Aku Ahjolinnan matkassa: Kulttuurimatka Georgiaan 10.-15.10.2019

Monipuolisella kulttuurimatkalla tulee tutuksi Georgian värikäs kulttuurielämä - ohjelma sisältää musiikkia, tanssia, taidenäyttelyitä sekä kulinaarisia nautintoja laadukkaiden viinien kera. Georgian Kansallisbaletin johtajatar Nina Ananiashvili on meille tuttu vierailuistaan Suomessa. Matkalla tutustutaan hänen johtamansa ryhmän esityksiin. Vieraanvarainen Georgia odottaa kulttuurin ystäviä nauttimaan ainutlaatuisesta ilmapiiristä!

Asiantuntijan matkassa 

Ahjolinna Aku

Ahjolinna Aku, asiantuntijaopas

Suomalainen tanssitaiteilija. Pitkä kiinnitys Kansallisbalettiin sekä lukuisia esiintymismatkoja eri puolille maailmaa. Opiskellut mm. Neuvostoliitossa, Englannissa, Rans ...

Airaksinen Eiva

Airaksinen Eiva, Asiantuntijaopas

Leningradissa taiteilijaperheessä syntynyt opas, joka rakastaa georgialaista kulttuuria ja elämäntapaa. Helsingin yliopiston filosofian maisteri, joka työskente ...

Eriksson Saga

Eriksson Saga, asiantuntijaopas

Tanssitaiteilija ja pedagogi, joka loi uransa Suomen Kansallisbaletissa solistitanssijattarena vieraillen kiertueilla baletin mukana laajasti niin kotimaassa kuin maailmalla. H&aum ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • asiantuntijaoppaiden ja paikallisoppaiden palvelut

1 468 €

Matkan iltaesitykset Georgian kansallisoopperassa ja -baletissa lisämaksusta, esitykset vahvistuvat myöhemmin.


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 10.10.
Iltalento Helsingistä Riian kautta Tbilisiin, jonne saavutaan seuraavan vuorokauden puolella.

2. päivä, 11.10.
Tbilisin kaupunkikierros, esitys Kansallisoopperassa

Tbilisiin saavutaan aamuyöstä. Ennen päivän ohjelman aloitusta on aikaa levätä hotellihuoneessa ja virkistyä myöhäisellä aamiaisella. Lähtö kaupunkikierrokselle tutkimaan 1500 vuotta vanhan kaupungin perintökohteita. Tbilisin arkkitehtuuri on saanut vaikutteita bysanttilaisesta, eurooppalaisesta ja itämaisesta taiteesta. Kävellään pitkin vanhankaupungin kapeita kujia, ihastellaan koristeellisia puuparvekkeita, taidokkaasti rakennettuja värikkäitä taloja sekä perinteisiä kylpylöitä. Jyrkällä kukkulalla sijaitsee Narikalan linnan mahtavat rauniot. Perinteisen kaupunkikierroksen lisäksi tutustutaan myös Tbilisin Art Nouveau -kohteisiin erityisesti aiheeseen perehtyneen oppaan johdolla. Georgian sijainti Euroopan ja Aasian välissä edesauttoi modernin tyylin syntymistä maassa. Kiinnostavinta on se, että Tbilisin Art Nouveau -arkkitehtuuri sisällytti monia paikallisia elementtejä, eli rakennukset eivät ole yksinkertaisia kopioita eurooppalaisista malleista. Mielenkiintoisen kierroksen jälkeen vapaa-aikaa omatoimiselle lounaalle. Yhteisellä illallisella nautitaan herkullisesta georgialaisesta perinneruoasta. Ooppera- tai balettiesitys Georgian Kansallisoopperassa. Illan esitys vahvistuu myöhemmin. (A, P)

3. päivä, 12.10.
Mtskheta - Georgian hengellinen keskus, kierros ja esitys Kansallisoopperassa
Aamiaisen jälkeen lähtö retkelle yhteen Georgian vanhimmista kaupungeista, Mtskhetaan (ajomatka n. 30 min). Kaupunki on UNESCOn maailmanperintölistalla. Se on Georgian ortodoksisen kirkon pääkaupunki ja maan hengellinen keskus aina 300-luvun alkupuolelta saakka, kun kristinusko otettiin valtionuskonnoksi. 1000-luvullla rakennettu Svetitskhovelin katedraali hallitsee kaupunkikuvaa. Kirkon alle on haudattu Kristuksen kaapu. Vieraillaan 500-luvun lopulla rakennetussa Jvarin luostarissa, joka kohoaa korkealla kukkulalla kaupungin yläpuolella. Paikalta on vaikuttava näkymä kaupunkiin ja Aragvin laaksoon. Paluumatkalla Tbilisiin pysähdytään lounaalla perinteisessä georgialaisessa ravintolassa. Iltapäivällä tutustutaan Georgian Kansallisoopperaan opastetulla kierroksella. Kurkistetaan myös kulissien taakse! Illalla matkan toinen esitys Kansallisoopperassa. Esitys vahvistuu myöhemmin. Illallinen omatoimisesti. (A, L).

4. päivä, 13.10.
Taidetta ja kulttuuria Tbilisissä
Aamiainen. Tämä päivä on varattu taiteeseen tutustumiseen Tbilisissä. Vieraillaan mm. upeassa syksyllä 2018 avatussa taidemuseossa (Museum of Fine Arts), jossa on 3500 teosta noin 80 georgialaiselta taiteilijalta. Tutustutaan myös uuteen kulttuurikeskukseen. Päivän tarkka ohjelma vahvistuu lähempänä ajankohtaa, kun näyttelyiden ja konserttien ohjelmatiedot julkaistaan. Yhteinen lounas päivän aikana. (A, L)

5. päivä, 14.10.
Tutustuminen Georgian viineihin
Aamiaisen jälkeen lähtö retkelle itäiseen Georgiaan, Kakhetin viinialueelle, jossa tuotetaan 70 % Georgian viineistä. Pysähdytään Sighnaghin kaupungissa, josta on upea näköala Alazanijoen laaksoon ja Kaukasian vuorille. Kaupunki kutsuu itseään "rakkauden kaupungiksi" - sen erikoisuutena on aina avoinna oleva hääkappeli, jossa on mahdollisuus mennä naimisiin vaikka saman tien! Vieraillaan "Pheasant's Tears" -viinitarhalla, jossa valmistetaan viiniä tuhansien vuosien takaisella georgialaisella qvevri-menetelmällä. Tutustutaan myös georgialaisen taiteilijan Niko Pirosmanin taidetta esittelevään museoon. Jatketaan matkaa Kvareliin, jossa vieraillaan yhdessä maan parhaista viinitarhoista, Kharebassa. Viineihin tutustumisen ohessa saadaan seurata, miten alueen leipää, pitkulaisia churchkhela-pähkinämakeisia sekä Chacha-brandya valmistetaan. Paluu Tbilisiin. Läksiäisillallisella nautitaan herkullisen georgialaisen ruoan lisäksi kansantanssiesityksestä. (A, P)

6. päivä, 15.10.
Kotiinpaluu
Aamuyöstä lähtö lentokentälle ja lento Riian kautta Helsinkiin, jonne saavutaan klo 9.05.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Air Baltic
10.10. Helsinki - Riika  20.50 - 21.55
10.10. Riika - Tbilisi     23.05 - 03.30 (+1)
15.10. Tbilisi - Riika     04.15 - 06.40
15.10. Riika - Helsinki  08.00 - 09.05


Hotelli
Tbilisi, Hotel Citrus ****
Hotelli sijaitsee Tbilisin kaupungin sydämessä Georgian parlamentin vieressä. Ooppera- ja balettiteatteriin on matkaa 700 metriä ja pääkatu Rustaveli Avenue on vain 3 min. kävelymatkan päässä. Huoneista on näkymä Tbilisin vanhaan kaupunkiin. Huoneissa ilmastointi, TV, minibaari, kahvin- ja teenkeittovälineet, tallelokero, hiustenkuivain, ilmainen wifi. Hotellissa on  ravintola, joka tarjoaa georgialaisia ja eurooppalaisia ruokia.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
* yhden hengen huone 200 €
* iltaesitykset Georgian kansallisoopperassa ja -baletissa (ohjelma vahvistuu myöhemmin)

Asiantuntijaoppaat
Aku Ahjolinna on suomalainen tanssitaiteilija. Pitkä kiinnitys Kansallisbalettiin sekä lukuisia esiintymismatkoja eri puolille maailmaa. Opiskellut mm. Neuvostoliitossa, Englannissa, Ranskassa, Yhdysvalloissa ja Unkarissa.

Eiva Airaksinen on Leningradissa taiteilijaperheessä syntynyt opas, joka rakastaa georgialaista kulttuuria ja elämäntapaa. Helsingin yliopiston filosofian maisteri, joka työskentelee markkinointi- ja mainosalalla. Maailmanmatkaajana Eiva tuntee erityisesti viini- ja ruokamaailmaa.

Saga Eriksson on tanssitaiteilija ja pedagogi, joka loi uransa Suomen Kansallisbaletissa solistitanssijattarena vieraillen kiertueilla baletin mukana laajasti niin kotimaassa kuin maailmalla. Hän oli kansainvälisen ballerinan Lucia Nifontovan oppilas.


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 15.5.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 20.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassaoleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.