivä ja ilta vapaa. (A)

4. päivä, 10.10.
Nunnien laakso
Aamiainen hotellissa. Iltapäivällä lähdetään bussiretkelle tutustumaan Nunnien laaksoon. Matkalla pysähdytään Barcelosin kukkulalla sekä Eira do Serradon näköalapaikalla vuorten keskellä yli 1000 m korkeudessa. Laskeudutaan alas rauhalliseen Nunnien laakson pikkukylään. Neljän tunnin retken aikana nähdään upeita vuoristomaisemia ja valtavia korkeuseroja. Paluu hotellille, ilta vapaa. (A)

5. päivä, 11.10.
Itäinen saarikierros ja levadakävely                                                                   
Aamiaisen jälkeen lähdetään bussilla Madeiran keskiosiin Ribeiro Frioon. Alue on saaren viileimpiä osia ja tunnettu alkuperäiskasvillisuudestaan. Kävellään vehreän metsän keskellä noin 1,5 km Vereda dos Balcões -levadaa näköalapaikalle, josta näkyvät saaren korkeimmat huiput Pico Ruivo ja Pico do Areeiro. Palataan takaisin samaa reittiä ja jatketaan bussilla matkaa pohjoisrannikolla sijaitsevaan Santanaan, jossa on vielä nähtävillä pieniä perinteisiä kirkkain värein maalattuja kolmionmallisia taloja. Nämä pienet vaatimattomat olkikattoiset asumukset ovat nykyään Madeiran matkailun tunnus. Nautitaan yhteinen lounas. Pysähdyksen jälkeen ajetaan UNESCOn maailmaperintökohteeksi luokitellun Laurisilva-metsän halki ja saavutaan Portelaan. Iltapäivällä pysähdys saaren toiseksi suurimmassa kaupungissa Machicossa ennen paluuta hotelliin. Kokopäiväretken kesto noin 7 tuntia. (A,L)

6. päivä, 12.10.
Vapaapäivä, lisämaksullinen retki: Reid´s Palace Afternoon Tea
Aamiainen hotellissa. Lisämaksullinen iltapäiväretki ihastuttavaan Reid´s Palace-hotelliin, jossa nautitaan makeita ja suolaisia herkkuja oman suosikkiteen seurana ylellisessä teehuoneessa. Skottilaisen William Reidin perustama Reid’s-hotelli on 1800-luvun lopulta alkaen ottanut vastaan lukuisia nimekkäitä vieraita ja säilyttänyt brittiläisen iltapäiväteeperinteen. Retki tehdään kävellen, matkaa hotellista on noin 2 km suuntaansa. Retken kokonaiskesto on kolme tuntia (A).

7. päivä, 13.10.
Vapaapäivä, yhteinen illallinen                                                                          
Aamiainen hotellissa. Päivällä vapaata aikaa vaikkapa tuliaisostosten tekemiseen. Herkullinen kolmen ruokalajin läksiäisillallinen viineineen nautitaan 1600-luvulla rakennetun Sao Tiago-linnoituksen ravintolassa. (A,P)

8. päivä, 14.10.
Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutus ja kuljetus kentälle, lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Funchal 11.55 – 15.40     Finnair
Funchal – Helsinki 16.40 – 00.15+1 Finnair


Majoitus
7.-14.10. Windsor ***, 7 yötä                                                             
Kodikas, keskitasoinen hotelli Windsor sijaitsee hyvällä paikalla Funchalin vanhassa kaupungissa rauhallisen sivukadun varrella. Hotellissa on ravintola ja baari sekä viihtyisät, pienehköt yleiset tilat. Kattoterassilla on uima-allas ja aurinkotuoleja. Huoneissa on ilmastointi, TV, internet-yhteys, minijääkaappi, tallelokero, kylpyhuoneessa hiustenkuivaaja.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta:
• Iltapäivätee Reid´s Palace hotellissa 55 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja). 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 18.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan.  Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Huom! Pidätämme oikeuden vaihtaa ohjelmassa olevia levadareittejä mm. vallitsevan säätilan mukaan.